Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Puberteit Puberteit

Puberteit

Lees ook op

Seks als we thuis zijn?

Wat vinden jullie ervan als je dochter of zoon van 16 met een vast vriendje/vriendinnetje seks heeft op haar/zijn kamer als jezelf thuis bent. Vraag is dus niet of je het goed vindt dat ze seks hebben maar dat ze het op hun slaapkamer doen terwijl jezelf beneden zit.


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Nou....

Als je zelf ook geen sex hebt terwijl zij thuis zijn, dan zou ik deze eis redelijk vinden. (Huisregel)

Gr. Poezie.

Maylise

Maylise

05-08-2011 om 18:36

Nee

ik zou dat niet goed vinden maar ik zou het sowieso niet goed vinden als ze seks bij ons thuis zouden hebben.

Als seks bij jullie thuis wel is toegestaan dan is het een beetje vreemd om te eisen dat ze dat alleen doen als jullie niet thuis zijn. Ik snap je gevoel er achter wel maar het is gewoon weinig logisch en ik snap dat betreffend kind het een vreemde regel zou vinden.

Aan de andere kant jullie huis en jullie regels, hoe weinig logisch ze ook zijn verder dus als je het echt niet wilt zou ik het gewoon zeggen.

Huh? (maylisse)

Dus ze mogen van jou wel sex hebben, alleen niet in jouw huis? Waar mogen ze dat dan wel doen? In het huis van het vriendje of vriendinnetje? Is dat niet wat hypocriet?
Verder schrijf je: "Aan de andere kant jullie huis en jullie regels, hoe weinig logisch ze ook zijn"
Jouw kinderen wonen daar toch ook? En ze hebben helemaal niets in te brengen? Nou, dat komt wel erg autoritair over hoor, de gemiddelde puber zou daar zwaar tegen strijden..... met alle gevolgen van dien.

Gr. Poezie.

Hier

zolang ik er geen last van heb ... zoals zij ons niet willen horen ..

Maylise

Maylise

05-08-2011 om 19:39

Poezie

Ik heb sowieso liever niet dat een 16jarige seks heeft ongeacht of dit wel of niet in mijn huis is. Liever nergens. De realiteit is natuurlijk dat ik er niet 24uur per dag bij ben en dat als mijn kinderen besluiten om een andere keuze op dit gebied te maken dat ze dit natuurlijk kunnen doen; al heeft het niet mijn zegen.

En omdat het mijn zegen niet heeft wil ik sowieso niet dat het bij mij thuis gebeurd. Daar heb ik namelijk wel controle op.

En ja, mijn kinderen wonen hier maar zolang ik de hypotheek betaal, het eten op tafel en de kleren op hun rug bekostig lijkt het mij dat ik het voor het zeggen hebben.

Skyler

Skyler

05-08-2011 om 20:59 Topicstarter

Gelukkig

zijn er meer personen die er hetzelfde over denken als ik. Wij hebben hier ook de regel, wij geen seks overdag als er kinderen thuis zijn, dus de kinderen ook niet als wij thuis zijn. Ik voel me daar niet prettig bij en het is mijn huis dus gelden er mijn regels. Bovendien vind ik het ook een kwestie van fatsoen. Een (wilde) vrijpartij terwijl er iemand aan de andere kant van de muur van mee moet genieten brengt diegene in een ongemakkelijke situatie. Ik weet dat er uitspraken zijn als: ik heb liever dat ze het thuis doen dan ergens buiten in de bosjes maar ik denk dat dat 'buiten' doen in praktijk erg meevalt. Maar iedereen zijn mening natuurlijk.

Skyler, ik snap het niet

Vanaf welke leeftijd/ welke tijd mag het dan wel ? Onze zoon heeft slaapt regelmatig met zijn (nu) vrouw aan de andere kant van de muur. Wil je dan zeggen dat wij geen seks mogen/kunnen hebben als hij thuis is ?
En zij ook niet als ze bij ons logeren ?
En waarom moet het een "wilde" vrijpartij zijn ?

Weer

Weer

05-08-2011 om 22:14

Skyler, waar dan?

Ik ben heel erg benieuwd waar ze het dan wel doen volgens jou. Niet thuis, en in de bosjes ' valt wel mee'. Maar waar dan? Ik begrijp nooit zo goed waarom ouders moeilijk doen over thuis dus ik ben echt oprecht benieuwd naar je mening. Overigens zou ik het zelf ook niet prettig vinden als ik thuis was hoor! Ligt ook een beetje aan je huis denk ik.

