Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Clementine

Clementine

14-02-2010 om 15:09

Welke leeftijd voor het eerst thuis blijven?

Hallo,

Ik ben nieuw hier, dus ik zal me even voorstellen. Ik ben Clementine, een alleenstaande moeder van 32 jaar met een dochter van 7 (en een half). Meteen een vraagje:
Op welke leeftijd lieten jullie je kind voor het eerst thuis als je even een boodschap gaat doen, dus zo'n half uur weg blijft? Mijn dochter wil heel graag eens thuisblijven, maar ik vind dat wel een beetje spannend. Stel dat er iets gebeurt, dat ze valt ofzo..
Ik zou een mobiele tel. hier thuis kunnen leggen zodat ze me kan bellen als er iets is.
Maar goed, wat is jullie mening, wat vinden jullie een mooie leeftijd hiervoor?

Groeten, Clementine

Chippie

Chippie

14-02-2010 om 15:33

Zoontje

Mijn zoontje van 7,5 blijft wel eens een half uurtje thuis. Hij mag altijd mee, maar wil vaak dus liever thuisblijven. De deur gaat op slot, bij grote problemen gaat hij naar een buurvrouw (er is altijd wel iemand thuis), in huis blijven ipv op straat spelen (meer risico op lichamelijk letsel). Hij doet nooit gekke dingen.

Nasha 1st

Nasha 1st

14-02-2010 om 16:30

hoe kan hij dan naar de buren als er echt iets is?

Hier laat ik zoon (6) ook weleens alleen...hij houdt niet zo van schapjes doen...De winkel waar ik dan heen ga is heel dichtbij, in 15 minuten ben ik heen en weer met schapjes en al....Dus hij zit nooit lang.....soms zijn ze weleens met zijn 3-en, dan is oudste van 11 erbij....ook nooit lang....

Lou

Lou

14-02-2010 om 17:43

Clementine

Mijn dochter blijft ook sinds die leeftijd ongeveer thuis als ik boodschappen doe. Een mobiel is niet nodig, als je je eigen mobiele nummer kunt inprogrammeren op je huistelefoon. Dat is ook nog eens veel makkelijker, althans bij ons: pijltje 1x naar beneden, dan staat er 'mama' op het schermpje. Ik neem dan mijn mobiel mee naar de supermarkt. Ze belt ook wel eens 'om te oefenen', dat is meer voor de grap.
Verder is het natuurlijk inderdaad goed om een paar dingen te oefenen en door te nemen samen. Hoe ze jou kan bellen, regels voor als er wordt gebeld of aangebeld, regels voor wat ze mag doen in de tijd dat jij weg bent, wat te doen als je lang weg blijft, wat te doen als er dringend hulp nodig is. Mijn advies luidt overigens in veel gevallen: als je het niet weet en je kunt mij om wat voor reden dan ook niet bellen, loop naar de buren. Maar wij hebben dan ook drie buren die alledrie best vaak thuis zijn.

Linda99

Linda99

14-02-2010 om 19:23

Hier

Zelf doe ik het sinds oudste 6 is af en toe. Meestal ging ik dan jongste halen van kdv of even snel naar de winkel hier in de straat. Nooit lang weg dus. Ze weet hoe ze mij moet bellen, voordeur gaat op slot en achterdeur open (schutting is dan weer op slot). Dus in geval van nood kan ze het huis uit maar ze kan niet per ongeluk iemand binnen laten.

Ligt aan het kind

Mijn oudste (nu 11) mag al best een tijdje alleen thuis blijven. We zijn inderdaad begonnen met even een half uurtje. Nu bij onze dochter (8 jaar oud) zijn we daar veel spaarzamer mee. Dat is namelijk een kind dat veel sneller in 7 of meer sloten tegelijk loopt. Ze mag soms even een kwartiertje alleen blijven met superstrikte regels en dat gaat meestal goed. Maar zeker weten doe je het bij haar nooit (ook niet als ze straks 11 is ben ik bang).

