Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

sinterklaas

sinterklaas

21-11-2008 om 19:40

Wat geef je uit aan / als sinterklaas

Zoals de titel al zegt, wat geven jullie uit aan kadootjes voor de sint?
En nu ik het toch vraag, wat aan verjaardagen?
Misschien handig om de leeftijd te vermelden, misschien maakt dat nog uit?

MaximeM

MaximeM

21-11-2008 om 20:22

100 euro

Hoi,

Hier ongeveer 100 euro. Voor de verjaardag, en 100 voor sinterklaas. Nu zijn de kinderen allebei in de lente jarig, dus het ligt ver van elkaar af (de uitgaven) en er zijn dus wel weer wensen tegen de tijd dat ze jarig zijn, of wanneer sinterklaas er is. Mocht ik trouwens goedkoper uit zijn dan ga ik niet meer kopen om toch aan de 100 euro te komen hoor, soms is het ook wel eens 75 euro, maar soms ook 110. Het ligt er gewoon aan wat we voor ze kopen. Liefst iets duurzaams of iets met kleding erbij enzo.

Maxime

Guinevere

Guinevere

21-11-2008 om 20:37

Te veel

Ik heb geen idee hoeveel, maar ik weet wel dat het véééél meer is dan de limiet van 25 gulden die mijn ouders vroeger hadden. Sinds ik kinderen heb ben ik helemaal "losgeslagen", en dan ben ik nog niet eens de allerergste want ik scoor ook veel bij de kringloop en op MP. Tjsa, andere tijden dan in mijn jeugd.

Hier

voor sinterklaas niet meer dan 50 euro per kind (3 kinderen van 6, 4 en 20 maanden) en voor hun verjaardag hangt het er maar net vanaf wat ze graag willen of wat we voor ze tegenkomen. Zo heeft de oudste voor zijn 6e verjaardag een nieuwe fiets gehad en middelste voor haar 4e verjaardag allerlei kleinere dingen (bratz barbies met toebehoren, knutselspul en een dvd) maar dat kwam niet in de buurt van het bedrag voor de fiets van de oudste. Geeft niks, kan volgend jaar zomaar weer andersom zijn.

Overigens

We proberen wel om ze met sinterklaas ongeveer evenveel cadeautjes te geven. Dat niet de ene er 10 heeft en de ander maar 3, hoewel dat dan duurdere dingen zouden zijn. Want het aantal gaan ze toch vergelijken, bedragen zegt ze nog niks.

Hier

Wordt dit jaar sinterklaas een duur grapje. We hebben 1 cadeau gekocht voor alle 3 de meiden. Een Wii. Gelukkig doneren de ouders ook nog. Normaal geven wij per kind 15 euro uit en de ouders 10. Dat vinden wij wel voldoende. Aangezien ze gewoon te veel speelgoed hebben ingezameld de afgelopen jaren hebben we besloten daarmee te stoppen.
Voor de verjaardagen is het in principe niet boven de 70 euro. Muv de ene keer dat ze een fiets en de andere keer een bureau kregen. Afhankelijk welke fase ze zitten en willen voor hun verjaardag. Ze zijn overigens bijna 7, 8 en 10 jaar.

pientje

pientje

22-11-2008 om 08:44

Lastiger als ze ouder zijn

Voor mijn zoon van 12 is het echt lastig ook wat goedkopere cadeaus te vinden. Ik vind het ook zonde spul te kopen wat hij echt niet wil. Voro hem zit ik met 4,5 cadeaus al op de 100 euro. Misschien dat ik het in delen ga inpakken, lijkt het nog wat....

Wisselend

Zoon heeft in oktober voor zijn verjaardag een DS gekregen. Die kreeg hij omdat binnenkort geopereerd wordt en hij dan geen kado krijgt. (combi-kado dus)
Dochter heeft vorige week voor haar verjaardag het sprookjespaleis van playmobil die ik vorig jaar januari al voor 85 euro in duitsland op de kop had getikt.
Voor sinterklaas ben ik tussen de 50-75 euro kwijt, maar ook hier zitten allerlei kadootjes die ik al heel goedkoop heb gekocht. Ik kan erg goed sturen in het maken van verlanglijstjes.

