Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

dijota

dijota

24-03-2009 om 02:55

Piercing, disco ed

Via via is mijn dochter van 11 in contact genomen met een meisje ook van 11 welke een neuspiercing heeft.
Toen mijn dochter dit vertelde viel mijn mond open.
Via msn praat ze regelmatig met haar en hebben een paar keer met elkaar gespeeld. Het is een rustige leuke meid.
Laatst had ze aan mijn dochter gevraagd of ze mee ging naar de disco dit is vanaf 11 t/m 15 jaar. van 19.00 tot 22.30 uur.
Eerlijk gezegd was ik hier niet blij mee en heb ook aangegeven dat ze niet mee mocht. Haar andere vriendin mocht wel mee, maar was ipv 22.30 uur pas om 23.30 uur thuis. Ze waren trouwens zwaar opgemaakt.
Nu vertelde mijn dochter dat het meisje groene ogen had gekregen...gekleurde contactlenzen.....voor het gezicht niet omdat ze zo slecht ziet.

Ben ik nu ouderwets dat ik dit allemaal niet wil?
Mijn dochter vind dit natuurlijk helemaal geweldig en wil vaker met haar spelen, ik weet niet goed hoe ik moet zeggen dat ik dit niet wil, nml het meisje is erg gezellig en leuk alleen de keuzes welke zij heeft gemaakt op haar leeftijd vind ik schrikbarend vroeg.

graag jullie reacties

Bastet

Bastet

24-03-2009 om 07:34

dijota

Ze kan toch met haar omgaan,en daarnaast zelf je grenzen stellen wat je al dan niet goed vindt?Ik vind een verbod om niet met elkaar om te gaan geen grond hebben,op basis van wat je verteld.
Groetjes,Bastet

hobbynolly

hobbynolly

24-03-2009 om 11:59

Lekker laten spelen

Je schrijft dat het een leuke en rustige meid is.
Lijkt mij dat je dochter dan gewoon met haar kan blijven spelen.
Maar dat wil nog niet zeggen dat jullie het goedvinden dat zij ook naar een jongeren disco gaat, of dat ze aan de piercings begint.

Waarschijnlijk heeft dat meisje een vrije opvoeding. Maar daarom kan ze nog wel een leuk vriendinnetje zijn.
Het is vind ik ook wel goed dat je dochter merkt dat het niet overal hetzelfde gaat. En in dit geval merkt ze het wat extremer dan dat het gaat over een vriendinnetje wat een half uurtje later mag opblijven.

Jesse_1

Jesse_1

25-03-2009 om 09:02

Niet ouderwets

Ik vind je niet ouderwets omdat je deze keuzes niet wil voor jullie kind. Wel vind ik dat het niet nodig is om je dochter de omgang met dit meisje te verbieden. De dingen die je noemt vind ik persoonlijk niet schokkend (piercing, kinderdisco - dus zonder alcohol). Als het meisje 'verder' leuk is in omgang is er toch niets aan de hand?
Jesse

Kinderdisco

mijn dochter van 11 gaat ook wel eens met haar vriendjes/vriendinnetjes naar de kinderdisco. een van de ouders brengt en haalt ze op er is geen alcohol, word niet gerookt en er is naar in aanneem ook geen drugs en omdat het in het buurthuis is met heel veel bekende (ook van de vrijwillegers)die op ze letten kunnen ze ook niet zomaar naar buiten.ze vinden het gewoon gezellig en hoort naar mij idee bij de leefdtijd.
voor een piercing vind ik het nog te vroeg, vanaf jaar of 15 okee. tja en een keer gekleurde contactlenzen vind ik wel grappig. alleen een uur te laat thuis en zwaar opgemaakt vind ik dan minder maar als je ze zelfs haalt/brengt heb je dat zelf in de hand en gewoon spelen, mee naar zwembad ofzo zou ik niet verbieden of bezwaarlijk vinden

Jujube

Jujube

25-03-2009 om 18:10

Nee

Nee, ik vind je niet ouderwets. Ik vind een kinderdisco die tot 22.30 uur duurt met kinderen t/m 15 jaar geen plek voor een kind van 11. Hier in de wijk is ook een kinderdisco, maar die is voor kinderen van 9 t/m 12 en duurt tot 21.30. Alleen voor basisschoolkinderen dus.
En 11 jaar en dan een piercing hebben en gekleurde lenzen....tsja...ik vind 't veel te ouwelijk.
Natuurlijk kan ze best met het meisje omgaan, daar lijkt me niks mis mee.
Groet,
Jujube

dijota

dijota

27-03-2009 om 00:16

Spelen

hallo allen,

bedankt voor jullie reacties.
ik had even een steuntje nodig want ik vind het lastig omdat mijn dochter een vorm van autisme heeft en haar weerbaarheid, zelfredzaamheid laag is. Zij wil namelijk ook deze dingen, en inderdaad stellen wij zelf de regels hierin maar zij begrijpt niet altijd waarom het niet mag. Het meisje heeft haar haren nu blond geverfd dus hoor ik alleen maar ik wil mijn haar verven ik wil mijn haar verven.
Gisteren zijn ze samen naar de paarden geweest en hebben ze bij elkaar gegeten, dat ging prima ze hebben het leuk gehad. Vandaag hebben ze ook nog even gespeeld.
groetjes

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.