Ligt er dus aan hoe je kind is. Is ie verstandig? Luistert ie goed? Of is ie ook nogal van de impulsieve? Dat scheelt heel veel.

Euhhhhhhhhh

Ik hoop niet dat ik nu al te veel mensen over me heen krijg, maar ik laat mijn dochter van 5,5 jaar en mijn zoon van net 4, toen dus eigenlijk nog 3, nu al wel eens een kwartier alleen thuis. Ze mogen van mij dan televisie kijken en niemand binnen laten en de telefoon niet opnemen. Ik check dat meestal nog even, maar er wordt idd niet open gedaan of opgenomen. Nu moet ik erbij zeggen, dat ik sowieso vrij makkelijke en verantwoordelijke kinderen heb. Ze weten ook hoe ze mij moeten bellen, en dochter heeft dat ook wel eens gedaan, gewoon om uit te proberen. Ik heb dus alle vertrouwen in ze en stel dat er brand zou uitbreken, dan kunnen ze altijd naar buiten en ze weten dat ze dan 112 mogen bellen, maar of ze dat zouden doen....ik hoop het er nooit achter te komen.

groetjes van Charlotte

Guinevere

Guinevere

14-02-2010 om 20:58

6 jaar

Ik geloof dat mijn zoon net 6 jaar was. Hij wilde zelf niet mee naar de winkel. Ik ben de eerste keer misschien 10 minuutjes weggeweest, terwijl hij een filmpje zat te kijken. Inmiddels durf ik hem wel een uurtje alleen thuis te laten (hij is ruim 7).
De achterdeur gaat dan altijd van het slot, zodat er een nooduitgang is (wij hebben geen achterom). Hij weet voor wie hij wel en voor wie hij de deur niet open mag doen. Hij vindt het heerlijk om even alleen thuis te zijn, het is wel een mannetje met een behoorlijk verantwoordelijkheidsgevoel, dat bij mijn weten geen rare streken gaat uithalen zodra ik me omdraai. Mijn broer maakte vroeger van de gelegenheid gebruik om autootjes in de gootsteen in brand te steken, zulke ongein zie ik mijn zoon gelukkig niet uithalen.

Waren ze wel jonger

hier was oudste een jaar of vijf toen ik hem weleens alleen thuis liet. Duidelijke afspraak over telefoon opnemen (niet), deur open doen (niet). Ik ging dan jongste ophalen van de creche en dan had hij geen zin om mee te gaan. Ik was dan 20 minuten weg en hij ging televisie kijken.

Jongste hier blijft ook wel eens alleen thuis, is nu zes. Gaat dan spelen of televisie kijken. Zelfde regels gelden nog. Met z'n tweetjes thuis is wat minder geslaagd. Dan kan er wel snel ruzie komen of gaat jongste op zoek naar snoep, chips en andere lekkernijen. Typisch, ik bedenk me nu dat hij dat niet doet, als hij alleen thuis is!

Het is een kwestie in mijn ogen van een keertje proberen. Niet te lang.

O, ik bedenk me nu dat oudste ook al weleens een avondje alleen thuis is geweest. Hij is nu negen. Wij konden echt geen oppas regelen, terwijl we kaartjes hadden voor de schouwburg. Hij lag in bed toen we weggingen. Mocht nog een paar Duckies lezen en dan het licht uit. Hij had geoefend hoe hij ons kon bellen. Meneer Purk had zijn telefoon op trillen staan. Normaliter drinken we altijd nog even iets na een voorstelling, dat hebben we die keer maar niet gedaan. Ik vond het wel spannend namelijk. Kreeg niet de indruk dat onze oudste dat was. Die heb ik er eigenlijk niet over gehoord.

