Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Lees ook op

Vloeken door oranjebuddie

Hoi
Ik ben nieuw op dit forum en een beetje raadeloos. Mijn zoontje van 6 spaart Oranjebuddies en heeft sinds ongeveer een week een buddie met de poolse of tsjechiese vlag (ben niet zo goed met vlaggen, hij is ook rood, wit, blauw). Het geluid van deze buddie klinkt als 'kankerbal, kankerbal, kankerbal jaa" en mijn zoontje vindt het dan ook nodig dit continue te zingen wanneer hij in de buddie knijpt.

wat moet ik doen om hem dit af te leren. Het kwetst mij en ik schaam me voor hem als hij dit in het winkelcentrum zingt. Ik wil niet in het openbaar kwaad op hem worden.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Mama 5

Mama 5

05-06-2012 om 15:25

'als ik dat nog eenmaal hoor....

dan is die oranje buddie van mij en gaat hij op de kast. Ben jij nu mal, je bent zes jaar, je weet heus wel dat je dat niet hoort te zeggen.'
Zo zou ik reageren.

amk

amk

05-06-2012 om 16:15

Idd

die zou gelijk ingeleverd zijn, dan de verzameling maar niet compleet.

Tuurlijk

Gewoon afpakken. Maar heb je wel eerst uitgelegd wat kanker is, en waarom je niet wil dat hij dat zegt? Kan schelen, vaak weten kinderen niet eens wat ze nou eigenlijk roepen.
Verder: "Ik wil niet in het openbaar kwaad op hem worden." Waarom niet?

steffie88

steffie88

05-06-2012 om 16:53 Topicstarter

Antwoord/bedankt

Dank jullie wel voor de snelle reacties.

Ik wil liever niet dat hij kanker zegt omdat ik dat een hele erge ziekte vindt. En ik wil niet boos op hem worden in het openbaar omdat iedereen dan naar me kijkt en dan ben ik bang dat ze mij een slechte moeder vinden.

Ik heb zelf naar de buddie geluisterd om te luisteren wat hij eigenlijk zegt/zingt maar kom er niet uit... Ik dacht misschien houdt het op als hij weet wat er echt gezongen wordt.

Ely

Ely

05-06-2012 om 19:49

Steffie

Naar mijn bescheiden mening kom je eerder over als een minder goede moeder als je je zoontje van zes toestaat dat soort woorden te gebruiken. Dan zou ik pas naar je kijken. Een moeder die ingrijpt en haar zoon -ook in het openbaar- aangeeft dat er grenzen zijn en waar ze liggen komt op mij over als een goede moeder. Op dit vlak dan.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Heidi*

Heidi*

05-06-2012 om 19:55

Gewoon uitleggen misschien

........en zeggen dat het liedje over een vreselijke ziekte gaat en dat het vreemd is om dat heel hard mee te zingen.
(welke dwaas heeft deze tekst overigens bedacht voor speelgoed?)

Toen ik onze kinderen vertelde wat "kut" eigenlijk was hebben ze met ogen op steeltjes zitten kijken en riepen direct, wie heeft dat als vloekwoord bedacht?
Tja...

Jade

Jade

06-06-2012 om 10:08

Eehh steffie88,

ik heb meer moeite als een ouder z'n kind niet corrigeert als ie loopt te schelden (vooral met het woord 'kanker' erin). Dan denk ik eerder "wat een ouder!!!".

Gewoon uitleggen, hij is 6, dat snapt ie heus wel. Bij de eerstvolgende scheldkannonade is de oranjebuddie van mij (lees: gooi ik 'm in de prullebak)

sjaan

sjaan

06-06-2012 om 11:46

Goede tekst

Bij de Coop hebben ze een folder daarop staat per buddie welk liedje er wordt gezongen, je kunt hem ook gewoon de goede tekst vertellen. Daarbij hem zeggen dat hij het alleen goed mag zingen en als hij de verkeerde tekst zingt de buddie in de container gaat.

Succes!

Marjolein

Marjolein

06-06-2012 om 14:01

Link naar coop overzicht met teksten

http://www.oranjebuddie.nl/buddies.aspx

Voor alle teksten met vertaling, succes!

sjaan

sjaan

06-06-2012 om 17:02

Het is....

Ik heb hem voor me liggen, het zal wel het liedje zijn:

De bal-kan, de bal-kan, de bal-kan.....

Die staat tenminste bij een rood wit blauwe, anders moet je even op de bovenstaande link kijken.

steffie88

steffie88

07-06-2012 om 08:16 Topicstarter

Dank!

Ja dat is 'm!
Ik heb de buddie gisteren afgepakt en zal m vanmiddag uitlegen wat er daadwerkelijk gezongen wordt. Ik hoop dat t helpt!
Dankjulliewel.

Fiorucci

Fiorucci

07-06-2012 om 18:53

En hier...

En hier is de groep 8 van mijn dochter erachter gekomen dat het uitstekende vingertje van het ene poppetje precies past in het gaatje onder aan het andere poppetje...zucht. Werkelijk hilarisch.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.