Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

anna

anna

17-03-2009 om 23:32

Zwemfeest hoe oud?

Ik heb in het archief veel zwemfeesttopics gelezen maar heb toch nog een paar vragen.

Mijn zoontje wordt 9 en wil graag een zwemfeestje. Ik zag geen probleem, maar al lezend in die topics raakte ik aan het twijfelen. Veel ouders vinden het te gevaarlijk en de verantwoording voor andermans kinderen te groot. Uit de topics werd me de preciese leeftijd vaak niet duidelijk.

We willen met twee volwassenen met zeven kinderen gaan. Naar een gewoon plaatselijk zwembad, niet abnormaal groot, één glijbaan, 2 duikplanken. iedereen is 8, 9 of 10 en heeft minimaal 1 diploma. Een jongen ken ik niet goed, de rest wel.
Mijn vraag is: met welke leeftijd is het wel verantwoord?

Een buurvrouw stelde voor om te kijken of ik het zwembad in het verpleeghuis hier in de buurt af kan huren (lekker overzichtelijk, hele zwembad voor jezelf). Dat vind ik ook een aardig idee, alleen zitten daar helemaal geen duikplanken of glijbanen bij uiteraard en die geven m.i. toch wel de meeste lol.
Ik heb ook het idee dat ik daar voor spelletjes moet zorgen. Geen probleem trouwens hoor. Heeft iemand ervaring met zoiets?

Bedankt voor het meedenken!

Monique D*

Monique D*

17-03-2009 om 23:57

Het kan, wel met zwemdiploma en volwassenen in het water

Mijn kinderen hadden ook ongeveer die leeftijd toen wij een zwemfeestje gaven. Wij gingen dan speciaal op een "familiedag", waarbij alleen ouders met kinderen konden komen. Geen stampvol zwembad. Dus geen springende en rennende pubers die kinderen omver konden springen/ballen af konden pakken, etc.
Dat zwembad had één glijbaan, golfslagbad, een bad waarbij je baantjes kon trekken, nog een paar baden die ondiep waren en met plankjes, matjes, etc. kon spelen, dus voor ieder wat wils.
Wel was het bij mij een vereiste dat de genodigden een zwemdiploma hadden. De eerste keer dat wij zoiets gingen doen (bij mijn zoon) gingen mijn vriendin en ik mee. Mijn vriendin had een kind dat nog geen zwemdiploma had en mijn dochter had toen ook nog geen een. Wij letten het meest op hen. Mijn vriendin, die ook zweminstructrice was hield ook een oogje in het zeil bij de andere kinderen.
Wij hebben daarna vaker zwemfeestjes gehad (vaak met 2 of 3 volwassenen) en het is altijd goed gegaan.
Nu hebben ze de leeftijd dat ze alleen gaan, maar ze zijn nu ook 12 en 14 jaar. Toen mijn zoon (14) een jaar geleden werd uitgenodigd op een zwemfeest werden ze naar een zwembad gebracht door de moeder, die zette de jongens af en ging de stad in. Op de afgesproken tijd werden ze opgehaald. Zij had echt geen zin om tussen de "bommetjes makende" en glijdende en springende jongens in het zwembad te zitten!

Jesse_1

Jesse_1

18-03-2009 om 09:56

Hier met 8

Zoon had zijn eerste zwemfeestje bij een vriendje dat 8 werd. Zoon was toen 7,5.
Het was een overzichtelijk zwembad zonder waterglijbanen en alle kinderen hadden diploma('s).
Hij heeft ook wel eens een combifeestje gehad bij een klein bungalowpark; zwemmen en bowlen - en dan zwemmen ze dus in zo'n vrij klein bad.
Zoon heeft 3 diploma's en kan uitstekend zwemmen, dus wat dat betreft zou ik me niet gauw zorgen maken.
Jesse

marie

marie

18-03-2009 om 10:34

Met 8

Hallo
Ik gelooof dat mijn kinderen vanaf 9 jaar wel naar zwemfeestjes gingen. Op een gegeven moment waren het eigenlijk alleen maar zwemfeestjes (lekker makkelijk voor de ouders?), zodat ze er op een gegeven moment eigenlijk niet zoveel meer aan vonden.
Ik ben zelf ook wel eens meegeweest met feestje van vriendinnetje als begeleiding en ik vond het zo jammer dat alle kinderen (10 ofzo) alle kanten op gingen en er dus van "samen een feestje vieren" eigenlijk niets overbleef. Ze waren alleen samen met de patat en een ijsje.
Jongste heeft eens een zwemfeestje gehad toen ze 9 werd en toen waren er maar 3 vriendinnetjes mee en dat was eigenlijk veel gezelliger.
groetjes

Ook gedaan

Wel beangrijk dat ze allemaal een diploma hebben. 1 had dat niet, daarom is een van ons steeds in het water bij de kinderen ( speciaal bij dit meisje ) gebleven, en 1 op de kant. Als je niet zo'n grote groep hebt, blijven ze vaak wel bij elkaar, dat is ook en prettiger idee dan dat ze door het hele bad uitzwermen. Ik zou een wat overzichtelijk zwembad kiezen.

Christientje

Christientje

20-03-2009 om 23:57

Hier 9e verjaardag (groep 6)

Mijn dochter heeft ook voor haar 9e verjaardag een zwemfeestje gegeven. we zijn met 8 meiden naar het zwembad gegaan. Het was een klein zwembad en ik ben centraal gaan zitten, zodat ik redelijk overzicht had. Ik heb ze niet continue in de gaten kunnen houden, omdat ze verstoppertje gingen spelen op een gegeven moment, maar ze kwamen regelmatig bij me zitten om wat te eten cq drinken. Voor spelletjes hoefde ik niet te zorgen, ze hebben zichzelf prima kunnen vermaken. Wat wel een pre was, was dat ze allemaal hun zwemdiploma moesten hebben, maar dat hebben de meesten wel op deze leeftijd.
Christientje

hobbynolly

hobbynolly

24-03-2009 om 11:51

Ook hier

hebben we al een aantal zwemfeestjes gehouden.

de eerste keer werd m'n zoon 8. We zijn toen in een wat kleiner (buiten)bad geweest.
Ze konden allemaal zwemmen dus dat was geen probleem.
Wat drinken en wat te knabbelen mee en een ijsje toe. Een groot feest.

Hier (spanje) hebben we diverse waterpretparken.
Ook in dit soort parken hebben de kinderen hun verjaardagen gevierd.
Dit zijn zeer grote parken. We gaan dan eerst met z'n allen ergens zitten en wat drinken, zodat ze weten waar ik ben.
Daarna gaan de kinderen hun eigen gang, soms als hele groep, maar ze raken elkaar ook kwijt natuurlijk. Wel leuk, dan komt er tenminste nog regelmatig iemand bij mij langs om te vragen waar de anderen zijn ;)

Ik vind het zelf goed te doen. Maar inderdaad; de kinderen moeten wel kunnen zwemmen!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.