Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Wat is een leuk huisdier voor een jongen behalve hond of kat?

Wij willen graag een huisdier(tje) voor onze jongste zoon, alleen weten we niet wat. Een hond willen we niet omdat je dan zo erg gebonden bent met vakanties etc, ook kan ik zelf niet tegen die haren. Een kat kan niet omdat hij allergisch is voor katten.
Mijn man wil geen cavia, omdat hij dat meer voor meisjes vindt ( ik vind het flauwekul)
Het moet wel een diertje zijn waar hij mee kan knuffelen, maar ja, wat dan?
Heeft iemand een suggestie?
Dushi

Tirza G.

Tirza G.

17-04-2009 om 15:07

Cavia

Hoe oud is je zoon? Hoe oud is je man? Tjongejonge, wat een kinderachtige reactie. De meeste prijswinnende top-cavia's hebben toch écht een eigenaar hoor en geen eigenares.
Ik zou een cavia kopen voor zoonlief. En een baardagaam voor je man. Lekker stoer, lekker mannelijk.

Tirza

Saartje

Saartje

17-04-2009 om 15:20

Allergieën

Hoi dush11

Als je allergisch aanleg bedenk dat dat ook met cavia en konijnen kan gebeuren.
Wij hebben dus een konijn want die kan ook buiten. Wel letten op karakter bij aankoop en veel knuffelen

succes

Saar

Cavia

De jongensklasgenoten van mijn kinderen hebben overwegend cavia's. Inderdaad kun je daar ook allergisch voor worden. Als je in dat opzicht veilig wilt zitten, moet je vissen ofzoiets doen. Hamsters schijnen ook het toppunt van leuk te zijn, over gerbils hoor ik ook veel enthousiasts. Lang geleden waren fretten ook nogal in, maar daar hoor ik weinig meer over.

Ratten

tamme ratten. Zijn "cool", niet kinderachtig of meisjesachtig en goed tam te krijgen als je ze jong aanschaft. Ze kunnen heel gezellig bij je zitten, op je schouder ofzo.

Een fret!

Mijn nichtje (ze is volwassen) en haar vriend hebben een fret. Behalve dat het wat stinkt is het zo'n leuk sociaal beestje. Hij komt echt lekker op schoot liggen, is heel nieuwsgierig. Tsja als mijn man niet hartstikke allergisch was...Oja, ze zijn ook nogal duur in aanschaf, €500,-!!!! Groet Suus

Tirza G.

Tirza G.

18-04-2009 om 13:56

Fret zou ik niet doen

Buiten dat ze stinken :-), kunnen ze ongelooflijk gemeen bijten. En dat doen ze vrij snel :-)

Tirza

Ja fret! onzin tirza

Hoi,
een fret is super, wij hebben er 3 gehad. bijten? neehoor, niet als je hem goed opvoed, echt niet. Niet meer als een ratje je wel eens kan bijten.

superdieren, je hebt er echt iets aan. maar wel alleen als je tijd en ruimte hebt om ze los te laten lopen,dat hebben ze echt nodig.

groetjes,annemieke

dushi1

dushi1

18-04-2009 om 18:42 Topicstarter

Het wordt toch een konijn, maar

welke soort is het meest aanhankelijk?, houdt van vastgehouden en geaaid worden?
Wie weet dat toevallig? Ik ben in verschillende dierenwinkels geweest en krijg verschillende antwoorden.

En, is het beter om een konjn binnen of buiten te houden? Wij hebben geen gras buiten ( geheel betegeld)
Dushi

Dushi1

We hebben nu een dwergkonijntje, die is erg lief en laat zich makkelijk aaien. Optillen houdt hij niet zo van. Een aantal jaren geleden heeft onze zoon van die pluizige hangoor konijnen gehad, dat waren echte sullen. Heel mak en tam, bijna op het saaie af misschien. Ons konijn zit buiten in een "konijnenflat". Hij staat wel zo in de tuin dat we hem vanuit de kamer goed kunnen zien als we aan de eettafel zitten.

dushi1

dushi1

18-04-2009 om 20:19 Topicstarter

Maggietel

dus jullie hebben er eentje?
Ik lees namelijk dat het beter is om 2 konijntjes te kopen ipv. eentje.
Eigenlijk willen wij er maar 1.
Dushi

