Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Lees ook op
liza

liza

15-12-2020 om 21:44

Uithuisplaatsing 4 jarige vanuit Woonboot, Diemen


Vicky

Vicky

15-01-2021 om 10:29

Inderdaad

'Dochter had ook op het adres van vader ingeschreven kunnen worden.'

Precies.

Een kind dat uit de veilige omgeving van het gezin losgerukt wordt, naar Estland gaat waar het de taal niet spreekt, en dan halsoverkop terug naar Nederland moet om op een illegale schuit in een onbekend dorp te belanden. Dan kun je moeilijk beweren dat alles met het kind goed gaat.

Ik snap Liza's eis van een internationale school ook niet. Het meisje spreekt geen Ests, en waarschijnlijk wel Nederlands. Waarom zou die perse op een internationale school geplaatst moeten worden? Gewoon om dwars te liggen? Om de macht over het kind te tonen? Het kind is niet Liza's speelgoedpop.

V@@s

V@@s

15-01-2021 om 10:52

Taal

Ik kan me goed voorstellen dat taal voor dit meisje nu heel lastig is. Het lijkt me wel iets waar ik me echt zorgen over zou maken, als ik zelf weet dat mijn kind met mij Ests zou spreken, maar dat nu niet meer wil of doet. Die zorg zie ik alleen niet bij de moeder.

Overigens snap ik ook niet wat ze zegt over inschrijving. Het is in elk geval niet nodig om een rechtszaak te kunnen voeren. Dan kun je gewoon domicilie kiezen op het kantoor van je advocaat. Dat is heel gebruikelijk, zodat alle gerechtelijke post eerst naar je advocaat gaat.

V@@s

V@@s

15-01-2021 om 10:58

overigens

Heeft de pleegzorgorganisatie dus wel gekeken naar de mogelijkheden van onderwijs in het Ests, maar als het kind om wat voor reden dan ook nu geen Ests wil spreken lijkt me dat erg lastig. Dan is Nederlands onderwijs op dit moment inderdaad beter.

Vicky

“Dan kun je moeilijk beweren dat alles met het kind goed gaat.”

Aan de filmpjes te zien ging het goed met het kind.
Dus kun je juist beweren dat als dat zo is, ongeacht de omstandigheden, de moeder kwaliteiten heeft.

splitten

Dit soort commentaar getuigd van onbegrip en 'splitten'. Blijkbaar ben je dan op zoek naar argumenten waarom moeder en kind gescheiden moeten blijven.

Waarom doe je dat?

Er zijn net zoveel argumenten te verzinnen waarom ze niet bij de vader ingeschreven worden. Wat jij als oplossing ziet, en wat Liza dan niet doet, haar verwijten, is toch niet in het belang van het kind om het maar eens zo uit te drukken.

Het maakt het gedrag van de moeder onstabiel. En dan doe je dat zelf.

Thera heeft gelijk, aan al het commentaar van Liza en haar filmpjes kun je zien dat ze haar van alles, speels en ontwikkelingsgericht, aanbied en een goede band heeft met haar dochter. Die er bij zit als een zonnetje, vrolijk en speels.

LIza maakt zich wel zorgen over haar dochter die geen Estst zou spreken. Hoe kun je nou zeggen dat 'moeder zich daar geen zorgen over maakt'?

Dat is toch suggestief taalgebruik, suggestief naar Liza laat steken vallen?
Waarom doe je dat?

Triva

Triva

15-01-2021 om 13:19

Annej

Dat geldt ook precies andersom. Als jij contact zoekt met Lisa en haar bij gaat staan hoor je misschien ook de andere kant. Geen weldenkend persoon zou filmpjes op youtube zetten waar uit blijkt dat je niet goed voor je kind zorgt. Vicky zoekt niet naar redenen om moeder en kind gescheiden te houden, ze is gewoon objectief. Jij niet.

Objectief Triva

Neem me niet kwalijk.

Vicky

Vicky

15-01-2021 om 14:20

AnneJ

'Waarom doe je dat?'

Omdat ik er niet van overtuigd ben dat Liza de situatie goed inschat of weergeeft. Haar acties wijzen namelijk op het tegendeel.

