Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

karin

karin

29-03-2009 om 23:26

Zoontje mag as woensdag voor de eerste keer naar zwemles, weet niet of ik blij ben met de tijd 15.15

Ons zoontje van bijna 5,mag as woensdag voor de eerste keer op zwemles,maar ik heb afgelopen vrijdag ja gezegd toen er werd gevraagd ofdat hij kon van 15.15 tot 16.15u!
Nu achteraf denk ik(het is ong.7 km rijden)dat ik dan net in de spits naar huis zit,maar het ergste vind ik hij kan niet meer met vriendjes afspreken en omdat ik om de vrijdag ben werken en de rest van de dagen het maar kort is om te spelen,of ik middagdiensten heb,vind ik achteraf misschien direct na school ofzo toch fijner,na half 1 is hij uit en evt. om 13.15u zou ik fijner vinden,dan zou hij daarna nog eens kunnen afspreken(het hoeft van mij echt niet iedere week,maar dit is voor mij de makkelijkste dag,of om de vrijdag)
ik heb uiteraard zelf aangegeven de woensdagmiddag of de zaterdagmorgen,maar ik twijfel nu gewoon over de tijd
(mijn schoonzus zegt dat hij toch moe is van school en zwemmen en daarna waarschijnlijk niet erg veel zin meer heeft om af te spreken,maar ik vind regelmatig sociaal contact ook belangrijk!

Yta Chalne

Yta Chalne

30-03-2009 om 08:48

Ach

Als je zoon om half 1 uit is kan er best een kindje meekomen, die zet je dan voor je naar zwemmen gaat weer even thuis af (hebben ze ruim 2 uur kunnen spelen) Verder is je kind al vreselijk sociaal op school (de hele dag in een groep!) én bij zwemles (wéér in een groep kinderen), en hij moet nog vijf worden; daar zou ik me niet te druk over maken. Van drie tot etenstijd spelen doordeweeks is overigens meer de standaard, zeker vanaf groep twee krijgen kinderen steeds meer vaste woensdagbezigheden (zwemles, muziekles, sport, scouting)..

angel3

angel3

30-03-2009 om 14:43

Wel prima

hier wordt op woensdag nooit langer gespeeld dan tot uur of 3. Van 12 tot 15 uur vind ik echt lang voor een kleuter en hier zijn ze elkaar dan echt zat. Zelden speelt een kind langer hier of zoon daar maar dan gaan we meestal ergens heen (kinderboerderij ofzo)
Dus ik zou die tijd prima vinden.

Zoon heeft zwemles op maandag van 17.15 uur tot 18 uur. Ik vond het vreselijk! ik dacht dat redt hij nooit. Maar vaak spreekt hij nog af met vriendje en kan dan iets meer dan een uurtje spelen en dan nog zwemmen. Gaat altijd prima... PS wij moeten ook veel rijden en zelf dan lukt het alijd :)

karin

karin

30-03-2009 om 15:18

Dank je klopt idd,maar waarom zou je niet rond de 5 jaar beginne

bedankt voor de reacties,maar waarom zou je niet voor/rond de 5 jaar beginnen met zwemles,vind je ze nog te jong?
Hij wordt in April 5 en je mag hier ook pas rond die leeftijd beginnen,terwijl mijn nichtje al met de 4 jaar mocht beginnen ergens anders,dat vind ik dan weer erg jong!
of bedoel je dat ze met 6 jaar het allemaal makkelijker begrijpen enz.?

amk

amk

30-03-2009 om 15:29

Kracht en uithoudingsvermogen

vaak blijken juist de hele jonge kinderen gewoon te weinig kracht te hebben om alle oefeningen goed uit te kunnen voeren.
Mijn dochter gaat wel mt 4 op zwemles puur om haar huidige zwemvaardigheid op peil te houden. Het eerste stuk zal wel snel gaan want ze is watervrij en drijft zonder hulpmiddelen (bandjes etc) maar daarna zal ze waarschijnlijk wel langzaamer gaan.

