Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Lees ook op
Sammie

Sammie

08-11-2008 om 23:43

Zoon (11) wil niks: pushen of niet?

Mijn zoon heeft verschillende talenten, waar hij niet veel mee wil doen. Zo loopt hij ver voor op school maar is hij niet te porren voor een extra uitdagingsles of tweetalig middelbaar onderwijs, vwo+ of iets dergelijks. Ook kan hij goed hockeyen en zit hij in de selectie, maar wil hij liever bij het gezelligere (maar ver onder zijn niveau spelende) tweede elftal. Ik ben niet zo van het pushen, dus ben ik geneigd om nu te regelen dat hij lekker naar dat leuke elftal overstapt. En dat hij dan maar geen extra lesjes krijgt en niet naar tweetalig onderwijs of wat dan ook gaat. Het siert hem ook wel dat hij zich niet beter voelt dan anderen en nog lekker wil genieten van andere dingen in het leven dan prestaties. Hij is ook nog best wel speels. Maar toch twijfel ik: het lijkt zo zonde, een ander zou blij zijn als hij het allemaal kon! En als ik niets stimuleer ben ik bang dat hij straks als puber helemaal niks meer doet. Wat vinden jullie?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Saartje

Saartje

09-11-2008 om 12:50

Eigen ambities

Hoi Sammie

Bespreek samen wat hij wil bereiken. Deels heb je wel gelijk dat als de puberteit echt toeslaat ze alleen maar "luier" worden. Ze hebben dan hun energie nodig voor groeien en sociale contacten.

Mijn zoon is de jaar op eigen motivatie begonnen aan het tto. Nu dat is echt doorwerken. Dus als je zoon wel gemotiveerd is voor een gewoon vwo begint en dat afmaakt is het al een hele prestatie.

Wat sport betreft gaat de motivatie bv voor extra trainen hier erg op en neer. In de vakantie wil hij alleen op de bank liggen. Probeer samen met hem in te schatten waar hij zich op de lange duur echt thuis zal voelen. Is het 2e team een echt leuk team die waarschijnlijk ook wel blijft hockeyen? Kijk als het wel de aanleg heeft maar niet de drive zal hij zich toch niet thuis voelen in dat 1e team die waarschijnlijk willen gaan voor de winst en volledige inzet. Het belangrijkste is dat hij zich plezier blijft houden in wat hoe doet. Waar hij dat zal vinden blijft altijd een lastige keuze maar voor jullie beter in te schatten dan vanuit hier.

succes

saartje

Dropke

Dropke

09-11-2008 om 17:09

Motivatie

Ik denk dat je zelf het beste kunt bepalen of het gemakzucht is, of iets anders. Hier ook een naderende puber (12) en ik herken het wel. Alles kost moeite en hij moet "altijd alles doen". Als het gewoon pubergedrag is, zal pushen zeker niet het gewenste resultaat opleveren.

gr Dropke

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.