Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Emmawee

Emmawee

13-05-2009 om 16:28

Trots! (opschepdraadje)

Ik zit al sinds Koninginnedag met verbazing te kijken naar Stoffer (6 in maart), die lange dominobanen bouwt. Lange tijd is het stil, keurig plaatst hij die steentjes achter elkaar en soms hoor je 'trrrrrr' en dan begint hij weer rustig opnieuw. Totaal geen frustratie.
Hij is nu al dik anderhalf uur bezig met een baan van zijn slaapkamer naar de woonkamer en ik heb hem af en toe 'geholpen'. Ik kan mij toch een stuk minder inhouden als een hele rij zorgvuldig geplaatste steentje opeens weggeglipt. "Wat is er?" vraagt hij dan. Om vervolgens te zeggen: "ach joh dat geeft toch niet?"
Ik ben echt verwonderd en ook erg trots op zijn vaste hand, zijn geduld, zijn vasthoudendheid. Even lekker opscheppen dus... zie het als een uitnodiging!
Maar ik ben ook benieuwd of dit nu echt zo uitzonderlijk bijzonder is, of dat hij zich in goed gezelschap bevindt.
Groeten! Maw.

Geen geduld

Nou, ik weet heel zeker dat mijn zoon van 6 (7 van de zomer) dat echt niet zou kunnen! Die heeft het geduld van zijn moeder namelijk, haha...

Maar ik ben om een andere reden wel heel trots op hem: Hij heeft een, voor hem, moeilijke tijd achter de rug en dat was ook op school te merken. Dwars, slecht luisteren, overal boos om worden. In de klas dan, thuis viel het wel mee. Maar vanmiddag kwam hij al voor de derde keer deze week met een sticker thuis omdat hij ALWEER zo lief geweest was en zo goed zijn best had gedaan in de klas. Hij zit duidelijk beter in zijn vel en ik ben zo trots op hem!

Bewondering

Hoe ze om gaat met het idee dat ze straks niet meer enigst kind is, aan de ene kant gek op 'haar baby' aan de andere kant de angst om haar unieke positie kwijt te raken en dat alles verwoord ze heel goed en helder. Ze verzint dan zelf oplossingen en de dingen die ze niet weet of waar ze bang voor is die durft ze ook gewoon te uiten.

En dat vind ik mooi om te zien, hoe 'goed' dat kind in elkaar zit.

ayla

ayla

14-05-2009 om 08:50

Jaa ikke ook, ikke ook

Eigenlijk mag ik hier niet schrijven want dochter is nog geen 6 (wordt 5 over 3 weken)maar ik heb deze week zoveel om trots op te zijn.

Morgen mag ze proefzwemmen voor haar A diploma en ik vind dat ze dat zo verdient. Ze heeft afgelopen maanden ondanks alles zo haar best gedaan om te leren zwemmen en nu mag ze dan op voor A.

En nog eentje om trots op te zijn, deze week kwam ze onder met twee tekeningen, 1 voor mama en 1 voor papa. Met daar heel mooi mama en papa opgeschreven. Ik wist helemaal niet dat ze dat kon. Is toch makkie zei ze nog. Toen moest ik haar voor doen hoe je opa en oma schrijft. En toen heeft ze net zo'n mooie tekening voor haar opa en oma gemaakt en daar heel netjes opa en oma op geschreven.

smelt zucht

Heuse vipplaats bij premiere én lancering c.d.!

Zo en dan zal ik eens even opscheppen, daar vallen jullie bijdragen bij in het niet!
Wij mogen van het weekend genieten van een heus optreden van de band van dochter waar ze in zingt én (ssstt, is nog geheim!) de lancering van hun eerste proffesioneel opgenomen c.d.!!!
ja,ja we hebben zelfs vip-plaatsen! échte stoelen voor de 'genodigden' op de eerste rij-en! De burgemeester komt ook! En vrijwel alle leraren van haar/hun school...
Is dat niet wauwie??
Het concert is trouwens al uitverkocht, dit voor het geval jullie interesse mochten hebben...(ach en dat schepje kan er ook wel boven op). Man maakt zich truowens wel enigzins zorgen over hoe het zal gaan en of ze 't wel red enzo. Maar ik heb d'r al een paar keer gezien met oefenen en denk dat het wel goed komt.
Zouden ze het zien al die pubers dat wij hartkloppingen hebben daar op de eerste rij? volgens mij zijn wij zenuwachtiger dan haar.....maar wij doen (natuurlijk) alsof we super-cool en hélémaal niet zenuwachtig zijn zo hier in huis. Maar ze moest eens weten! In bed draaien wij maar en draaien we en dan doen we het lichtje maar weer aan en pssst-en naar elkaar...kan jij ook niet slapen? nee. Moet ze nog oefenen? enzo...
En op jongste ben ik ook trots. Die heeft door haar toedoen toch maar mooi een heuse 'kinderlokker' te pakken genomen. (zie andere draadje bij algemeen) die nu veroordeeld gaat worden.
Zó, heb ik mijn kanjers even op de kaart gezet!
groeten albana

Nou dan kom ik ook even :-)

Afgelopen zaterdag heeft zoonlief van 6 zijn A gehaald, na exact 1 jaar zwemles te hebben gehad :-)

Daar ben ik heel trots op want je hoort vaak verhalen over 2 jaar of meer ;-)
Nu op naar B

gula

ayla

ayla

14-05-2009 om 10:53

Gula ;-)

mag ik een schepje er bovenop doen, dochter is in november begonnen met zwemles en dus nu een half jaar bezig met zwemmen en mag nu op voor A.

maarre, nu moet ik wel erachteraan zeggen, dat zijn groepjes van 3 kinderen dus ze krijgen wel veel aandacht en dan gaat het meestal ook sneller

Coco

Coco

14-05-2009 om 14:53

Gula

"Daar ben ik heel trots op want je hoort vaak verhalen over 2 jaar of meer ;-)"
Zo'n verhaal kan ik je vertellen over mijn zoon, die er meer dan twee jaar over deed om zijn A diploma te halen (is inmiddels gelukkig alweer twee jaar geleden).
Het zal je verbazen, maar toch ben ik lekker hartstikke trots op hem.

