Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

thero

thero

01-04-2011 om 19:39

Wat zouden jullie doen? [speelafspraakjes]

Ik stond net onder de douche en dacht:"heb ik het nu eigenlijk wel goed gedaan, moest ik het niet anders doen?"

Situatie:
Er komt een vriendje spelen (die nog nooit eerder is geweest) Dit vriendje heeft een ongelukje met plassen. Ik heb hem een schone onderbroek en broek aangedaan en ze zijn weer verder gaan spelen.
Nu denk ik: had ik niet die moeder moeten bellen??Zodat die moeder een nieuwe broek kon brengen? Wat doen jullie in zo'n situatie?
En wat doen jullie met "hongerige" vriendjes. Hij bleef maar zeggen dat hij honger had, terwijl ik vond dat ze voldoende hadden gehad.
En wat doen jullie als de moeder zo laat komt? Ik stond op het punt om te bellen (dik een half uur na de afgesproken tijd) Ik begon toch een beetje bezorgd te raken. Bellen jullie altijd na een half uur of zelfs eerder?
Ik moet het nog allemaal leren die afspraakjes... leuk is het maar ik heb altijd het idee dat ik het niet goed doe...

Tihama

Tihama

08-04-2011 om 17:25

Ongewassen meegeven

Goh, ik herinner me van lang geleden dat ik de broeken dan ongewassen in een plastic zak meegaf. Om een heel simpele reden: mijn zoon reageerde allergisch op zo ongeveer alle wasmiddelen, dus het leek mij volstrekt logisch dat iedereen controle wilde hebben over het wasmiddel.

Soms kreeg ik de kleren van mijn kind helemaal keurig gewassen terug. Vond ik zo zonde, want ik moest ze daarna toch nog een keer wassen omdat ik geen zin had in astma-aanvallen.

Bovendien scheelt dat gewoon gedoe. Volgende keer plastic zak en meegeven. Klaar.

Tihama

liora

liora

08-04-2011 om 19:40

Huh 2

Uitzoeken? Ik heb alleen witte en gekleurde was, en eens per week een kookwas met handdoeken of lakens. Als er iets makkelijk is, is het wel een machine vullen.

Ik heb ook een droger. Dat is zooo fijn!

thero

thero

08-04-2011 om 20:39

Goh

grappig ieder heeft toch zo zijn eigen ding met dat wassen:)
Ik dus ook want ik mag graag wassen. Hier wordt 2 keer per dag schoon ondergoed aangedaan, elke avond schone pyama, elke dag schone kleding en regelmatig gooi ik de bodywarmers, jassen enz in de was...elke week worden van alle 4 de bedden het beddengoed verschoont...en zo kom ik denk ik al aardig in de richting van 14?
Zoals ik al zei ieder toch zijn eigen ding??

liora

liora

08-04-2011 om 21:07

Haha pelle

Dat is mijn vetluispreventieprogramma!

thero

thero

09-04-2011 om 13:59

Hier ook

ik gebruik de kookwasprogramma ook nog. Het is beter voor je wasmachine om deze af en toe te gebruiken en mijn witte was wordt stralender als ik het op de kook zet:) en naar mijn idee is het beter voor bacterien!

Elx

Elx

10-04-2011 om 07:13

Was hier

Ja dan zit je zo aan 14 wassen per week. Twee keer per dag schone onderbroek? Vegen ze hun billen niet? Toen ze klein waren kregen ze elke dag schone kleren aan, omdat ze altijd onder de vlekken zaten van dag ervoor. Nu zijn ze wat ouder (5 en 7) en kijk ik gewoon goed, geen vlekken; kan nog wel een dagje.

Ik ben erg lui mbt beddegoed, doe ik waarschijnlijk twee wekelijks (als ik eraan denk). Mijn moeder deed vroeger altijd ene week onderlaken in de was, bovenlaken (dit was voor dekbed tijd) werd dan onderlaken.

Kookwas is mij verteld door Mieke monteur juist goed voor je machine. Koud of warm wassen blijven slangen nog wel eens met viezigheid zitten. Kookwas houdt de slangen schoon. Die viezigheid in de slangen kan anders weer in je was terecht komen. Krijg je vlekken erbij op je kleding, nee bedankt.

Even "on topic": ik zou moeder sms'en als ze half uur te laat is en evt kind wegbrengen als jij wat anders hebt te doen. Als je toch thuis blijft loopt vriendje gewoon mee met jouw routine.

Je kan evt van te voren afspreken dat als moeder er bijna is, ze even belt, zodat je de kinderen kan waarschuwen. Bij mij vaak drama als moeder "nu al" komt, dan is iedereen voorbereid.

