Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Jacoline29

Jacoline29

03-09-2009 om 12:32

Problemen met motoriek

Weet niet of het hier moet of bij een andere rubriek maar het volgende speelt er bij mij.

Gisteren kreeg ik van de ballet lerares,dat de motoriek niet helemaal goed(iets met benen en voeten) is bij mijn dochtertje (5).Nu mag ze 16 september een proefles zwemmen om vervolgens in januari te beginnen met haar A diploma.Nu moet ik een strookje inleveren of ze wel/niet komt,zijn komt wel,maar ik moet ook ev bijzonderheden op dat strookje zetten.Zal ik nu wel of niet dat erbij zetten,moet ik het laten beoordelen door de huisarts?Ze hoeft voorlopig nog niet naar de schoolarts toe.
Wie kan me helpen hiermee?
Jacoline

jow

jow

03-09-2009 om 13:10

Fysiotherapeut

Ik ben eens bij de fysiotherapeut geweest met mijn zoon van toen 6. De schoolarts vond zijn motoriek niet goed genoeg en liet ik dat nakijken bij de fysio. Je kunt zo bellen zonder verwijzing van de HA, ik kon binnen een week langskomen. De fysiotherapeut heeft overal naar gekeken, vond mijn zoons motoriek niet geweldig goed, maar het kon er wel mee door.
Als je voor het proefzwemmen nog even langs kan komen kan je met de fysio evt overleggen of het nodig is om dat te vermelden, anders zou ik het niet doen.

Kinderfysiotherapeut

Jacoline,
Ga met je dochter naar de kinderfysiotherapeut. Ik weet niet of dit rechtstreeks kan, of via de huisarts.
Wij zijn vorig jaar met onze dochter via huisarts naar de kinderfysio geweest, omdat haar juf vond dat dr motoriek onvoldoende was. Op verzoek van de huisarts zijn er bij de kinderfysiotherapeut eerst 'spelletjes' gedaan om haar motoriek te testen. Dit is absoluut niet belastend voor je kind.
Bij twijfel is het beter om er nu naar te laten kijken, dan te wachten tot ze vastloopt. En er is ook de kans dat de kinderfysiotherapeut vindt dat er niets aan de hand is.
De zwemles zou ik niet inlichten.

Ilva

Ilva

04-09-2009 om 09:30

Kinderfysiotherapie

Ja, even langs de kinderfysiotherapeut. Dit is helemaal niet vervelend voor je kind, integendeel. Mijn zoontje vond het helemaal geweldig. Een uur lang 1 op 1 aandacht en de hele tijd leuke spelletjes doen! Nee, melden zou ik niet. Alleen als je echt fysio nodig hebt dan kan je het later altijd nog melden.

Jacoline29

Jacoline29

05-09-2009 om 07:26

Toevallig

kregen we een nieuwsbrief van school,waarin staat dat er een kinderfysiotherapeute is begonnen bij school,ik ga haar maar even bellen of ik een verwijzing nodig heb.Op het formulier van zwem heb ik gezet geen bijzonderheden.Mocht de fysio dan zeggen dit of dat,kan ik het als nog doorgeven.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.