Home » Forum » Verjaardag cadeau 18 jaar meisje

Verjaardag cadeau 18 jaar meisje

44 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
emma k
Verjaardag cadeau 18 jaar meisje

De vriendin van zoonlief wordt binnenkort 18 en nu komt het bekende probleem, wat voor cadeau te geven.
Ze kennen elkaar al dik twee en half jaar en in die tijd heeft hij al geurtjes en sieraden bij verjaardagen en speciale gelegenheden gegeven.
Hij wil graag iets speciaals omdat ze 18 wordt, en ook ik heb geen idee wat wij haar moeten gaan geven. Heb haar zelf al gevraagd, maar ze zegt ook niets te weten.
We zijn nou eenmaal niet zo creatief in het leuke dingen bedenken ;)
Wie heeft leuke ideeën??

Puck
Ehh

Samen een weekendje weg, dagje uit... Iets in die hoek?

albana
Een armband?

Een mooie armband? b.v. een zilveren slavenarmband? Hebben wij dochter (16) gegeven voor haar examen...niet zo´n standaard, maar een bewerkte...Kostte 45 euro.
Dochter draagt ´m elke dag.
groeten albana

Laminaat
Een rijles

Een rijles is een leuk cadeau, als ze nog geen les heeft gehad.
Laminaat

emma43
Net als puck

Gezellig een week-endje weg.

Tante
Dagje londen

Wij doen binnenkort mijn schoonzus een dagje Londen cadeau. Andere schoonzus en ik zaten dat te bespreken en haar dochter (18) was dolenthousiast, dus die gaat ook lekker mee met ons "oude" dames. Uit en thuis zijn we 70 euro pp kwijt, dat is inclusief vliegretour, trein van Stansted naar Londen en parkeren (benzine naar Weeze niet meegerekend auto van de zaak) en de kosten van schoonzus gedeeld door 3. We vliegen met ryanair vanaf vliegveld Weeze (Ryanair noemt het dusseldorf, maar daar ligt het 80 km vandaan). Kijk even bij Ryanair op welke dag je (bijna) gratis naar welke stad kunt vliegen. Wij waren 8 euro per enkele reis kwijt, maar bij het afsluiten kwam er nog 5 euro aan creditkaartkosten bij. In totaal dus 21 euro pp (maar wij waren met 4 personen, normaal komt er 10 euro pp bij per retour).

Kaaskopje
Cadeau niet groter

Het cadeau wordt bij ons niet groter doordat een kind 18 wordt, we geven wel een feest. Komend jaar is het weer zo ver:-)

Tirza G.
Trollbeads

Een startset trollbeads? Offffff samen naar een musical/theatervoorstelling?

Tirza

tonny
Iemand die alles al heeft...

lastig he.En je wilt toch iets speciaals.

Bij ons in de buurt is een winkel waar je een heel persoonlijk chococadeau kunt laten maken, je kunt er hobby's in laten verwerken, foto's, ze kunnen daar van alles. Misschien is er ook zoiets in jullie regio?

Hier hebben we niks speciaals gedaan met 18.
Saai he ;)

Maylise
Oh lastig...

Misschien toch weer een mooi sieraad, bijvoorbeeld een horloge met inscriptie of een armband met inscriptie. Misschien een medaillon met een foto van hun samen erin?
Geen idee natuurlijk waar het meisje verder van houdt. Mijn zoon had vroeger verkering met een scouting meisje. Op haar 18de verjaardag heeft hij haar een nieuwe rugzak voor hikes gegeven. Niet iets wat natuurlijk je aan iedereen zou geven maar dit meisje is dol op kamperen, hiken, kayaken en andere buiten activiteiten en het liefst zo stoer en primitief mogelijk. Dus voor haar was het een perfect cadeau maar anderen zullen het niks vinden natuurlijk.

Maylise

emma k
Moeilijk....

Leuk dat jullie meedenken :)Zoon wil graag iets blijvends geven, dus niet een weekendje weg maar een echt tastbaar cadeau, daarbij wordt het met weekendjes weg al snel een behoorlijk kostbaar cadeau.Het probleem is dat ze al 2 armbanden, 2 ringen en een ketting heeft en deze dagelijks draagt en niet wil afdoen voor iets anders. Een horloge heeft ze nog niet, vond ik wel een leuk idee, maar dat vindt ze zelf niet nodig.
Rijlessen krijgt ze van haar ouders in een pakket dus 1 les is ook overbodig om te geven.
Het cadeau hoeft ook niet groter dan normaal nu ze 18 wordt, maar hij vindt het wel wat specialer dus een luchtje is dan te gewoon.
Moeilijk hoor,we denken nog even door, maar jullie ideeën zijn nog steeds welkom

rodebeuk
Jamaar jamaar

..niets is zo blijvend als een mooie herinnering.

