Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Hillary

Hillary

23-02-2010 om 11:17

Vanaf welke leeftijd koffie

Mijn zoon wil heel graag een kopje koffie met me drinken. Hij is bijna twaalf. Tnt heb ik altijd gezegd dat koffie niet voor kinderen is, maar waarom eigenlijk niet? Googelen helpt me niet verder. Ik vind van alles tussen heel slecht en juist goed. Ik was zelf 18 toen ik het ging drinken, maar ik vond het echt gewoon niet lekker en heb het mezelf toen leren drinken omdat je op die leeftijd toch bij de volwassenen hoort en het vaak voorkomt dat voor je het door hebt er al koffie voor je neus hoort. Nu vind ik het heerlijk overigens. Zoon wil dan wel koffie verkeerd, dus met veel melk, dat maakt het wel minder erg denk ik. Hij wil ook wel cafeine-vrij, maar iets zegt mij dat daar toch wat meer chemische handelingen mee zijn gedaan, waardoor dat misschien nog wel minder gezond is. Kortom wie weet er meer van koffie en mogen jullie kinderen het wel of niet drinken en waarom?

Yvonne

Yvonne

23-02-2010 om 11:51

Ben daar niet zo moeilijk in

Vanaf een jaar 6 drinkt mijn zoon al af en toe een bakje koffie. Niet dagelijks, zelfs niet wekelijks maar zo heel af en toe vraagt hij erom.
Ik weet nog we zaten een keer in een restaurant en we hadden allemaal cola maar zoon had het koud en die wilde wat warms drinken dus hij had een kopje cappucchino besteld. Toen de serveerster het kwam brengen vroeg ze voor wie de cappucchino was, ze keek eerst mijn man aan, die schudde nee, toen mij ik schudde ook nee. Je had haar gezicht moeten zien toen bleek dat het voor mijn zoon was, geweldig.

Puck

Puck

23-02-2010 om 12:48

Ook niet zo moeilijk

Tja, als je koffie niet wilt geven omdat het ongezond is dan kun je een heleboel andere levensmiddelen ook schrappen uit het menu. Snoep, koek, frisdrank, vette dingen, allemaal ongezond. Maar alles met mate is het toch wel lekker. Koffie valt wat mij betreft daar ook onder en hier mogen ze als ze daar zin in hebben al vanaf kleutertijd wat koffie meedrinken. Oudste (11) vindt het lekker en drinkt wel eens een cappucino of een latte machiato met papa mee.

Euh....1?

Mijn beide kinderen drinken vanaf hun eerste jaar koffie. Nou ja, zij drinken een heleboel opgeschuimde melk, met 1 schepje 'bruin schuim' van onze cappucino erin. Ze hebben al snel opgepikt dat koffie drinken voor ons belangrijk en gezellig is, dus in het weekend, 's ochtends, gaan we er met zijn allen voor zitten. Ik stel me zo voor dat we geleidelijk aan de verhouding koffie melk wat gaan aanpassen, maar dat wil ik eigenlijk pas vanaf hun zesde, en dan nog heel lang veel melk, weinig koffie.
Overigens slurpt onze tweejarige met regelmaat het bodempje uit mijn beker, als ik even niet oplet, en dan krijgt ze dus wel degelijk 'the real thing' binnen, hoewel ik dus ook altijd met opgeklopte melk drink.

Kortom, ik zou zeggen, zolang je geen dubbele espresso's serveert kan je er best rustig mee beginnen, denk ik.

Lies

8 jaar

Ik weet niet goed waarom, maar ooit, lang geleden, vroeg onze oudste wanneer hij koffie mocht, ik heb toen in het wilde weg "als je acht bent" gezegd en dat heeft hij onthouden :-) Dus heb ik hem er jarenlang niet meer over gehoord en vroeg hij op zijn achtste verjaardag 's ochtends of hij koffie mocht...

