Puberteit Puberteit

Puberteit

Lees ook op

Dochters eerste vriend

Hallo allemaal,
Mijn dochter van 15 heeft een vriend. Het is haar eerste echte vriend (voor iemand van 15). Eerder heeft ze al wel iets met iemand gehad maar dat was maar kort en volgens haar niet echt verkering.  Ze hebben nu ongeveer een maand met elkaar. 
Wij hebben hem wel eens gezien maar nog niet echt lang gesproken. Meestal spreken ze of in het dorp of bij hem thuis af.
Nu komt hij volgende week bij ons eten. Zo dat we hem kunnen ontmoeten. 
Hij schijnt (via andere ouders) een aardige jongen te zijn. 
Moeten wij als ouders tijdens dit etentje nog iets specifieks met hem/hun bespreken? Of is dat niet nodig? Wat zouden jullie doen?

Met dochter ben ik heel open en bespreken we van alles. Ze lijken het heel fijn te hebben samen, ik merk ook aan mn dochter dat ze veel positiever is. Toen ik vroeg wat ze bij hem thuis dan deden, zei ze: gewoon chillen op zijn kamer. Is dat normaal? Of moet ik daar iets van zeggen?


Mok

Mok

21-08-2021 om 11:27

Ik zou het gewoon luchtig houden. Het is je dochters keuze, fijn dat ze zich zo lekker in haar vel voelt met hem. Vooral een gezellig etentje dus, zodat ze zich welkom voelen en niet onderworpen aan een kruisverhoor. Dan voelt je dochter zich vast ook veilig genoeg om eventuele problemen met jou te bespreken. Dus nee, niets zeggen van dat ze op zijn kamer chillen. Ik neem aan dat jij ook 15 bent geweest

Nee niet doen. Hij is 15, hij komt geen verloving vragen, waarbij alle antecedenten van de hele familie uitgeplozen moeten worden. Ik neem aan dat je je dochter al alles hebt verteld over condooms en de pil. Vraag naar zijn hobby's en een opmerkingen waardoor dochter zich zo geneert dat de relatie een week later over is

Wat voor specifieks  iets zou je willen bespreken dan?
Mahaammm, doe normaal!

Neuken jullie al?

DownrightSpoonbill69

DownrightSpoonbill69

21-08-2021 om 12:09

Wat schattig en wat goed dat je ervaart dat je dochter positiever is. Zelf zou ik het zo laten tijdens etentje en gewoon gezellig zitten!! 

Huh, iets specifieks bespreken? Ze zijn 15! Hij komt gewoon gezellig eten. Voor 't zelfde is het volgende maand alweer uit. Ik zou zeggen, pannetjes op tafel en gewoon opscheppen, niks bijzonders of specifieks. 

letterlijk

letterlijk

Moderator

21-08-2021 om 12:31

Wat leuk, een officieel kennismakingsetentje! Ik zou geen dingen gaan bespreken, gewoon het gesprek laten komen zoals het komt. Ik denk dat je dochter dat ook meer op prijs zal stellen 😉.

En Beerlover: foei.

Ik sluit me helemaal aan bij de andere reacties, gewoon een gezellig etentje ervan maken en niks bijzonders bespreken.

Over je tweede vraag, vind je het zelf niet normaal dat ze chillen op zijn kamer? Er is ondertussen vast wel wat meer gebeurd tussen hun, voel je je daar ongemakkelijk bij? 

Toen ik vroeg wat ze bij hem thuis dan deden, zei ze: gewoon chillen op zijn kamer. Is dat normaal? Of moet ik daar iets van zeggen?

Nee, waarom zou je daar iets van moeten zeggen? 

natuurlijk het baby fotoboek op tafel leggen, inclusief alle schaamtevolle anekdotes vertellen over je dochter 

Ik zou gewoon doen zoals je normaal zou doen, als er bijvoorbeeld een vriendinnetje zou komen eten.

BumpyGrasshopper95

BumpyGrasshopper95

21-08-2021 om 13:57

Ga even terug naar je eigen puberteit.  Zou jij daar op zitten wachten? Vragen over dat soort dingen bij een kennismaking? Ik zou me kapot hebben geschaamd als mijn ouders dat zouden hebben gedaan. 

En waarom mogen ze niet met zijn tweeën zijn  op een kamer? Waar ben je bang voor? Dat ze seks zullen hebben? Newsflash: ergens in de toekomst gaat dat toch wel gebeuren. 

Mag aannemen dat ze met haar 15 jaar van de hoed en de rand weet aangaande seks, voortplanting en voorbehoedsmiddelen?

Dat loslaten. Of zijn er redenen dat je je dochter niet vertrouwen kunt?

Ik zou hem vooral melden dat ik nog niet klaar ben om oma te worden.

Als ze seks hebben kijken ze dus maar uit hun doppen en doen ze het veilig.

Marty1984 schreef op 21-08-2021 om 14:37:

Ik zou hem vooral melden dat ik nog niet klaar ben om oma te worden.

Als ze seks hebben kijken ze dus maar uit hun doppen en doen ze het veilig.

Zeg je dit direct bij het voorgerecht of pas bij het toetje 😭

Angela1967 schreef op 21-08-2021 om 14:41:

[..]

Zeg je dit direct bij het voorgerecht of pas bij het toetje 😭

Ik zou me proberen in te houden tot bij het toetje  .

Bij 't voorgerecht moet ik me bezighouden met de vraag wat zijn ouders qua beroep doen 

Jemig, gun je dochter ervaring met seks. Ik ben nu al jaren het huis uit maar dat gezeur over seks heb ik nooit begrepen. Beter dat ze dat veilig thuis kunnen ontdekken of wil je ze wegjagen zodra ze 18 zijn?

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.