Ehm?

kwestie van fatsoen?als je gewoon seks hebt met je partner,vriendje of vriendin in je eigen kamer,dan weet toch niemand dat?
dat heeft toch niets met fatsoen te maken?
of doen ze het in de woonkamer waar het hele gezin bij is?
als ik geen seks mag hebben wanneer mijn kinderen thuis(wakker) zijn,dan heb ik vanaf nu geen seksleven meer,want mijn kinderen gaan later naar bed dan hun ouders.

Weer

Weer

05-08-2011 om 22:18

Maylise

Poeh, ik vind je wel heel stellig. Vind je echt dat jij het voor het zeggen hebt zolang jij betaalt? Degene die betaalt is de baas? Dus geld geeft macht en maakt dat je andermans leven kunt inrichten? Of leg ik je woorden nu verkeerd uit? Ik vind, zeker met pubers, dat je heus wel je poot stijf mag houden maar deze argumentatie zou ik zelf niet zo snel gebruiken.

Roosje Katoen

Roosje Katoen

05-08-2011 om 22:39

Hmm

Dat ze seks hebben op hun kamer lijkt me niet zo erg, maar ik zou het wel op prijs stellen als ze zich geluidtechnisch een beetje inhouden zodat je niet mee hoeft te genieten.

Maylise

Maylise

05-08-2011 om 22:48

Weer

Tot op zekere hoogte vind ik inderdaad dat een van de redenen waarom ik bepaalde beslissingen mag maken dat ik degene ben die betaal. De andere reden is dat ik hun moeder ben. Die laatste reden is misschien wel belangrijker. Echter zeker bij volwassen nog thuiswonende kinderen gebruik ik het geld argument zeker wel (my way or the highway) omdat ik het wel een valide punt vindt. Ook bij tieners gebruik het argument dat het mijn huis is en dat dus mijn regels gelden.

Natuurlijk is dat tot op zekere hoogte. Ik kan bepalen dat ik thuis bijvoorbeeld geen sigaretten/alcohol/seks wil maar ik kan niet bepalen dat ze vervolgens nergens roken/drinken/vrijen. Ze weten waarom ik bepaalde regels hanteer en wat mijn redenen daarachter zijn. Ze kunnen zelf bepalen of we ze daar wel of niet mee eens & hoe ze hiermee omgaan. Dat is hun keuze vrijheid. Echter binnen mijn huis gelden gewoon mijn regels, ook als de kinderen het niet met die regels eens zijn.

Weer

Weer

05-08-2011 om 22:54

Ok maylise

Ok Maylise, dat ze jouw regels kennen en jouw redenen weten, daar kan ik wel wat mee. Zo werkt het bij mij ook. Ik begreep het in de 1e instantie dus verkeerd. Ik ben wat allergisch voor 'omdat ik het zeg' en 'omdat ik betaal' etc. maar goed, ik heb nog geen volwassen thuis wonende kinderen!

Maylise

Je schrijft: "Ik kan bepalen dat ik thuis bijvoorbeeld geen sigaretten/alcohol/seks wil"
Geldt dat dan ook voor jezelf, of meet je met twee maten?
Gr. Poezie.

Maylise

Maylise

06-08-2011 om 00:20

Poezie

Nee dat geld niet voor mij. Ik mag die dingen wel als ik daar zin in heb.

Skyler

Skyler

06-08-2011 om 10:42 Topicstarter

Voor de duidelijkheid

Ik heb niet gezegd dat ze geen seks onder mijn dak mogen hebben, maar niet overdag als ik of de (jongere) kinderen thuis zijn. Samen seks hebben is voor mijn gevoel en beleving nog steeds iets waar enige discretie op zijn plaats is en niet hetzelfde als bijvoorbeeld samen een spelletje op de Wii doen. Ook al zouden mijn kinderen al getrouwd zijn dan nog vind ik het niet gepast om seks te hebben als de anderen familieleden door het huis heen lopen. Overigens willen de meeste pubers over het algemeen liever ook geen deelgenoot zijn van het feit dat hun ouders seks hebben.

Tirza G.

Tirza G.

