Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Paula M.

Paula M.

02-09-2009 om 15:18

Zo ontzettend wagenziek

Onze dochter van bijna 7 is heel erg wagenziek.
Na een stukje van 3 km geeft ze al over. Primatour werkt niet meer. Bandjes hebben we ook geprobeerd.
Toen het overgeven begon 3 jaar geleden hebben we zelfs de renault ingeruild voor een Kia omdat de renault op de eerste plaats staat als het om wagenziekte gaat.
Het is even beter geweest maar nu is het in volle hevigheid weer terug.
De herfstvakantie willen we op familiebezoek naar Zwitserland maar daar zie ik heel erg tegenop

Heeft iemand nog een goed idee? Paula

Tja...

Ik neem aan dat je een heleboel dingen al weet, maar toch maar even op een rijtje:
niet lezen in de auto, maar naar buiten kijken. Dus op de achterbank in het midden zitten zodat ze naar voren kan kijken, of liever nog voorin. Maar of dat mag / kan weet ik niet;
afleiden tijdens de rit (liedjes oid);
van sommige mensen heb ik wel eens begrepen dat kijken naar zo'n dvd-speler helpt (alhoewel dat dan weer niet strookt met de eerste opmerking);
en voor naar Zwitserland: een ander vervoermiddel? Met de trein of vliegtuig?
En dan bedenk ik me nog iets: onze dochter gaat geheid spugen op van die leuke haarspeldbochtweggetjes - dus in Zwitserland dat soort wegen vermijden indien mogelijk, en als dat niet kan dan daar heel rustig rijden.

Als al het andere faalt: neem voldoende plastic zakjes mee onderweg, en vochtige doekjes, en reservekleren, en doe een beschermhoes om haar autostoel. Dit alles uiteraard om de schade zo veel mogelijk te beperken.

Sterkte ermee! Zwitserland is heel ver weg als je autoziek bent...

Caroro

mar-ank

mar-ank

02-09-2009 om 17:02

Vervelend

Mijn eerste reactie is; ga met de trein. En huur in Zwitserland eventueel nog een auto.

Maar ik weet hoe lastig het is. Mijn dochter heeft er ook last van, maar altijd alleen op de eerste dag, en bij langdurig over bochtige wegen rijden in combinatie met lezen of DS-en. DIt jaar hebben wij voor het eerst van die bandjes geprobeerd, en het leek te werken (kan ook placebo-effect zijn). Verder heb ik wel eens gehoord dat een watje in je oor zou helpen (links als je rechtshandig ben, rechts als je linkshandig bent), maar dat heb ik zelf nog nooit uitgeprobeerd.

Sterkte ermee!

Paula M.

Paula M.

02-09-2009 om 19:47

Dvd kijken?

Misschien dat iemand daar antwoord op kan geven of dvd kijken helpt bij wagenziekte? Ze is nl helemaal gek op tv kijken dus dat zou ideaal zijn. Maar volgens mij lijkt het op lezen??

Alvast bedankt voor jullie reacties
Paula

ijsvogeltje

ijsvogeltje

02-09-2009 om 20:02

Hier ook

Hier ook een 7-jarige die veel wagenziek is. Bandjes, pilletjes etc., het helpt allemaal niet. Soms staat hij al - voordat hij is ingestapt - naast de auto te kokhalsen. Inmiddels zit het natuurlijk ook vreselijk tussen de oren.

We hebben de indruk dat zoonlief heel sterk reageert op geur. Autorijden vindt hij vreselijk 'want het stinkt in een auto'. Gelukkig gaan wij nooit met de auto op vakantie, maar vorig jaar wel. In het buitenland hebben we toen een auto gehuurd en veel kilometers gemaakt. 'Gelukkig, deze auto stinkt niet', was het eerste dat hij riep. En hij is de hele vakantie niet misselijk geweest. In de auto van Schiphol naar huis was het wel weer direct raak.
De ramen van de auto moeten dus open, dat is de enige 'truc' die hier nog effect heeft (maar geen garantie). Misschien helpt dat bij jullie ook?

