Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Puberteit Puberteit

Puberteit

Lees ook op
Ted

Ted

15-02-2020 om 09:12

Omgang dochter van 14 met jongens met capuchon en baseballpet

Mijn dochter van 14 gaat om met met jongens die, naar mijn mening, zich gedragen als kleine gangsters door rond te lopen met een basebalpet en daar overheen een capuchon. Nu had ik een hevige discussie met met vrouw omdat ik niet wil dat mijn dochter met dat soort types over straat loopt en rondhangt in het winkelcentrum. Voor mij zien die jongens eruit alsof het kleine criminelen in wording zijn en daar wil ik mijn dochter ver van uit de buurt houden.

Mijn vrouw vind het geen enkel probleem want wat die jongens doen is wat haar betreft slechts een ‘fashion statement’. Daar ben ik het volkomen mee oneens.

Heeft iemand die mij gelijkgestemd is een suggestie voor een artikel/video welke mijn zorgen aanhaalt zodat ik dat aan mijn dochter kan laten zien? Uiteindelijk gaat het mij om mijn dochter en niet om mijn gelijk.


hahah

Mijn zoon had een van die jongens kunnen zijn. Inderdaad een fashion statement en ook wel een wens om je af te zetten tegen de rest van de wereld. Zoals pubers dat wel vaker doen.
Eerlijk gezegd zou ik mijn zoon ook uit de buurt willen houden van dochters met vaders zoals jij, die nogal wat vooroordelen hebben.

Mijn dochter

Een van mijn dochters loopt ook rond met hoodies en legerkistjes. Liefst nog een wollen muts onder de capuchon. Levensgevaarlijk, dat zie je zo!

Pirata

Pirata

15-02-2020 om 09:58

Onzekerheid

Nergens kun je je onzekerheid zo goed onder verbergen als onder een capuchon en dan ook nog een klep voor je hoofd. Of je moet een burka aandoen (zie je zelden bij jongens).

Pirata

Pirata

15-02-2020 om 10:00

Bevooroordeeld

Je bent dus zelf nogal bevooroordeeld. Een groot deel van de jongens loopt er zo bij, allemaal crimineel ofzo? Kijk eens verder dan dat petje....

Tango

Tango

15-02-2020 om 10:03

Jeetje zeg!

Wat een vooroordeel! Ik ben het helemaal eens met jouw vrouw, Ted, dat zij er zo tegenaan kijkt. Vraag eens aan je dochter wie de jongens zijn met wie ze omgaat, wat ze samen doen etc. voordat je meteen gaan oordelen, of veroordelen.

Mieke

Mieke

15-02-2020 om 10:06

Mijn zoon

Mijn oudste zoon loopt er ook zo bij. Hij doet niks engs.

Hij doet een HBO opleiding, voetbalt op redelijk hoog niveau, heeft een bijbaan. Heeft leuke vrienden maar hij houdt van zijn petje en aangezien hij het snel koud heeft doet hij ook nog eens een hoodie aan met capuchon. Hij drinkt niet overmatig veel maar wel eens wat. Hij rookt niet en gebruikt ook geen drugs.

Oja en om het compleet te maken. Hij draagt ook nog eens graag een trainingsbroek (van nike) en in de zomer sportbroekjes (van die voetbalshorts).

Maar er is hoop. Hij heeft pas een blouse gekocht en een zwarte spijkerbroek ipv de eeuwige blauwe spijkerbroeken.

Pirata

Pirata

15-02-2020 om 10:10

Pas op Mieke

Het kan toch wel eens een crimineel in wording zijn! 🙄
En helaas mag Ted's dochter niet met jouw zoon omgaan.
Mijn zoon draagt geen pet oid, want dan raken zijn haren in de war. Zo blijft ie ook beter op het rechte pad. 😉

Flavia

Flavia

15-02-2020 om 10:28

Ted

Nodig ze eens thuis uit die vrienden van je dochter, kun je leren kennen ipv je dochter af te stoten.

Hoe vind jij het als mensen je alleen op basis van je berichtje beoordelen als chacherijnige kortzichtige man?

Pennestreek

Pennestreek

15-02-2020 om 11:03

Zo’n schoonvader wens je je kind ook niet toe

Wat een bekrompenheid zeg. Alsof alles en iedereen die niet voldoet aan jouw normen qua uiterlijk meteen crimineel is ...!
En wat een ongelooflijk brevet van onvermogen geef jij je dochter. Alsof ze zelf niet in staat is haar vrienden te kiezen.