Bibi72

Bibi72

23-02-2010 om 17:01

Speciale dagen

Hier mogen mijn dochters (8 en 10) altijd op "speciale dagen" koffie, wel een klein beetje koffie met véél melk! Ze mogen dat bij het kerst- en paasontbijt, en een paar keer in de vakantie. Ik denk dat we ermee begonnen zijn toen ze een jaar of 6 waren, ik weet het niet precies.

koentje

koentje

23-02-2010 om 17:22

Die van mij

11 jaar heeft onlangs zijn eerste koffie gedronken. Hij vond het erg wijs dat hij dit mocht. En gaf pas na drie kopjes koffie toe, dat hij echt niet te drinken vond.
Smerig spul!

koffiekop

koffiekop

23-02-2010 om 17:51

Groene haren

Onze zoon moet wel kiezen. Als hij koffie drinkt (een klein kopje koffie verkeerd) mag hij die dag geen thee met theine en ook geen cola.
Want er zit in koffie wel meer caffeine dan in cola. Ik heb het ooit eens op gezocht. Ik geloof dat er twee keer zoveel caffeine in zit.
Er zijn zat kinderen die energydrink drinken, of heel veel cola, of heel veel thee. Dan kun je net zo goed een kopje koffie drinken volgens mij.
Volgens mijn opa krijgen kinderen groene haren van koffie, maar dat heb ik nog nooit gemerkt...;)

Nee joh koffiekop

Rood haar en kromme benen....

Puck

Puck

23-02-2010 om 20:39

Maar didi68

Wat is er dan MIS mee als een kind van jongs af aan al koffie drinkt? De vergelijking met alcohol vind ik nergens op slaan. Alcohol is ook bij geringe hoeveelheden al slecht voor kind(erhersentjes), voor koffie gaat dat nu niet direct op.

Vic

Vic

23-02-2010 om 22:12

Cafeïne

Jonge kinderen kunnen van cafeïne hartkloppingen krijgen. De ins en outs en kritieke hoeveelheden weet ik niet, maar waarom zou je een kind koffie geven? Dat vind ik net zoiets vreemds als een 2-jarige die cola drinkt.

Nou ja didi

meen je dit nou serieus? Wat een belachelijk overtrokken reactie, alsof ik ze aan het vergiftigen ben met koffie of abjecte denkbeelden.

Wat ik probeer duidelijk te maken is dat ze hebben opgepikt dat het moment van koffiedrinken 'iets' is bij ons. En ja hoor, dat hebben ze als ze 1 zijn al door. Dus ze zitten stralend met hun nijntje-bekertje met opgeklopte melk. Mét theelepeltje. Met een vlekje 'bruin' ter grootte van een doperwt bovenop het schuim. Waarom is chocolademelk dan beter? Lijkt me eerder slechter dan zuivere melk. Zo ook trouwens bij theedrinken. Wij drinken thee, zij sterk verdunde thee. Ook zo'n moment bij ons. Ook slecht? Ze zouden eens op het idee komen...
Ik kan me voorstellen dat in de loop der jaren de verhouding koffie/melk gaat veranderen. Maar ik kan me niet voorstellen dat ze koffie drinken zoals ik voordat ze pakweg 12 zijn. Maar misschien lusten ze het dan wel helemaal niet, ook goed.

En ja hoor, als hier het glas geheven wordt zitten ze ook wel eens met een plastic wijnglas met ranja erin erbij.

Ik begrijp, hard op weg alcoholici te worden....

tonny

tonny

23-02-2010 om 23:51

Koffie, eh...

Mijn kinderen gingen koffie drinken als ze dat op hun werk gingen doen. Niet zozeer omdat wij het promootten. Ik zou niet weten waarom je kinderen koffie moet leren drinken.

Zwe zijn nu allevier 18-plus. Drie van de vier drinken koffie, maar geen van allen veel/vaak.

Ik ben zelf pas koffie gaan drinken toen er op mijn werk niks anders was (thee was toen nog niet zo in als nu, in mijn beleving), maar bij voorkeur tapte ik chocomel uit het koffie-apparaat. Ik was toen 20.

Ben nog steeds geen enorme koffieleut. Ik drink het als dat aan de orde is, maar in mijn eentje zet ik het nooit.