06-08-2011 om 12:02

Skyler

Wéten je oudere kinderen dat ook, dat jij die regel hebt? Ik heb nog nooit nagedacht over de tijdstippen waarop ik seks zou moeten willen hebben en of mijn kinderen daarbij dan al dan niet wakker zouden moeten zijn, dus hier in huis geldt die regel niet.
En hoorbaar zijn/binnenlopen door anderen: dát is hun probleem. Daar zou ik wel op reageren; net zoals ik bij muziekmakende jongens op de deur bonk dat het zachter moet.

Tirza

Tirza G.

Tirza G.

06-08-2011 om 12:07

Poezie

Ja, dat is meten met twee maten. Dat is wat je noemt 'volwassen zijn'. Ik mag dingen die mijn kinderen niet mogen, zélfs nu ze ouder (21 en 17) zijn. Dat is altijd zo geweest en zal altijd zo blijven - althans, zolang ze thuis wonen c.q. hun leven grotendeels door mij wordt bekostigd. Ik wil bijv. niet dat mijn kinderen onder hun 18e jaar alcohol drinken. Ik zal ze het dan ook thuis nevernooit aanbieden, niet met een verjaardag, niet met oud en nieuw, gewoon níet. Ik drink zelf wel (eens) alcohol. Tja.

Tirza

Fiorucci

Fiorucci

06-08-2011 om 13:01

Skyler

Als het prive op hun kamer gebeurt met inachtneming van de geluidsnormen vind ik het geen probleem. Hun kamer is hun prive, ik loop er nooit zomaar binnen, en leer de jongere kinderen ook dat niet te doen.

Kloppen

Inderdaad klop ik altijd even als ik hun kamers binnen wil, maar als ik weet dat ze er met hun partners zijn, kan de was e.d. wel even wachten, toch ?

Ik begrijp ook de ouders niet, die willen dat hun kinderen zich bij hun in de slaapkamer moeten melden na een avondje stappen. Heb je een avond alleen met je partner, wil je toch nog gestoord worden ?!?!

Maylise en tirza

Maylise,jij mag die dingen wel zeg je.
maar ik neem aan dat jouw kinderen als ze ouder dan 18 zijn wel seks,alcohol tabak mogen?ook onder jouw dak?

En Tirza? jij verbied je kinderen( bij jouw thuis) alcohol als ze onder de 18 zijn.
en wat als ze ouder dan 18 zijn?

Privacy

Als mijn kinderen met hun vriend(in) op hun kamer zijn,maakt het me echt niet uit of ze nou een spelletje op de Wii doen of dat ze seks hebben.
Zolang niemand er last van heeft vind ik het prima.
bovendien hebben we hier de regel dat we eerst kloppen voordat we een ander storen op hun kamer.

Sus-anne

Ik kan me heel goed voorstellen dat als je zelf niet rookt en drinkt, je ook niet wilt dat een ander dat bij je thuis doet. Hier geldt het voor roken, maar ik heb een vriendin waar thuis geen alcohol geschonken wordt, prima toch ?

Sarcas

Sarcas

06-08-2011 om 13:47

Geen probleem

Het is hier nooit een probleem geweest. Er was wel eens wat geluidsoverlast, maar nadat we ze hierover hebben ingelicht is het een stuk minder En in het voorkomende geval zetten we de tv/muziek iets harder. Het is nu eenmaal een gehorig huis. Een paar extra schroeven in het bed heeft een kraakproblem opgelost. Iedereen blij.

S.

Shonagh

ja dat begrijp ik heel goed.
maar ik lees dat Tirza en Maylise zelf wel alcohol gebruiken ,dus ik vraag me af of ze het onder hun dak ook verbieden als hun kinderen volwassen zijn en nog thuis wonen?

Maylise

Maylise

06-08-2011 om 14:22

Sus-anne

Het bereiken van de 18jarige leeftijd vind ik niet altijd een reden om dingen in mijn huis toe te staan. Wat de genoemde voorbeelden betreft. Ik heb twee kinderen die niet meer thuis wonen en die allebei roken. Als ze hier zijn roken ze in de tuin. Soort gedoogbeleid zeg maar. Ik zelf rook niet maar mijn man rookt heel soms wel eens. Dat laatste is overigens voor mij geen reden om het wel toe te staan.Wat roken betreft heb ik echter bewust de keuze gemaakt dat vanaf hun 18de ik het toe sta dat ze in de tuin roken. Dit probleem speelde overigens alleen bij de oudste want de tweede roker pas het afgelopen jaar meer gaan roken. Daarvoor rookte ze alleen tijdens het uitgaan.

