Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Ouders Online

Ouders Online

18-10-2011 om 20:47

Wat doen ouders met hoofdluis? (onderzoek)

betaald bericht

OTC Pharma International, de fabrikant van het natuurlijke anti-hoofdluisproduct Picksan, is bezig met een onderzoek onder ouders over hoofdluis. Het Hoofdluis Onderzoek is te vinden op www.dewaarheidhoverluizen.nl.

Bent u ouder van een kind dat naar de kinderopvang of basisschool gaat, dan zouden we het fijn vinden als u deelneemt aan het onderzoek. Dat kan natuurlijk geheel anoniem! Iedereen die deelneemt, maakt bovendien kans op een anti-hoofdluispakket met daarin een natuurlijke preventieve spray, een anti-hoofdluis shampoo en een informatief boekje over hoofdluis, geschreven door luizenexpert Prof. Dr. Mehlhorn.

Het invullen van de online vragenlijst duurt 5 tot 10 minuten. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw deelname!

+ Brunette +

+ Brunette +

19-10-2011 om 00:23

Gedaan.

Prettige vormgeving, duidelijke vragen, nodigt uit tot invullen. Dat heb ik weleens anders gezien.

Ook gedaan

Alleen.... hier nog nooit hoofdluis gehad (en oudste is toch al 13, we zijn vast enorme viespeuken) + áls het ooit gaat voorkomen, ga ik alleen kammen. Gelet op jullie ervaringen is dat het enige is dat echt werkt.

Ook

Goed invulbare enquête. (ik houd het ook bij kammen...)

Puck

Puck

19-10-2011 om 14:31

Ook

hier ooit een jaar of 10 geleden eenmalig luizen gehad en dan loop je toch wel enigzins vast en wordt ervan uitgegaan dat je gelijk met een antiluismiddel behandeld hebt. Ik was toen al zo recalcitrant om het alleen bij kammen te houden, maar die mogelijkheid zat er in eerste instantie niet bij. En tja, komt het bij jongens of meisjes meer voor. Kan je dan ook niets over zeggen natuurlijk. Ik had graag nog een afsluitend invul/commentaarvak gezien voor nadere uitleg.

Puck, naar aanleiding van jouw posting

Ik zag nu ineens dat er ook nog een soort van testje was om je "kennisniveau" te testen. Oké, het zou me tegengevallen zijn als ik daar fouten had gemaakt ;-) maar ik vind het toch ietwat aanmatigend om je als producent te profileren met "de waarheid over luizen".

Cato

Cato

20-10-2011 om 08:21

Inderdaad puck

Ik kwam met mijn - eenmalige- ervaring waarbij ik een natuurlijk middel heb gebruikt ook niet uit.

Puck

Puck

20-10-2011 om 09:16

"de waarheid over luizen"

Wanneer je naar de richtlijnen van de GGD kijkt dan verandert de waarheid over luizen nog wel eens. Waar we vroeger moesten behandelen en knuffels in de diepvries moesten stoppen en alles op 60 graden moesten wassen is nu kammen voldoende.
En als je dat als "waarheid" interpreteert kan je als anti-luis-middel-producent wel helemaal inpakken, dan verkoop je geen spul meer en kan je je beter richten op het ontwikkelen van de ultieme luizenkam ;-)

Puck

Puck

20-10-2011 om 09:20

Kennistest

Volgens mij weten ze het zelf ook niet zo goed in die kennistest. Bij vraag 3: Wie moeten er behandeld worden als 1 van de 3 kinderen hoofdluis heeft met een luizenshampoo? Volgens mij is het goede antwoord dat tegenwoordig niemand meer met een luizenshampoo behandeld moet worden, ook het "slachtoffer" niet, maar dat antwoord stond er niet bij. En ook de vraag over wanneer je de meeste kans hebt om luizen op te lopen vind ik niet kloppen.

Ik mis de optie 'geen luizenshampoo' gebruiken...

