Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Wat is leuke muziek voor jongens

Mijn zoon van 9 heeft een mp3-speler en hij wil daar graag muziek op. Alleen heeft hij geen idee wat hij leuke muziek vindt (afgezien van wat 'Oranje die wordt kampioen' liedjes). Voor meisjes zijn er veel meer popgroepjes, maar die vindt hij dus niks.
Wat vinden jullie zoons leuk, en waar kan ik dit vinden en/of downloaden voor de vakantie?
Alle tips zijn welkom.

Jesse_1

Jesse_1

16-06-2009 om 15:03

Nederlandstalig

Even sprekende voor mijn oudste: alles Nederlandstalig en bij voorkeur Carnavalshits ;-).
Nick & Simon, André van Duin (niet de kweelerige, maar de meer carnavalsnummers dus) en Kinderen voor Kinderen. Misschien vindt jouw zoon Jan Smit ook wel leuk.
Kijk anders eens op www.clipjes.nl wat aanslaat.
Jesse

Tineke

Tineke

16-06-2009 om 15:04

Tsja

Mijn zoon (10) vindt Queen, Steve Vai, Zappa, Iron Maiden en Joe Satriana, Mozart en Bach helemaal geweldig. Maar zijn neefjes van ongeveer dezelfde leeftijd kunnen daar helemaal niets mee, vatten het gewoon niet. Zij luisteren vooral naar nederlands-talig.
Muzikale smaak is zó verschillend!

Gallifrey

Gallifrey

16-06-2009 om 16:08

Mika

Hier heel veel ski-hut muziek en lol-liedjes (kui-kui-kui-kui-kuikentje e.d.), en dan ook nog de WC-experience....
Enige wat ik ook nog wel kan waarderen is Mika, die is bij zoon en vriendjes razendpopulair.

MaximeM

MaximeM

16-06-2009 om 16:16

Laat 'm eens zoeken op youtube?

Hoi,

Ta, smaken verschillen zo. Mijn zoon is nu 11 en blijkt juist te houden van U2, Kane enzo... veel gitaar gedoe. Terwijl hij dat thuis amper hoort, wij zijn meer van de motown-kant. Maar op zijn kamer kan hij zijn lol op, luistert veel via youtube naar zijn liedjes.

maxime

Zoon

Zoveel mensen, zoveel smaken. De hitzone cd's zijn wat dat betreft wel een leuke kennismaking. Daar staat van alles op, zeker als je de nieuwste neemt dan is je zoon helemaal bij, dus misschien dat hij zo wat muziek leert kennen of van welk genre hij houdt. Ook de superchart van TMF is zoiets, een top 10 die iedere dag gekozen wordt door de kijkers, 's middags en 's avonds na 8'en.
Onze zoon (9) vindt bv Kings of Leon, All American rejects, Coldplay, U2, Tiesto, Bob Sinclar (nieuwste hitje ook voor ons leuk, met de Sugarhillgang, met jawel, wondermike) etc leuk. Wat meer tempomuziek, niet te soft. Nederlandstalig zoals Gerard Joling, daar heeft hij niets mee.
En Kaatje. jouw zoon heeft, op Iron Maiden na, dezelfde smaak als mijn man: Vai, Satriani, Zappa.

maan.

maan.

16-06-2009 om 18:31

Muziek van nu

Onze jongste dochter van acht houdt nogal van 'muziek van nu' dus wat je zoal op slam.fm hoort (wijzelf trouwens ook).

Op deze site http://sirmixalot.hyves.nl/blog staan leuke mixen van Martin Pieters (eventueel via mediaconverter op te slaan als MP3.)

maan.

maan.

16-06-2009 om 18:32

Ohja

Misschien nog een heel ander idee? Heb je al eens bij de bieb gekeken voor een spannend luisterboek?

Bastet

Bastet

16-06-2009 om 18:55

Kaatje en bintje

Dan hebben de heren smaak!:))
Ook hier een trouwe Zappa,Satriani en Vai fanaat.
Groetjes,bastet

Tineke

Tineke

16-06-2009 om 19:17

Bintje, bastet

En dan maar eindeloos solootjes meespelen, bij jullie ook? ;)

Kaatje en bastet

Nou, ikzelf vind het wel aardig, maar ik ken leukere muziek. Man is al naar een paar concerten van zowel Vai als Satriani geweest, maar ik ga dan niet mee :-)) Gitaarsolo's zal hij niet snel doen, hij speelt zelf keyboard namelijk.

Bastet

Bastet

17-06-2009 om 07:19

Bintje (ot)

26 juni bij Uur Van De Wolf,een portret van een iraans dirigent,die graag werken speelt van Zappa.
Ik was bij het laatste concert dat Zappa gaf in NL,we zaten zowaar op de vijfde rij,was meesterlijk!
Groetjes,Bastet

Bastet

Ik zal het doorgeven aan mijn man!

Stelle

Stelle

18-06-2009 om 12:10

Ska

Zoon (7) is gek op ska: madness, specials maar ook Doe Maar, hoewel hij engelstalige muziek 'cooler vindt klinken'. De Beatles zijn ook heel kindvriendelijk, weet niet waarom, maar als Zoon dat draait maakt -ie altijd helemaal de blits bij vriendjes. Verder is hij weg van Marco Borsato. Dat mag hij van mij draaien met een koptelefoon op ;-)

Gallifrey

Gallifrey

18-06-2009 om 18:26

Lidwientje

Lidwientje: "Luisteren julie zelf ook naar Andre van Duin en carnavalskrakers, dat de kinderen dat aangeboden krijgen? Of is dat speciaal voor de kinderen? Ik vraag het oprecht geinteresseerd, want ik zou er zelf niet opkomen?"
Daar komen ze echt helemaal zelf mee aan (in ons geval dus de ski-hut muziek en de WC-experience). Heel veel komt van youtube en van hyves van vrienden. Muziek die ik leuk vind is saai...

Gallifrey

Gallifrey

18-06-2009 om 18:29

Met weemoed terugdenken aan k3

Gisteren zei mijn man: "denk jij ook wel eens: hielden ze nog maar van K3 of van Chipz?" Ik moest er erg om lachen, wie had toen kunnen denken dat het nog zoveel erger zou worden (en hoe gaat het verder?).

Marion W.

Marion W.

20-06-2009 om 10:20 Topicstarter

Bedankt!

Tja, het blijft dus moeilijk. Hij heeft eigenlijk helemaal niets met muziek, maar ja, nu heeft hij dus zo'n mp3. Er zaten leuke suggesties tussen, ik zal eens wat met hem gaan bekijken en beluisteren.

Jesse_1

Jesse_1

23-06-2009 om 21:44

Lidwientje (beetje laat)

"Luisteren julie zelf ook naar Andre van Duin en carnavalskrakers, dat de kinderen dat aangeboden krijgen? Of is dat speciaal voor de kinderen? Ik vraag het oprecht geinteresseerd, want ik zou er zelf niet opkomen?"
Zelf luister ik het liefst nederpop (Tröckener Kecks e.d.), jongens vinden dat ook wel leuk, maar zouden niet uit zichzelf een CDtje hiervan opzetten.
Toevallig hadden we eens de radio aan vlak voor Carnaval toen er een uur Carnavals top X was op één of ander Radiostation. Onze zoon was gelijk superenthousiast, dus vandaar dat ik er achter gekomen ben. Ik had van mezelf ook nog een paar cassettebandjes van vroeger met NL-talige nummers, waarop ook jolige meezingers staan en die vinden ze ook geweldig.
Jesse

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.