Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Petra-

Petra-

08-02-2009 om 10:53

Snorretje bij 9-jarige dochter

Van de week zag ik bij onze dochter een snorretje op haar bovenlip. Kunnen we hier iets aan doen,of ergeoon vanaf blijven?

koentje

koentje

08-02-2009 om 17:13

Eerst een vraag

wie zit er mee?

ano9

ano9

08-02-2009 om 19:30

Erafblijven

dat kan je toch niet weghalen? komt het dubbel zo hard terug.

Petra-

Petra-

08-02-2009 om 22:04

Koentje

Ik denk dat ze het zelf nog niet gezien heeft, en ik ga het haar niet vertellen! Maar het verbaasde me, vandaar de vraag.

Astrid

Astrid

09-02-2009 om 02:07

Bleken

Als het haar stoort, zou ik het bleken, heb ik zelf ook altijd gedaan met haar op mijn armen. Je koopt wat bleekpoeder en bijbehorende peroxyde creme 6% is goed. Maakt een dikke creme ermee en ongeveer 1 minuut (of 2) erop. Ik koop de spullen in een kappersgroothandel, in de doosjes in de drogist moet je meestal alles in een keer in een flesje mengen terwijl je maar heel weinig nodig hebt.

Tja

als ze er zelf niet mee zit moet je er niets aan doen. Als ze er wel mee zit moet je gewoon om de zoveel tijd even naar de schoonheidsspecialiste gaan om het weg te laten harsen.

Ik epileer mijn wenkbrauwen, bovenlip, oksel en schaamhaar sinds ik een jaar of 12 ben met een pincet.

Astrid

Astrid

10-02-2009 om 13:48

Niet harsen

Ik zou bij zo'n jong huidje niet durven harsen, heb soms wel eens volwassenen gezien, waarvan de bovenlip zo rood was na het harsen,(te hard gegaan of gevoelige huid) dat het 'gewond' was, waardoor er een korstje op komt. Dan zit je daarna met een donker litteken over je hele bovenlip.

nonna

nonna

10-02-2009 om 16:31

Mijn dochter ook

Hoi Petra,

Mijn dochter (ook 9) heeft ook een heel duidelijk snorretje. Laatst werd ze er op gewezen door haar neefje wat ze niet leuk vond. Ik laat het voorlopig ook maar gewoon zitten. Weet idd niet wat de beste oplossing hier voor is en ze zijn ook nog zo jong. Bleken is ook geen optie want ze heeft een donker huidje dus dan valt het nog meer op.
De dochter van Madonna heeft het ook dus misschien word het nog eens hip !

Natalia

Natalia

16-02-2009 om 11:07

....porretje

Hier ook een dochter (bijna 11) met al jaren een snorretje net als ondergetekende. Ik zal meteen "bekennen": wij halen het wel weg - harsen. Wie vindt het erg? Zijzelf, doordat er al tijden continu op gewezen wordt (pim pam porretje, xx heeft een snorretje). Ik heb het snorweghalen tijden tegengehouden, maar madam wordt met de dag ijdeler en zelfbewuster dus 'eheh jij hebt een snor whahaha'doet haar zeer veel pijn. Het harsen gaat prima, geen rauwe korsterige bovenlippen of wat dies meer zij.
Toen ik haar leeftijd had, had ik ook al jaren harige benen harige lip en ik was erg opgelucht toen ik om te beginnen eindelijk mijn benen mocht doen en ook 'hip' hoogwaterbroek kon doen zonder harige pootjes eronderuit.
groetjes, D

nonna

nonna

17-02-2009 om 12:49

Natalia...

Laat je dat dan bij een schoonheidsspecialiste doen of doe je het zelf ?
Als je het zelf doet doe je het dan met strips of vloeibare was (ik ben niet zo thuis in het was-gebeuren, ben meer van het epileren). Ik heb wel eens wasstrips gebruikt op mijn benen maar dan bleef meer dan de helft zitten.
Ik ben bij mijn dochter eigenlijk bang dat ze donkere littekens krijgt.
Ze klaagt er nu nog niet over dus zoals gezegd laten we het op het ogenblik maar zo maar ik verwacht wel dat ze over een tijdje er wel van af wil.
groetjes, N

Natalia

Natalia

17-02-2009 om 14:20

Nonna

Nu je het zegt..... misschien is als 'start'of gewoon als je dat liever hebt een bezoek aan een schoonheidspecialiste helemaal geen gek idee! Maar nee, wij doen het thuis zelf met strips voor je gezicht, die je dan moet verwarmen tussen je handen (of boven een kommetje heet water doe ik). Het klopt dat niet alles eraf komt, iig niet in een keer, maar verder gaat het heel goed. Geen wondjes, geen bloed, geen littekens:-).
Groetjes, N

nonna

nonna

18-02-2009 om 20:38

Ik heb er eens over nagedacht

en als ze wil mag ze van mij naar de schoonheidsspecialiste. Lijkt me zoals jij ook al zegt iig voor de eerste x wat handiger.

groetjes, Nonna

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.