Wat dacht je van een diner op een mooie plek, hoeft geen sterrenrestaurant te zijn.

Tihama
Psies

rodebeuk. Het blijkt dat mensen veel meer waarde hechten aan een mooie ervaring dan aan iets materieels.

Ik zou een vliegles cadeau doen. Of een motorrijles. Of een duosprong.

In elk geval iets waar de adrenaline van door je lijf vliegt.

Mocht vriendin hier wat minder van gecharmeerd zijn dan ik op die leeftijd: een verwendag in de sauna samen.

Tihama

emma k
Adrenaline stoot meer iets voor zoon ;)

Zeker weten is een bijzondere herinnering aan een mooi moment, iets heel moois, dat vindt ik ook, maar zoon wil toch ook een "gewoon" cadeau, daarbij vindt hij een romantische picknick of zo ook leuk.

Haha,, zoon vindt vliegles, motorrijles, duosprong, ballonvlucht, slipcursus, racedag op Zandvoort allemaal geweldig, maar dan voor zichzelf ;) vriendin is niet zo'n durfal dus sauna of massage zou inderdaad beter bij haar passen.

Sawo
Fotocadeau

Hoi

Je kan tegenwoordig veel laten doen met foto's. Zelf heb ik bv een mooie agenda met persoonlijke foto's. Als het duurzaam moet zijn kijk dan een op sites voor inspiratie bv pixum hema.

succes

Sandra

swaen
Vertel eens iets meer

Aha, mn grote hobby! Kado's bedenken! Vertel eens iets meer over het meisje Emma. Woont ze op zich zelf, waar houdt ze van (hobbymatig bv), werkt ze en/of gaat ze naar school, type (stoer, tuttig, rustig, uitbundig...)

Annet
Foto bij fotograaf

Zoon zou een bon cadeau kunnen geven om een mooie foto te laten maken van hen samen, of allebei apart of alleen haar.
Jullie kunnen er dan een lijst bij geven of de foto scannen en gebruiken voor een fotocadeau, zie post hierboven van Sawo

emma k
Swaen

Oke swaen komt ie, vriendin woont nog thuis, doet dit jaar eindexamen havo,ze wil na haar examen de studie pedagogiek gaan doen, en zal dan ook uit huis op kamers gaan. Ze is een rustig meisje, staat niet graag in de belangstelling, ze houdt van paardrijden en turnen, ze geeft turnles aan kinderen als bijbaantje. Je kunt haar wel een beetje omschrijven als de girl nextdoor, ze heeft een zacht karakter maar laat haar niet de kaas van het brood eten, ze is verzorgend en heeft een groot verantwoordelijkheids gevoel. Ze houdt van gezelligheid, kaarsjes, lekker eten, af en toe uitgaan en van mijn zoon:) Ze houdt niet van lezen, en ook niet van glitter sieraden en te veel make up.
Ik hoop dat je er wat aan hebt, succes ;P

emma k
Oh ook leuk!

Annet, dat vindt ik ook een leuk idee, zal het doorgeven aan zoonlief.

Leuk dat jullie allemaal mee denken :)

Polly Shearman
Ben ik nou de enige?!??!

die zoiets heeft van: laat die kinderen dat lekker zelf uitzoeken!
ik moet er niet aan denken dat ik straks op oo moet gaan vragen wat mijn zoon zijn vriendin kado moet gaan doen als ze 18 is...

maar dit is vast een knuppel in ....

emma k
Ik moet niets

Polly, even voor de duidelijkheid, ik moet niet op oo vragen naar het cadeau voor de vriendin van onze zoon, ik wil het zelf vragen omdat hij maar ook wij het leuk vinden om ideeën van anderen te horen.
En ik laat het "die kinderen" helemaal zelf uitzoeken, ik neem hem echt niet aan het handje mee om een cadeau voor zijn vriendin te kopen.
Maar ideeën vragen is toch niet beslissen wat hij moet gaan doen, dat zou hij niet eens willen.

Mach
Polly

je bent niet de enige! Ik heb mij ook al verbaasd. Dit lijkt me nou typisch iets van zoon zelf.
Het lijkt nu allemaal zo'n item.

Kaaskopje
Nou zeg

Ik lees hier zo vaak tips voor ideetjes op cadeaugebied. Wat maakt het uit of het voor de vriendin van haar zoon is? Als zoon met die tips geholpen is, zijn ze nuttig.