Sera

Sera

24-02-2010 om 00:17

Geen probleem met koffie

Mijn man is een groot koffie drinker dus de kinderen hebben van jongs af aan gezien dat papa veel koffie drinkt. Mijn oudste dochter was een jaar of 2 of 3 toen mijn man haar voor het eerst een slokje liet proeven. Ze vond het erg vies. Mijn man drinkt hele sterke, zwarte koffie dus dat is ook logisch. Met een jaar of 5 kreeg ze de gewoonte om als we ergens op een terrasje zaten te vragen of ze een lepeltje van het schuim van mijn cappuccino mocht. Daar zit dan ook wel wat koffie bij. Ze is nu 11 jaar en drinkt nog steeds nooit koffie. Ze heeft wel eens een kopje koffie gehad met veel melk maar ze vindt het absoluut niet lekker. Ze vraagt er dus nooit om.

Mijn zoon van 8 heeft wel eens koffie geproefd maar hij vindt het vies dus hij wil het ook niet hebben.

Mijn dochter van 5 echter vindt koffie wel interessant. Ze vindt het helemaal geweldig als ze koffie mag. Wel met veel melk. Van mij mag dat best af en toe. Ik wil nog niet dat ze het dagelijks gaat drinken maar met speciale gelegenheden vind ik het goed. Ze krijgt nu vaak op zondag koffie en ze lijkt het echt lekker te vinden. Hoewel het meer melk dan koffie is natuurlijk.

Ik denk niet dat het veel kwaad kan om op jonge leeftijd af en toe koffie te drinken. Dagelijks enorme hoeveelheden drinken zoals mijn man bijvoorbeeld doet is zeker niet gezond.

kaatje43

kaatje43

24-02-2010 om 09:32

Vanaf een jaar of 10

Hij vroeg of hij het mocht proeven en hij vond het lekker. Vooral capuccino. Geen probleem.

Puck

Puck

24-02-2010 om 11:32

Didi

Oke Didi, je zei dat ze ipv koffie ook chocomelk had kunnen geven en daaruit heb ik de conclusie getrokken dat je chocomelk gezonder vindt dan koffie. Maar ik begrijp nu dat dat niet je punt is.
Maar ik ben het toch niet met je eens. Je zegt: "Als je DAT als geldig excuus beschouwt, ongeacht om wat te doen, ga je bij andere (slechte) dingen ook zo\'n effect krijgen. En dan zou het ineens niet mogen, daar snappen kinderen niks van. "
Je trekt het dan door naar andere (slechte) dingen, maar waarom? Als je koffie als niet slecht beschouwt en alcohol wel dan kun je DAAR het verschil wel maken: koffie is niet slecht dus dat mag met mate best, maar alcohol is puur slecht dus daar blijf je minstens tot je 16e vanaf.
Onze oudste mag koffie omdat hij dat lekker vindt en zolang het niet 3x per dag is (bij wijze van spreke dan, hij drinkt misschien 1x per 2 weken ofzo een kopje) vind ik het prima, ik heb ook niet zo'n moeite met andere dingen die als "slecht" te boek staan zoals cola, snoep, etc. zolang het maar met mate is. En dingen die ik puur slecht vind zoals alcohol, daar krijgt hij nog geen slokje van, ook al vraagt hij daarom. En dan vraagt hij echt niet waarom hij wel koffie mag en geen alcohol.

