Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

beer

beer

15-08-2009 om 17:06

Welke (leuke) boeken bij dyslexie voor een jongen van 9?

Hoi,

Mijn zoon van 9 heeft dyslexie. Hij is helemaal idolaat van ridders en wilt hier graag over lezen. Alleen "plaatjes kijken" vind hij niet leuk genoeg en dat kan ik me ook erg goed voorstellen. De meeste boeken echter over dit onderwerp hebben toch wel veel kleine lettertjes of "moeilijke" woorden. Heeft iemand tips waar je leuke boeken kunt krijgen voor kids met dyslexie? Het liefst over de middeleeuwen en of ridders maar iets anders "stoers" mag ook.

Ps...de meeste boekjes die hij op school kan lezen ivm zijn dyslexie vind hij niet zo leuk.

Prakje

Prakje

16-08-2009 om 08:43

Geronimo stilton?

Hier zoon (10jr) die nooit las tot hij de boeken van Geronimo Stilton ontdekte :-).

Door de vormgeving is het voor hem makkelijker om de tekst te volgen. Hij heeft er - zegt hij zelf - houvast aan. Het zijn leuke verhalen - avonturen - van een kleine muis.

Makkelijk lezen plein

onze bieb heeft een makkelijk lezen plein en daar staan echt heel veel geschikte boeken. Al moet ik zeggen dat de luisterboeken bij onze 9-jarige dyslecticus wel het populairst zijn :)

Helaas kan ik je niet helpen aan titels over ridders en middeleeuwen. Houdt hij alleen van ridders of van geschiedenis in het algemeen. In dat geval is het boek "Lang geleden" van Arend van Dam misschien leuk. Grote letters, korte verhalen en heel interessant.

Geronimo Stilton is voor onze dochter van 9 te moeilijk. Ze vindt de boeken van Paul van Loon over vampiers geweldig (ongeveer avi 4). Er zijn in de serie zoeklicht dyslexie een aantal redelijk stoere boeken over smokkelaars en tovernarij en zo.

Misschien krijg je meer tips als je je vraag post op het dyslexieforum? Alle ouders die daar posten hebben kinderen die ze regelmatig een boek door de strot moeten duwen.....

Rieneke van der Graaf

Rieneke van der Graaf

17-08-2009 om 19:30

Ik ben niet bom

Je hebt ook de serie 'Ik ben niet bom!' voor kinderen met leesmoeilijkheden. (9-14 jaar) Deze wordt uitgegeven bij UItgeverij De Fontein (www.uitgeverijdefontein.nl [email protected]). Het zijn spannende boeken die geschikt zijn voor kinderen die AVI-niveau 4 en hoger beheersen. Dit wordt met opzet zo vermeld, omdat leessnelheid en technisch leesniveau in deze serie minder relevant zijn dan het plezier in lezen (heb een foldertje voor mij liggen, pas meegenomen bij de boekhandel).
In deze serie is ook een boek over ridders: Het geheim van ridder Leander, geschreven door Marion van de Coolwijk.

Ilva

Ilva

20-08-2009 om 16:02

Ja! geronimo stilton

Mijn zoon van 9 heeft ook sinds kort de boeken van Geronimo Stilton ontdekt. En is helemaal fan ervan. En ik moet zeggen het is ook ontzetten leuk. Hij besteld ze zelf bij de bibliotheek. Morgen moet ik weer even langs om er weer eentje voor 'm op te halen. Je moet de boeken meestal wel bestellen omdat ze zo populair zijn dat ze bijna nooit gewoon in de kast staan. Er zijn gewone boeken en stripboeken van. Zelfs m'n zoon van 7 (net groep 4 begonnen) vindt ze al leuk!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.