groetjes van Purk

Fraz

Fraz

14-02-2010 om 21:50

Telefoon

juist wel opnemen. Ik vind het namelijk zeer prettig ze even te kunnen bellen mocht er vertraging zijn. Bijvoorbeeld een lekke band of erg druk in de supermarkt ofzo. Vond het juist in het begin toen oudste 7-8 jaar was erg fijn tussendoor even naar haar te bellen als ik jongste bijvoorbeeld even ging ophalen bij vriendje en zij even alleen thuis bleef. Verder gaat de voordeur op slot en de achterdeur open en de schuttingdeur weer juist op slot. Nu zijn ze 8 en 10 en blijven wel eens een uurtje 's avonds alleen thuis als we bijvoorbeeld kwartier gesprekken hebben. Oudste blijft overdag wel eens 1,5 tot 2 uur alleen thuis als bijvoorbeeld jongste voetbaltraining heeft. Jongste alleen thuis doen we niet zo veel en dan max een half uurtje.

Annet

Annet

15-02-2010 om 00:33

Instructie voor de telefoon

Dochter is vanaf 8 jaar wel eens alleen thuis. Ze heeft een duidelijke instructie voor het opnemen van de telefoon. Ze neemt wel op en meldt dan dat haar vader niet thuis is en haar moeder aan het werk. Die mag ze echt niet storen. Dit komt er zo overtuigend uit dat bellers niet eens meer vragen of ze toch haar moeder niet kan storen.
Deur open doen mag alleen als ze de mensen kent. We hebben geoefend in : wanneer ken je iemand. Ze kan door het keukenraam zien wie er aanbelt.

Clementine

Clementine

15-02-2010 om 13:18

Nog 2 vraagjes

Bedankt voor de reacties!

Ik had er nog niet echt over nagedacht hoe ik mijn dochter precies zou moeten instrueren. Bellen hebben we nu geoefend en mijn dochter is verder heel rustig en verantwoordelijk, dus dat zit wel goed. Ik heb wel buren die veel thuis zijn, maar ik heb eigenlijk geen contact met ze, dus ik weet niet zo goed of ik toch maar moet zeggen dat ze naar de buren moet als er écht iets is..?
Verder vraag ik me ook af hoe dat moet als je de voordeur op slot doet en de achterdeur niet op slot, hoe je kind dan naar de buren kan?
Maar goed, ik ga het binnenkort maar eens uitproberen. Ik geloof ook dat ik het spannender vind dan mijn dochter zelf ;)

Clementine

Mathilde

Mathilde

15-02-2010 om 13:20

3 en 6

Man was met vakantie, ik wilde de weekboodschappen doen, kinderen wilden niet mee (3 en 6). Dus toen ben ik maar alleen boodschappen gaan doen, ongeveer drie kwartier was ik weg. Ze mochten voor niemand de deur opendoen, eten en drinken stond voor ze klaar, bij noodgevallen moesten ze de deur uitrennen (niets meenemen, ook geen tijd verspillen aan schoenen aan trekken, toch wel handig die brandtraining op de bso), en bij de buren aanbellen. Afijn, toen ik terug kwam, zaten ze er nog precies hetzelfde bij, op de bank voor de buis :-).
Daarna heb ik ze nog een keer thuis gelaten terwijl er werklui in huis waren. Ze hadden strikte instructies om op zolder te blijven. Toen was ik na een half uur weer thuis. Ze vonden het helemaal niet spannend ;-). Ik leer het nog wel eens :-).
Mathilde

Asa Torell

Asa Torell

15-02-2010 om 13:37

Toevallig

Afgelopen vrijdag was ik het voor het eerst van plan met zoon van bijna 6, om die een kwartiertje alleen thuis te laten. Ging niet door omdat papa al thuis bleek te zijn, maar mijn inschatting was dus dat het nu wel zou kunnen. Grappig om hier te lezen dat 6 vaak de leeftijd is waarop hiermee werd begonnen. En inderdaad met precies dezelfde instructies als ik zoon al had ingeprent: niet de deur open doen, niet de telefoon aannemen. Hem wel leren om mij te bellen indien nodig is een goeie maar ik heb het idee dat hij dat misschien nog niet zou snappen.