Rembrand

Rembrand

22-11-2008 om 11:24

Gemiddeld 50 euro.

De éne keer iets meer dan de andere keer.
Dit jaar krijgen onze kinderen ( drie stuks ) een gezamelijk kado. Voor de Sint en voor hun verjaardag krijgen ze een XBox.
Wat scheelt dat in shoppen zeg ;-)

Maylise

Maylise

22-11-2008 om 11:41

Verschilt

Verjaardag verschilt erg. Zo denk ik dat mijn jongste volgend jaar op zijn verjaardag een fiets gaat krijgen. Hij heeft namelijk geen echte fiets, wel een crossfiets maar geen fiets om lange afstanden op te fietsen. Dat zal dus best wel duur zijn. Mijn oudere kinderen heb ik ook wel eens iets heel duurs gegeven op hun verjaardag zoals bijvoorbeeld een mobiele telefoon, een mp3 speler, een digitale camera. Het kan echter ook veel minder duur zijn. Zo heeft dochter van 12 dit jaar voor haar verjaardag allemaal kleinere dingen gehad die toevallig inderdaad niet zo duur zijn. Zo wilde ze een horloge maar het model wat ze graag wilde was maar 25 euro. echter ik ga niet een duurdere kopen als dit het horloge is wat ze wil.

Sinterklaas en kerst samen (waarbij wij met kerst de meeste cadeautjes doen) verschilt ook erg maar ik denk toch wel rond de 100-200 euro per kind. Ik ben met kerst altijd walgelijk veel geld kwijt. Daar spaar ik door het jaar heen voor door elke maand wat opzij te zetten.

Maylise

mama 78

mama 78

22-11-2008 om 14:49

Kleiner budget

Ik ben benieuwd naar mensen die veel minder uitgeven. Ik zie hier echt enorme bedragen voorbijkomen. Dan denk ik: er zijn ook mensne die het niet zo breed hebben en ook hun best doen om een leuk Sinterklaaskadootje te zoeken.
Waarom moet het altijd zo groot zijn? Sinterklaasfeest kan toch ook leuk zijnmet een aantal kleinere kadootjes? Kids zijn het zo snel gewend om dure kado's te krijgen, leren we ze ook nog blij te zijn met kleine dingen?
Ik wil niemand afvallen hoor, dat is absoluut niet mijn bedoeling, maar ik vind het ook eens leuk om te lezen hoe mensen dat oplossen met een minder budget, zodat die ook tips kunnen krijgen!!

Nou...

Hoi,
vorige twee jaren kocht ik wat kleine, goedkope cadeautjes. leuk om de zak te vullen,maar meer niet. na een keertje spelen ging het vaak al kapot.

Ik geef dus liever ietsje meer uit zodat ze iets goeds hebben.
Ik heb eigenlijk niet berekend hoeveel ik uitgegeven heb;-)
per kind geloof ik 6 dingen. pokemon blik, pokemon verzamelmap, rc auto, aparaat om pijltjes te schieten, losse pijltjes en voor de jongens samen nog een set van gitaar met microfoon goedkoop van de intertoys en een rc vliegtuig.
maar ja, keer drie kinderen is het meer dan ik eigenlijk missen kan;-((

voor kerst heb ik 2 nieuwe en 6 tweedehands gezelschapsspellen gekocht, die leg ik onder de boom voor het gezin

Nog geen 15 euro dit jaar

Hier een klein gezin met maar een kind die inmiddels weet dat papa en mama de cadeautjes kopen.
Wij vieren het sint-feest dit jaar bij mijn ouders, met alleen kleinigheidjes (dobbelsteenspel).
Zoonlief krijgt van ons 3 cadeautjes (waarvan maar 1 op zijn verlanglijstje staat). Eén nieuwe, en twee van Markplaats, totaal nog geen 15 euro.
Opa en oma kopen 1 wenscadeautje van 17 euro, van de andere opa en oma zoeken we iets uit van 12,50 euro.
That's it dit jaar. In januari is hij jarig en zien we wel weer.
Overigens is hij aan een nieuwe fiets toe, die gaat hij tussendoor krijgen.