En gewoon broek terugvragen. Ik kan ook erg vergeetachtig zijn en vind het fijn als ik er aan herinnerd wordt.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Elx

Elx

10-04-2011 om 07:14

Miele, niet mieke

Mieke, de monteur van Miele...

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

thero

thero

11-04-2011 om 13:35

Tja

waar ik me dan zo druk over maak....ik wil die trainingsbroek terug....kreeg ik vanmiddag tijdens het ophalen netjes een zak met broek terug:)

Asa Torell

Asa Torell

11-04-2011 om 20:34

Pelle ea.

Kind heeft de geleende broek toch juist aan gekregen na het ongelukje? Dus die hoeft helemaal niet uitgespoeld. Hier zou het ook op het weekend liggen wachten waarschijnlijk, zo'n stuk wasgoed. Ik zou nooit bedenken dat er mensen 14 wassen per week draaien! En dus de volgende dag zo'n broek meestal wel weer schoon hebben.
Evengoed vind ik het wel prima om na een aantal dagen te informeren, zeker als je de broek nodig hebt. Helemaal geen gezeur. Fijn dat ie inmiddels weer terug is!

Guinevere

Guinevere

12-04-2011 om 09:07

Wat handiger is

Wat nog handiger is, is om een broekplasser een oude versleten broek aan te trekken en geen goede broek die je eigen kind nog draagt. Dat doe ik ook altijd sinds ik de uitgeleende kleding alleen met veel moeite of slechts gedeeltelijk terugkreeg. Heb je gelijk een goed doel voor al die onherstelbaar versleten broeken.

thero

thero

12-04-2011 om 10:57

Versleten broek

dat is inderdaad een goeie tip, alleen mijn ventje heeft geen versleten broeken. Maar de volgende keer pak ik wel een broek die ik niet zo snel terug moet hebben.
Uit haast heb ik snel de traingsbroek gepakt zonder er eigenlijk bij na te denken.
Maar dacht hier ook al aan, volgende keer een broek die ik niet zo snel mis:)

liora

liora

12-04-2011 om 12:36

Een broek die onhandig is kwa sluiting, of al aan de kleine kant...

Nog even over die wasjes xd

Nou moet me toch even iets van het hart.
Ik woon in een dorp dus misschien is het daarom...
Ik heb 3 kids (voor wie het nog niet wist :D) en die krijgen iedere dag schone kleren aan, schoon ondergoed, schone sokken. Ik heb namelijk door een "irritante" ouder het AMK op mijn dak gestuurd gehad en school vond dat ze niet verzorgd werden omdat ze af en toe 2 dagen in het zelfde setje naar school gingen (met dan schoon ondergoed enzo). Dus AMK gaf dat door aan Raad van Kinderbescherming en daar stak school hetzelfde verhaal af. En nu staan we hier dus onder toezicht. Dus let op mensen... hoewel jij denkt dat het kan, anderen kunnen daar anders over denken...

thero

thero

14-04-2011 om 09:05

Goh

Cinneke wat een heftig verhaal zeg, alleen maar omdat ze wel eens hetzelfde aan hebben?
Persoonlijk vind ik het niet prettig dat ze soms 2 keer hetzelfde aankrijgen. Maar nog maals das mijn ding.
Het idee alleen al dat er misschien toch urine in zit, kids spelen veel op grond dus vies is het gewoon.
Ook als ze pampers aan hebben,ik heb altijd het idee dat de "lucht" van urine en poep in de rompers/onderbroeken blijven hangen vandaar ook 2 keer op een dag schoon ondergoed.
Nogmaals ik vind dat iedereen dit voor zichzelf moet weten en zelf moet bepalen hoe die dit invult. Ik vind het wel echt erg dat je nu onder controle zit omdat je kids wel eens hetzelfde aan hebben, dat vind ik dan wel weer een beetje TE ver gaan.

dc

dc

14-04-2011 om 14:55

Ja hoor

Dat is toch van de gekke voor het milieu!! Mijn kinderen krijgen schone kleding aan wanneer de oude vies is, wel elke dag schoon ondergoed.

Gelukkig heeft mijn oudste naar school elke dag hetzelfde aan. Lang leve de schooluniformen! (Ik heb natuurlijk wel meerdere sets, maar het ziet er altijd hetzelfde uit).

Hier zouden ze dat ook maar weer in moeten voeren, schooluniformen...
Dan ben je met oudere kinderen meteen af van het merkkleding kopen "omdat anderen dat shirt ook mooi vinden" of "omdat ik er dan bij hoor..."
Maar dat is mijn bescheiden mening en op dit moment totaal off-topic. (grinzz)

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.