Mamvantwee

Mamvantwee

15-02-2010 om 14:11

Durf ik nog niet

Mijn koters van (bijna) 6 en 4 laat ik alleen 5 minuten alleen als ik een brief ga posten, maar langer niet. Zeker niet 3 kwartier om boodschappen te doen...
Ook als we een avondje uit gaan met zijn tweetjes, zorgen we voor een oppas in huis. We zijn wel eens weggeweest terwijl de babyfoon bij de buren stond, maar dat voelde al niet helemaal lekker...

Vooral de jongste is nog zo'n echte stuiterende, ondernemende onderzoeker. Zijn zus vertrouw ik wel alleen thuis, maar hij is in staat de wasmachine te demonteren als ik even niet oplet.

groet, mamvantwee

Clementine

Clementine

15-02-2010 om 15:23

Pelle

Pelle, ik ben het met jou eens.

Maar zo te lezen loopt het behoorlijk uiteen wat men een geschikte leeftijd vindt om kinderen alleen thuis te laten.

Asa Torell

Asa Torell

15-02-2010 om 20:47

Pelle

Die driejarige is hier eerder de uitzondering volgens mij. Ik ken zelf ook niemand die zijn driejarige alleen thuis laat (of heel misschien tijdens middagslaap wel, maar die doen ze op die leeftijd vaak niet meer). Zoon was hier op de leeftijd van 3, 4 jaar wel eens 2 minuten alleen boven terwijl ik de fiets in de kelder zette, en dan stond meestal de deur open als ik boven kwam. Ik kreeg absoluut niet uitgelegd dat zoiets niet kon. Dochter van 2,5 is helemaal een ongeleid projectiel, dus dat gaat ook nog even duren.
Maar met zoon begin ik nu te merken dat sommige dingen wel kunnen, alvast vooruit fietsen bijvoorbeeld, als je het heel duidelijk en precies met hem afspreekt. Dus vandaar dat ik er aan begin te denken. (en dan niet aan drie kwartier trouwens!).

Asa Torell

Asa Torell

15-02-2010 om 20:48

Overigens

wil ik hiermee niets zeggen over andere driejarigen, wie weet zijn er wel kinderen waarmee het wel kan. Er schijnen ook kinderen op die leeftijd al goed te kunnen opletten bij het oversteken bijvoorbeeld.

Hier ook

Mijn zoontje (8jaar) wil ook niet meer mee om boodschappen, Hij mag altijd mee maar wil het niet...

Hij "moet" mee als we s`avonds gaan vind het niks als het donker is,maar al we s`morgens/s`middags gaan mag hij thuis blijven we doen dan de achterdeur niet op slot en de voordeur wel.. Hij kent het telefoon nummer van mijn ouders uit zijn hoofd en die wonen nog geen 10 minuten lopen (loopt hij ook al alleen heen)Ik bel hem als we in de winkel zijn en zodra we weer in de auto zitten zodat hij weet wanneer we ongeveer weer thuis zijn..Hij vind het wel erg leuk om alleen thuis te blijven...

X MamaX&J

ijsvogeltje

ijsvogeltje

15-02-2010 om 21:28

Vanaf een jaar of zes

Ik denk dat onze kinderen vanaf een jaar of zes wel eens alleen thuis blijven. De oudste is toen een keer in paniek geraakt en naar de buren gerend. Dus toen ik een kwartiertje later thuis kwam, hing er een briefje van de buren op de deur. Zat hij daar lekker op de bank TV te kijken. Dat vond hij zo leuk, dat hij daarna wel eens zei: ga maar alleen boodschappen doen, ik ga wel bij de buren TV kijken. Ha ha, dat was toch ook niet echt de bedoeling.
Inmiddels blijven de jongens (nu 12 en 8) ook wel eens 's avonds een paar uurtjes alleen thuis. De oudste moet er dan voor zorgen dat zijn broertje om een uur of acht naar bed gaat, en hij mag dan zelf lang opblijven, tot wij weer thuis zijn. Vinden ze allebei érg leuk!
Laatst hebben we dat nog zo gedaan, toen ik naar de OOL-meeting ging en manlief dat weekend weg was (en de oppas niet beschikbaar). Van ons moeten ze dus nadrukkelijk wél de telefoon opnemen, we willen ze wel kunnen bereiken.