Meelezen

Ik hoop dat hier ouders meelezen.
Zo eenvoudig is dat dus.
Zo wordt gedacht en weg is je kind. Jij bent niet overtuigd want enzovoort. En dat geeft je de macht om ouders en kinderen uit elkaar te halen. Nou ja, de rechter moet er dan nog even in meegaan maar daar zorgen we wel voor, tekst genoeg om even te sturen en uit te vergroten.

Maar wat denk je van de dochter, hoe heeft die het nu, zo zonder Liza? En is dat jou twijfel wel waard?

Vicky

Vicky

15-01-2021 om 14:39

???

'En dat geeft je de macht om ouders en kinderen uit elkaar te halen. '

Ik heb die macht niet. Net zo min als jij de macht hebt om het kind terug te geven aan de ouders. Zeker niet via dit forum.

Jouw berichtenstroom helpt Liza op geen enkele manier. Omdat je meehuilt. En je NIET richt op adviezen om het voor Liza's dochter beter te maken.Je helpt haar van de wal in de sloot.

Er is geen uitgang Vicky

LIza werkt al mee en zelfs dan weet je niet wat dat oplevert.
Dat zie je als je de video's volgt. Ook de laatste bespreekt ze weer dat toen haar dochter weg was op grond van de woonboot heeft ze een gewone woning, of kamer daar wil ik vanaf zijn, gevonden. Ook haar omgeving vrienden, kennisen, verwachten dat ze dan haar dochter wel terug zou krijgen, en toch gebeurde dat niet?

Die mensen zijn dus inmiddels ook wijzer geworden.

Triva

Triva

15-01-2021 om 14:58

en daarom moet Lisa vragen wat ze moet doen om wel haar dochter terug te krijgen, iets wat al vaak genoeg genoemd is maar niet door jou.

En....

Zelfs niet door de jeugdbescherming wordt dat niet genoemd. Dat is een belangrijke klacht dat ouders niet bekend gemaakt word wat er nodig is zodat de kinderen weer thuiskomen.
En als dat al genoemd wordt dan worden de doelpalen weer verzet.

Maar primair weet je als ouder niet wat de voorwaarde is waarop je kind weer thuiskomt als je daaraan voldoet.

Mijntje

Mijntje

15-01-2021 om 15:03

buiten de regeltjes

Voor de dochter is het sowieso dramatisch. Voor de moeder ook. Altijd, neem ik aan, bij elk kind dat uit huis wordt geplaatst. Maar we weten niet het hele verhaal. Jij ook niet, Annej, want je kan niet alleen door het youtubekanaal te bestuderen (daar gaat veel tijd inzitten) het hele verhaal weten. De vader vindt deze situatie kennelijk wel beter dan dat het kind bij de moeder is. We weten niet zijn kant van het verhaal. Al doe ik ook aannames, net als iedereen hier

Voor de jeugdzorg is het altijd kiezen tussen twee kwaaien. Ik neem aan dat die liever zorg aan huis bieden en uitzetten een uiterst middel is. Maar wat als een ouder weigert en er niet mee te praten valt. Ik begreep dat er 'waarschuwingen' vooraf waren geweest. Dit is allemaal onderschat, oa mogelijk ook door het cultuurverschil.
Van wat ik begreep was de woonruimte zeer onveilig. Alleen dat al zou een overweging zijn geweest. Het is alleen niet zo dat je daarom zomaar woonruimte krijgt. Het lastig is dat Liza niet uit NL komt en geen recht heeft op een uitkering. Zonder inkomen, of met te weinig inkomen is een woning vinden ook lastig. Wetende dat de moeder het kind plotseling meenam naar het thuisland (met toestemming van de vader?) en dat straks misschien weer van plan is maakt het ook niet makkelijker op. Anders zou je kunnen denken dat Liza in een blijf van mijn lijfhuis gaat zitten met haar kind tot ze andere woonruimte heeft. Er is alleen geen sprake van huiselijk geweld geweest. Ze valt buiten de 'regeltjes'..
Ik hoop wel dat het goed komt en dat haar vrienden kunnen helpen met geschikte woonruimte.

Lastig Mijntje

Want zelfs de woonruimte die ze vond hielp dus niet.
En je gaat er vanuit dat men goede bedoelingen heeft en liever hulp aan huis biedt.
Dat is theorie en geen praktijk.
Er is geen aanbod en er is geen manier waarop 'men' zekerheid krijgt als er eenmaal 'zorgen' zijn.

