Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Lees ook op
Chippie

Chippie

30-11-2009 om 23:44

Wat zit er bij jullie in de zak?

Hier, 2 jongens (6 en 8)

6 jaar: dvd-speler, bingo (hier twijfel ik nog over, is dit een leuk kado voor een 6 jarige?), voorleesboek, pyjama

8 jaar: Knex, goocheldoos, boek, pyjama

Twijfel, twijfel. De cadeaus zijn eerder gekocht dan het verlangslijstje dat pas vandaag is gemaakt. En je raadt het al, op dat verlanglijstje staan andere dingen. Ook dingen waarvan ik denk dat ze er weinig mee spelen (bestuurbare auto, lavalamp) of die ik niet wil(gewelddadige poppen, Nintendo DS) geven.

Het lijkt zo weinig (wel hebben ze dit weekend al een heel mooi cadeau gekregen van het werk van mijn man). Vriendje (gescheiden ouders) vond bij papa dit weekend een LAPTOP in de schoen! Dáár wil ik me niks van aantrekken, maar toch...


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Guinevere

Guinevere

05-12-2009 om 22:52

Knalsucces

Het was hier een knalsucces, de kado's. Alleen hadden we zóóóveel in de zak en de wasmand zitten, dat onze peuter nieuwe kadootjes die voor hem bestemd waren niet eens meer aannam. Hij was dan nog niet eens klaar met het vorige kado namelijk. Onze 7-jarige wist ook niet hoe hij het had, het grote Legohuis was volgens hem precies wat hij had gevraagd (niet dus ).
We zijn van kwart voor 5 tot 9 uur bezig geweest met uitpakken, hierbij inbegrepen dus enkele zeer uitgebreide pauzes om te eten, koffie te drinken en natuurlijk te spelen met het moois dat al was uitgepakt.
Morgen een fijn thuisdagje om verder te spelen!

Ise

Ise

05-12-2009 om 23:20

Gezellige avond

Ook hier een topavond gehad. Eerst lekker lang met elkaar gegourmet en daarna d.m.v. een dobbelspel alle kadootjes uitgepakt. Grote hilariteit als je een 5 dobbelde, want dan mocht je een kadootje van een ander wat nog niet uitgepakt was terugdoen in de mand.
De jongste was vooral superblij met de nieuwe drumstokken die we vanmiddag nog even snel gekocht hadden. Zoon (10) helemaal in de wolken met de stabilo fijnschrijvers. Alle kado's vielen gelukkig in de smaak.
Dochter ging na de hele ceromonie meteen haar bureau opruimen om de nieuwe printer kwijt te kunnen. Onder het eten 'klaagde' ze nog dat rommelpiet zo vaak bij haar langskwam ;o)
Nu liggen ze lekker te slapen in hun nieuwe pyjama's.

Puck2

Puck2

06-12-2009 om 18:54

Ook een succes, zeker de speurtocht

Omdat hier een Wii gegeven werd had ik verder niet veel kadootjes. Wat kleine dingen die ze anders zo hadden gekregen maar die ik de afgelopen maanden heb achtergehouden en wat chocoladeletters. Ik heb dus de speurtocht van Pelle ingezet. Wel een eigen gedichgt erbij gemaakt, geinspireerd op schatzoeken/geocachen. Dat was helemaal top. De kinderen hebben met z'n 2-en het hele huis doorgezocht. De cadeaus daarna werden ook goedgekeurd bevonden en oudste kwam na het uitpakken van de Wii gelijk met me knuffelen om me te bedanken. Tja dan is mijn avond ook goed

Chippie

Chippie

06-12-2009 om 23:11

Uiteindelijk...

Uiteindelijk zat er vanmiddag (wij waren de allerlaatsten zie de Sint) in de zak:

6 jaar: CD-speler, de GVR van Roald Dahl, kinder CD, Kolonisten van Catan Junior, playmais (1,79 -> groot succes!)

Erg grappig! Tien minuten voordat hij de doos kreeg met de CDspeler zei hij dat hi jgraag een CD-speler wilde hebben (toen had hij de kinder CD al). Dus dat was een voltreffer. Kolonisten kent hij nog niet, maar ik weet haast wel zeker dat hij dat superleuk vindt.

8 jaar: Knex zweefmolen oid, proefjesdoos, voorleesboek Dolfje Weerwolfje, playmais, DVD mister Bean.

Bij hem was écht alles een succes! Heerlijk om te zien. Hij had nogal wat dingen op zijn lijstje staat waarvan ik dacht 'daar wordt toch niet mee gespeeld'. Hij glunderde ook helemaal toen Sinterklaas zei of hij blij was met zijn cadeau van vorige week (microscoop).

We hielden het vanmiddag en waren om half zeven klaar met uitpakken. Jammer, dat er geen tijd was om even te spelen met het speelgoed. Dat neem ik ook mee voor volgend jaar, dat er iets bij is waar ze meteen mee aan de slag kunnen.

Pieten

Vrijdagavond moest oudste al als piet verschijnen in het pietenorkest hier ter plaatse. Hoewel ze maar tot 21.00 uur 'dienst' hadden liep schijnbaar de koopavond behoorlijk uit en hebben ze tot 22.00 uur muziek gemaakt. Omdat ze de maaltijd hadden overgeslagen kregen ze nog een maaltijd in een restaurant (op kosten van de winkelvereniging) dus piet was om 23.30 thuis moest toen nog douchen (had hierbij ondanks d'r 16 jaar hulp nodig van mama) en kon toen pas naar bed. Gelukkig had zij zaterdagochtend 'vrij', toen blies haar collegapiet de saxofoon. Zaterdag moest oudste om 12.00 uur collegapiet weer aflossen op de sax en blazen tot 17.30 uur, dus om 11.00 uur al moest er geminckt worden door mij dus. Omdat dit al de zoveelste keer was, was ze ook niet érg te genieten (moe) en mopper de mopper de mopper verliet grote piet dus ons huis gebracht door d'r vader omdat ik nu jongste moest smincken en daarna wegbrengen. Die moest om 13.00 uur present zijn om alle verzorgingshuizen af te gaan. Jongste weggebracht en daarna kreeg ik nog 2 collegapieten die geminckt moesten worden omdat de andere smicklocatie out off time liep zeg maar....Toen dat klaar was nog happerdepap met man naar het centrum om foto's te maken van oudste, die ondertussen was bijgetrokken en zowaar weer vrolijk was en toen naar jongste om die op de gevoelige plaat te zetten. Oudste kwam om 18.00 uur thuis, wederom geholpen met douchen en die ging toen eten en met d'r vriendinnen sinterklaas vieren. Jongste moest tot 20.00 uur doorwerken met sint en nog 2 grote pieten, die kwam alleen even thuis om te eten (soep met broodjes, het moest makkelijk zijn). Dus toen zaten hier sint en 4 pieten (inclusief oudste) te eten...pruiken en de mijter af...deur op slot i.v.m. buurkinderen. Jongste weer mee en die heb ik 20.00 uur opgepikt. Toen nog met jongste op verzoek naar een vriendin van mijn moeder en daarna naar haar eigen vriendin (waar niemand meer geloofd, maar alleen voor de leukigheid) en daar wat gedronken.
pppfff ik was helemaal op.
En toen jongste nog douchen (rond 22.00 uur)
Zondag alle rondslingerende pruiken, kledingstukken en zakken verzameld, de overgebleven pepernoten (kilo of 3) in 1 grote plastic zak gedaan en man heeft de badkamer gesopt.
Nou dat was me een sinterklaasfeest wel weer!
groeten albana
(die nu nog zwarte randen om d'r nagels heeft)

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.