Angela

ijsvogeltje

ijsvogeltje

30-03-2009 om 18:21

Daarom

Google maar eens op de ideale leeftijd om met zwemles te beginnen. Dan zul je zien dat je veel adviezen krijgt om niet vóór 5,5 jaar te starten. Dat heeft onder meer te maken met een bepaald ontwikkelingsfase van het kind, ik meen dat het de 'asymetrische fase' heet. De meeste kinderen hebben die fase tussen hun 4e en 5e verjaardag. In die fase blijkt het lastig te zijn om bepaalde vaardigheden (zoals zwemmen) aan te leren. Sterker: kinderen die al hebben leren zwemmen met peuterzwemmen, schijnen het in die fase soms weer helemaal kwijt te zijn.

Tot half 3

Je kunt ook kinderen mee uit school meenemen en dan tot half 3. Is vaak lang genoeg op die leeftijd.

Hier is de zwemles om 17.30. Da's ook weer onhandig soms. En zo lijkt de zaterdag me ook weer onhandig.Er is altijd wel wat.

Damajo

Jesse_1

Jesse_1

30-03-2009 om 22:47

Het komt nooit uit

Goed beschouwd is er bijna geen ideale tijd voor een zwemles, er zit altijd wel een nadeel aan.
Echt ik heb al allerlei kinderen (eh... 3) op allerlei tijden en dagen op zwemles gehad, wat op het eerste gezicht handig leek, maar dat bij nader inzien niet was ;-).
Jesse

Prulletje

Prulletje

30-03-2009 om 23:36

Of...

Of je vindt het wel ideaal. Drie kwartier na schooltijd. En dan veranderen de schooltijden! Balen... Toen heb ik in overleg met de juf het kind steeds vijf minuten eerder uit de klas gehaald.

Prulletje

Jacoline29

Jacoline29

31-03-2009 om 13:04

Zwemles

Bij ons is beginnen voor zwemABC met 6 jaar, maar er zijn uitzonderingen.Als je met je kind guppy en puppy hebt gezwommen,begint het kind met zwem ABC op zijn 5e jaar.Dit mag alleen als je guppy en puppy zwem hebt gedaan.Je mag niet bij puppy instromen,omdat je zodra je 5 wordt bovenaan de wachtlijst wordt gezet.
Hieronder even een uitleg over Guppy en Puppy.

Guppy:
Deze lessen zijn bedoeld voor de kinderen van 3 tot 4 jaar, samen met een ouder.
Aan het echte leren zwemmen zijn deze kinderen nog niet toe maar wel aan een stap voor stap gerichte voorbereiding op het echte zwemmen.

Puppy:
Deze lessen zijn bedoeld voor kinderen van 4 tot 5 jaar zonder ouder. In deze lessen is er veel aandacht voor spetteren en spatteren, klimmen en klauteren. Ook leren ze drijven op de buik en op de rug en ook al een beginnende schoolbeenslag, allemaal essentiële dingen die vooraf gaan aan het leren van de zwemslagen van het zwem ABC
De deelname aan de puppy les, is uitsluitend mogelijk als uw kind heeft gezwommen in de Guppy groep. Inschrijven op deze les bij de balie is dan ook niet mogelijk!

Middelste wordt in januari 6, jongste wordt in september 3,daarmee ga ik guppy en puppy zwemmen,om zo de grote leeftijdsverschil betreft zwem weg te halen.Oudste wordt 24 april 7 en zit nu in de laatste zwemgroep (de groep voordat je naar afzwemgroep gaat).
Hier zijn de tijden van 15:30-16:25 en van 16:30-17:25, op woensdagmiddag zwemt alleen de afzwemgroep en daar zit je max 1 maand in en dan heb je je A.

Pippie

Pippie

31-03-2009 om 13:25

Leeftijd

Ach die eerste tig lessen zijn ook niet zo gericht op het leren van zwemtechnieken. Het gaat dan, volgens mij, vooral om het watervrij zijn. Leren durven, niet bang zijn etc. Mijn oudste twee heb ik ook vanaf 4,5 jaar naar de zwemles gedaan. Het is echt zo'n sleur op een gegeven moment. Voor iedereen. Watervrij waren ze al. dus daar hoeft het niet zo om. Zwemmen is eerst leuk, maar na een tijdje is het een straf. Mijn derde doe ik lekker later. We zien wel wanneer.

Wat tijden betreft. Het is toch een beetje schikken hoor. Hier is het een grote zwemlesfabriek. Komt een andere tijd beter uit, dan ga je op een wachtlijst. En dan zal je zien. Gaan ze een niveautje hoger moet je weer aanpassen. Want je kind wordt ingedeeld op een tijdstip waar plek is.

