Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

·´¯`·­» Evy-Leigh «­·´¯*

·´¯`·­» Evy-Leigh «­·´¯*

11-11-2009 om 17:46

Wat vinden jullie 10 jarigen knullen leuk om te krijgen?

Met oog op sinterklaas en ook een beetje oog op low budget shoppen moet ik zeggen dat ik het lastig vind.
Voor de meiden is het zo makkelijk eigenlijk.
ze zijn dol op alles wat knutselen is en dat is best heel leuk en low budget te vinden in vele verschillende dingen.

maar voor een knul van tien vind ik dat toch lastiger worden.
Hij noemde zelf een stabilo pen
eventueel nieuwe etui voor school met toebehoren erin.
Heb een boek gekocht en een extra dikke suske en wiske.
maar nu ben ik verder wat inspiratieloos en hijzelf komt ook niet met wat zinnigs.

wat vinden jullie jongens van 10 leuk in de kleinere kadootjes???hoop inspiratie op te doen!

Anna :-)

Anna :-)

11-11-2009 om 18:25

Hier

twee bijna 10-jarigen. Ik weet niet eens wat ik ze voor hun verjaardag moet geven, over twee weken ;-) 'Ik wil graag geld mama en doe anders maar een wii-game' ... Best een lastige leeftijd he, 10 jaar! Voor kleinere kadootjes zou ik ze een plezier doen met een stripboek, een tijdschrift dat ze anders zelf kopen, een shirt (en dan 't liefst wel van de coolcat ;-)), een echte mannendeo, echte mannen doucheschuim, leuke lamp voor op hun kamer, nieuwe dekbedovertrek die ze al heel lang willen, minder kinderachtige lunchbox+beker, hele goede stiften, andere knutselspullen, bakvormpjes met een pak mix en de belofte samen te gaan bakken, kinderkookboek, dvd, cd, mini kerstboom voor op hun kamer met toebehoren, leesboek, vriendenboekje, bioscoopbon, boekenbon, set tennisballen, nieuwe kaatsbal (we wonen in Friesland en mijn zonen kaatsen veel) ...

Ik lees even mee hier, want ik kan ook nog wel wat inspiratie gebruiken. Zeker low-budget ;-)

Groetjes, Anna

Caillic

Caillic

11-11-2009 om 19:01

Wat ideetjes

Kompas, vergrootglas, magneet, zaklamp, moeilijke chineze puzzeltjes. Bij de Slegte zijn ook heel betaalbare boeken, bijv. met allerlei interessante weetjes of over het heelal.
Google eens op 'betatoy', helaas is alles wat leuk is, algauw wat prijziger en zelfs onbetaalbaar. Verder heeft Walzkidzz.nl ook leuke spulletjes onder het kopje 'onderzoeken'.
Dat is allemaal favoriet bij mijn zoon. Maar ik ken ook een tienjarige die alleen maar flauwekul leuk vindt, smurfensnot, scheetkussen, nepdrol, dat soort dingen. Kun je kopen in de feestwinkel.

·´¯`·­» Evy-Leigh «­·´¯*

·´¯`·­» Evy-Leigh «­·´¯*

11-11-2009 om 19:53

Dat is snel!

en ook al best wat dingen gezien waar ik iets mee kan.
Natuuuuuuuuuuuuuurlijk o.a. de Echte mannen DEO en schuim...
dat gaat ie super vinden denk ik want (waarom kom ik daar zelf nou niet op)
hij pikt nu alles van manlief hahaha.

maar meer inspiratie nog steeds welkom!!!

Rosalinde

Rosalinde

11-11-2009 om 21:25

Hier....

Inderdaad onzin dingen zoals potje snot,lach zak maar ook dart pijlen,scheikundedoos,speelgeld,anubis spulletjes.En spelletjes.