Annet

Annet

02-09-2009 om 20:08

Ja, dvd

Zoon van 7 wordt ook snel misselijk. Maar een dvd kijken gaat zolang we op de autobaan zijn goed. Wel mag hij pas beginnen met kijken als we op de autobaan zijn, dus niet op de kleine weg.
Ook als we van de autobaan afgaan, moet hij stoppen met kijken.
Tijdens de rit lukt het nu ook om te ds-en. Maar dan moet hij wel al een tijdje in de auto zitten. Dus dat mag pas na een dvd of zo.
Misschien kun je een speler lenen. Dan kun je het uitproberen.

Muziek luisteren en dvd

Dochter wordt helaas ook wagenziek, zoon niet. Lezen kan echt niet maar dvd kijken dan weer wel, pas op de snelweg, net als eerder gezegd.
Wat voor mijn dochter de remedie is, is een koptelefoon op en luisteren naar muziek. Of het tussen de oren zit weet ik niet maar het helpt wel, het zal de afleiding zijn.

Wij gaan ook altijd met de auto op vakantie, ondanks de wagenzieke(3 stuks in een gezin) gaat dat prima omdat je grotendeels op de snelweg rijdt. Bochtenwerk proberen we zoveel mogelijk te vermijden en anders rustig rijden.

En idd standaard zakjes in de auto want in haar eerste levenjaren zijn we te vaak onverwachts verrast

Melk

Hoi Paula,

onze zoon heeft het ook heel erg en wij zijn er na een hele tijd (en heel veel dweilen in de auto) achtergekomen dat hij alleen spuugt als hij melk heeft gedronken, of melkproducten. Dus ook chocomel, fristi, yoghurt, pap, enz. Sinds hij dat niet meer neemt (voor het laatst drie uur voor hij in de auto stapt) heeft hij er met korte ritjes geen last meer van en met langere autoritten veel minder.
Helpt dit niet, dan nog een tip: zorg dat je een emmer bij je hebt, die plaats je op de achterbank. Onze zoon weet dat hij meteen in die emmer moet spugen, hij heeft ook altijd een handdoek bij de hand. Zo heb je geen rotzooi na het spugen.
Succes!

Gouden tip

Hoi, bij ons hetzelfde probleem,maar sinds een jaar hebben wij het perfecte middel gevonden kan dochter gewoon overal naar toe zonder over te geven. Het middel heet: cyclocine 50 mg. Verkrijgbaar bij elke apotheek. Vraag wel even om een bijsluiter in verband met dosering: verschilt per leeftijd. Mijn dochter is twaalf en slikt 1 tabletje 1 uur voor de reis. Tot twaalf jaar is het, dacht ik, een half tabletje, 1 uur voor de reis. Primatour, bandjes en dergelijke hielp allemaal geen klap. Dit is echt een wondermiddel.

Rob

Rob

03-09-2009 om 07:30

Voldoende eten

Hier was het vooral een probleem van niet voldoende eten voor we gaan rijden. En tijdens het rijden, bij wat misselijkheid, gewone biscuitjes eten. Vooral ook regelmatig naar buiten blijven kijken, dus niet lezen.
Inmiddels is de jongste al 8 en kunnen ze nu ook dvd's kijken in de auto.
Rob

ijsvogeltje

ijsvogeltje

03-09-2009 om 08:29

Voldoende eten

"Hier was het vooral een probleem van niet voldoende eten voor we gaan rijden"

Grappig. Mijn zoon moet juist niet eten van te voren, gaat gegarandeerd fout. En eten en drinken in de auto, komt er direct weer uit.

Clo

Clo

03-09-2009 om 09:05

Mijn ervaring

Vreselijk, ik was zoooo ziek in de auto. Ik ben er gelukkig overheen gegroeid (gebeurt ook niet altijd) en zoon leek het ook te hebben, maar dat is nu gelukkig een stuk minder.
Wat hielp wel/niet bij mij:
Watje in linkeroor (ik ben rechts) stelde de misselijkheid uit, maar ik denk dat dat niet voldoende is tot aan Zwitserland.
Primatour hielp wel, toen was ik er wel bijna overheen al.
Een sliertje aan de auto, ik weet niet meer waar dat op sloeg, maar het hielp niet.
Medicijnen van de huisarts (misschien die die Kooiker noemt, maar we hebben het over dik 20 jaar geleden) hielpen wel, maar ik werd er zo suf en slaperig van, ik sprak dan zelfs met dikke tong. In de auto geen probleem (alles beter dan misselijkheid) maar bij het uitstappen was het zo fijn niet meer. Het is wel het proberen waard.
Tijdens rechte stukken hield ik het langer vol dan tijdens bochtige stukken uiteraard en ook rechte stukken met veel afremmen en optrekken zijn funest (heb ik ook aan zoon gemerkt). Ook kreeg ik er een feilloos gevoel voor de verkeerde versnelling voor.
O ja, en dvd's, dat was toen nog niet ;)