koentje

koentje

15-02-2010 om 22:00

En hier

een 11 jarige die sociaal emo wel wat jonger is maar nog steeds niet echt alleen thuis wilt blijven. Hij mag het inmiddels best even van ons, onder voorwaardes, maar meestal wil hij niet. Gaat dan liever mee boodschapjes doen.
In de avond denk ik er niet over, nog geen 5 min. Mijn zoon slaapwandelt dan ook en ik moet er niet aan denken dat hij dat net dan doet. Met name op vakantie voel ik me wel eens beperkt dat ik nooit een wandelingetje met manlief kan maken lekker in de avond koelte.

Maar mensen hier die hun kinderen alleen thuis laten. In sommige gevallen vind ik het onbergrijpelijk...
Maar ja, mijn waarden en normen zijn aangepast aan het soort kind wat ik heb.

Emmawee

Emmawee

15-02-2010 om 22:30

Huh pelle?

Pelle: "Heftige draadjes ontstaan hier als iemand besluit een slapende baby 10 min alleen thuis te laten om een ouder kind op te halen maar kinderen van 3 en 6 alleen thuis laten omdat ze geen zin hebben om mee te gaan met de weekboodschappen is dan weer heel normaal?"
Ehm... ik snap jouw reactie niet zo. Jij hebt het toch over Mathilde? Nog niemand had op haar gereageerd! Dus het 'heftige draadje' had nog helemaal niet kunnen ontstaan en niemand had ook nog kunnen zeggen dat dit 'weer heel normaal' zou zijn.
Maar goed... on topic. Ik laat Stoffer en Blik (ook 3 en 6) alleen samen 'alleen' thuis, als dit voor een korte tijd is (brief posten) en zij bijvoorbeeld samen voor de t.v. zijn geïnstalleerd.
Waar ik in de situaties die Mathilde beschrijft problemen mee zou hebben, is de verantwoordelijkheid die de oudste krijgt over de jongste. Dat vind ik niet op z'n plaats. Een 6 jarige is geen geschikte oppas. Ik vind het al heel wat als hij goed op zichzelf kan passen. Nu is Blikkie een erg verstandige 3-jarige, maar ook die kan vallen, of iets doen wat Stoffer niet wil en dan lijkt het me niet prettig als ze dat samen moeten uitzoeken.
Stoffer heb ik laatst voor het eerst 10 minuten alleen thuis gelaten. Dat ging helemaal goed en ik denk dat ik ook wel wat langer weg kan blijven (half uurtje). Ik heb mijn mobiele nummer bovenin de telefoon geprogrammeerd en we hebben geoefend met bellen. Maar al heb ik er groot vertrouwen in dat het goed zal gaan, helemaal ontspannen ben ik niet hoor, als ik dan op de fiets stap.
Groeten, Maw.

Emmawee

Emmawee

15-02-2010 om 23:05

Pelle

Aha! Nooit iets van gemerkt, eigenlijk.
Groeten, Maw.

Maylise

Maylise

16-02-2010 om 01:28

Hangt er vanaf

Ik liet mijn kinderen vanaf een jaar of 7 ongeveer wel eens een kwartiertje of zo alleen. Het kwam in de praktijk niet zo vaak voor eigenlijk maar vanaf die leeftijd vind ik het wel kunnen. Alleen overdag dan. 's avonds zou ik niet willen.

Ze mochten van mij de telefoon wel opnemen maar de voordeur niet open doen als er gebeld werd. ivm met brand gevaar de deur wel van het slot houden en ze meegeven dat ze altijd naar de buren kunnen.

Een 6jarige en 3jarige samen alleen laten lijkt me niet echt een goed plan. Meestal zal het wel goed gaan maar wat als het een keer mis gaat? Kinderen kunnen soms echt onverwachtse dingen doen.

