Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

moedertje

moedertje

07-03-2009 om 19:12

Piratenfeest

Wie weet er leuke spelletjes voor een piratenfeest voor kinderen van 6-7 jaar?? Ik heb er al een aantal maar zoek eigenlijk wat bijzondere spelletjes erbij.Alvast bedankt.

Spelletjes

hier op het piratenfeestje een speurtocht gedaan. Telkens mocht iemand anders voorop lopen met de piratenvlag. Voordeel is dat niemand gaat rennen en dat je dus overzicht houdt en ze lopen lekker langzaam, dus je bent niet binnen 10 minuten weer thuis ;-)

Vooraf: een verrekijker knutselen. Keukenrol met touwtje er aan voor om nek. Keukenrol versieren met stift, stickers etc.

Onderweg: langs een speeltuintje om klimvaardigheid te tonen voor op het piratenschip. Een keertje stoppen om een snoepketting te maken met een sleutel voor de schatkist eraan.
Schat zoeken. Hier lag de schat in de zandbak van school. Vonden ze hilarisch....zo vreemd dat ze nog nooit eerder waren tegengekomen.

Afsluiter: friet en knakworsten na. Knakworsten met kethcup zijn afgehakte vingers. De limonade als rum in lege wijnflessen, waar het etiket af is.

Wij hadden nog na de speurtocht een paar afleveringen van piet piraat achter elkaar op een dvd gezet. Was een mooi rustmoment. Voor de degene die daargeen zin in hadden was het buitenspelen of een kleurplaat kleuren van piet piraat.

Veel plezier!

groetjes van Purk

p.s. beetje googlen levert ook leuke ideetjes op. En ik vergeet helemaal, na het cadeautjes geven hadden we hier limonade met kanonskogels....(chocoladesoesjes).

Lilian

Lilian

08-03-2009 om 16:22

Piratendiploma

Wij hebben ook eens een piratenfeest gevierd, was erg leuk ! Uitnidiging gemaakt in de vorm van een schatkaart. Ook een speurtocht uitgezet waarbij ze dmv opdrachten uiteindelijk de schat moesten zoeken. De kist gevuld met pakjes limonade en chocolademunten. Toen ze weer naar huis gingen een piratendiploma uitgedeeld! Kijk op www.diplomamaker.nl daar kun je er heel eenvoudig een maken. Je kunt ook iedereen als piraat verkleed laten komen, de meesten hebben tegenwoordig iets liggen. Veel plezier, het wordt vast hartstikke leuk !

Jesse_1

Jesse_1

08-03-2009 om 20:26

Hier:

Huis was ingericht als piratenboot, en er klonken zeemansliederen.
Dit waren onze ideeën (niet allemaal gedaan - goed gejat van Internet):
* Schatkisten versieren met zeeschuim en edelstenen (cakejes met slagroom en snoepjes)
* In ballonnen zaten de namen van de genodigden, van welke zeeschuimer de naam uit de kogel komt, die mag zijn eigen schat aan de jarige piraat overhandigen
* Buskruit sorteren. Deze twee verschillende soorten buskruit moeten gesplitst worden: erwten met een rietje uit een bekertje sorteren.
* Piratenrace. Wie kan het snelste op één been
* Verrekijker versieren (met verf en stickers)
* "roeien” (op piratenmuziek)
* “Enteren!!! Wie kan het hardste trekken” (touwtrekken)
* Vissen vangen (snoephaaien happen, of zoute visjes happen)
* Speurtocht naar de schat
* Verhaal voorgelezen (Verhaal woeste Willem)
* Wie kan het beste over de loopplank lopen? (gewoon/achteruit/handen achter de rug/met blinddoek over een plank)
* “Storm op zee” (wie krijgt zijn ballon het eerst over de finish door er met een rietje tegen te blazen)
* Even uitblazen en kijken naar echte piraten (filmpjes Piet Piraat)
* Kanonskogels afvuren (proppen papier in een emmer gooien)
* Blindeman (met blinddoek om het lapje op de goede plek op een piratenhoofd proberen te plakken)
* Zeemanslied leren
________
Succes! Jesse

Kruisboogschieten

van zelfgemaakte kruisbogen en pijlen (door handige vader of moeder). Was een toppertje op ons ridderfeest, maar kan natuurlijk ook wel met piraten. Ook ouderwets ballen gooien sloeg goed aan. Ik merkte ook dat als je punten wilt tellen, je beter (twee) teams tegen elkaar kan laten spelen ipv individuele scores bijhouden.
Veel plezier!

Niet geheel onbelangrijk:

let natuurlijk wel op de veiligheid bij het kruisboogschieten! We zorgden dat ze keurig in een rijtje achter de schieter bleven staan en dat ze niet voorbij een bepaalde streep mochten en ook niet op elkaar mochten richten. De kinderen moesten proberen de pijlen te schieten door een openstaand raam van een speelhuisje dat verderop stond.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.