Er is geen incentive om gezinnen bij elkaar te houden maar wel een financiele incentive en een onevenredige machtsverhouding om aan te sturen op maatregelen.

Natuurlijk zal iedereen zeggen dat je gezinnen bij elkaar wil houden. En toch gebeurt dat niet. Hoe komt dat denk je?

Mijntje

Mijntje

15-01-2021 om 15:32

Annej

Het is tamelijk ingewikkeld. In de media lees je tal van voorbeeld waarbij het kind niet uit huis is geplaatst en kwam te overlijden, wat voorkomen had kunnen worden.

Ik heb geen zin in discussie, ik heb wel wat beters te doen Er is van alles mis in hulpverlenersland, dat zie ik genoeg om mij heen. Liza kan het stelsel niet verbeteren.

Het enige belangrijks nu is:
1. Vragen wat de voorwaarden zijn zodat het kind weer terug kan.
2 Meebewegen. Want blijven schoppen helpt niet. Hiervoor is het handig de beweegredenen van jeugdzorg op een rijtje te hebben.

Vivky

Vivky

15-01-2021 om 15:42

AnneJ

'Maar primair weet je als ouder niet wat de voorwaarde is waarop je kind weer thuiskomt als je daaraan voldoet.'

Maar wat je wél weet, is dat wat Liza doet, haar zaak alleen maar schaadt. En toch gaat ze er mee door. Inclusief dingen die ronduit verboden en onbehoorlijk zijn, zoals met de namen van de medewerkers.
Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg. Ook Liza.

Niet zeker Vicky

Op dit moment, kind is al UHP, de rechter buigt zich over de papieren, is niets zeker. Het is zelfs zeer onzeker of Liza haar kind wel terug kan krijgen gezien de kwalificatie ernstig langdurig hulp nodig in de aanvraag en wat je de medewerkster hoort/ziet zeggen tegen Liza. Ze bevestigt dat de wens er is, dat Liza herenigd wordt met haar kind, maar ze kan dat niet toezeggen.

Waarom niet?

Misschien helpt het haar juist wel dat ze zaken aan de orde stelt en een advocaat in de arm neemt.

Ze kan aantonen dat ze sinds de UHP steeds meegewerkt heeft. Maar uiteraard ook vragen gesteld en zaken die ze niet passend vond geweigerd.

V@@s

V@@s

16-01-2021 om 10:45

ik heb niet alles gekeken

Maar de dochter spreekt in de filmpjes voor de UHP blijkbaar al Nederlands met haar moeder. Dan vind het minder zorgelijk dat ze haar moedertaal niet spreekt.

Ervaringen met SPIC?

Ik was niet bekend met SPIC. Ik vond dit:
https://www.zorgomregioamsterdam.nl/jeugdhulp/spic/
Het zou gaan om een onderzoek naar de mate waarin welke hulp geïndiceerd zou moeten worden. Geen idee wie dat onderzoek doet en wat de kwaliteit daarvan is, ik ken het niet. Wat zijn de bezwaren tegen zo'n onderzoek?
Als er niets of weinig aan de hand is kun je in het lichtere segment vallen: preventieve en licht-ambulante hulp.
Als er wel iets aan de hand is kun je een rechtszaak gaan beginnen over de mogelijke oorzaken (pas na de uithuisplaatsing.....), maar ook als de problemen pas na de uithuisplaatsing zijn begonnen, dan nog zal je kind hulp nodig hebben. Dan kun je je verbijten, dat het allemaal niet nodig was geweest, maar het gaat dan even om de toekomst en niet om het verleden.
Maar nogmaals, ik weet niet hoe de SPIC werkt en wie het onderzoek doet.

Tsjor

Even verder

https://www.zorgomregioamsterdam.nl/administratie/administratieprotocol/
Kwam ik dit tegen: het administratieprotocol. Een belangrijke rol is weggelegd voor 'Lokaal Team': 'De voorziening die de gemeente heeft ingericht om ondersteuning te bieden aan een gezin in segment A en tevens de Lokale Toegang tot specialistische jeugdhulp te realiseren.'