Een hele avond alleen laten zou ik ook niet vlug doen.

Laats heb ik mijn zoon van 10 en mijn nichtje van 8 een uurtje alleen thuis gelaten. ik vond dat best eng want ze kunnen samen soms best veel kattekwaad uithalen. Ik kon toen echter geen andere oplossing bedenken. Ik heb ze wel halverwege een keer gebeld. Het ging eigenlijk prima. Behalve een week voorraad chips opeten en denken dat ik daar niet achter kom als de lege verpakkingen ergens zijn weggestopt hebben ze geen rare dingen gedaan. Dus wel voor herhaling vatbaar.

Mijn zoon van 10 is trouwens wel vaker een half uurtje alleen (meestal na schooltijd als zijn vader, ik of een broer/zus nog niet thuis zijn) maar zonder nichtje erbij is hij wat braver en doet hij niet zo vlug rare dingen.Dat komt gemiddeld twee keer per week voor.

Ik zou hem nog zeker geen hele avond alleen laten maar een half uurtje of iets langer overdag vind ik wel kunnen.

Maylise

ayla

ayla

16-02-2010 om 07:27

Echt nooit

ik zou het echt niet overwegen mijn bijna 6 jarige en bijna 3 jarige alleen thuis te laten, wat als ze ruzie krijgen, wat als eentje zich pijn doet. In drie kwartier kan veel gebeuren, de jongste kan van de trap vallen en ik kan de oudste echt niet die verantwoordelijkheid toe vertrouwen. Een 6 jarige heeft gewoon nog niet zoveel overwicht dat ze ene peuter in toom kan houden, nee nooit van mijn leven.

De oudste is trouwens pas geleden voor het eerst 10 minuten alleen thuis geweest, ik moest even snel bij de bank geld pinnen. Ik ben echt met een bonzend hart snel naar de bank gereden, snel gepind en weer terug gereden, het zat me absoluut niet lekker

Puck

Puck

16-02-2010 om 08:21

Verschillend

Hier is het heel erg kind-afhankelijk en dan hangt het ook nog af van waar ik naar toe moet. Oudste bleef vanaf een jaar of 7 wel eens alleen thuis, niet zo lang, een kwartiertje of zo en dan alleen als ik binnen een paar minuten weer thuis kon zijn. Geïnstrueerd met: deur niet open doen en als er wat is mij bellen (telefoon voorgeprogrammeerd zodat hij naar 2 knoppen in hoeft te drukken). Jongste (8) blijft intussen veel langer thuis als oudste op die leeftijd. Ze wil niet mee naar voetbalwedstrijden van oudste en gaat dan lekker liggen lezen of t.v. kijken op de bank en is dan wel 1,5 uur alleen. Vindt ze heerlijk. En tegenwoordig gaan Puckam nen ik ook wel samen sporten op de vrijdagavond en dan blijven de kinderen samen alleen thuis. Dat gaat ook goed, met name omdat ze dan later naar bed mogen dan anders. Overigens laat ik ze nooit alleen thuis als het me meer dan een paar minuten kost om thuis te zijn. Als ik bijv. in een ander dorp boodschappen ga doen dan moeten ze wel mee.

koffiekopje

koffiekopje

16-02-2010 om 11:50

Ook erg verschillend

Hoi,

Heb niet alle reakties gelezen, maar ook hier is het afhankelijk van het kind: jongste (6) kan en wil prima alleen zijn (ga ik ander kind ff naar school halen/brengen als zij bv ziek thuis is). Oudste (10) kan dat gewoon niet, is hardstikke bang, belt na 5 minuten op mn mobiel. Maar probeer anders een keertje even naar de glasbak te gaan (als die tenminste vlakbij is :-)).
Of zet je mobiele nummer als voorkeurskeuze in de thuistelefoon en proberen maar (desnoods blijf je gewoon in de straat :-)).

Succes,
koffiekopje

vlinder72

vlinder72

17-02-2010 om 08:58

Alleen thuis? ervaring met collectanten?