Luis in je haar? Kammen maar!
Hoofdluis verspreidt zich in een hoog tempo - vooral onder kinderen. Controleer dus vaak en grijp meteen in als u hoofdluis ontdekt. Kammen met een fijntandige kam is de beste aanpak.

Volgens het RIVM
http://www.rivm.nl/cib/infectieziekten-A-Z/infectieziekten/Hoofdluis/FAQ-hoofdluis.jsp

Tango

Tango

20-10-2011 om 14:50

Kammen

Ik geloof best dat kammen het probleem uiteindelijk kan verhelpen hoor, maar in sommige gevallen kan een middeltje toch ook erg handig zijn. Wij hadden afgelopen zomer een luizenplaag terwijl we op de camping stonden. Toen heb ik toch echt een flesje prioderm gehaald, want tweemaal daags kammen lukte daar echt niet hoor. Tangodochter heeft lang haar met behoorlijk veel klitten, zeker als ze veel buitenspeelt en zwemt. Daar was vaak dus echt geen doorkomen aan. Ik heb dus iedereen behandeld met prioderm. Gaf iets meer geruststelling dan alleen maar kammen op dat moment.

Hanne.

Hanne.

20-10-2011 om 16:07

Op de camping ook kammen

Waarom zou je op de camping niet 2x per dag kunnen kammen?

Ik heb toevallig 2x meegemaakt dat er op schoolkamp kinderen luizen hadden, dan wordt zo'n hele tent gewoon 2x per dag gekamd. En de eerste 2 dagen alle kinderen!

Tango

Tango

20-10-2011 om 21:17

Vakantie

Ik zeg ook niet dat het niet kan, maar ik had ook vakantie hoor, dus zat ik niet te wachten op elke dag twee keer een dramatisch kam-ritueel. Tangodochter kan namelijk zeer dramatisch doen als dat kammen iets teveel pijn doet naar haar zin.

Clementine

Clementine

21-10-2011 om 15:14

Reclame

Dit is gewoon reclame voor een antiluismiddel, onder het mom van 'een enquete'.
Ik snap niet dat dat hier gebracht wordt als een onderzoek waar je aan meewerkt, want dat is het volgens mij niet.
Eén van de vragen in de enquete is: Kent u de gevaren van chemische antiluismiddelen (oid). Oftewel: Gebruik ons (natuurlijke) middel!
Slim reclame maken, want iedereen vindt het leuk om 'aan een onderzoekje mee te werken'.

Clementine

Clementine

Clementine

21-10-2011 om 15:18

Betaald bericht

Ik zie nu dat het idd een betaald bericht is.
Nog steeds raar op een forum als dit.

Fianna

Fianna

21-10-2011 om 20:01

Clementine

Dus mensen die voor dit forum werken mogen geen inkomsten? Werk jij ook voor niks?
Uiteindelijk is bijna alles reclame, commercie enz hoor.
Ik snap niet zo goed waarom dat hier niet zou kunnen/mogen. Moet dit forum boven alles staan?
Er is volgens mij geen instantie of bedrijf wat geen gebruik maakt van reclame. Het begint natuurlijk al op de basisschool, met de sponsorloop. Hoort erbij.

Clementine

Clementine

21-10-2011 om 21:12

Niet aan mee doen

Dacht dat dit een forum was waar ouders vragen kunnen stellen op het gebied van kinderen, opvoeding ed. en mensen elkaar advies enz kunnen geven op dat gebied.
Reclame maken en geld verdienen oké, maar plaats dan gewoon die reclame van bijv luizenproduct op de website.
Het gaat mij er meer om dat er net wordt gedaan alsof dit een onderzoek is, terwijl het gewoon reclame is.
Ik vind het een beetje neppen van mensen die heel goedwillig aan een onderzoek willen meewerken, terwijl ze eigenlijk worden bewerkt om dat product te kopen.
Ik weet dat er op zo'n manier reclame gemaakt wordt en ik hou daar niet van. Misschien had ik dit forum wel heel hoog zitten en dacht ik dat ze daar niet op deze manier aan mee zouden doen. That's it.