Ik drink wel, mijn man niet. Ik drink uitsluitend als we gasten hebben die ook drinken want alleen drinken is niet mijn stijl. Een kind van boven de 18 zou dan mee mogen drinken op het moment dat ik alcohol serveer. Ik ben alleen wel degene die bepaald wanneer dat moment er is. Daarentegen is het gewoon niet echt de mentaliteit bij ons thuis om elke dag te drinken dus even een biertje uit de koelkast halen komt gewoon niet voor, of ze nou boven de 18 zijn of niet. Later in hun eigen huis gelden hun regels maar hier doen we dat niet.

Seks hier in huis uitsluitend tussen gehuwden of die nou boven de 18 zijn of onder de 18. Ik mag dus wel

Het is misschien allemaal niet logisch maar dat zijn nou eenmaal de regels die man en ik samen hebben bedacht. Misschien is het paradoxaal/hypocriet dat wij wel dingen mogen of gewoon kunnen beslissen om iets wel of niet te doen als we daar zin in hebben maar zo ligt de verhouding tussen ouder en kind binnen het ouderlijk huis nu eenmaal.

Maylise

Je schrijft: "Seks hier in huis uitsluitend tussen gehuwden of die nou boven de 18 zijn of onder de 18. Ik mag dus wel "
Dus als een andere volwassene met zijn of haar vriend of vriendin zouden komen logeren zouden ze in jouw huis geen sex mogen hebben? (Alhoewel die misschien wel langer samen zouden zijn dan jij en je man?)

Gr. Poezie.

tonny

tonny

06-08-2011 om 16:00

Vast vriendinnetje

Hoe vast is een vast vriendinnetje als je 16 bent?

Ik weet dat ik hier op OO met mijn opvatting enorm in de minderheid ben, toch mijn reactionaire mening; wij hebben onze kinderen meegegeven dat seks geen vrijetijdsbesteding is zoals een spelletje op de Wii of een potje snooker. Het is niet iets wat bij het uitgaansleven hoort of wat je hoort te doen als je een bepaalde leeftijd hebt of een bepaald aantal dagen/weken/maanden verkering hebt. Het is niet perse oke 'als het maar veilig (lees met voorbehoedsmiddelen) gebeurt'.

Seks is prima, verbindend en prachtig - veilig binnen een volwassen relatie van liefde en trouw waarin je je voor goede en kwade dagen aan elkaar verbindt.

Alles heeft zijn tijd. Hoe volwassen pubers zich bij vlagen ook voelen, ze zijn het nog niet en er is nog van alles te ontwikkelen voor het wel zover is.

Ze kregen van mij geen tweepersoonsbed en geen vrijgeleide.

Ze weten wat ik vind en waarom ik dat vind.
Als zij anders dachten/denken, prima. Zij maken eigen keuzes en eigen fouten, al dan niet binnenshuis, en zijn me daar even lief om!

Ondervinding is de beste leermeester, dat geldt voor alle leeftijden.
Lessen zijn duur.
Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.
Bezint eer gij begint.
Een moment van onbedachtzaamheid kan maken dat men jaren schreit.

Je moet als ouders niet te bang zijn om vauit je persoonlijke overtuiging regels te hebben, als je maar kunt uitleggen waarom je die regels van waarde vindt. Als je kinderen op een dag zelf een gezin hebben, hebben zij alle ruimte om het anders te doen.

En terug naar de startvraag: nee, ik geef geen officiele toestemming dat ze seks mogen hebben terwijl ik beneden op de bank zit.

Tirza G.

Tirza G.

06-08-2011 om 16:13

Sus-anne

Nou. Daar zou ik niet zomaar van uit gaan. Hier in huis wordt niet gerookt, door niemand, dus ook niet door mijn kinderen. Alcohol wordt hier alleen op feestjes geschonken; er is hier nooit wijn of bier (of wat dan ook) voor de pak, dat koop ik speciaal in voor feestjes. De oudste (21) drinkt wel eens een wijntje, daar heeft ze het wel eens over. Maar ik heb het hier thuis nog nooit gezien.

Tirza

Tonny

Dat is een goeie: *ik geef geen officiele toestemming*.

dat doe ik ook niet,maar nu een vraag aan jou: verbied jij het?

( ps en nu praat ik over je kinderen die een vaste relatie hebben,dus niet over one night stands)

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.