Suszanne

Suszanne

03-09-2009 om 09:11

Rode auto's

Wij tellen (als afleiding) bij de eerste kik van misselijheid) altijd rode auto's aan de andere kant van de snelweg.
En inderdaad rustig optrekken en afremmen...

angel3

angel3

03-09-2009 om 09:39

Heb je een diesel?

wagenziekte bij diesels is vele malen erger dan bij benzine auto's.... ik spreek uit eigen ervaring en merk het nu aan eigen kinderen. Ik ben ineens weer wagenziek nu we een diesel hebben, na jaaaaaaaaaaaaaaren nergens last van te hebben gehad.

Kind voorin zetten helpt enorm.
Verder was de truc bij mij vroeger ogen dicht!
slapen.... ga s nachts rijden :)
walkman op, ogen dicht en hopen dat de rit gauw voorbij is...

sterkte

Dvd helpt

Hier 2 wagenzieke dochters. De oudste had het al toen ze 2 was. Niets hielp, en ook op kleine ritjes werden ze al misselijk.
Toen de meiden klein waren zaten ze soms met een regencape aan in de auto. Ze konden toen nog niet goed aangeven wanneer ze moesten spugen en 3x omkleden op een ritje van 40 km werd wat veel:-)
Bij ons blijkt, naast voorin zitten, de DVD-speler een uitkomst. Vorig jaar naar Oostenrijk en dit jaar naar Frankrijk heeft dit geweldig gewerkt!
Heerlijk relaxed voor ons na al die jaren! De meiden met hun koptelefoontjes op, wij met onze eigen muziek aan. En als de film klaar is is het meestal tijd voor een tussenstop.
Verder niet te veel, zoet en vet eten maar wel regelmatig iets eten. Op vakantie stond er een kratje tussen hun in met brood, fruit, water, zoute koekjes en snoepjes. Ze konden zelf bedenken waar ze zin in hadden en dat werkte ook fijn.
En standaard hebben ze voor nood ieder een spuugemmertje met deksel. Dat kunnen ze nu heel goed hanteren gelukkig!
Sterkte ermee!
Iris

Paula M.

Paula M.

03-09-2009 om 12:55

Dank voor jullie reacties!

Het zit bij mijn dochter nu ook echt tussen de oren.
maar gelukkig kan ze al vanaf haar 3e goed in een bakje spugen dus dat probleem hebben wij niet.
Ik zal eens kijken bij wie ik een DVD speler kan lenen om het eens uit te proberen. Kunnen ze ruzie gaan maken over welke film er op gaat (grapje)
En dat andere middel ga ik ook eens halen bij de apotheek want a.s. woensdag heeft ze een feestje en moet ze ook een stuk met de auto rijden

groetjes Paula

Niet suf

Het middel wat ik noemde in mijn eerdere posting heeft geen bijwerkingen, je wordt er ook niet suf van. Ik hoop zo dat het ook bij jouw kind werkt, Paula. Bij mijn dochter E. werkt het super. Geen centje misselijkheid meer.

Puck2

Puck2

03-09-2009 om 13:17

Kooiker

Weet je zeker dat dat wondermiddel cyclocine heet? Wanneer ik daarop google krijg ik totaal geen hits die er ook maar iets mee te maken hebben. Ik ben er ook wel in geinteresseerd, onze kinderen (en ik) zijn ook snel reisziek. Bij de kinderen helpt DVD in combi met een tabletje suprimal goed.

Suszanne

Suszanne

03-09-2009 om 14:11

Cyclizine

Ik vind dit op Google, misschien bedoelt Kooiker dat?

