Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Patricia

Patricia

14-06-2009 om 20:19

Poepen in luier (bijna 5 jaar)

Weet iemand raad?
Ons zoontje (bijna 5) is overdag zindelijk (plassen en poepen), 's nachts nog niet. Dat vinden wij niet erg. Hij slaapt heel vast en wordt niet wakker als hij moet plassen.
Nu heeft hij sinds ruim een maand dat hij iedere avond, als hij net zijn luier aan heeft, dat hij in zijn luier poept. We laten hem voor dat hij zijn luier aan krijgt goed naar de WC gaan. Zelfs als hij daar gepoept heeft, poept hij nog in zijn luier.
Boos worden heeft geen zin (hoewel we dat soms wel worden puur uit frustratie; weer een luier verschonen).
Belonen voor het niet poepen in de luier, werkt ook niet.
Negeren (poep in de luier laten zitten), heeft ook geen zin, want meneer gaat zichzelf dan verschonen........ poep overal!!!

Hij is niet bang om te poepen op de WC, want hij doet het overdag ook.
We weten het echt niet meer. Wie herkent dit en heeft tips?

Groetjes,
Patricia

Geen raad wel herkenning

zoon ook 5 heeft ook van die fases (bij hen is het dan sochtends). Zoals ik zeg, het zijn fases, en geen elke reacie heeft zin, op gegeven moment is het weer over. Ik laa wel duidelijk merken dat ik het echt niet leuk vind, maar het heeft volgens mij weinig effect.
sterkte......

Tascha

Tascha

20-06-2009 om 20:18

Niet te veel aandacht aan geven...

Ik herken het probleem, mijn zoon (toen al bijna 6 jaar) poepte heel vaak in zijn luier als hij naar bed ging. Na een tijdje ben ik opgehouden te reageren. Gewoon neutraal verschonen, zonder commentaar te geven. Ik bedacht me dat het eigenlijk geen probleem was, alleen onhandig. Toen hij 's nachts droog was en geen luier meer om had, kwam het dus ook niet meer voor...

Wat de nachtelijke zindelijkheid betreft: daar kun je naar mijn idee niet veel aan doen. Bij sommige kinderen duurt dat gewoon wat langer, vooral bij jongens. Soms wel tot in de puberteit. Ze kunnen er ook echt niks aan doen. Je kan wel proberen om hem 's avonds laat en/of 's nachts wakker te maken en te laten plassen, misschien blijft hij dan wel droog. Maar soms heeft dat geen zin en is het een kwestie van geduld...

Succes ermee...

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.