Ik ploeg zo'n document altijd door op de vraag: waar hebben ouders een rol? Ik mis het op twee plekken: niet bij 'de verwijzers'. 'Zelfverwijzing' staat wel genoemd, maar dat gaat over organisaties die doorverwijzen naar andere vormen van hulp van zichzelf. Voor ouders lijkt de toegang van de huisartsen het meest toegankelijke (levert voor die huisartsen weer een hoop administratie op). Zouden ouders niet zelf de 'verwijzer' mogen zijn en zo ook zelf de regie over het verdere verloop kunnen houden?

Ik kom het ook niet tegen bij de organisaties en de mogelijkheden om bezwaar te maken. Zou het niet goed zijn als je organiseert dat ouders bezwaar kunnen maken tegen de uitkomsten van zo'n SPIC? En dan bedoel ik niet zozeer via de rechter, maar inhoudelijk?

Het gaat om een administratieprotocol, dat met name bedoeld is om de geldstromen te reguleren. Ook belangrijk. Maar ook onthutsend. Je weet dan in elk geval waar iedereen mee bezig is: heel veel administratie, allemaal vastgelegd, vaak met termijnen, en bij overschrijding kan er weer veel niet.

Tsjor

Woonplaats

Overigens is de inschrijving in een woonplaats volgens het administratieve protocol wel degelijk van belang: woonplaats Amsterdam geeft een andere toegang tot gespecialiseerde hulp dan een van de andere woonplaatsen. Geen idee of dat beter of slechter is.

Tsjor

liza

liza

16-01-2021 om 20:01

groeten idereen

Er is nu 2de hogere beroep geweest, en schijnt dat in Nederlandse systeem GEEN OPTIE is om kind terug geven. (Ouder moet daarvoor of spuugrijk zijn en 2 kamer appartement uit toveren) of er moet op ieder gevaal sterke financiele extras vliegen ervoor. Ik heb ze niet. Dus het lijkt dat "als kind arme ouder heeft, dan mag wel besproken worden, of kind in gezon mag opgroeien" dus dat wordt nu doorgespeeld...

Op ieder geval, arm zijn en kind hebben... is bijna in volle zekerheid vroeger of later en kinderbescherming zaak in dit land? Of zo lijkt me...

Wat ook vebaast, inhoudelijke vragen worden niet gesteld: armoede = fysieke verwaarlozing. Verder zonder definitie. Heeft iemand goede handleiding van ALLE verwaarlozing tiepes? Hoe meten ze dat eigenlijk?

liza

liza

16-01-2021 om 20:05

rechtbank behandelingen

Met behandelingen gaat op dwang traject zo, dat de basis uitgaangspunt is "Kind MOET onderzocht EN behandeld worden" en De Bascule zelf stelt in jaarverslag 2014 "ALLE Pleegkinderen hebben traumas". Ofwel, als nu op 21de januari rechtzaak komt, dan beslist rechter, of behandelingen noodzakkelijk zijn. Ofwel we had nog ook geluk dat het kan. Dat het wordt gediscusseerd. Ik had zelf ook geprobeerd te rekenen, stel aan kind pas na uithuisplaatsing een IQ test of een van hersenskan geen kwaad doet, of wel...
Als voorbereiding voor allerslechtste geval, wordt nu zelfs documenten van Estland verzameld om te bewijsen dat "als het moet per ce, dat kind pas na afpak moet naar behandelingen en onderzoeken" zou mogelijk zijn om ze in Estland laten gebeuren.

In principe ik snap nog steeds niet, in Estland zijn er geen dwang-behandeling trajecten. Het is nogal ook aan ze nieuw, dat het zo "op verplichten basis" kan...

Bericht

Fijn dat je blijft berichten Liza.

Verwaarlozing wordt NIET gemeten. Het wordt bij 'gerucht' of 'momentopname' , roddel en achterklap, constructie buiten context, andersom geconcludeerd uit volstrekt begrijpelijke omstandigheden.

Helaas is daar geen kruid tegen gewassen.

Wat kan helpen is aantonen hoe dysfunctioneel of belachwekkend bepaalde opmerkingen zijn en wat je ZELF doet aan het oplossen van eventuele tekortkomingen.

In jou geval inderdaad: passende huisvesting.
Schandalig maar waar.