Nog een trotse moeder

Allereerst het zwemverhaal....want mijn dochter heeft 3 jaar gedaan over het zwemmen en ondanks dat de moed haar in de schoenen begon te zinken heeft ze doorgezet en volgehouden. Zonder een moment van klagen, zeuren of wat dan ook. Ze heeft zwakke spieren en de stand van haar voeten zijn niet goed, waardoor ze ontzettend moeilijk en heel langzaam vooruit kwam. En hierdoor kreeg ze naast twee keer in de week zwemmen ook nog eens wekelijks fysiotherapie...en dat allemaal voor die akelige diploma A. Maar het is een noodzaak en ze heeft het weten op te redden. En heeft sinds twee maanden haar diploma A. En haar diploma B...wou ze onder geen voorwaarde. Maar ik ben trots op haar...

En dat schrijven en lezen is al zo verwonderlijk. Ik kom iedere keer voor een verassing staan van welke woorden ze ziet, leest of opschrijft. Heerlijk om haar zo fantastisch te zien ontwikkelen...

Carolien

Carolien

14-05-2009 om 20:45

Ja dat zwemmen

Hier ook een kind dat 2 jaar en 10 maand deed over A en toen nog twee maanden over B. Men, wat was ik trots, veel trotser dan op de oudere brus die het veel sneller deed. Hier was doorzettingsvermogen voor nodig. Ik moest gewoon een traantje wegpinken en niet alleen omdat ik zo blij was dat ik eindelijk van die zwemlessen af was!
Groetjes,
Carolien

Guinevere

Guinevere

14-05-2009 om 21:38

Allertrotst

En ik ben lekker het allertrotst! ;-)
Als mijn bijna 7-jarige zoon alwéér richting zijn blerende, humeurige peuterpuberige 2-jarige broertje rent en roept: "X-je! Lieverdje! Je bent zo lief, je bent zo aardig!". En omdat ie ondanks alle duistere voorspellingen van de school ondanks zijn ADHD (met echt heftige concentratieproblemen) redelijk gewoon door groep 3 heen rolt. Op naar groep 4!
Natuurlijk ben ik ook trots op mijn blerende peuterpuber maar da's voer voor een andere rubriek.

Treurwilg

Treurwilg

15-05-2009 om 18:53

Toespraak bij crematie

Ik ben zo ontzettend trots op mijn dochter. Deze dame van negen jaar oud heeft vorige week bij de crematie plechtigheid van haar opa een prachtige, zelf geschreven, toespraak gehouden. Met zeer vaste stem, heel duidelijk en verstaanbaar. Ervoor veel gehuild, en vooral erna brak ze, toen ze weer bij mij zat. Maar niet tijdens.

Treurwilg

Gecondoleerd.

En wat ontzettend knap van je dochter! Heel dapper ook.

sterkte

gula

Ook even opscheppen

ik ben apetrots op mijn kids die vanmiddag meededen in het ziekenhuis aan een onderzoek en daar toch wel tegenop zagen vooral zoonlief maar het toch maar heeft gedaan!
En het is hem 200% meegevallen( ze hadden gezegd dat 1 onderdeel een heel vervelend gevoel gaf voor 5 minuten)

Emmawee

Emmawee

15-05-2009 om 23:12

Ja jessica

Ik ben ook trots op allebei mijn kinderen en de personen die zij zijn ongeacht hun prestaties... amen.
Ik zie hier en bij algemeen dat er iets gebeurd is in dit draadje. Ik heb het niet opgemerkt en dat maakt me verder ook niet uit.
Ik had dit draadje anders moeten beginnen waarschijnlijk. Ik stond nl. gewoon versteld van Stoffers prestatie. Een speciale, uitzonderlijke prestatie, vond ik. Natuurlijk zou ik hem ook leuk en bijzonder en lief etc. etc. etc. vinden, maar daar ging het mij hier niet over.
Ik wilde dit gewoon delen. Eigenlijk omdat ik mij afvroeg of dit nou echt zo uitzonderlijk knap is, of dat het wel meevalt. Maar ook om van anderen te horen of hun kinderen nog onvermoede talenten hebben.
Onvermoede talenten, dat dekt de lading misschien beter.
Groeten, Maw.

Emmawee

Emmawee

15-05-2009 om 23:16

Herstel

Natuurlijk zou ik hem ook leuk en bijzonder en lief etc. etc. etc. vinden, als hij dit _niet_ zou kunnen, maar daar ging het mij hier niet over.
Groetn, Maw.

picobello

picobello

18-05-2009 om 20:32

Trots

op dochter die voor haar theaterexame 86 procent gehaald heeft ondanks dat ze zo zenuwachtig was. Vorig jaar kon ze niet meedoen omdat ze alleen maar kon huilen en nu was ze de beste van haar groep. Kleine kinderen worden groot , snik, snik

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.