Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Speelafspraakjes

Mijn dochter is 4 en zit sinds augustus op school, de eerste paar weken twee verjaardagfeestjes en regelmatig speelafspraken, maar sinds de herfstvakantie helemaal niet meer.
Dochter heeft het wel erg naar haar zin op school en speelt daar met veel kindjes, zegt ook dat dat haar vriendinnetjes zijn.
Als ik haar vraag of ze een afspraak wil maken wil ze niet. Waarom wordt niet duidelijk. Moet ik iets doen of komen de speelafspraken vanzelf weer?

Groet,
Tessa

May

May

11-01-2009 om 10:38

Komt wel weer....

Ik zou het haar eens vragen, maar niet als ze net uit school komt, gewoon op een rustig moment.. En verder maar gewoon even afwachten. Zoon zit ook sinds augustus op school en heeft een heel tijd geen afspraakjes gemaakt. Nu heeft hij net weer twee keer gespeeld...

Misschien moe?

Mijn dochter heeft soms gewoon geen zin om af te spreken. Lekker thuis tutten en spelen en vooral met mama knuffelen natuurlijk. Ik besteed er geen aandacht aan. Ze weet dat ze mag afspreken als ze wil, maar ik push het niet.
Is toch vooral wat van deze "zieke" wereld om continu maar afspraken te hebben en geen rust te nemen. Komt nog bij dat het voor de kids best vermoeiend is na de kerstvakantie om de draad weer op te pakken. Misschien heeft ze gewoon echt geen zin om na school nog te spelen met kinderen.
Groetjes Evi

TessaS

TessaS

14-01-2009 om 08:58 Topicstarter

Bedankt

voor de reacties!
Moe is ze niet, ze speelt wel zelf en met haar zusje. May, leuk om te horen dat het bij jouw zoontje vanzelf weer kwam, daar rekening hier ook maar op.

Groet, Tessa

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.