Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Zoon krijgt zusje - slaapproblemen?

Hallo, binnenkort krijgt zoon (4) een zusje. Gisteren vroegen we ons ineens af of het vaak voorkomt dat de oudste doorgaans veel last heeft van het gehuil van zijn/haar baby brusje. En dan vooral 's nachts. We hebben een niet al te grote bovenverdieping (geen zolder) dus de 3 kamers liggen erg dit bij elkaar. Dus mijn vraag: heeft er iemand ervaring met oudste kind die 's nachts ook wakker wordt door het gehuil van de baby?
Groeten van Zwelgje (27 wkn)

amk

amk

12-06-2009 om 08:50

Beton

dochterlief slaapt met haar baby-zusje in 1 kamer. De eerste nacht was het vreemd moet je in eens je eigen kamer en je vader delen. (het is haar bonus-zusje) En sindsdien gaat het prima. Om en om maken ze elkaar soms wakker. Bonus-zusje is vaak ziek, en dochterlief slaapt gewoon door de nachtelijke perikelen heen.

Legoblokje

Legoblokje

12-06-2009 om 09:10

Hier...

Hier waren de twee oudsten (6 en 4) altijd erg teleurgesteld als hun zusje 's nachts wakker was geweest en zij niets hadden gehoord.

Mamvantwee

Mamvantwee

12-06-2009 om 09:23

Bij ons

Ondanks de eindeloze gebroken nachten - de kinderen werden vaak wakker en sliepen weinig - werd onze oudste niet wakker door de baby. In het begin is het wennen, maar al binnen een paar dagen hoorde het nachtelijke gehuil er blijkbaar bij.

Dus geen zorgen maken hoor.

Hier niet

Oudste (4 jaar) is met geen stok wakker te krijgen als jongste (11 maanden) 's nachts wakker werd. Tijdens de periode dat hij nachtvoeding kreeg, stond de deur van oudste zelfs wagenwijd open!

Hij wil wel eens wakker worden als de jongste rond 6 uur 's ochtends meent dat het al dag is.... Maar 's nachts nooit, daar hebben we altijd versteld van gestaan. Zoals je hierboven al leest, zijn wij niet de enigen...

Linda

Nooit

Ik heb nooit meegemaakt dat een mijn kinderen wakker werden 's nachts van gehuil van hun broertje of zusje.
Wel inderdaad wat LindadR zegt: 's ochtneds vroeg rond 6 uur.

Nooit wakker geworden

De jongens zijn hier nooit wakker geworden van hun babyzusje, op één keer na: die keer dat ze geboren werd en de eerste kreetjes slaakte.....dat was een heel bijzonder moment. Daarna nooit meer, ik vind het ongelofelijk want er zat toentertijd een bordkartonnen wandje tussen, maar ze hoorden haar niet. Nu nog, zelfs als een van de jongetjes wakker is, wordt de andere (in hetzelfde stapelbed!) niet wakker.

Onvoorstelbaar

onze jongste was een huilbaby...en die kon toch krijsen 's nachts....oudste is er nooit wakker van geworden!
Nu heeft oudste een plaswekker. Dat ding kan ook afgaan midden in de nacht....zo hard. Je hart bonkt in je keel van schrik. Alsof er een brandalarm afgaat in huis. En wie knort lekker door....jongste.

Mijn ervaringen zijn dus goed.

groetjes van Purk

Mamvantwee

Mamvantwee

12-06-2009 om 11:27

Ja, aanvulling...

Getriggerd door de reactie van Purk: mijn jongste was ook een huilbaby (oudste ook, maar zij had uiteraard nog geen broertje), en hij heeft echt gebruld, uren achter elkaar. Dochter werd 's morgens goedgemutst en uitgerust wakker. Wonderbaarlijk.

Hier ook niet

hier werd oudste ook niet wakker van jongste, maar die had ook genoeg tijd om overdag aan de "herrie" te wennen. Jongste huilde echt ontzettend veel. De enkele keer dat hij er nog wakker van werd ging hij even naar het toilet om vervolgens weer zijn bed in te duiken en direct verder te slapen. Oudste was hier 4,5 jaar toen tweede (en jongste) geboren werd.
Geen zorgen maken hoor, komt goed.

Asa Torell

Asa Torell

12-06-2009 om 12:10

Maggietel (ot)

Ik weet niet of je wel eens in Babytijd kijkt? Er wordt naar ervaringen met moeilijke/huilende/jengelende baby's gevraagd en hoe je daar mee omgaat. Misschien wil jij daar wel reageren?

Asa Torell

Asa Torell

12-06-2009 om 12:16

On topic

Hier wordt zoon soms wel wakker van huilende dreumeszus (en wij dan weer van zijn geklaag hierover aan ons bed). Vooral s avonds is het wel eens wat gepuzzel met inslapen, zusje mag dan bij gehuil al gauw weer uit bed tot grote broer slaapt. Eigenlijk sinds ze op 1 kamer slapen komt dit regelmatig voor. Voor die tijd niet terwijl het naar ons idee qua geluid nauwelijks uitmaakt. Dus bij jullie gaat het vast prima! Daarentegen heeft ie van de week wel door een paar flinke kotssessies van zusje heengeslapen, inclusief licht aan in de kamer, keihard gekrijs van zusje en bezorgd overleggende ouders. Meestal gaat het midden in de nacht dus wel goed.

Rafelkap

Rafelkap

12-06-2009 om 13:24

Ach wie weet

krijg je een hele zoete baby, die bijna niet huilt :-) Niet bang zijn voor problemen die er nog niet zijn en misschien wel nooit. Dat zie je dan wel weer.
Hier nooit problemen gehad.

Asa torell (ot)

Gedaan.

angel3

angel3

12-06-2009 om 21:23

Behalve

als het ochtend dreigt te worden. Als zusje ergens tussen 5 en 7 ging krijsen was het echt bal. Dan kwam zoon al een betje aan de oppervlakte en werd dan wel echt wakker om te wakker te zijn om weer te gaan slapen. Maar midden in de nacht om 3 uur, dan werd hij of niet wakker of sliep heel snel weer in.

Asa Torell

Asa Torell

12-06-2009 om 22:28

Maggietel (weer ot)

Ja ik las het... het is nog weer veel erger dan ik me herinnerde van eerdere postings. Wat een rottijd moet dat geweest zijn!

Asa torell (ot)

Ach, op dat moment zit je er midden in en ga je door. Achteraf gezien vind ik het vooral jammer dat ik in die periode zo weinig toe kwam aan genieten van mijn dochter doordat ik bijna altijd op mijn wenkbrauwen liep van pure vermoeidheid. Ze is nu bijna 8 jaar en sinds een jaar of twee kan ze echt heerljk bij me komen liggen om op haar rug of buik gekriebelt te worden en daar genieten we dan samen van. Zij van het gekietel en ik omdat ze dan zo heerlijk bij me ligt.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.