Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Puberteit Puberteit

Puberteit

Lees ook op

Dochters vriend uit Brazilie

Hallo,
Ik heb deze forum pas ontdekt, en nu komt hij goed van pas.
Mijn dochter is 16 en heeft een vriendje. Ze hebben nu bijna twee maanden, maar ze heeft het me pas vorige week geleden verteld, omdat ze eerst even wilde kijken hoe het ging.
Hij is een leuke spontane jongen van 17 (ik heb hem al eerder een paar keer ontmoet toen ze met vrienden waren). Beide zitten ze nu in 5vwo (niet bij elkaar in de klas).
Het enige dingetje is dat hij een uitwisselingsstudent is uit Brazilië. Hij is dit jaar na de carnaval vakantie aangekomen en blijft t/m eind februari. 
Ik twijfel of ik de relatie moet toelaten, omdat hij over een paar maanden weer weg gaat.
Hoe moet het daarna verder, denk ik.
Wat zouden jullie in deze lastige situatie doen?
Ik gun mijn dochter dit, maar wil niet dat ze er daarna moeilijk mee heeft


of je het moet toelaten.... ze is toch geen 5 meer.

helaas heb je daar niets over te zeggen vind het wel lief dat jij je zorgen maakt, de toekomst zal uitwijzen of het dood bloedt of dat zij een manier vinden om een relatie te onderhouden.makkelijk is dat niet maar z eis nog zo jong, gun haar lekker die verliefdheid en troost haar als het moeilijk wordt 

Als jij het niet "toelaat" wordt het allemaal nog aantrekkelijker. Dus dan worden het stiekeme afspraakjes. En wordt hij nog moeilijker los te laten tegen februari
En ga er van uit dat iedere (puber)liefde die stopt heel moeilijk is voor puber. En dat ze daar wel overheen komen. Ik bedoel maar: hij heeft haar hand nog niet gevraagd? Je wordt ook nog geen oma , dus laat ze

Stel dat je het "niet toe laat".
Wat zou er dan gebeuren ten opzichte van
Haar relatie met deze jongen 
Jullie moeder dochter relatie

Ik zou het niet toelaten. 
Wat denken ze wel

Mijn moeder was ook 16 toen ze met m'n vader kreeg. Ze zijn nu nog bij elkaar. Dus op 16 kan dat best serieus zijn. Verbieden zorgt alleen maar dat ze afstand van je neemt. 

Niet mee bemoeien… zorg dat je in februari een brede schouder hebt waarop ze kan uithuilen en laat ze zelf ontdekken of dit ook op afstand wat wordt. Zo ja, dan heb je er een mooie vakantiebestemming bij 🙃

Of de relatie onder druk van jou nu uit gaat of in februari omdat hij terug naar Brazilie gaat, verdrietig wordt ze toch wel. Laat haar dan liever in die verliefdheid en troost haar als het zo ver is, ipv de oorzaak te zijn van haar verdriet, ze stiekem haar vriendje gaat zien en dat ze over een paar maanden niet weet bij wie ze haar troost kan vinden.

BumpyGrasshopper95

BumpyGrasshopper95

15-09-2021 om 22:57

Toen ik op mijn 16de een vriend had, die door mijn ouders niet bepaald werd omarmd (terecht,  zo bleek later), lag ik lekker met hem te vrijen,  terwijl mijn ouders dachten dat ik bij een vriendin was. 

Liefdesverdriet gaat ze toch wel mee maken.  Vroeger of later. Welkom in de wereld. 

Lekker laten gaan dus.

Ik zou dochter steunen en alleen advies/raar geven als ze daar om vraagt.

Waarom is het eigenlijk relevant om te benoemen dat ze VWO doet?

Moeilijk krijgt ze het toch wel, of je het nu toelaat of niet. Hij gaat in februari weg, dan zullen ze nog veel appen, en dat wordt steeds minder, totdat hij of zij een ander tegenkomt.

uitwisselstudent in coronatijd met online lessen? 

Pimpelmees67 schreef op 16-09-2021 om 00:28:

uitwisselstudent in coronatijd met online lessen?

Ja, kan. Via sts zijn dit jaar ook uitwisselingsstudenten naar Nederland gekomen en er zijn ook Nederlandse kinderen naar onder andere de USA en Zuid Amerika gegaan. De wereld staat echt niet volledig on hold. Mijn zoon is via sts weggeweest dus ik zie nog steeds alle berichten van hun.

Je kan haar niet beschermen tegen liefdesverdriet, hoe graag je ook zou willen. Je kan er alleen voor haar zijn en haar steunen.

Daarnaast kan er nog een hoop gebeuren in 5 mnd. Voor hetzelfde geld blijkt hij hamertenen te hebben en dumpt ze hem. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.