Puck2

Puck2

03-09-2009 om 14:28

Suzanne

Ja dat zou kunnen, maar dat is volgens mij hetzelfde als Primatour en de huismerktabletjes van de drogisterijen en dat kan wel degelijk versuffend zijn.

Sorry, inderdaad cyclizine

Sorry, inderdaad fout gespeld van mij. Ik had het gisterenavond om middernacht vanaf het pillendoosje overgeschreven. Maar niet goed dus. Dat krijg je als je om middernacht nog gaat kijken op ouders.nl. Bedankt Suzanne voor jouw correctie.

Dit zit er in primatour

Ik heb een bijsluiter van primatour gedownload en dit zit in 1 tablet primatour:
12,5 mg cinnarizine
25 mg chloorcyclizinehydrochloride

Dit is dus wel degelijk wat anders dan: tabletten van 50 mg cyclizine

Puck2

Puck2

03-09-2009 om 15:19

Oke, nu snap ik het, kooiker

Je zei dat Primatour niet hielp maar cyclizine 50 mg wel. Dat snapte ik niet want Primatour bevat per tablet 12,5 mg cinnarizine en 25 mg
chloorcyclizine-hydrochloride.Maar kinderen van 6 jaar en ouder krijgen dan een halve tablet per keer volgens de bijsluiter. Jij geeft dus een veel hogere dosering aan je kind. Logisch dat het dan wel kan helpen en erg fijn dat het daar niet suf van wordt, want cyclizine is wel degelijk een versuffend middel.

Puck2

Puck2

03-09-2009 om 15:21

Tegelijk

Tegelijk Kooiker,
volgens mij is chloorcyclizineydrochloride en cyclizine wel hetzelfde, maar jij geeft gewoon een hogere dosering. KEnnelijk slaat de gecombineerde elkaar vaak versterkende werking niet goed aan bij jouw kind.

Kari1

Kari1

04-09-2009 om 09:44

't zal

er niet aan liggen dat de combinatie cyclizine-cinnarizine niet goed werkt bij kooikers kind, maar dat het de 2 x hogere dosis cyclizine dan aanbevolen is. Die is voor kinderen van 6-12 jaar idd 25 mg en niet 50.
Kari

Kari

In mijn eerste posting schreef ik: "Mijn dochter is twaalf en slikt 1 tabletje 1 uur voor de reis. Tot twaalf jaar is het, dacht ik, een half tabletje, 1 uur voor de reis"
Dus ik begrijp niet zo goed,Kari, waarom je het hebt over een hogere dosering.
Enfin, hoe je het ook went of keert, het middel werkt hier perfect. Voorheen verkocht het Kruidvat ook reistabletjes die 50 mg. cyclizine bevatten. Nu hebben ze dit verandert. Maar als je gaat googlen op: Kruidvat reistabletjes, dan vindt je enorm positieve berichten.
Oja, we zijn hier dus ook aan gekomen door de Kruidvat reistabletjes. Die werden ons door iemand aangeraden.De tabletjes werkten perfect, maar omdat het Kruidvat het recept van Primatour overnam, hebben we gekeken uit wat voor stof de "oude " tabletjes gemaakt waren en via de apotheek dit gekocht.

Oeps kari

Nu snap ik het wel! Primatour bevat 25 mg. cyclizine, en daarvan nemen kinderen een halve! Aha, het kwartje is gevallen. Enfin, over de dosering. Vraag ernaar bij de apotheek. De bijsluiter van de apotheek vermeldt: 25 mg. cyclizine voor kind van 6 tot 12 jaar en vanaf 12 jaar 50 mg.

Kari1

Kari1

04-09-2009 om 16:36

Kooiker ;-)

O, dan had ik idd niet goed gelezen. Ik dacht dat je een kind onder de 12 jaar al 50 mg gaf. Dat primatour minder goed werkt komt volgens mij door de lagere dosis cyclizine (12,5 mg in een half tabletje, zoals aanbevolen voor onder 12 jaar.) Dat er dan ook nog cinnarizine inzit weegt daar blijkbaar niet tegenop.
Kari

Puck2

Puck2

04-09-2009 om 17:31

Kari

En dat was dus precies wat ik bedoelde te zeggen. We zijn het weer eens ;-)

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.