Kadootjes

Hoi,

Das een hele goeie vraag, want ik weet ook niet wat ik m'n bijna 10 jarige moet geven met Sint en kerst. heb wel al wat gekocht, hij heeft sinds een paar jaar 1 oorbel en hij krijgt nu 'ns een andere( een David Beckham glimmer). Verder een rugzak (jaah, hij wordt groter maar die tas groeit niet mee ;-))Een boek (wipneus en Pim vinden ze vaak wel leuk op deze leeftijd) En voor de rest weet ik het nog niet dus ik hoop ook op jullie ideeen!!
Groet,

Angeela

Hier ook low budget

Hier vindt onze knul van 10 gezelschapsspellen leuk, zeker als die met de belofte komen om het alleen samen met mama te mogen spelen (dus zonder 3 jongere kinderen). In dat kader is een wat moeilijker spel dat ook echt niet te spelen is voor de kleintjes een goeie ;-)

Als hij lego enzo leuk vindt, wellicht een neo-shifter: http://www.outletplanet.nl/mega-bloks-shifter-cozma-p-5005.html, let op, dit is maar een voorbeeldje, ik heb ergens een aanbieding van 3 euro gezien, maar weet niet meer waar!!!

DS spelletjes (als hij een DS heeft), leuk leesboek...

maar ja, echte 'mannen'dingen zouden het ook heel leuk kunnen doen ;-)

succes en plezier!
Jons

·´¯`·­» Evy-Leigh «­·´¯*

·´¯`·­» Evy-Leigh «­·´¯*

11-11-2009 om 21:55

N eo shifter -----jons!

ehhhh klopt het dat je dat ding ook als een bal achtig iets kunt ombouwen?

volgens mij heb ik die vanmorgen gekocht:-))
waren afgesprijsd naar E3.98 bij intertoys.
Volgens mij idd van mega bloks.
Dus bij deze tip voor anderen misschien?

Nog vergeten

Bij de plus kun je nu spelzegels sparen en heb Dokter Bibber met bijbetaling van 5 euro kunnen kopen. Verder is een Stabilio POTLOOD misschien een idee en beltegoed mochten ze een mobieltje hebben?

Groet
Angeela ( ik blijf verzinnen)

Evy leigh

dat was het !!! Grappig dat je die net gekocht had... Mijn zoon had het voor zijn verjaardag gekregen van een vriendje, dus voor Sint wil ik er eentje bij kopen, kunnen ze tegen elkaar vechten enzo. Dan vindt hij het namelijk wél leuk als een jonger broerjte of zusje mee wil doen, haha.

Jons

Rieke

Rieke

12-11-2009 om 14:37

Ja pelle

Dat probleem hebben wij ook. De mooiste pakketten heeft hij gekregen; politiebureau, vliegmachine (staat op de kast, zonde om uit elkaar te halen)en nog veel meer, en het ligt in onderdeeltjes in de bakken. En hij bouwt alleen maar fantasie dingen, wel heel leuk maar nu wil ie de reddingsboot met vuurtoren ( hij is bijna 7 ) en die gaat ook weer op de grote hoop straks, baal ik nu al van. Gelukkig hebben we pas alles op kleur en kleine onderdeeltjes gesorteerd, er wordt nu weer meer optimaal gebruik gemaakt van de kleine stukjes.
En wat een kado voor een tienjarige betreft; mijn 6 jarige wil graag een sterrekijker; dat is weer meer iets voor een 10 jarige.

Wat lego betreft

Er is wel een site www.gebruiktelego.nl en lossestenen.nl geloof ik. Daar kun je stenen kopen ipv pakketten. Je hebt in de winkel natuurlijk ook pakketten stenen, een pakket deuren/ramen, pakket dakpannen, enz.
En op marktplaats (waar de pakketten vaak net zo duur zijn als in de winkel) heb je soms ook pakken stenen, pakken dakpannen, enz. Ik heb nu voor 5 december voor mijn zoon 18 "diamanten", 6 schatkistjes en 6 wappervlaggen op stok gekocht. Voor 3 euro alles bij elkaar! Vorig jaar heb ik een setje verkeersborden gekocht, ook op marktplaats, voor 6 euro. Dat vind ik echt leuke dingen.