Inge N

Inge N

22-11-2008 om 17:12

Illegaal

Oke ik zit hier even illegaal. Maar dochterlief krijgt van ons max €25,- aan cadeautjes in de zak. Voor verjaardagen is het budget max €35,- tenzij het een cadeau is wat ze anders gewoon zou krijgen omdat wij het nodig vinden. Zoals bijvoorbeeld een driewieler.

Fraz

Fraz

22-11-2008 om 17:26

Veel kleine cadeautjes

Ik vind sinterklaas juist zo leuk om echt een berg aan cadeautjes te hebben. Met verjaardagen krijgen ze 1 groter cadeau maar met sinterklaas dus juist heel veel kleine.Ik koop bijv. dan ook nieuwe sokken en nieuw ondergoed en nieuwe pyama's en daarnaast allebei 1 boek, sportspullen (voetbalsokken, keepershandschoenen en een volleybal) allebei een horloge (van 10/15 euro) 1 gezamelijk spel (dit keer door enthousiaste verhalen dus de magic bal) en allerlei ander klein spul (stickertjes, pennen etc) en ook spul wat vriend gratis van werk heeft gekregen. Maarja het loopt toch snel op dus zal al snel tegen de 50 euro per kind aan lopen.

Fraz

Fraz

22-11-2008 om 17:29

P.s.

kinderen zijn 6 en 9 jaar. Verder worden er ook cadeautjes voor ons ingepakt zoals nieuwe wandelsokken, nieuwe zonnebril, nieuwe telefoon, boeken, lekker luchtje zodat er gewoon een lekkere grote berg ligt van cadeautjes en we een spel kunnen spelen.

Elk jaar flink budget

Hoeveel ik uitgeef voor onze enige zoon met Sinterklaas weet in niet precies, maar het is wel veel. Aan de andere kant, ik verzamel altijd het speelgoed waar hij op is uitgekeken en dat verkoop ik via Marktplaats. Hij is zuinig op zijn speelgoed en ik hou van kwaliteit dus levert het vaak nog een leuk bedrag op. Dat geld zet ik apart en besteed ik weer aan nieuwe cadeau's.

Asa Torell

Asa Torell

22-11-2008 om 20:28

Goh wat zou het zijn

(ook illegaal hier trouwens, kinderen van 4 en 1). Even proberen te rekenen: 3 x schoen zetten a gemiddeld 1,5 euro per kado per kind is ongeveer 10. Een keer buurthuis-sint 5 euro. De echte kado's moeten we nog kopen, ik denk dat het tussen 30 en 40 euro per kind wordt (ik denk voor zoon bijvoorbeeld aan 1 playmobil-ding en 1 dvd en nog iets kleins). Dus ja dat is in totaal wel 75 a 100 euro voor 2 kinderen. Voor de verjaardagen geven we ook een euro of 40 uit denk ik (vorig jaar bijvoorbeeld playmobil brandweerauto voor 35 euro van marktplaats). Daarbij geldt bovendien dat we een fiets gewoon tussendoor kopen, tot nu toe althans. Ik denk dat het bovendien meer wordt als ze ouder worden, want dure wensen zoals een wii zijn hier nog niet voorbijgekomen.
Als ik minder geld had zou ik minder uitgeven, maar ja op deze leeftijd kan dat natuurlijk nog makkelijk. De kinderen zijn bijvoorbeeld allebei heel blij geworden van de vliegtuigjes die in de schoen zaten vorig weekend, 2 euro per stuk van de zeeman.

Dendy Pearson

Dendy Pearson

22-11-2008 om 22:06

Hier met sinterklaas

meer dan 100 euro voor 1 kind (6). Wij geven door het jaar heen eigenlijk nauwelijks speelgoed en met sinterklaas leven wij ons uit. Wij kopen geen rommeltjes, ik word altijd beroerd van prullaria wat na een week al kapot is. Het zijn hier meer dingen als playmobil en lego. En dat kost al snel een hoop. Maar er wordt veel mee gespeeld en blijft ook heel.
Voor haar verjaardag komen we wel uit op een euro of 50 en dat is dan meestal ook iets van playmobil.

Dendy

Bibo

Bibo

22-11-2008 om 22:13

En hier...

2 meiden van 7 en 9 jaar. Ik probeer met sinterklaas een buget aan te houden van 50 euro per kind, maar dat lukt niet altijd, meestal wordt het iets meer. Voor de verjaardagen rond de 75-100 euro, maar de oudste kreeg vorig jaar een fiets, dus toen was het wel meer.