Bastet
Eens

Wat maakt dat nou uit?Zoon broedt op goeie ideeen en vraagt op zijn ma nog een briljant idee heeft.ik verwacht de exact zelfde vraag ook binnenkort,als de vriendin van mijn zoon 18 wordt....:)
Bastet

Laminaat
Nog een idee

Een jurkje. Helemaal door zoon zelf uitgezocht. Ikzelf ben altijd heel blij verrast als een man kleding voor me koopt dat ook echt bij me past. En een meisje van 18 dat aan turnen doet heeft vast een heerlijk figuur om een jurk bij te zoeken.
Groetjes,
Laminaat

Polly Shearman
Ik blijf erbij

meisje krijgt van haar vriendje en kado: oh lieverd hoe kwam je op het ide"? Nou mijn moeder kwam er mee, ze had het op oudersonline gelezen?!?!?
Zal aan mij liggen maar ik ben allergische voor ouderlijke bemoeinis! Ik zou dat als 18 jarige vreselijk vinden. Dus het is natuurlijk een volledige projectie op mezelf.
Maar ik zou als moeder zeggen: joh zoon, het is jou vriendin, dat moet je echt zelf bedenken, vraag anders je vrienden ofzo voor advies.
Maar ik vraag me af of zoon het letterlijk aan zijn moeder gevraagd heeft: mam wil jij een kado bedenken? en anders op oo vragen of ze daar wat weten???
of dat deze moeder gewoon op eigen houtje gaat informeren naar een leuk kado en dan tegen zoon gaat zeggen: weet je wat ook leuk is, dat las ik toevallig ergens online!......

ik krijg er gewoon jeuk van... maar dat zegt natuurlijk meer over mij.. dan over de TO...

ilsepilse
Bon rijles?

heeft ze al haar rijbewijs?
misschien een gratis bon voor rijles of zo ?

emma k
Polly

Zo als jij het zegt lijkt het alsof ik mijn zoon ga vertellen wat hij voor zijn vriendin moet kopen, en dat is dus niet juist. Ik bemoei me er ook niet mee wat het cadeau gaat worden. Zoonlief heeft tijdens de maaltijd uitgesproken dat hij geen idee had wat hij voor haar zou gaan kopen of doen, en of wij ook nog ideeën hadden. En hij vertelde waar hij aan had gedacht te geven.
Omdat ik wel vaker advies vraag op oo leek het mij leuk om eens te horen wat anderen een 18 jarig meisje zouden geven, ook omdat we zelf nog een cadeau zoeken.

Ik denk dat het inderdaad meer over jou zegt dan over hoe wij thuis met onze zoon omgaan. Hier worden dingen overlegd en als hij advies aan ons vraagt, geven wij hem dat, dat wordt hier geen bemoeien genoemd.Natuurlijk kan ik zeggen, je zoekt het maar uit, maar waarom mag ik als hij het ons vraagt niet zeggen wat ik leuk zou vinden. Dat zegt toch niet dat hij dat ook gaat kopen. De ervaring heeft ons geleerd dat hij echt wel iets geeft waar hij zelf volledig achterstaat en ook zijn eigen draai aan geeft.

Maar als jij je er vreselijk aan ergert dat ik de vraag hier gesteld heb, dan heb je het geluk dat je niet verplicht bent om dit draadje te lezen maar het ook gewoon kan overslaan.

emma k
Ilsepilse

Ze krijgt van haar ouders al rijlessen voor haar verjaardag.
Die hebben zo'n pakket gekocht met 25 lessen en het examen.

Zomersproet
Ideetjes

Wat leuk Emma dat je zo meedenkt voor je zoon. Zou ik ook doen als mij dat werd gevraagd.

Is een nieuwe portemonnee iets? Een mooie leren? Of zo'n mapje waar je je rijbewijs in kan doen. Nu heeft ze die nog niet, misschien is het leuker om die later te geven als ze haar rijbewijs heeft. Aan de andere kant misschien een extra stimulans :-)

Een fotocamera?

Een mooie (hand of schouder)tas?

Een mooie sjaal?

Euh, ik denk nog even verder.

koentje
Polly

je bent niet de enige, ik krijg er ook jeuk van! Bij mij wordt het ook een beetje veroorzaakt door het gevoel dat het nogal een luxeprobleem is; voor kinderen/mensen die alles al hebben.
Of zou dit nou gewoon een voorbeeld zijn van 'hyperouderen' zoals daar laatst een draadje over was?

Pagina's

Onderwerp gesloten