Precies

het staat dus ook los van wat er in het kopje zit; dat bepalen wij namelijk en zij drinken dus melk. Het moment is bij ons 'koffie drinken' gaan heten. Zaterdag/zondagochtend, rond een uur of tien: koffie drinken. Waarbij de kinderen dus geen koffie maar opgeklopte melk drinken. Dat kan op den duur (en dan heb ik het dus over vele jaren vanaf nu) steeds meer 'echte koffie' worden, als ze dat al lekker zouden vinden, en met mate.
Het is mij nog steeds onduidelijk waarom ik ze chocolademelk zou moeten geven en het moment geen 'koffie drinken' mag noemen. Omdat ze dan op het idee zouden kunnen komen dat koffie drinken lekker is?
Mag je dan ook geen glaasje wijn in hun bijzijn drinken, omdat ze dan op het idee zouden kunnen komen dat dat nastrevenswaardig is?
En ja, omdat wij genieten van koffie (ik drink 2 kopjes koffie verkeerd/cappucino per dag), vind ik het prima als zij in de toekomst koffie ook lekker vinden. Ze mogen van mij dus best een positieve associatie met koffie drinken hebben. Alleen krijgen ze nog een hele tijd niet 'the real thing'.
Rond drie uur 's middags zeg ik ook: kom, we gaan theedrinken. Ongeacht van wat zij in hun kopje krijgen. Dat moment heet zo. Bij ons althans.
Uiteraard beslissen wij wat er in dat kopje komt: en dat is nog een hele tijd geen koffie (afgezien van dat theelepeltje schuim) en nog veel langer geen alcohol (waarom ik me op dit punt moet verdedigen is mij overigens een raadsel, hoezo zou ik mijn kinderen leren dat je alcohol zo jong mogelijk moet gaan drinken?).

Ik begrijp dat het woord 'belangrijk' een gedeelte van het misverstand veroorzaakt. Uiteraard bedoel ik met belangrijk niet dat koffie een levensvoorwaarde is. Ik bedoel dat het moment van koffie drinken, met zijn allen, gezellig, heel soms met iets lekkers erbij (ook fout?) een moment is waar we van genieten en dus in die zin 'belangrijk' voor ons is.

Overigens snappen kinderen natuurlijk best dat sommige dingen wel mogen en sommige dingen niet. En dat volwassenen sommige dingen wel mogen, ook dingen die ze leuk vinden, en kinderen niet. Ik mag autorijden, alleen de straat over steken, koken, alcohol drinken, zelf weten wanneer ik naar bed ga. En zij allemaal niet. Zou het nou echt zo zijn dat omdat zij ook 'koffie drinken' (melk dus, terwijl wij koffie drinken), ze denken dat de rest ook grenzeloos is? Of zit het 'm in het feit dat zij een druppeltje van de 'verboden vrucht' krijgen, en zij dus op het idee zouden komen dat alle andere dingen die volwassenen wel mogen en zij niet ook mogen ook nastrevenswaardig zijn? Uiteraard krijgen ze ook geen druppeltje wijn in hun ranja. Ik vind dat theelepeltje koffieschuim namelijk erg onschuldig (als dat niet zo is hoor ik het graag, stop ik er direct mee), en het maakt voor hen precies het verschil tussen de melk die ze bij het ontbijt krijgen en 'koffie drinken'.

Kortom; hoe kom je er nou toch bij dat omdat we een theelepeltje koffie/melk schuim geven ze ook wel een slok bier mogen op hun twaalfde? Daar zij wij toch zelf bij, net als dat ze nu niet meer dan dat theelepeltje krijgen?

Puck

onze berichtjes kruisten, ben het helemaal met je eens. Alsof ik door dat theelepeltje schuim ook de rest van de opvoeding maar overboord gooi!

Hillary

Hillary

24-02-2010 om 12:18

Geprobeerd

Nou hij heeft dan gisteravond toch een kopje koffie verkeerd gekregen, wel van cafeine-vrije koffie overigens. dit omdat het al avond was. Denk dat ik het gewoon maar af en toe toesta, maar niet dagelijks. Kan me toch niet aan de indruk onttrekken dat cafeine niet echt gezond is. Cola krijgt hij ook maar af en toe en red bull ofzo al helemaal niet. Tja ben er niet altijd bij natuurlijk. Laatst had hij een feestje en toen hij 's nachts nog lag te stuiteren eens gevraagd hoeveel cola hij op had en dat waren acht glazen. Was wel goed, want nu heeft hij zelf gezien wat het effect is en doet hij het niet meer.

3kidsmam

3kidsmam

24-02-2010 om 12:34

Hier ook jonge kinderen

die onze koffie opdrinken als ze de kans krijgen. De jongste van 1,5 en de oudste van 4 zijn dol op het schuim van onze cappucino. Ik heb er nooit een probleem van gemaakt en dus lepelen ze regelmatig ons schuim op en ook de laatste slok is meestal voor de kinderen. Ook mag de oudste af en toe een bekertje schuim met een heel klein beetje koffie. Ik zie hier het probleem niet zo van en ze krijgen zeker geen alcohol omdat ze dat net als koffie lekker vinden.

