Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

langnek

langnek

03-06-2009 om 20:25

Sprookjesbos te kinderachtig voor groep 4?

M'n vraag staat al in de titel. Groep 4 waar mijn dochter in zit is vorige week naar de Efteling geweest. Zij hadden daar niet heel erg lang de tijd (ongeveer vierenhalf uur). Haar groep heeft een groot deel sprookjesbos gezien en enkele attracties gedaan, maar neit de "trekpleisters" zoals de python. Naar ik begreep was dat deels door tijdgebrek, de wachtrij bij de python was een uur.
Nu waren er wat moeders die het belachelijk vonden dat groep 4 naar het sprookjesbos ging.(daar zijn ze toch te groot voor was het argument). Mijn dochter vond het wel heel leuk en van ouders van andere meisjes (en
jongens)heb ik gehoord dat ze het ook leuk vonden. Maar wat vinden jullie, de kinderen zijn 8,9 jaar,dat is toch niet te oud voor het sprookjesbos?

Astrid

Astrid

03-06-2009 om 21:19

Ach, als ze het leuk vinden

Mijn middelste is zelf ruim 8 jaar en zit in een 4/5 combi. Ik vind de python echt onzin voor die leeftijd. Daar ga je maar in als je 12 bent. Het sprookjes bos vind ik weer het andere uiterste. Vind ik wel een beetje op het randje voor deze leeftijd. Meer iets voor mijn kleuter dochter. Maar goed, als ze het leuk vinden, is er toch niks mis met het sprookjesbos.
Ik zou het eerder niks vinden als ze in al die heftige atracties zouden gaan. Ik verbied dat zelfs dochter.

Tango

Tango

03-06-2009 om 21:25

Kan best

Tangodochter van 8 zou dit nog best leuk vinden, die houdt nog wel van sprookjes. Onlangs nog Tafeltje Dekje voorgelezen en nu wil ze de volgende keer als we naar de Efteling gaan zeker naar Ezeltje Strek Je om een muntje te vangen.
Inderdaad de heftige attracties zoals de Python zou ik niets vinden met een schoolreisje. Ze mag er wel in als wij erbij zijn.
Wat ik wel weer apart vind is dat je naar zo'n groot park gaat en dan maar 4 1/2 uur de tijd hebt. Dat is best kort voor de Efteling inderdaad. Kon er niet een bestemming wat dichterbij gevonden worden zodat er wat meer tijd over was om daar door te brengen?

Tijgeroog

Tijgeroog

03-06-2009 om 23:27

Tijd (enigzins ot)

Ik was vandaag in de Efteling (abonnement) en ging om 2 uur naar huis om m'n dochtertje in bed te stoppen. Ik was erg verbaasd om te zien dat er aardig wat groepen van schoolreisjes al weer naar huis gingen: de Efteling gaat om 10 uur open, dus langer dan 4 uur kunnen ze er niet geweest zijn. Ik rijd er een kwartier op, maar het lijkt me zonde om lang te rijden, veel te betalen en hooguit 4 uur binnen te zijn.
Maar, wat ik wilde zeggen ;-), er zijn duidelijk meer scholen die niet lang blijven.

Clo

Clo

04-06-2009 om 09:11

Bekennen

Ik ben in de dertig en vind het nog reteleuk om met mijn kinderen door het sprookjesbos te lopen. Echt.

langnek

langnek

04-06-2009 om 12:03

Te kort tijd

Op de heenweg had de bus nogal wat vertraging (file) gehad, dus ze waren er later dan gepland.
Maar ik ben blij dat er meer mensen zijn die het niet gek vinden dat deze leeftijd het sprookjesbos nog bezoekt! (ik vind het zelf óók altijd leuk hoor, terwijl ik ook gek ben op achtbanen en zo!) Ook in de dertig ;-)

Ik vind van niet

maar er is wel verschil tussen kinderen van die leeftijd. Ik zie de meeste klasgenootjes van zoon daar echt wel plezier hebben. Er zitten nog veel echte 'kindjes' tussen.

En zelf vind ik het ook wel leuk, of beter gezegd: terug leuk. Wij hadden ooit in het middelbaar (ik denk toen 15 jaar?) een schoolreis waarbij natuurlijk een geschreven opdracht hoorde. Daarvoor moesten we het sprookjesbos-parcour helemaaldoorwandelen. Dat was zonder twijfel wel te kinderachtig.

Niet kinderachtig

4 jaar geleden genoot mijn hele groep 4 ontzettend van het sprookjesbos en het theater met Hans en Grietje.
Python vind ik meer iets voor groep 8.

maan.

maan.

04-06-2009 om 16:50

Weinig uitdaging

Ik denk voor een gemiddelde groep vier leerling dat een sprookjesbos als schoolreisje toch wat tegenvalt.. natuurlijk hoef je niet meteen in de python maar er zijn zat attracties in de efteling die minder heftig zijn en waar zowel de 'stoere' als de 'timide' groep vier leerling erg blij van kan worden.

In welke attracties zijn ze precies geweest? De neuzen, de soepkommen en de houten achtbaan vind ik voor die leeftijd erg leuk.

Mijn oudste zou op die leeftijd echt totaal geen interesse meer gehad hebben in het sprookjesbos, mijn jongste zou het best aardig gevonden hebben (maar dan wel in combinatie met de door haar zo geliefde rammelende houten achtbaan).

Lou

Lou

04-06-2009 om 21:33

Tussenin

Mijn dochter van 8 zit wat interesse betreft tussen het sprookjesbos en de python in. We waren dinsdag in de Efteling en ze wilde eigenlijk door het sprookjesbos heen rennen op weg naar iets anders maar liep uiteindelijk toch zeer langzaam haha. De python is mijlen te eng. Ze heeft genoten van de bobbaan, de pegasus, villa volta en de droomvlucht. En, op het randje van 'cool' en 'te eng', Vogel Rok.

groet,

Lou

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.