Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

cecile_s

cecile_s

26-08-2010 om 22:22

Slaaphouding vraag

Dochter van 10 slaapt graag op 2 kussens. Haar hoofd ligt dan dus hoog. Ik heb haar nog nooit horen klagen over nekpijn.

Weet iemand of het dus geen probleem is of dat er toch wel bezwaren zijn tegen slapen op 2 kussens?

Puck

Puck

27-08-2010 om 08:47

Ik lees mee

Ik wil dit ook wel eens weten. Hier wil ook het hele gezin (behalve ik) op het liefst een stapel kussens slapen. Als er maar 1 kussen is dan leggen ze er wel een stapel knuffels onder om het hoger te maken. Jongste slaapt zo al sinds ze 1 is met haar gele beertje onder haar hooft.
Maar Cecile, stel dat het slecht is, hoe ga je dat dan aanpakken. Ik weet zeker dat als ik hier kussens weg ga halen ik ongelooflijke drama's bij het slapengaan krijg.

koentje

koentje

27-08-2010 om 08:47

? weet ik

niet, maar misschien vind ze een wat steviger kussen prettiger?

Maxime.M

Maxime.M

27-08-2010 om 09:46

Knik in nek?

Hebben zij inderdaad misschien zachtere kussens? Als je ze eens laat liggen op hun zij, met de rug naar je toe, zit er dan een enorme knik in hun nek? (je kent die plaatjes wel bij beddenwinkels, waarbij de ruggengraat recht is) of valt dat dus wel mee? Je kan het zelf natuurlijk ook voelen als je op hun kussens ligt, misschien valt het mee?

Maxime

Puck

Puck

27-08-2010 om 11:36

Maxime

Mijn kinderen liggen in allerlei verschillende slaaphoudingen, maar nooit op hun zij dus of het dan recht is doet helemaal niet ter zake. En dan nog: is het schadelijk als er wel een knik in je nek zit of willen de beddenverkopers ons dat doen geloven. Ikea heeft tegenwoordig zelfs kussens voor 3 types: buikslapers, rugslapers en zijslapers.

Maxime.M

Maxime.M

27-08-2010 om 15:28

Als test

Hoi,

Ik bedoel ook als test, want als je op je zij zeg maar goed ligt (volgens degenen die menen daar verstand van te hebben ;-)) dan is het neem ik aan oke? Niemand ligt toch perfect zo op zijn zij te slapen?

Maxime

Vic

Vic

27-08-2010 om 15:56

Lijkt mij

Als ze prima slaapt zo, en nergens pijn heeft, kan ik me niet voorstellen wat er schadelijk aan kan zijn.

Puck

Puck

27-08-2010 om 16:52

Maxime

Ik kan je totaal niet volgen. Waarom zou je als je op je zij goed ligt dan ook goed liggen op je buik of rug. Die link die zie ik niet en staat haaks op de filosofie van IKEA dat je voor alle slaapstanden aparte types kussens kunt krijgen. En mensen die ergen verstand van "menen" te hebben zijn voor mij al helemaal niet maatgevend.
Ik ga meer voor Vics visie: geen last, dan lekker zo laten.

Maxime.M

Maxime.M

27-08-2010 om 18:54

Uhh

Nou, zo meten ze of je kussen 'goed' is. Dan zou je nek dus recht moeten zijn als je op je zij ligt. Als je dan al enorm omhoog of omlaag geknikt ligt dan zou dat niet goed zijn. Tenminste, zo heb ik die plaatjes altijd begrepen, verder ligt volgen mij ieder mens afwisselend op linkerzij, rechterzij, buik en rug, tenminste ik wel. En al je gewoon 's ochtends wakker wordt zonder pijn in je nek, zal het wel prima zijn.
Ik merk trouwens dat mijn kinderen op ieder kussen wel prima liggen, zelfs zonder kussen is het geen probleem. Maar ik merk aan mezelf dat ik lastiger wordt met kussens, het moet niet te dik zijn, niet te dun, enz enz, vandaag dat ik tegenwoordig mijn kussen maar gewoon in mijn koffer prop op vakantie.

Maxime

Brianna F

Brianna F

28-08-2010 om 13:44

Hier

sliep jongste ook altijd op 2 kussens. Ik heb in plaats daarvan een heel dik kussen gekocht en daar slaapt ze nu op. Als ze platter ligt zit haar neus verstopt.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.