Hier

meer praktische kado's in de zak voor onze twee zonen (15 en 13) zoals een gitaarhoes voor de oudste, hardloophandschoenen voor de jongste en Bjorn Borgondergoed voor allebei. Ik doe er ook altijd iets voor hen samen in en dat is dit jaar Mario kart met 2 stuurtjes.
Ik had een Sinterklaasbudget van € 150,00, maar door dit draadje ben ik gaan optellen en ik zie dat ik daar al ruim overheen ben, dus ik kan stoppen met shoppen.
Voor verjaardagen is het budget € 50,00 als ze geld vragen. Dit jaar hadden ze allebei een specifieke wens en lag het bedrag rond de € 80,00.

Nikita

Nikita

23-11-2008 om 00:17

En hier

Hier thuis zo´n 150 euro per kind(3 stuks) en 50 euro per volwassene. Bij oma nog eens 50 euro. Dus totaal zo´n 200 euro per kind.
Bij verjaardagen zo rond de 100 a 150 euro per kind.

Groetjes Nikita

Yta Chalne

Yta Chalne

23-11-2008 om 08:56

Eh...

Hier trekken we lootjes, iedereen krijgt dus een (1) kadootje (maar met gedicht en surprise). Dat mag maximaal 15 euro kosten. Jongste van drie doet daar nog niet aan mee, die krijgt gewoon een kado (van 11 euro dit jaar) Verder nog een paar hele kleine schoenkadootjes en een chocoladeletter en pyjama o.i.d. van opa en oma, en klaar zijn we. We hebben altijd een geweldige avond (mochten er nu mensen denken dat het zielig is, zo zonder 200 euro uit te geven: nee dus ;-))

Hier

hoi
wij hebben 2 momenten in het jaar om de kinderen speelgoed te geven, voor Sinterklaas en hun verjaardag. Aangezien ik ook soms iets van bijvoorbeeld playmobil of een baby born wil geven, duur kwalitatief speelgoed, zit ik voor deze twee gelegenheden al snel op een wat hoger budget.

ik geef meestal 1 groot kado, kost dit jaar zo'n 60 euro. Daarnaast wat kadootjes als glitterpennen, een boek, sportspullen, mandala, verven op nummer enzovoort.

In totaal kom ik denk ik op 100 tot 125 euro per kind.

Groetjes
Gruffalo

Ziva

Ziva

23-11-2008 om 10:26

Wat een bedragen!

Hier is het budget 50 euro per kind en dat vind ik zelfs al erg veel. Ze krijgen allemaal vijf kadootjes, 1 boek, 1 dvd, twee kleine pakjes (bv klein doosje playmobiel of viltstiften) en dan nog 1 groter kado

(oudste dochter de Hanna Montana headset, zoon Pokemon schietbal ding, jongste zoon een aanhanger voor achter zijn big bobby car en voor jongste dochter moet ik nog iets verzinnen. Dus als iemand nog iets leuks weet voor een meisje van drie rond de 20 euro?

Vera*

Vera*

23-11-2008 om 11:40

Hier

zoon krijgt een diabolo met een boekje, die was 60 euro. In de vakantie is hij er mee begonnen en kon het heel aardig. Nu is de goedkope kapot en dat is toch wel jammer. Daarnaast nog een handdoekenpakket zodat hij kan ZIEN dat er al drie handdoeken van hem hangen aan het rekje (25 euro) en een leesboek van 5 euro.
Dochter krijgt de achtbaan van Knex, 18 euro, en verder nog twee leesboekjes, een horloge en wat zeer kleine frutsels (30 euro).
De bedragen die ik uitgeef voor Sinterklaas of verjaardag kunnen erg wisselen. Dochter kreeg op haar laatste verjaardag een digitaal fototoestel van 160 euro en zoon was de laatste keer helemaal blij met zijn mobiele telefoon met toeters en bellen van 75 euro.
Fietsen krijgen ze als ze nodig zijn.