Puck

Puck

24-02-2010 om 13:23

Ik zie toch echt de link niet pelle

(woehah, Pelle en ik zijn het een keer niet eens!!)
Pelle: "Het komt bij mij over alszijnde: mijn kind wil het en dus krijgt kind het. Ja dan is de stap naar een slokje wijn proeven bij het toosten klein want "ik mag toch ook altijd koffie drinken, en wijn is ook gezellig"
Waarom gooi je koffie en alcohol op 1 hoop? Ik zie nog steeds niet waarom je niet bij een kind kan zeggen dathet wél koffie mag, maar dat alcohol voor volwassenen is. Ik vind dat helemaal geen vanzelfsprekende gevolgtrekking. Mijn kind mag wel koffie maar geen alcohol en ik ben daar heel duidelijk in en kind snapt dat ook volkomen (is natuurlijk ondertussen wat ouder en wijzer dan een kleuter).En met "mijn kind wil het, dus hij krijgt het" heeft het ook niets te maken. Zou hij wel willen ;-). Maar in koffie met mate zie ik geen gevaar, een slok alcohol of een trekje sigaret wel. Maar verschil is wel dat kind hier koffie drinkt omdat hij dat af en toe lekker vind, niet om "gezellig mee te doen"

Rembrand

Rembrand

24-02-2010 om 14:15

11 jaar.

Onze jongste was al dreumes al gek op koffie. Hij mocht regelmatig de laatste druppels uit mijn koffiekopje opslurpen. Sinds kort drinkt hij in het weekend s'avonds een kopje décafé mee, en soms door de week ook.
M.

Nee, ik zwak niet af

maar ik preciseer wat ik eerder zei, omdat ik geen benul had dat dit zo'n kritiek zou krijgen. Dus ik probeer me precieser uit te drukken.

Bij het leegslurpen van mijn kopje merk ik op 'als ze de kans krijgt'. Het moge uit die formulering duidelijk zijn dat dit dus niet de bedoeling is, en ik dat probeer te voorgekomen. Dat is dus volkomen consistent met mijn opmerking dat het om 1 theelepeltje koffieschuim gaat, en meer niet voor nog heel lange tijd. Ik vermeld het omdat ze het, gek genoeg, dus kennelijk wel lekker vindt.

Verder heb ik met 'mijn kinderen drinken vanaf dat ze 1 jaar zijn koffie' vooral geprobeerd duidelijk maken dat 'koffie drinken' niet hoeft te gaan om dubbele espresso's, maar om de hele range van opgeklopte melk met een beetje bruin schuim, tot gewone koffie aan toe. Dat kan wellicht behulpzaam zijn voor de vraagstelster, als ze niet wil dat haar zoon een hele bak gewone koffie drinkt. Ik heb steeds het hele ritueel bedoeld, en dat heb ik in mijn laatste posting niet afgezwakt, maar geprobeerd duidelijker te maken, want dat was het kennelijk niet.

En hoezo 'zwicht' ik ergens voor? Mijn kinderen willen meedoen met het 'koffie drinken', en krijgen geen koffie maar opgeklopte melk en noemen dat vol trots koffie. Maakt het nou echt uit als ik zeg, 'nee, jullie mogen geen koffie drinken, je krijgt een glas melk?'. Zelfde resultaat in de beker, minder lol. Terwijl zij natuurlijk heel goed doorhebben dat zij iets anders krijgen, want drinken uit onze kopjes mag niet, dat is voor grote mensen. Mijn kinderen willen ook wel eens een boterham, krijgen ze ook. Is dat dan ook zwichten? Tuurlijk krijgen ze soms dingen die ze willen, en soms ook niet. Ik kan het me niet meer precies herinneren, maar ik denk dat het ook zo is begonnen: zoon wilde lepeltjes koffie uit ons kopje, mocht niet, kreeg bekertje opgeklopte melk met een lepeltje en een drupje van ons schuim. En dat is ons ritueel geworden. Juist niet zwichten zou ik zeggen.

