Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Vermoeide kinderen

Onze kinderen zijn de laatste tijd weer zoooo moe. Lichamelijk is er niets aan de hand. Het ligt echt aan te veel prikkels/activiteiten over een te lange periode waarin ze gewoon te weinig rust krijgen. Wat voorbeelden: dagje uit in het weekend, juffendag op school, kinderfeestje, sportdag, verjaardag in het weekend waardoor het toch weer net te laat wordt.
Over het algemeen liggen de kinderen tussen 19.00u en 19.30u in bed en slapen ze meestal binnen 10 minuten. Soms worden ze 's nachts wakker (dromen), anders slapen ze tot 7.00u. Aan het eind van de week moet ik ze om 7.30u wakker maken om in het weekend natuurlijk om 6.30u uitgeslapen te zijn...
De dagen zijn natuurlijk ook vol voor hen: maandag en dinsdag school en daarna vaak met vriendjes spelen. Maar ook als er geen afspraakjes zijn dan spelen ze met elkaar/buurkinderen dus zelden alleen. Woensdagmiddag is er voetbaltraining voor de oudste (7 jaar), dansles voor de middelste (5 jaar) en ga ik met de jongste (ook 5 jaar) naar de bibiotheek. Donderdag middag zwemmen de jongsten, oudste gaat vaak mee of speelt bij een vriendje. Vrijdagmiddag gaan ze tot 16.30u naar de BSO. Weekenden zijn vol met voetbalwedstrijdjes (oudste), judo (jongste), familiebezoek, kerkbezoek, fietstochtje, etc.

Ik weet niet hoe ik in dit schema meer rust kan inbouwen voor de kinderen. Vooral mijn dochter van 5 heeft het af en toe zwaar... Ze huilt dan snel en is erg snel van slag. Het liefst wil ze dan de hele middag voor de tv op de bank liggen. Dat mag ook af en toe best maar ik wil dit niet elke dag. Wie heeft er ideeen om mijn dochter (maar ook de jongens) wat meer uitgerust te laten zijn?

Rafelkap

Rafelkap

10-06-2009 om 11:44

Veel

Als ik het goed begrijp zit je jongste van 5 op judo, zwemmen en op dansles. Dat lijkt mij ook wel wat veel.. ik ben van plan onze oudste (4) met 5 jaar op zwemles te doen en als hij z'n diploma heeft pas op een sport.

In de weekenden kan je wel eens fietstocht, familiebezoek en kerkbezoek schrappen, gewoon ook eens lekker niks? Is je oudste verplicht EN training EN alle wedstrijden mee te doen? Misschien een andere sport kiezen? Wat voor ideeen hebben je kinderen zelf?

tocada

tocada

10-06-2009 om 11:51 Topicstarter

Tweeling

ik dacht dat ik duidelijker was geweest; onze jongsten van 5 zijn een tweeling. Dochter zit op dansles, zoon op judo. Samen zitten ze op zwemles. De motorische ontwikkeling van mijn dochter liep niet volgens het boekje (netjes gezegd), vandaar dat ze op de dansles gaat. De kinderarts en kinderfysiotherapeute vonden de combinatie dansles en zwemles aan te raden en daardoor hoeven we nu niet meer met haar naar de fysio. Mijn zoon zit op de judo (al vanaf z'n 4e) omdat hij heel veel behoefte had aan een activiteit alleen (dus zonder broer en zus). De zwemles voor hem is meer praktisch omdat ik toch al voor zijn zus ga.

tocada

tocada

10-06-2009 om 11:54 Topicstarter

Oh ja

Voetballen is voor de oudste zijn lust en zijn leven. Als hij ook maar even de kans krijgt is hij met een bal in de weer. Dus of hij nu op het voetbalveldje in de straat bezig is of met een training, daar zit niet zo veel verschil in.

Onze kinderen vinden het sporten erg leuk; deels doordat er voor onze dochter een medische reden achter zit is hier niet zoveer vrijblijvendheid in. Maar ze gaan alledrie zeker met plezier.

Tango

Tango

10-06-2009 om 12:03

Als je

Niets van het sporten wil schrappen dan zou ik proberen op de maandag of dinsdagmiddag geen speelafspraken te plannen zodat ze die middag even lekker op de bank kunnen hangen en daarna evt. wat vroeger naar bed kunnen.
Verder inderdaad de weekenden wat rustiger aan doen en dan ook vooral op tijd naar bed. Vaak wordt het in het weekend wat later, maar dat kun je beter niet doen als je kinderen toch al moe zijn.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.