Pippie

Rieke

Rieke

31-03-2009 om 14:01

Weinig keuze

Wanneer je alleen maar op woensdag of zaterdag kunt is dit nog niet eens zo heel ongunstig denk ik. Wij hebben het ook ruim een jaar zo gedaan. De zelfde dag en tijd.
Niet leuk voor de sociale kontakten inderdaad, maar ja je moet wat. Af en toe bij een kinderfeestje maakten wij wel een uitzondering, laat dat 3 of 4 keer voorgekomen zijn. Verder speelde er af en toe iemand hier van 12 tot 14.30, en na zwemles was het vaak even tv kijken, eten en naar bed.

ayla

ayla

31-03-2009 om 14:42

Wij

hebben zwemles op maandag en donderdagavond van half zeven tot 7. Ik vind dat fijne tijdstippen. ze is 's avonds nog vrij fit, manlief is dan bijna altijd thuis dus ik hoef peuterbroertje niet mee te nemen. De middagen zijn vrij voor afspraakjes en spelen. Enige nadeel is dat ik niet meer op donderdag een keer naar de stad kan voor het 1 of het ander. Maar ach als dat alles is. Hier zijn ze ook weer niet zo lang bezig. Ze hebben kleine groepjes van 3 kinderen en de meeste kinderen halen A en B binnen een jaar. Dus ook de vierjarigen. Het is wel wat duurder maar je bent ook sneller klaar. Dochter is in November begonnen en mag hopelijk binnen een maand op voor A en dan een maand later ongeveer voor B

Hier een zwemjuf

Mijn ervaring is dat het voor 4 jarigen nog erg zwaar is. Uitzonderingen natuurlijk, ik ken er ook die met net 5 al A en B hebben. Maar over het algemeen is het voor een 4 jarige pittig hoor. Ze zijn net in groep 1 gestart. Hele dag naar school, heel veel indrukken, en zijn vaak naar school moe. De meeste zwembaden hanteren de onderggrens van 4½ jaar. Ik zou 5 jaar zeggen (persoonlijk).
Maar er zijn altijd kinderen voor wie het niet opgaat. Kinderen die altijd al baby/peuter zwemmen hebben gedaan en volkomen watervrij zijn met 3½ en 4 jaar. Sommige zwemscholen verbazen mij om zelfs in dit geval al met 3½ jaar te beginnen met zwemlessen.
Enne voor hele jonge kinderen is 2 x 30 minuten meestal prettiger als 1 x 50 of 60 minuten. Dat houden ze qua concentratie gewoon niet vol.
Wel leuk te zien hoe het gaat in andere zwembaden. Want tt moeten de kinderen heel wat kunnen in tegen stelling tot 12 jaar geleden. Toen konden bange (kinderen die niet onder water durfden) gewoon slagen voor A, dat kan nu niet meer. Niet watervrij geen diploma hoor.
Hier in de buurt ook giga wachttijden, 1½ jaar is geen uitzondering.
Gr. Rymcke

Zusje

Mijn zusje was net vier geworden toen ze afzwom. Ze zat met drie jaar al op les, maar was ook relatief groot en sterk voor haar leeftijd. Het hangt dus nogal van het kind af wat de ideale leeftijd is!

Jesse_1

Jesse_1

01-04-2009 om 09:26

Triple

Wanneer was dat dan dat je zusje afzwom? Ik was ook 4, maar dan hebben we het wel over 30 jaar geleden - dus oude diploma-normen.
Het hangt zeker ook van het kind af wat de ideale leeftijd is. Bij ons een zwemschool waar kinderen vanaf 3 jaar op (echte reguliere, zonder guppy of wat dan ook) zwemles kunnen. Bouw is een belangrijke factor (fragiele meisjes van 6 doen er ook langer over), maar ook de 'instelling' - (Pré)kleuters zijn vaak nog heel speels en luisteren niet zo goed naar de juf, moeilijker om instructies op te volgen etc.
Het gebeurt hier dus wel eens dat een kind van 5 al ABC heeft.
Jesse

Klopt jesse_1!

Je hebt gelijk. Mijn zus is inmiddels al 35 dus we praten over 31 jaar geleden. Toen waren de diploma-normen totaal anders. Maar goed, ze kon met 4 jaar dus wel zwemmen en watertrappelen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.