Maar, er is hoop hoor! Ga vooral zo door en dan is ze gewoon ruim voor haar 18e de deur al uit. Hoef je al die vrienden niet te zien, laat staan te ontmoeten of leren kennen! Het zal maar besmettelijk zijn he?!

rode krullenbol

rode krullenbol

15-02-2020 om 11:09

Wat ik me nu natuurlijk ogenblikkelijk afvraag ...

Zouden zo'n capuchon en pet goed te combineren zijn met een spijkertuinbroek en houthakkersblouse?

Ik ga het vandaag nog uitproberen!

Rode krullenbol

Iris

Iris

15-02-2020 om 11:27

genoeg gehoord ?

Ted, de conclusie is dus dat het allemaal wel meevalt, maar ik zou meer vallen over het rondhangen bij het winkelcentrum. Tenminste, ik zou wel willen weten wat mijn dochter daar dan doet? Gewoon gezellig kletsen en niets fouts? Of, wat je hier wel ziet, overlast veroorzaken voor winkelende mensen, ladingen troep achterlaten, voornamelijk verpakkingen van chips en energydrink, en tot laat herrie schoppen. Dát zou ik heel vervelend vinden en ze dan nog liever bij mij thuis uitnodigen (maar ja, dat is natuurlijk lang zo leuk niet)

Jolanda

Jolanda

15-02-2020 om 11:40

Vakantie?

Is het niet gewoon het begin van de voorjaarsvakantie?

Angela67

Angela67

15-02-2020 om 11:42

Ik wilde het mét zeggen....

Ben benieuwd welke postings er komen. Vond deze wel origineel gevonden.
Gr Angela

Angela67

Angela67

15-02-2020 om 11:43

Net ipv met

(toetsenbordje/telefoon/slordig...)

juf Ank

juf Ank

15-02-2020 om 12:00

Nou Ted

Geen gelijkgestemden zo te zien. Zou je vrouw toch gelijk hebben?

Ted

Ted

15-02-2020 om 17:50

Blijkbaar moet ik mijzelf onder de loep nemen

Nou, de reacties zijn duidelijk. Ik maak me zorgen om mijn dochter dat is alles. Maar goed, ik zal de adviezen ter harte nemen. Bedankt voor jullie eerlijkheid.

Angela67

Angela67

15-02-2020 om 18:01

praat met je dochter

want er was zo'n sire advertentie jaren geleden: zagen alle dieven er maar 'zo' uit. Punt is dat je slechte bedoelingen niet kunt afmeten aan uiterlijkheden.
Dus het is veel belangrijker dat je met je dochter praat over hoe je met elkaar omgaat als jongeren, wat doe je als zij in de sloot springen, spring jij dan ook? als je al vroeg op relatief luchtige wijze kunt bespreken hoe zij zichzelf staande kan houden dan helpt dat zeker bij het opbouwen van haar beoordelingsvermogen. Leer haar vertrouwen op intuitie maar ook dat ze mag checken bij jullie als het niet goed voelt bijvoorbeeld.
en zeg haar ook dat je bepaalde afspraken altijd zult blijven maken totdat ze (16)(18) is gewoon om te zorgen dat jullie in gesprek blijven en dat ze verantwoordelijkheid leert nemen.
Er komen nog genoeg spannende situaties waar die petjes niets bij zijn . ..
gr Angela

Nou

Dan is mijn man zeker ook crimineel, loopt ook vaak met zijn hoodie capuchon op, vooral tegen de kou...

Janeway

Janeway

16-02-2020 om 00:05

oei

Dan is mijn zoon crimineel, maar nee speelt honkbal (petje) en draagt hoodies.. En soms ook samen met capuchon op. Ondertussen valt het mee, zit op het hbo. Speelt in een band, traint een aantal keer per week en gaat soms naar het winkelcentrum met hoodie en petje..
Maak je niet zo druk over de kleding. Hebben ze gedrag wat je niet ok vind zou je daar eens over kunnen kletsen met je dochter.

Truk

Truk

17-02-2020 om 00:19

Modegril

Hoe liepen die kouwelijke mannen er vroeger bij dan? Doen ze dat op het werk ook? Of is het gewoon meedoen met de modegril? Bij volwassen mannen toch niet meer mag ik hopen?

