Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Julia64

Julia64

22-09-2010 om 19:31

Vanaf welke leeftijd zelf verjaardagscadeautjes kopen?

Tja, de vraag staat hierboven al;
Vanaf welke leeftijd kregen jullie van jullie kind(eren) een verjaarsdagscadeautje?
Ik ben a.s. maandag jarig, en tot nog toe heb ik van zoon (nu 9 jaar) elk jaar een mooie tekening gekregen. Waar ik uiteraard altij heel blij mee was, daar gaat het me niet om natuurlijk, maar ik vroeg me zomaar af vanaf welk moment het aan de orde is om kind zelf een cadeautje te laten kopen voor een ander gezinslid.
Mijn vriend is op dat punt jammergenoeg niet bijster attent, dus daar gaat niet echt veel sturing van uit vrees ik, en dat lijkt me, gezien het karakter van zoon die wat dat betreft op pa lijkt, toch wel noodzakelijk.

Dus, tja, hoe gaat dat bij jullie?
Ik ben benieuwd!

Hier

hebben de kinderen mij altijd iets voor mijn verjaardag gegeven. Mijn niet-zo-attente ex zorgde daar nooit voor, dat deed ik zelf. Vervolgens gaf ik het de avond voor mijn verjaardag ingepakt en wel aan hem en zorgde hij dat de kinderen het aan mij gaven.

Tegenwoordig gaat mijnheer Savon met de kinderen iets kopen voor mij (meestal wel met een verlanglijstje overigens). Vanaf de middelbare school moeten ze het zelf betalen maar ik zorg dat er ook goedkope cadeautjes op mijn lijstje staan, iets van kohlpotlood, mascara of zo.

Lou

Lou

22-09-2010 om 21:25

Zakgeld

Wij krijgen eigenlijk niets van onze dochter (ook 9), althans, niets dat ze van haar eigen geld koopt. Ze helpt mee met uitzoeken, dat altijd wel, of zoekt zelf iets uit, maar betaalt het dan niet. Ik heb haar vorig jaar met Sinterklaas een tientje gegeven om iets voor haar vader te kopen en toen kocht ze vijf scharen voor hem "want die is hij altijd kwijt", dat vond ik wel een geweldig cadeau en hij ook. Maar dat was dus wel een tientje van onszelf.

Ik denk dat het goed is dat je nu niet ineens cadeautjes van je zoon verwacht. Als hij daar nooit zijn geld aan heeft uitgegeven, waarom dan nu ineens wel?

Ik denk dat ik er een logisch zakgeld-ophoog-moment van ga maken. Dat ze bijvoorbeeld volgend jaar meer zakgeld krijgt maar daar dan ook cadeautjes voor moet kopen voor familieleden. Welke familieleden wel en niet meetellen, en hoeveel zakgeld ze dan moet krijgen, dat weet ik nog niet. Misschien een leuke aanvullende vraag voor in dit draadje?

liedewij

liedewij

22-09-2010 om 22:20

Ja, leuk!

Vanaf 8 jaar krijgen ze zakgeld(10 cent per levensjaar). ze mogen ermee doen wat ze willen maar ze moeten een kadootje kopen met verjaardagen van pa en moe en broers en zussen. Zin met z'n vieren thuis. Het hoeft niet duur te zijn maar wel iets waar je de ander blij mee maakt. En dat vinden ze zelf ook leuk. soms krijg ik iets van 50 cent , soms iets van een paar euro; het is maar net hoe het loopt. Afgelopen verjaardag kreeg ik een zelfgemaakte appeltaart. Ingredienten zelf gekocht. Geweldig leuk! Ze vinden het ook echt leuk om iets leuks voor de ander uit te zoeken. action en Xenos zijn geliefde winkels.

Jesse_1

Jesse_1

23-09-2010 om 09:14

Zelf kiezen

Toen onze zoon 9 was hebben we hem de keuze gegeven: een kleine zakgeldverhoging waarvan hij alles naar eigen smaak mag uitgeven, óf een grote zakgeldverhoging waarbij hij cadeau's voor vriendjes en gezinsleden zelf moet betalen. Hij heeft zelf gekozen voor het laatste (uiteraard er wel een berekening op los gelaten hoe hij er financieel het beste uit kwam ;-)). Richtbedrag voor cadeau's is € 5, maar hij mag het zelf weten verder (zo kocht hij voor zijn broertje eens 2 cadeautjes van € 5 p. stuk!).
NB hij heeft zelf bedacht om een gedeelte van zijn zakgeld apart te leggen, zodat hij altijd wat geld heeft om de cadeau's van te kunnen kopen. Maar hij is sowieso een oppotter.
Jesse

maan.

maan.

23-09-2010 om 11:52

Zakgeld

Hier wel altijd een verjaardagskadootje van de kinderen: gaat partner met ze kopen maar ze betalen niet mee want ze krijgen zakgeld om voor zichzelf iets leuks te kopen.

Maar.. toen kwam onze trouwdag en ja dán kun je niet met een van de partners iets kopen want dat is namelijk voor allebei. Toen hadden ze bedacht om samen een boeketje te kopen van hun eigen geld. LIEF!!!!
(volgende zakgeldbeurt wel extra zakgeld gegeven zodat de bloemen ze uiteindelijk geen geld hebben gekost.. wel zo eerlijk)

Julia64

Julia64

24-09-2010 om 13:09

Reactie

Hoi,
bedankt voor de reacties.
Het is hier meestal ook wel zo dat zoonlief meegaat met partner om iets te kopen en meedenkt over wat ik leuk zou vinden enzo (alleen is het er dit jaar een beetje bij ingeschoten door allerlei omstandigheden). Datzelfde doe ik ook met hem als mijn vriend jarig is. Maar het ging mij meer om het ook (deels) zelf betalen van zo'n cadeautje. En niet voor mezelf hoor, wat dat betreft verwacht ik ook helemaal niks, maar meer als "leermoment" voor zoon. Die is nogal op zichzelf gericht, zal ik maar zeggen, dus kan een beetje sturing op dat gebied geen kwaad. Zoals Liedewij al zei; het hoeft niet duur te zijn, maar wel iets waar je ander blij mee maakt. Wat dat betreft is een herziening van het zakgeldbedrag wel een goed idee denk ik.
Wat lief trouwens Liedewij, van je kinderen, om bloemen voor jullie te kopen!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.