Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Pelle

Pelle

31-07-2009 om 19:26

Walkie talkie spelletjes?

Wie weet er nog WalkieTalkiespelletjes?

De jongens hebben een behoorlijk goede portofoon gekregen en ze zoeken nu leuke spelletjes daarmee. Op dit moment sturen Pelleman en ik ze de hele wijk door met opdrachten in de trant van "bel aan bij adres en nr en laat ze daar een liedje zingen" of "tel het aantal tegels in de tuin bij adres en nr" (handig als je postbode bent).

Wie weet er nog meer leuke spelletjes?

Plien

Plien

31-07-2009 om 19:52

*argh*

Pelle, ben ik blij dat je niet in mijn buurt woont :-). Ik zou echt niet blij zijn met aanbellers die mij een liedje willen laten zingen! Er wordt hier al veel te vaak voor nop aangebeld door allerlei kinderen (die allemaal heel goed weten dat ze ook achterom kunnen komen)

Kunnen ze niet gewoon zelf spion/geheim agent spelen ofzo? Zonder opdrachten dus?

Klaartje

Klaartje

31-07-2009 om 20:58

Pelle

Als nu 1 van de 2 zich ergens "verstopt" in de wijk.De ander mag bijv. na 10 minuten een oproep doen en mag een aantal vragen stellen waar ja of nee op kan geantwoord worden. Bijv. ben je in onze straat, kun je een bepaald voorwerp zien staan. Dan kunnen ze op die manier proberen elkaar te vinden. Of diegene die verstopt is kan proberen de ander naar zich toe te praten. Ga naar rechts als je uit het tuinhekje stapt, en bij de speeltuin ga je een paadje in.
Hier verstopte vroeger eentje zich in het bos, en de ander moest hem zoeken.
Klaartje

Elkaar zoeken

verstoppen en elkaar vinden met de walkie talkies. Elkaar vinden kan door te omschrijven waar je bent.

groetjes van Purk

Plien

Plien

01-08-2009 om 11:52

Lol

En ik al het startbericht doorzoeken om te zien waar dat van die vriendinnen dan stond ;)

Er zijn al tips gegeven zag ik. En daarnaast is gewoon rondlopen met een walkie-talkie en agentje spelen ook al spannend lijkt me! Boodschappen doen met zo'n ding lijkt me ook nog wel lollig trouwens. Eentje in de supermarkt en eentje buiten, met de boodschappenlijst ;)

Tineke

Tineke

01-08-2009 om 16:54

Spion

"Maar hoe spelen ze spion en geheim agent dan?"
Hebben ze geen fantasie? Hier hebben ze uren, dagen, weken, maanden met die dingen gespeeld en ik heb ze nooit om een spel of opdracht horen vragen. Gewoon eindeloos spelen.

Tirza G.

Tirza G.

01-08-2009 om 19:31

Ontdekking

Hier bleek de metalen mast van de basketbalpaal in het speeltuintje ook te ontvangen. Cooooooool. En verder net wat Kaatje zegt: dat spelen, dat komt vanzelf. Laat ze maar rommelen :-) Je bent te veel aan het geocachen, met opdrachten en richtingen en weetikveel. Gewoon aanklojen moet je met een walkietalkie.

Tirza

Tineke

Tineke

01-08-2009 om 21:34

Spannend

Pelle: "Hoho dat zei ik niet, fantasie genoeg."
Nee, je zei het niet, daarom vroeg ik er naar. Het was geen aanval of conclusie, gewoon een vraag. En mijn kinderen vinden 'zelf spelen, zelf bedenken' veel echtere spelletjes dan de dingen die iemand anders verzint. Dus daarom probeer ik erachter te komen waarom het leuk zou zijn, als je zoiets gaafs in handen hebt als walkie-talkies, iets volgens regeltjes/ opdrachtjes etc. te doen. Zelf spelen is zoveel spannender. Vind ik. ;)

Plien

Plien

02-08-2009 om 22:23

Helemaal eens

... met Kaatje H. en Tirza, gewoon aanklooien inderdaad.

En Pelle, hoe ik dat kon denken? Omdat je het schreef ;), echt nergens anders om.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.