Je kunt er een grap van maken, maar als je een groep tegenkomt die met hoodies lopen ( zelfs in de zomer, net als met die Dopey-mutsen) 's avonds laat, dan voelt dat voor mij toch intimiderend. Zelfs al zit er onder 98% van die hoodies een kouwelijke goedsul. Dat kan ik niet zien want ik zie namelijk geen gezicht meer.

@Emma

@Emma

17-02-2020 om 00:30

truk

Dat is nou juist het spannende: eruit zien als een gangster maar het niet zijn natuurlijk.
Ik liep met een legerjas op doe leeftijd. Erg intimiderend, vond ik zelf.

Ad Hombre

Ad Hombre

17-02-2020 om 11:50

Ook leuk

Met messen rondlopen schijnt tegenwoordig ook een fashion statement te zijn. Je moet wat als je ouders zo tolerant worden dat ze verder alles pikken...

https://www.ad.nl/rotterdam/het-dreigen-met-messen-is-een-hype-onder-jongeren-eerst-online-en-nu-ook-in-de-echte-wereld~add77a57/

Moet kunnen toch? Je bent maar eenmaal jong! (en sommigen worden nooit ouder)

Serieus mensen, misschien moeten we gewoon weer wat terug naar die goeie ouwe tijd dat ouders conservatief en streng waren.

Pennestreek:
"Wat een bekrompenheid zeg. Alsof alles en iedereen die niet voldoet aan jouw normen qua uiterlijk meteen crimineel is ...!"

Het probleem is een beetje dat de criminelen hun grote voorbeeld zijn. De aanbeden rappers maken elkaar massaal af in-real-life als ze al niet gewoon zelfmoord plegen.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_murdered_hip_hop_musicians
https://hiphopdx.com/editorials/id.2098/title.death-is-silent-addressing-hip-hops-rash-of-suicides

Dat was vroeger iets van ver weg uit Amerika, maar helaas heeft het virus hier ook voet aan de grond.

https://www.pzc.nl/rotterdam/ronnie-flex-laat-tattoo-zetten-voor-doodgeschoten-rapper-feis~a19e7533/

Het artikel meldt niet of er een hoodie in het spel was...

Maro

Maro

17-02-2020 om 13:14

ach

Ik begrijp Ted wel. Groepjes jonge mannen zien er dreigend uit. Maar zelf heb ik ook het standpunt: je moet oppassen dat ze niet juist allerlei agressief en intimiderend gedrag gaan vertonen doordat wij (de niet jonge mannen en vrouwen) ons laten intimideren: als de wereld je als bedreigend ziet en met argwaan bekijkt, ga je je misschien juist verenigen tegen die wereld. Zo van: "okay we hebben de naam dan ook maar de daad" . En zo creëer je mede the self fullfilling prophecy.
Terwijl oorspronkelijk het ook gewoon maar lieve onzekere gastjes zijn die zich in een houding moeten geven.

Echt?

'Het probleem is een beetje dat de criminelen hun grote voorbeeld zijn'

Bedoel je dat je alle pubers met capuchons en baseballpetjes persoonlijk hebt ontmoet en naar hun grote voorbeelden hebt gevraagd?
Over generaliseren gesproken ...

Pennestreek

Pennestreek

17-02-2020 om 17:28

Gezellig, Ted heeft gezelschap van Ad

Fijn voor Ad dat hij twee zoons heeft. Hoeft ie zich niet druk te maken over de veiligheid van een dochter.
Totdat zijn zoons thuiskomen met petjes en hoodies, oh horror! Zouden die dan thuis niet meer welkom zijn, als crimineel-in-opleiding?!?

Ad Hombre

Ad Hombre

17-02-2020 om 18:17

Pennestreek

"Fijn voor Ad dat hij twee zoons heeft. Hoeft ie zich niet druk te maken over de veiligheid van een dochter."

Wie denk je dat vaker slachtoffer van geweld worden? Jongens of meisjes?

"Totdat zijn zoons thuiskomen met petjes en hoodies, oh horror! "

Volgens mij heeft iedereen hier petjes en hoodies, inclusief ondergetekende.

Dus, Ad

Van wat voor soort meisje ga jij stuiteren, als één van je zoons er mee om zou gaan?

Vroeger

Liep mijn man ook met hoodies en aussies l, maar toch geen drugsverslaafde crimineel geworden

'Volgens mij heeft iedereen hier petjes en hoodies, inclusief ondergetekende.'

De echte vraag is natuurlijk: dragen jullie de petjes en hoodies TEGELIJKERTIJD .... Brrr.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.