En dat van het theelepeltje koffieschuim nog steeds wordt geconcludeerd dat ik dus op ieder ander vlak ook wel zal toegeven vind ik onbegrijpelijk. Waar hebben we het nou helemaal over? Is dat lepeltje dan zo verwerpelijk dat jullie me direct aanzien voor iemand die al die andere dingen ook wel zal toestaan (ik ben intussen al van het voeren van alcohol gepromoveerd naar sigaretten en meerijden zonder gordel). Ik zie geen kwaad in dat theelepeltje schuim, en uiteraard wel in die andere zaken die je noemt. Dus natuurlijk mag dat niet. Zoals ik al zei; je zegt toch tegen een heleboel dingen 'nee' in een opvoeding, ook als je op sommige dingen 'ja' zegt? Mag ik dan tegen dingen die zij en wij gezellig vinden en onschuldig zijn geen 'ja' zeggen omdat ze wel eens op het idee zouden komen andere dingen gezellig te vinden, die niet onschuldig zijn? Dat zou nogal spartaans worden.

Eén ding moet ik toegeven: vanaf dat mijn dochter 3 maanden was kreeg zij iedere keer als ik boven haar wiegje een sigaret opstak een chocolade-sigaret tussen haar lippen. Kon ze al vroeg genieten van iets wat mama ook belangrijk vond...(ja, dit is een grapje)

vlinder72

vlinder72

24-02-2010 om 15:20

Ben ik nou erg ouderwets?

Goh, ik dacht dat koffie hartstikke slecht is voor kinderen. Caffeïne en zo. En het toch ook verslavend? Of zit dat tussen de oren? Als mijn man op vakantie geen koffie drinkt is het niet te genieten. Cola of andere frisdrank mogen mijn kinderen bij ons thuis ook niet. Cola om dezelfde reden als de koffie. Alleen als wij uit eten gaan mogen ze frisdrank en soms op vakantie in het buitenland want daar is de limonade soms zo mier- en mierzoet dat je ze net zo goed kan laten stuiteren van de frisdrank. Of ben ik nou een ouderwetse doos en valt het allemaal wel mee en maakt het eerlijk gezegd toch niet uit of je ze nou koffie, ranja, thee of frisdrank geeft.

Drie keer

Ik heb nu drie keer uitgelegd wat ik bedoelde met koffie drinken en gezellig meedoen, namelijk melk met een theelepeltje koffieschuim. Vanaf de allereerste posting heb ik precies dat gezegd. En waar die posting onduidelijk was heb ik geprobeerd het beter uit te leggen. Ook heb ik uitgelegd dat ik dat opschreef om aan de vraagstelster aan te geven dat er een heel spectrum is aan 'koffiedrinken': van onze manier tot the real thing, en dat je daar dus ergens tussen in kan gaan zitten bij een 12 jarige.

Kennelijk willen jullie graag geloven dat ik grote bakken koffie drink met mijn dreumes omdat zij dat wil, en dat ik die lijn lekker doortrek naar alle andere genotsmiddelen en autorijden zonder gordel aan toe. Ik blijf dat een belachelijke vergelijking vinden, alsof je tegen het één niet ja en tegen het ander niet nee kan zeggen. Ik weet niet precies waarom jullie het fijn vinden vast te houden aan jullie aanname van wat ik bedoelde, ondanks mijn pogingen tot precisering, die dan maar voor het gemak als afzwakking worden afgedaan, maar als jullie me niet op mijn woord geloven dan maar niet.

Lees mijn laatste posting (of al mijn postings) nog eens: ik bepaal wat er in de beker zit, en ik leer ze dat volwassenen andere dingen krijgen dan kinderen. En bij ons koffieritueel heet het allemaal koffie, en IS het ook koffie in hun ogen. Kinderkoffie.