Minet

Minet

13-11-2009 om 08:03

Pelle

Wat is er dan op tegen om een pakket te kopen, de bouwtekening eruit te halen, de zakjes te openen en alles in een andere doos te kieperen? Hij heeft dan vanalles, en kan zijn eigen fantasie laten werken.

reina

reina

13-11-2009 om 10:17

Pelle :-)

Vroeger is wel al héél vroeger. Ik kocht voor mijn kinderen, de oudste is inmiddels 26, ook al van die dozen met allerlei thema's, wij hebben hier bijv. de hele 'ice-planet' op zolder staan en van alles rond het thema 'vakantie, strand etc.'. Ik herinner me dat van de 'fietsenwinkel' al heel snel stukjes zoek waren, heel drama, want vind maar snel even een nieuw fietsenrek :-) Je hebt hier een poosje een winkel gehad waar je zelf losse blokjes en andere losse onderdelen kon kopen, dat was erg leuk, kon je zelf pakketjes samenstellen, maar die is helaas verdwenen. Hier in huis ging het al snel op de grote hoop (voorbeelden werden wel bewaard) en er werd gewoon van alles mee gebouwd.

Guinevere

Guinevere

13-11-2009 om 10:29

Pelle, 3 in 1

Pelle, ik herken je probleem wel. Daarom heb ik nu bij de Sint een 3-in-1 set besteld voor zoon van 7. Het is één doos, met de bedoeling dat je er 3 verschillende huizen van kunt bouwen. Kijk maar: http://www.mytoys.de/catalog/show/KID/de-mt.to.br01.21.06/1549666
Ik verheug me nu al op 5 december, dit wordt een knalsucces.

Caillic

Caillic

13-11-2009 om 12:40

Pelle

Misschien wordt het dan tijd om over te stappen naar Meccano. Een doos minstens 20 modellen naar bouwtekening, en voor wie echt handig is, zelf eindeloos te variëren.
http://www.123gifts.nl/meccano/multi-models-20-toys.html

reina

reina

13-11-2009 om 13:12

Caillic (beetje ot)

Het is niet zo dat ieder kind dat bouwen met (technisch of gewoon) lego leuk vindt ook persé houdt van bouwen met meccano, dat laatste is hier praktisch ongebruikt gebleven, bij neefjes ok, terwijl er met lego járen gebouwd is.

Caillic

Caillic

13-11-2009 om 14:04

Reina/ pelle

Hier het bijzondere geval dat Lego Technic afschuwelijk wordt gevonden, terwijl gewone lego (liefst starwars), k'nex en meccano heel favoriet zijn. Maar het verschuift nu dus duidelijk, van lego naar meccano. En k'nex blijft goed voor achtbanen en andere attracties.
Pelle, ik begrijp je bezwaar, had ik zelf eerst ook. Maar nu alle starwars-lego mooi in de kast staat te zijn, vond ik het onnodig daar nog wat aan toe te voegen. Meccano daagt meer uit om steeds uit elkaar te halen en wat nieuws te bouwen. En k'nex heeft dus een andere functie, daar wordt dus kamervullend mee gebouwd, terwijl meccano op tafel gebeurd.

reina

reina

13-11-2009 om 16:07

Caillic (ot)

Het zal zeker per kind verschillen wat er mee gedaan wordt en wat leuk gevonden wordt. Hier werd met technisch lego ook van alles gebouwd en niet alleen datgene wat op de voorbeelden stond, dan is het ook weer leuk. Maar niet elk kind zal daar de lol van inzien. Zelf was ik toen de kinderen klein waren lid van een speelotheek, dan probeerde ik speelgoed uit voor we het kochten. De meccanodozen kreeg zoon van oma, was achteraf zonde van het geld, maar dat kon ze natuurlijk ook niet weten.

Legowinkel

er is een speciale legowinkel in ... Alkmaar of Hoorn, meen ik. Wellicht heb je familie/vrienden in de regio?

die zullen vast wel meer mogelijkheden hebben, toch?

groetjes,
Jons

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.