Bij ons ligt het ook erg aan het kind. Mijn oudste kan absoluut niet alleen thuis blijven. Alleen even snel op en neer naar het kinderdagverblijf kan. Dan weet hij precies waar ik ben (min of meer tegenover ons huis). In andere gevallen kan hij vreselijk in paniek raken (poes in tuin, misschien kom ik wel niet meer terug etc.). Mijn zoontje van bijna 6 daarentegen maakt het allemaal niets uit en mijn 4 jarige vindt het zelfs leuk (maar ja, ik weer niet dus zij heeft pech). Toch wil ik wel even een tegengeluid laten horen. Ik heb namelijk een keer mijn kinderen 10 minuten 's avonds alleen gelaten. Ze lagen al in bed. Ze wisten dat ik even weg moest en natuurlijk kwam er toen net een collectant. En niet zo maar eentje maar "onze" monstercollectant. Dit is een eersteklas kreng die maar blijft aanbellen als ze denkt dat er iemand aanwezig is. Zo heeft ze ook een keer heel lang staan bellen en kloppen terwijl ik mijn baby in bad aan het doen was. Ik heb uiteindelijk met druipende baby in mijn armen de deur opengerukt en hem daarna heel hard weer dichtgegooid. Ik was nogal boos op dat moment. Maar goed. Dit keer kwam ze ook. En ze bleef bellen en kloppen dus mijn zoontje ging kijken omdat hij dacht dat ik het misschien was. Hij zag een onbekend iemand door het raampje turen (tja, je bent fanatiek of niet hè) en schrok vreselijk en raakte in paniek. De collectant ging toen niet weg. Nee, ze bleef rond hangen en ging uiteindelijk maar naar de buren. Gelukkig zijn die rustig en mijn buurmeisje is bij de kinderen gaan zitten. Dus toen ik terugkwam was er(binnen een paar minuten) voor de deur een hele commotie ontstaan. De collectant sloop snel weg. Kinderen weer rustig. Daarna naar bed en ik doe dit dus nooit meer. En de betreffende collectant kan nu echt de boom in. Vorige keer had ik haar al gezegd dat ik niet gediend was van haar fanatieke geklop en gebonk maar nu wil ik dat mens echt niet meer zien. Dus je kan nog wel zulke goede instructies geven. Die hadden mijn kinderen ook. Buren, niet de deur open doen etc. Als er een malloot voor de deur staat dan weet je niet hoe je kinderen reageren.

Emmer water

Zo'n collectante zou ik trakteren op een emmer water. Wat een vreselijk mens!

Ilva

Ilva

17-02-2010 om 11:07

Hier

Mijn zoons van 7 en 9 blijven wel eens alleen thuis (die van 5 neem ik altijd mee). Wel doe ik altijd de sleutel in de tuindeur. Als er brand uit breekt of er gebeurd iets anders waardoor ze moeten vluchten kunnen ze via de tuindeur weg (sleutel voor de deur in de schutting zit aan dezelfde bos). Sleuten van de voordeur weten ze ook te liggen (ligt altijd op dezelfde plaats). Ze weten hoe ze me moeten bellen en ze mogen dan altijd op de ds of computer. Dan zijn ze afgeleid en denken niet aan enge dingen. Dit duurt echter nooit langer dan een half uurtje.

Geen ervaring met collectanten

maar wel met de postbode. Die kwam een pakje brengen voor ons. En mijn dochter (toen 8 jaar) vertelde er ook nog even bij dat de postbodemevrouw bij ons naar het toilet was geweest. Ik was er niet zo blij mee, maar ja, mijn dochter vond het zo zielig dat ze nodig moest plassen. En redeneerde ze, het was een echte postbode hoor, dat kon ik wel zien, en ze had toch ook een pakje bij ons gebracht.
Tja, daar kon ik weinig tegenin brengen maar ik heb haar toch maar uitgelegd dat ze dat beter niet kan doen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.