Tekst bij de procedures

https://www.nji.nl/nl/Databank/Databank-Richtlijnen/Richtlijn-Kindermishandeling-voor-jeugdhulp-en-jeugdbescherming

Het NJI is de (commerciele) databank van bewezen en vooral niet-bewezen werkzame jeugdhulp. Voert overheidsinstructies en de kinderbeschermingsindustrie richtlijnen naar de letter uit. Kun je goed zien hoe dysfunctioneel dat kan zijn.

De (commerciele) organisatie RENN4 houd zich financieel succesvol (inmiddels ingebakken in heel veel scholen) bezig met schoolverzuim.

Onder de eerste hit 'Wat gebeurt er als mijn kind weigert naar school te gaan' zie je het filmpje dat ze daarover maken, het protocol, waar de schuld bij de ouders gelegd wordt.

https://wetten.overheid.nl/BWBR0034925/2020-07-01
Dit is de 'jeugdwet' daaraan kun je zien dat hulp niet het doel is maar het staat stijf van de tekst met dwangmethodes, protocollen en dwangmaatregelen.

We hebben nog net voor elkaar kunnen krijgen dat de huisarts mag doorverwijzen naar 'jeugdhulp' anders was het een ambtenaar geworden.

En 'jeugdhulp' is rijp en groen. Dat betekent rommeldwangzorg op school- of wijkniveau tot aan gespecialiseerde kinder- en jeugdpsychiatrie.
Alsof het gelijkwaardig is. En inderdaad 'vrijwillige' hulp bestaat niet meer. Altijd komt de dwanghulp om de hoek kijken, zit overal aan tafel en pakt op wat ze zelf wensen. Zonder dat je er ook maar iets aan kunt doen, behalve de rechter overtuigen. Uiteindelijk gaat de rechter er over.

https://www.renn4.nl/faq/
"Relatief schoolverzuim kent verschillende vormen: • 'gewoon' spijbelen en te laat komen (ongeoorloofd); • signaalverzuim of zorgwekkend verzuim (ongeoorloofd); • luxeverzuim (ongeoorloofd) • langdurig of frequent ziekteverzuim (geoorloofd). Soms is er een reden waarom kinderen (tijdelijk) niet naar school hoeven."

Types kindermishandeling

https://www.ncj.nl/richtlijnen/alle-richtlijnen/richtlijn/kindermishandeling

Deze is van de jeugdgezondheidszorg, zeg maar het consultatiebureau, de ggd'en en de 'jeugdartsen' hoewel die laatsten ook weer eigen organisaties hebben als de AJN of de ArtsMG.

Mijntje

Mijntje

17-01-2021 om 12:21

omgekeerd

Het is omgekeerd. Het is niet zo in dit land at als jij arm bent en onveilige woonruimte hebt je een zak geld en een huis krijgt.
Als buitenlandse heb je geen recht op een uitkering en als zpp-er in de cultuursector is het heel lastig om genoeg te verdienen (I know). Betaalbare woonruimte vinden is voor iedereen lastig die rond bijstandsniveau verdient.

Idd: ga aantonen dat je bezig bent hieraan wat te doen. Kan je kijken of je je inkomsten vergroot door neveninkomsten? Kunnen je contacten je helpen aan woonruimte? Een woongroep zou denk ik ook mogelijk kunnen zijn.

Mijntje

Mijntje

17-01-2021 om 12:24

link

https://nl.woongroep.net/nl/category/12
Wie weet is er een waarbij een kind geen bezwaar is. Wie weet is dit (een woongroep) een opstapje naar later iets voor jullie tweetjes.

AnneJ

'In jou geval inderdaad: passende huisvesting.' Ik weet niet of jij het hele dossier gelezen hebt, maar dit lijkt mij een te korte samenvatting van wat de mogelijke problemen zijn. Daarmee zet je Liza op het verkeerde been: zij kan gaan denken dat, als ze nu maar eenmaal goede woonruimte heeft, dat ze dan ook haar kind terugkrijgt. Dat voedt dan weer de boosheid als dat niet gebeurt.
Heel erg in het algemeen denk ik dat Liza eerst haar eigen leven weer op orde moet krijgen. Huisvesting is daar een onderdeel van, maar het is niet meer dan een signaal.
Helaas, het adres van een woongroep zal niet voldoende zijn, denk ik.

Tsjor

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.