Hillary

Hillary

24-02-2010 om 17:51

Vlinder

Ja ik dacht dus precies hetzelfde als jij, maar nu zoon er om begon te vragen en ik zie dat sommige kinderen het wel mogen, begon ik te twijfelen. Want verder dan dat je er rode haren van zou krijgen kwam ik eigenlijk als argument ook niet. En als je gaat googelen word je ook niet veel wijzer. Hier dus ook geen cola thuis inderdaad, alleen met een feestje of uit eten ofzo. Denk dat ik die koffie vanaf nu met mate toe ga staan, maar dan wel als koffie verkeerd en dan niet en bij het eten een cola en daarna een koffie, dan moet hij maar kiezen.

Bij ons net als mammalies vanaf jonge leeftijd

"drinken" ze hier koffie. Dwz een espressokopje met een bodempje koffie en veel (gewone) melk. Niet elke week, niet elke maand, maar af en toe, en soms op vakantie dagelijks als ochtendritueel. Nooit geweten dat dat slecht was. Het lijkt mij beter dan energiedrankjes, cola en bergen snoep voor jonge kinderen. Wat zou er dan slecht aan moeten zijn? De cafeine zit ook in cola, en in thee zitten ook diverse stoffen en dat wordt zelfs aangeraden. Wat is de reden om het niet te geven behalve dat je er rood haar van krijgt?

Jegh, koffie

Dirkspapa en ik lusten allebei geen koffie, we drinken het hooguit als we ziek zijn en wakker moeten blijven of zo.
We moeten het dan ook speciaal in huis halen voor bezoek.

Kinderen heb ik nooit om koffie horen vragen, wel om thee.

Nou ja, als we ergens zijn mogen ze een Kiddicino. Dat is een kopje opgeschuimde melk met wat cacao erover gestrooid. En dan eten ze het schuim, want melk vinden ze vies.

Sera

Sera

25-02-2010 om 00:47

Cola ook geen probleem

Ik heb nooit zo begrepen waarom mensen cola slecht vinden. Natuurlijk zit er cafeïne in en suiker en moet je geen liters per dag drinken. Ik denk alleen niet dat een glas cola zoveel slechter is dan fanta, limonade, fristi of zoete vruchtensap. Mijn kinderen mogen elke dag een of twee glazen hebben met iets zoets erin. Dat kan dan frisdrank zijn of iets anders. Cola hebben wij altijd in huis dus daar mogen ze ook best voor kiezen. Mijn dochter van 5 drinkt regelmatig cola. Ze vraagt ook vaak om wat anders (tropische vruchtensap en fanta zijn haar favoriete drankjes op dit moment) maar als ze cola wil is het ook goed.

Mijn zoon van 8 drinkt bijna elke dag cola. Als hij geen cola drinkt dan is het wel dr.pepper of rootbeer. Ook niet echt gezond. Toch denk ik dat elke dag een of twee glazen suikerwater geen probleem zijn.

De rest van de dag drinken ze water, thee of melk.

Mijn man is deels van Italiaanse afkomst en bij zijn Italiaanse familie is het heel normaal om jonge kinderen al wijn te geven (vermengd met water). Mijn oudste dochter van 11 heeft dan ook al een aantal keren wijn gehad als we bij de familie waren. Mijn oudste zoon wil niet want niet lekker en mijn jongste dochter en zoon mogen nog geen wijn van mij. Thuis krijgen ze dat niet van ons overigens.

liora

liora

25-02-2010 om 10:28

Nu iets heel ergs

Hallo allemaal,

Jeetje hee... dat koffie zoveel los kan maken en ook kan worden gezien als eerste stap in de richting van ontsporen, dat wist ik nog niet.

Ik zal nog iets ergers vertellen: mijn oudste krijgt elke week een slokje wijn. En hij vindt het heerlijk! En ik vind dat niet erg en ook niet schadelijk. Hij krijgt dat al zeker sinds hij 1 jaar is.

Liora

Polly Shearman

Polly Shearman

25-02-2010 om 11:09

Liora!

Dit vind ik volkomen logisch, dat kind groeit ook op met een moeder die elke middag aan de wijn slobbert en voor iedereen steeds maar een quiche bakt...!!!

you're my kind of woman!!

liefs pol

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.