Puberteit Puberteit

Puberteit

Lees ook op

Advies gevraagd, rugpijn/krakende rug dochter


sorry niet gezien 

maar goed de claims van mt alsof zij in de rug kijken is kwakzalverij 

In hoeverre kan belasting de oorzaak zijn. Dus draagt zij tas aan 1 kant, is het sport, zij zij veel, …etc. 

Mijn man kraakt zijn rug door aan de open traptreden of een voetbaldoel te gaan hangen met zijn armen, even uithangen noemt hij dat, zodat zijn voeten de grond niet raken. Maar hij is 50. Ik kraak mijn enkel, polsen en heupen, maar ik ben hypermobiel. Naar de huisarts dus. 

Kikki39

Kikki39

20-01-2023 om 17:47 Topicstarter

Ja, er gaan maar even terug. Maar omdat ze het zelf kraakt en dan even weg is denk ik dat het toch iets is van hypermobiel ofzo.

rebmaaviv schreef op 20-01-2023 om 17:41:

sorry niet gezien

maar goed de claims van mt alsof zij in de rug kijken is kwakzalverij

Misschien had je begrijpend moeten lezen! Ik schreef ook nergens dat de MT in mijn rug kon kijken, ik schreef ‘rugonderzoek’, waar later bleek, dat hij als rugspecialist had moeten kunnen zien (én voelen) dat er een aantal wervels ingezakt waren.


EnchantedDragonfly18

EnchantedDragonfly18

20-01-2023 om 18:27

Kikki39 schreef op 20-01-2023 om 12:23:

ja ze doet ze iedere dag en fysio geeft iedere week weer andere mee omdat het niet helpt. Dochter is er dan klaar mee en ik ook, praat meer als wat anders.

Ik kan idd een andere proberen. Manuela is ze ook geweest.

Maar herkent iemand dit, het kraken van je rug bij jezelf? Bij mij kraakt namelijk niks als ik beweeg, bij haar dus wel en dan is het weer goed. Wat zou dat kunnen zijn?

Ik herken het wel. Vooral rond de schouderbladen. Bij mij komt het door slijmbeursontstekingen in mijn schouders waardoor alles een beetje "ontwricht" is door verkeerde houding. Ik loop nu bij een fysio die geen oefeningen meegeeft maar die de ligamenten probeert soepel te maken. Ik kon ook mijn arm nauwelijks strekken, heffen, bovenhands kracht zetten. Na 4 behandelingen gaat dat al een stuk soepeler. Hij is gespecialiseerd in nek en schouderklachten en ben doorverwezen door de orthopeed.

Edit: hiervoor liep ik bij een manuele therapeut voor algemene lichaamshouding. Dat werkte ook goed, tot de ontstekingen kwamen. 

Kersje schreef op 20-01-2023 om 17:23:

[..]

Dus dan maar niet reageren en je aanpassen aan personen die niet kunnen lezen? Beetje omgekeerde wereld lijkt mij.

Dank voor het begrip van de overige forummers 🙏


Het kan nu ook buiten dit forum gebruikt worden, daar heb je zelf geen controle over. Niet te naïef zijn met openbare/ Google bare fora.

Kikki39 schreef op 20-01-2023 om 17:47:

Ja, er gaan maar even terug. Maar omdat ze het zelf kraakt en dan even weg is denk ik dat het toch iets is van hypermobiel ofzo.

Laat een diagnose stellen, dan weet je het zeker!

Ysenda schreef op 20-01-2023 om 18:29:

[..]

Het kan nu ook buiten dit forum gebruikt worden, daar heb je zelf geen controle over. Niet te naïef zijn met openbare/ Google bare fora.

Dat maakt mij niet uit, er is nl geen woord gelogen van wat ik schreef. Enkel niet nodig het hier op het forum te laten staan waar ik bijna dagelijks kom en op voorhand al vriendelijk vroeg het niet te quoten!

Kersje schreef op 20-01-2023 om 18:37:

[..]

Dat maakt mij niet uit, er is nl geen woord gelogen van wat ik schreef. Enkel niet nodig het hier op het forum te laten staan waar ik bijna dagelijks kom en op voorhand al vriendelijk vroeg het niet te quoten!

Alles wat je hier op het forum zet is binnen 2, 3 dagen terug te vinden via Google. Wat dat betreft heb je geen enkele privacy op dit forum. 

Maar zelfs als het je niet te doen is om privacy dan nog kan het een gewoon verzoekje zijn. Je hoeft niet alles te delen, ookal zou dat wat je dan wel deelt, geen probleem zijn als anderen het weten. Er kunnen andere redenen zijn dat je iets afschermt.

Maar dat iemand reageert op een schrijven zonder feitelijk te lezen (let je op, rebmaaviv want dit gaat over jou) wat er staat, vind ik zo grof. Maar kennelijk leest deze persoon ook de eigen schrijfsels niet terug (gezien hoofdletters en punten hier en daar ontbreken, grammatica hapert en de spelling hutseflutse is). En dan nog af doen met een "sorry niet gelezen". Dàn hangt mijn rokje op m'n knietjes.




Kun je misschien het aankaarten bij de fysio zelf dat het niet echt zijn vruchten afwerpt? Ik heb vaker dingen als oefeningen als niet geheel helpend ervaren en vroeg dan naar andere opties, erg benadrukt welke klachten ik het vervelendste ervaarde en welke mogelijkheden er nog meer zijn binnen beweegzorg/fysio/Manueel etc. Als voorbeeld, bij mij speelt stress vaak een zekere rol en ben toen door het eens op te gooien op hun idee dry needling gaan proberen. Moest dan weer naar een ander die dat wel deed. Maar dat heeft zeker ook goed gedaan for the time being. Ik zeg niet dat dit iets voor dochter is maar als voorbeeld dat de fysio dingen kon aandragen die eventueel passend kunnen zijn bij waar ik pijn ervaar. Van die pijn wil je af.

Ja dat op mijn rug staan was natuurlijk niet iets waar enig zorgverlener enorm begrip en goedkeuring voor gaf. Maar het gaf mij wel verlichting. Dus ik raad het niet aan. Dit was meer de uiterste vorm van herkenning in hard drukken op de pijnlijke plek. 

Ik vind de reacties van rebmaaviv ook storend. Niet alleen bij dit topic. Of ik lees toevallig alle topics waar het gebeurt, het is vaker dan wel eens inmiddels. Het is die mate dat ik het bij deze ook even lucht hier. 

even terug naar de vraag van TO: ik zou m’n kind meenemen naar een goede chiropractor. Kijken wat die erover zegt. Mijn beide kinderen komen al van jongs af aan bij de chiropractor. Gaat perfect. Ben ervan overtuigd dat ze dankzij regelmatige behandeling door chiropractor allebei totaal geen klachten hebben (terwijl de oudste hypermobiel is en de jongste vrij intensief hockeyt en daarmee rug en schouders zwaar belast).

Ik kraak regelmatigzelf mijn rug. Ik heb van jonge  pubertijd af Scheuermann ziekte. Bovenrug is krom  gegroeid. Ik kraak mijn rug zelf en dat geeft  inderdaad verlichting. Sommige kan ik niet zelf en die geven dan een raar soort druk. Niet echt veel pijn maar wel hinderlijk. Ik ga bv op  een opgerolde handdoek liggen en dan knakt t vanzelf.  Of zet mijn onderarmen op mijn heupen en strek dan.

Ik zou met dochter teruggaan en verder onderzoeken,

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.