Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

alleen

alleen

19-08-2010 om 15:40

Speelgoed

Mijn kinderen hebben een heleboel speelgoed, waaronder spelltjes, lego, knex, autootjes, boeken, etui's en dit staat allemaal in een klein kamertje. Ze doen er niets mee dus ik wil het graag opruimen. Maar waar moet ik er overal mee naar toe. Hoe doen jullie dat.

Ise

Ise

19-08-2010 om 15:52

Wat bedoel je?

Waar spelen ze dan wel mee? Wil je het weg doen of er een andere plek in huis voor zoeken?
Hoe ik het doe:
* spelletjes in een grote kast in de woonkamer
* playmobil bij jongste op de kamer in bakken/kast van ikea
* lego bij oudste zoon (oudste van de twee jongste kinderen ;o)) in de kamer in dezelfde ikea bakken
* knex/kapla/knikkerbaan ook op kamer van oudste, want die heeft nu eenmaal meer ruimte
* in de woonkamer een grote ladenkast waar beide een la hebben met tekenspullen enzo
* autootjes in ikeabak bij jongste
Lekker overzichtelijk allemaal, waardoor het makkelijker is iets te kiezen....
We hebben ook nog een speelkamer, maar die is nu beide eindelijk een eigen slaapkamer hebben computer/muziek-kamer geworden.

alleen

alleen

19-08-2010 om 16:18

Wat ik bedoel is

dat ze er niet mee spelen.
Ze maken wat van lego bv starways of van lego technic iets en daar blijft het bij. Ze hebben heel veel autootjes en dat ligt allemaal in een kist.
Alles ligt op elkaar.
Ze spelen er dus niet mee, moet ik het wegdoen of moet ik het in de kelder zetten.
Diverse spelletjes spelen ze niet mee.

koentje

koentje

19-08-2010 om 16:27

Dit klinkt alsof

ze gewoon te veel speelgoed hebben. Of zitten ze hele dagen met spelcomputertjes e.d.?
Zoek het uit, sorteer wat nog wel leuk is en wat onbruikbaar of te oud is. Doe dat weg; bijv. via een tweede hands artikelen zaak.
Wat de kinderen nog wel willen houden moet je op een meer uitnodigende manier (zodat het goed te pakken is en onderdelen bij elkaar)stallen. Als het te veel is spelen ze er niet mee, of halen alles alleen maar overhoop... Dat betekent dat je een deel apart moet houden (bijv. omruilen eens in de zoveel tijd) Als je dat na een tijdje weer te voorschijn haalt is het voor hen als nieuw!

Fatima

Fatima

19-08-2010 om 18:51

Verkopen

Verkoop het hier in de vraag en aanbodrubriek of op marktplaats?

Weg doen

ik ben nu weer aan het opruimen, alles wat te klein, te oud of niet leuk meer is gaat hier zsm de deur uit. Ik bewaar erg weinig want er komt altijd weer nieuwe bulk hier binnen en dan slibt het dicht en daar hou ik niet van.

Dus speelgoed waar nooit wat mee gedaan wordt zou ik op marktplaats zetten. Wordt het niet verkocht dan gaat het naar een goed doel en daar zijn er heel veel van. Verhuizen vol gaan hier jaarlijks de deur uit.

Polly Shearman

Polly Shearman

20-08-2010 om 11:57

Niet wegdoen

zeker lego en playmobile nooit wegdoen!!

hier spelen ze in fases, sinds we terug zijn van vakantie zijn ze in de playmobile fase beland, daar zijn ze nu al weer 2 dagen onafgebroken mee aan het spelen, terwijl ze daar al zeker 10 maanden niks mee gedaan hadden. Hiervoor was het de lego fase!

ik heb geen idee hoe oud je kindern zijn, maar ik zou het afwisselen.
Dus elke zoveel dagen /weken speelgoed wisselen.

Mijn zoons spelen trouwens heel anders dan mijn zus en ik vroeger deden, wij bouwden een dorp van lego en speelde daar dan vervolgens 2 maanden mee.
Mijn zoons bouwen een dorp/ruimtevliegtuig/kasteel, en breken het weer af, of laten het gewoon staan er doen er niks mee, en bouwen daarna weer wat anders, en daarna weer. Wij speelde met lego, zoons bouwen met lego... ook prima! iedereen speelt op zijn eigen manier.
Ik ken een autist die alleen de heel dag lego sorteert, ook goed toch?

groet, polly

Wisselen inderdaad

gooi alles in bakken, gesorteerd per type. Dan altijd twee bakken op de plek waar ze spelen en de andere achter de hand houden.

Na een paar weken wisselen.

Ji Hye

Ji Hye

24-08-2010 om 16:39

Spelen

"Ik ken een autist die alleen de heel dag lego sorteert, ook goed toch?"

Wauw! Wat vraagt hij per uur?

Daar sluit ik me bij aan!

Maar is helaas geen oplossing voor je probleem. Ik ken het. Maar bij ons ligt het anders. Zoonlief is afgeleerd om te spelen..... dat doen Playstation, gameboy en tv met een vierjarige als ze dat dag in dag uit mogen doen... En vervolgens zijn ze negen, en kunnen niet meer spelen en communiceren met andere kinderen. Helaas hebben wij hem niet de hele tijd, maar 1 keer in de 2 weken het weekend. Heel vervelend.

Hijkrijgt van ons daarom ook geen speelgoed meer, omdat het inderdaad geboud is, of gewoon ergens ligt te slingeren (wat ook niet mag). Ik vind het ook moeilijk om daar een antwoord op te verzinnen, maar kijk of hij met vriendjes er wel mee speelt. Dat werkt bij ons erg goed. Probeer anders wat hij wel graag doet. Zolang het niet achter tv,pc of spelcomputer is, is het toch ook goed? Niet ieder kind speelt hetzelfde.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.