Yvonne

Yvonne

23-11-2008 om 16:25

Hier

Bedragen kunnen hier elk jaar wisselen, ik heb geen vast bedrag. Ik probeer voor allebei de kinderen ongeveer even veel te besteden maar ik zorg er in elk geval voor dat ze evenveel cadeautjes hebben. Zo krijgen ze allebei een boek. Nu is de jongste helemaal gek op die boeken van Geronimo Stilton, Dat boek was 23 euro. Oudste wilde graag 'de griezelbus' en die was 17.
Totaal ben ik dit jaar denk ik zo rond de 75 euro per kind kwijt en dan vieren we 2 keer pakjes avond (bij beide oma's) Met verjaardagen wisselt het ook. Dit jaar zo rond de 80 euro. Jongste een goed paar skeelers en een R4 kaartje voor zijn NDS. Oudste een digitale camera. Volgend jaar krijgen ze allebei een nieuwe fiets voor de verjaardag, dus zullen we wel het dubbele bedrag ongeveer kwijt zijn.

blutje

blutje

23-11-2008 om 16:42

Ik spaar

van alle acties kadootjes, bv gratis potloodjes bij koekjes, of stickers ergens bij, toeters ect.
Dit komt in de schoentjes, 5 dec is meestal rond de 5 euro per kind. Ach, de grote kado's komen wel wel als het financiel kan. Is voor de kindeen soms wel moeilijk te begrijpen dat anderen grote kado's krijgen.
Vaak krijgen de kinderen bij het buurthuis sinterklaasfeest een groter kado omdat het bestuur weet wat onze situatie is. Ben ik ze zeer dankbaar voor.

Linda99

Linda99

23-11-2008 om 21:19

Ziva

Voor een kind van 3 en dan rond de 20 euro, ik denk dan aan Bambino Loco. Krijgt jongste hier ook van de sint.

En verder schrik ik ook van de hoge bedragen......ik denk dat we hier rond de 50 euro per kind uitkomen (2 kids). En dat vind ik al veel maar ik koop liever duurzaam spul (zoals Playmobil en dus Loco) dan rommel.

Vera*

Vera*

23-11-2008 om 22:13

Leeftijd

ik denk dat een en ander ook van de leeftijd afhangt. Mijn kinderen zijn 9 en 11 en toen ze jong waren kregen ze ook speelgoed van de rommelmarkt en de gratis hebbedingetjes voor in de schoen en kostte het allemaal ook bijna niets. Nu zijn ze ouder en is het zo wie zo moeilijk om vooral voor grote jongens nog leuke goedkope dingetjes te kopen. Ook koop ik liever iets dat duurzamer is dan de goedkope versie die snel kapot gaat. Maar dat kan ook alleen maar dat we het kunnen betalen.

Maylise

Maylise

24-11-2008 om 10:46

Duurdere dingen

Ik denk dat ik op een vrij hoog bedrag uitkom omdat ik inderdaad wat duurdere dingen koop. Veel playmbobil en lego bijvoorbeeld. Daarnaast ook boeken, gezelschapsspelletjes en videospellen voor de wii, de NDS, de PC, de playstation enzo. Dat zijn allemaal geen goedkope dingen. Tegenwoordig bestel ik ook wel via internet en dan tweedehands en zo kan je inderdaad geld besparen. Heel goedkoop speelgoed wat gelijk stuk gaat probeer ik te vermijden.

Toen de kinderen heel klein waren gaf ik overigens ook veel minder uit. Baby en peuterspeelgoed gaat veel minder lang mee ten eerste terwijl lego jaren leuk blijft en bovendien had ik ook simpel weg veel minder geld. Wat dat betreft heeft vergelijken inderdaad niet zo veel zin omdat niet iedereen gewoon hetzelfde budget heeft.

En bijvoorbeeld verschilt het ook wat iemand als cadeau ziet. Ik zie bijvoorbeeld een fiets als een typisch verjaardagscadeau, een vriendin vindt een fiets echt een gebruiksvoorwerp en absoluut niet iets wat je op een verjaardag geeft. Het eindresultaat is wat geld betreft dus hetzelfde in dat geval. Alleen zij kan zeggen dat ze niet meer dan zoveel euro uitgeeft terwijl ik zeg dat ik misschien wel 300 euro uitgeef. Alleen zij heeft die 300 euro al eerder uitgegeven toen ze de fiets kocht.

Maylise

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.