Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

liora

liora

24-08-2010 om 11:56

Zwemles en schoolzwemmen op dezelfde dag

Beste allen,

Mijn zoon krijgt vanaf deze week schoolzwemmen. Op zich ben ik er superblij mee, maar het is op dezelfde dag als zijn normale zwemlessen.

Is dat een probleem? Ik kan me voorstellen dat het vermoeiend is, maar dat bedoel ik niet eens. Ik vraag me meer af of hij er dan minder voordeel van heeft dat hij twee keer per week zwemt.

Liora

Misschien toch vermoeiend

Ik ben er toenertijd achter gekomen dat het voor mijn kinderen nogal vermoeiend was om te gaan zwemmen na school. Ik heb ze daarom allebei laten switchen naar de zaterdag. Wel balen dat we elke zaterdagochtend naar het zwembad moesten maar het kwam de les zelf ten goede, ze hadden alle energie om de lessen echt goed in zich op te nemen.
Ook zwemmen met school kost bergen energie, vraag maar aan de juf. Er valt na schoolzwemmen vaak niets meer met ze te beginnen. Bij ons op school hebben ze daarom altijd iets als handarbeid na de zwemles, rekenen o.i.d. zit er dan niet meer in.
Ik kan me dus voorstellen dat het niet wenselijk is om eerst naar schoolzwemmen te gaan en daarna regulier.
Ik zou het zwembad bellen en vragen of je kan switchen naar een andere dag.

Eens

ja, ik zou ook aanvragen of je op een andere dag kunt zwemmen.

oudste had ook schoolzwemmen en die is na het zwemmen echt flink moe. Zwemles na schoolzwemmen heeft denk ik als gevolg dat er minder resultaat wordt geboekt bij de zwemles, omdat hij dan moe is. Daarbij wordt bij schoolzwemmen hier veel minder resultaat geboekt doordat er meer kinderen per instructeur zijn terwijl er meer niveau's aan kinderen zijn, en de tijd dat ze zwemmen is korter (effectief 1/2 uur in het water).

Gruffalo

Tango

Tango

25-08-2010 om 14:05

Ook gehad

Destijds met Tangodochter. Kreeg ook in groep 3 schoolzwemmen en precies op dezelfde dag als particulier zwemmen. Ik heb toen probleemloos de particuliere zwemles om kunnen zetten naar een andere dag. Ik vond het eerlijk gezegd wel ideaal dat ze toen 2 keer in de week zwom, want ze heeft toen in dat ene jaar haar A, B, en C gehaald. En we hoefden zelf maar 1 keer naar het zwembad. Voordeel hier was ook nog dat het schoolzwemmen en particulier zwemmen in hetzelfde zwembad is bij dezelfde zwemvereniging. Dat sluit dus heel goed op elkaar aan.

liora

liora

25-08-2010 om 23:11

Dank allemaal! Verzetten naar een andere dag is lastig. Ik kijk het even aan. Zoon is zeer energiek dus ik vermoed dat hij het niet te vermoeiend vindt.
Zodra hij zijn A heeft stop ik meteen!

Liora

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.