Maylise

Maylise

18-04-2009 om 21:08

Altijd twee

Konijnen zijn echte groepsdieren. Het is een vorm van dierenmishandeling om een konijn alleen te houden. Bovendien maakt het in de kosten ook niet veel uit of je nu een of twee konijnen neemt.
Een vrouwtje en een gecastreerd mannetje is meestal de beste combinatie maar twee vrouwtjes kan ook wel.
Je kan konijnen beter bij het dierenasiel, een gespecialiseerde opvang, particulieren of een fokker halen dan bij een dierenwinkel waar ze vaak erg weinig weten over de afkomst van diertjes en ze makkelijker bepaalde ziektes zouden kunnen hebben.
Je kunt konijnen prima buiten houden. Dat kan ook wel op een betegelde grond maar dan moet je zorgen voor voldoende bodembedekking voor in de ren. Als het enigszins kan zorg dan voor een ruime ren waarin ze veel ruimte hebben.
Konijnen kun je vaak ook deels wel los laten lopen. Als je tuin goed afzet en ze redelijk tam zijn dan kan je ze makkelijk af en toe los laten in de tuin. In huis kunnen ze natuurlijk ook los.
Let er wel op dat je een buitenkonijn midden in de winter niet naar binnen haalt want daar kan het konijn ivm de dikke wintervacht en temperatuurswisselingen niet tegen. Je moet dus aan het eind van de zomer echt kiezen of het een binnen of buiten konijn wordt.
Konijnen zijn verder absoluut leuke beesten (cavias trouwens ook) en je kunt ze vrij makkelijk tam krijgen maar je moet er wel redelijk wat tijd in investeren om ze echt tam te krijgen. Maar goed als je een huisdier neemt dan wil je er natuurlijk ook graag tijd in investeren :)

Ik weet niet of het ene konijn leuker is dan het ander. Ik vind Vlaamse Reuzen wel altijd erg leuk, zo'n enorm konijn. Maar als je niet zo veel ruimte hebt is een dwerg konijn misschien handiger :)

Maylise

Jolijt

Jolijt

19-04-2009 om 19:24

Klein spul

Wij hebben al jaren allerhande soorten kleine dieren. Onze ervaring met konijnen is dat je het echt moet treffen. Het ene konijn is echt heel lief, het andere niet. Na een ontzettende tref hebben we nu dus een hangoor (over het algemeen de liefste soort) die heel sterke territoriumdrift heeft en echt aanvalt (en bijt!!) als je in haar buurt komt.
Persoonlijk zou ik ratjes aanraden. Twee stuks. Zijn lief, slim, gezellig en verharen niet.

Allergie

Dushi, als ik jou was zou ik voor de zekerheid eerst even een konijn "uitproberen". Als je zoon allergisch is voor katten, is het goed mogelijk dat hij ook voor konijnen allergisch is. Het is jammer als je zo'n beestje na een paar maanden weer zou moeten wegdoen... Kun je geen konijn van iemand lenen zeg maar, om te zien hoe het gaat?
[email protected]

Dushi

Allergie voor katten, daar had ik overheen gelezen. Dan zou ik zéker niet voor een binnenkonijn of ratten oid gaan, wat binnen gehouden moet worden op stro/zaagsel/hooi valt dan denk ik ook al af. Misschien in de vakantie eens op iemands dier passen en kijken hoe dat gaat en of hij klachten krijgt.

dushi1

dushi1

20-04-2009 om 17:37 Topicstarter

Buitenkonijn

Het gaat dan ook om 2 konijntjes buiten ivm een eventuele allergie.
Hij heeft weleens in een vakantie voor konijntjes gezorgd, en dat ging prima ( ik deed wel het meeste natuurlijk)
Waar kan ik het beste konijnen kopen? Op MP zie ik veel adressen, maar ik weet niet goed of dat te vertrouwen is, ik wil natuurlijk geen zieke konijntjes kopen.
Ik heb al bij een dierenasiel hier in de buurt geinformeerd, maar die hebben geen konijnen in de opvang.

Bedankt voor het meedenken allemaal
Dushi

Jolijt

Jolijt

22-04-2009 om 09:12

Juliza

Onze dierenarts verwachtte niet dat het veel zou uitmaken... ga het nog bij een andere dierenarts navragen, want ik dacht ook dat het zou kunnen schelen.

Jolijt

Jolijt

22-04-2009 om 09:16

Dushi

Ik zou eerst beslissen welk soort het moet worden en dan zoeken naar erkende fokkers. In de dierenwinkel zitten vaak schattige exemplaren, maar je kunt wel eens voor een verrassing komen te staan.
Ons liefste konijn ooit zou een klein ras zijn... later bleek dat alleen de moeder klein was, de vader was een vlaamse reus, met als gevolg dat we meer een hondje dan een konijn hadden. Gelukkig was het in ons geval geen probleem qua huisvesting, maar als we er twee hadden gehad, of als ze niet zindelijk was geweest...

Joske

Joske

29-04-2009 om 17:43

Kale rat voor kinderen met allergie

Hallo Dushi,

Als je kind snel allergische reacties heeft kun je ook over een naaktrat denken. Toegegeven, het is niet moeders mooiste. Maar wel gefokt voor mensen met allergie en ratten zijn supersociale dieren.

Groet Joske

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.