Fiorucci

Fiorucci

22-10-2011 om 09:17

Clementine

Het is net als met een mooi tijdschrift: of je accepteert de reclame en je hebt een mooi tijdschrift, of het tijdschrift bestaat niet. En je hoeft niet mee te doen. Dat een dergelijke enquete niet volledig onafhankelijk is, is duidelijk zat.

Puck

Puck

22-10-2011 om 16:24

Weinig vertrouwen in je medeforummers, clementine"

"ik vind het een beetje neppen van mensen die heel goedwillig aan een onderzoek willen meewerken, tereijl ze eigenlijk worden bewerkt om het produkt te kopen"
Ik denk dat de gemiddelde forummer daar toch echt niet intrapt. Heb je de reacties gelezen van degenen die de enquete ingevuld hebben? Die geven bijna allemaal aan dat ze alleen kammen en verder niets gebruiken. En als je de commentaren leest dan wordt dat alleen maar duidelijker.
Maar als jij een reclameloos forum wilt: donateur worden.... En dan voor een bigabedrag. En dat doet verder niets af aan het feit datcook met reclame dit een waardevol forum blijft voor infouitwisseling tussen ouders.

+ Brunette +

+ Brunette +

22-10-2011 om 17:34

Nou ik denk dat ze eerder bedoelt dat...

...het een vorm van sluikreclame is. De meeste enquêtes die op OOL worden geplaatst zijn ook echt om iets te onderzoeken terwijl het hier sterk riekt naar mensen attenderen op de website. Dat de meeste forummers prima zelf kunnen uitmaken hoe ze luizen te lijf gaan, lijkt me buiten kijf staan.

Fiorucci

Fiorucci

22-10-2011 om 18:06

Brunette

Het is dan ook een betaald bericht, dat staat er duidelijk, dus sluik is het niet. Het had ook een banner kunnen zijn.

+ Brunette +

+ Brunette +

22-10-2011 om 22:29

Fiorucci

Ja, maar al die goedbedoelde enqúêtes van wetenschappers en studenten zijn ook betaalde berichten. Een banner is waarschijnlijk duurder en minder effectief.

Ef

Ef

22-10-2011 om 23:02

Afz: ouders online

Dat er als afzender Ouders Online staat vind ik ook misleidend. Had dan als afzender Pharma International gezet, ik dacht in de eerste oogoplag ook dat het een onderzoek vanout OOL was oid, of in iedergeval iets wat van harte vanuit OOL werd aanbevolen.

Ef

Ef

22-10-2011 om 23:34

Nee hoor,

Gisteren is er nog een betaald bericht gepost in algemeen ouderschap onder een eigen naam. (met link)
Dat betaalde bericht had ik heel even over het hoofd gezien, beetje dom wel ja. Gelukkig weet ik wel heel goed hoe je luizen moet bestrijden: Ik zet mijn hele gezin een nacht in de Prioderm, was alles op 90 graden, stofzuig alle kieren en naden voor een week drie keer per dag, en verschoon elke dag de bedden. Geen luis meer te bekennen!

Sancy

Sancy

23-10-2011 om 08:55

Jouw manier van luizen bestrijden is volgens de nieuwste ggd-richtlijnen niet nodig. Het advies luidt: kammen, kammen en nog eens kammen.

Fiorucci

Fiorucci

23-10-2011 om 09:05

Brunette

Nee, studenten betalen niet.

Ef

Ef

23-10-2011 om 13:21

Sancy

Dat weet ik, het was een grapje. Als reactie op het betweterige toontje.

mix

mix

23-10-2011 om 15:47

Het kam-advies

was er al toen mijn kinderen 4 en 6 waren; die zijn nu 19 en 22 :-)

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.