Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Renata

Renata

03-12-2010 om 13:30

Tips voor pakjesavond

Wie heeft er leuke tips voor pakjesavond. Wij doen het 's middags en onze kinderen zijn 4,5 en 6 jaar. Hoe doen jullie het?

Bij opa en oma

Al jaaaaaren, met lootjes engedichten en nu er (klein)kinderen zijn, komt de sint een kwartiertje langs en dan uitpakken maar. Hoe anders zou je willen doen met jonge kinderen?
Ook 'smiddags overigens omdat twee van de drie kids maandag naar scjool moeten.
Veel plezier!

Zonneschijn

Zonneschijn

03-12-2010 om 14:58

Om de beurt

Hier om de beurt cadeautje pakken en uitpakken. Hier en daar een gedichtje. Af en toe pauze tussendoor en we zijn zo een paar uur verder. Heerlijk. Verheug me er nu al op.

sidneysheldon

sidneysheldon

04-12-2010 om 19:42

Kado's open rukken

en hoe om te gaan met een peuter van 2 die de zak met kadootje ziet en helemaal gek wordt? wij zullen de zak ergens hoog op tafel moeten plaatsen want anders hebben grote broer en zus niets meer uit te pakken na 5 minuutjes...

Tijgeroog

Tijgeroog

04-12-2010 om 20:00

Sidney

Bij ons helpt het om duidelijk en consequent te zijn (en vriendelijke en ontspannen :-)). Papa haalt de cadeautjes uit de zak, de kinderen blijven op de bank zitten. En natuurlijk blijven ze daar niet zitten, maar met wat vriendelijke dwang worden ze steeds weer bij de cadeautjes vandaan gehaald, ze krijgen om de beurt een cadeautje en mogen meehelpen met de andere cadeautjes uitpakken, misschien eens een pakje aan de ontvanger geven.

Regels

Bij ons gelden er ook strikte regels tijdens het uitpakken: degene die net een kadootje heeft uitgepakt mag het volgende pakje uitzoeken en de kadootjes worden één voor één uitgepakt zodat iedereen kan zien wie wat heeft gekregen (en het niet zo'n ongecontroleerde graaiboel wordt).

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.