Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Puberteit Puberteit

Puberteit

Lees ook op

Voor het eerst ongesteld. Hoe oud was jij?

Ik was 13, bijna 14. Ik was mee van de laatste in het vriendinnengroepje waarin ik toen zat. Wij wilden ouder zijn dan we waren. Ik was jaloers op de meiden die al wel ongesteld waren. Ik wilde dat ook. Je moest 16 zijn om in een cafe of iets binnen te komen. Met wat make-up lukte dat ons ook vaak. De voorbode van ongesteld worden had ik al jaren zoals buikkampen . Mijn moeder bereidde mij dan voor dat dit te maken had met mijn eerst menstruatie maar die bleef nog lang uit. O, wat was ik blij toen ik de eerste druppels bloed in mijn slipje zag. Hoe was dat bij jou?


12, in de zomervakantie voor de middelbare school. Vanaf het eerste moment een ramp voor mij. Wat 17 jaar later endometriose blijkt te zijn. 

Ik geloof dat ik 14 was. Weet het nog goed, mijn moeder had me overal op voorbereid en we hadden alles in huis maar net toen logeerde ik bij mijn oma en durfde ik niks te zeggen.

ik weet het dus oprecht niet meer.  Ik denk dus dat het weinig indruk heeft gemaakt.  Ik weet nog wel dat ik in de brugklas een keer was doorgelekt en toen was ik 13 dus moet iets eerder zijn geweest.  

ik was 12 jaar, net voor de brugklad

16 en ik vond het heel fijn dat her zo laat was. Maakte mij er ook niet druk over. 
Oudste dochter 12 en jongste waarschijnlijk met 10 ik vind dat best vroeg en zou het liever anders zien voor ze.

12 jaar.  Net 3 maanden in de brugklas. En wat heb ik het altijd vreselijk gevonden. Altijd buikpijn, soms zo erg dat ik ervan moest spugen. 
Ben inmiddels door de overgang heen en dus niet meer ongesteld, wat een genot. 
40 jaar ongesteld geweest (2x 9 maanden niet door zwangerschap) Wat een hel.

Ik was 15 en de laatste van mijn vriendinnengroepje. Vreselijk was dat, er kwamen allemaal verhalen dat ik nooit kinderen zou kunnen krijgen enzo. 
Nu ben ik 50+ en nog niet in de overgang,  ook dat is laat. Dat is dan wel positief voor je lijf, maar ik ben er ondertussen allang klaar mee. Stop maar met die ongein 😆

Ik weet dat eigenlijk niet meer. ik weet nog wel dat ik af en toe op de middelbare school bijna van mijn stokje ging van de buikkramp. 

brugklas op kamp. Had niks bij me gelukkig maandverband van een klasgenoot kunnen gebruiken.

watertoren

watertoren

23-02-2024 om 10:57 Topicstarter

Ik ben nu inmiddels 58 en ik zou geld geven om nog ongeteld te mogen worden. Tja, wij vrouwen wat te verduren. Ik heb ook last gehad van buikkampen en huilbuiken en chagrijnig als ik ongesteld moest worden maar dat werd met de jaren minder bij mij. Eerlijk gezegd vind ik de overgang en daarna veel erger. Ik denk vaak van was ik nog maar die vrouw die altijd een tampon in haar tas had.

watertoren schreef op 23-02-2024 om 10:57:

Ik ben nu inmiddels 58 en ik zou geld geven om nog ongeteld te mogen worden. Tja, wij vrouwen wat te verduren. Ik heb ook last gehad van buikkampen en huilbuiken en chagrijnig als ik ongesteld moest worden maar dat werd met de jaren minder bij mij. Eerlijk gezegd vind ik de overgang en daarna veel erger. Ik denk vaak van was ik nog maar die vrouw die altijd een tampon in haar tas had.

O nee echt niet,  ben zo blij dat het voorbij is. Dat doorlekken, krampen,  misselijk zijn,  altijd iets in je tas hebben ik ben blij dat het niet meer hoeft. 

Ik was 14, mijn dochters waren allebei 13. 

Dertien dacht ik. Ik wou niet. Dus ik deed of er niets aan de hand was (wist wel wat menstruatie was) en verstopte mijn ondergoed op een domme ondoordachte plek waar het gevonden zou worden. Maar op die leeftijd denk je van: 'uit het zicht dan bestaat het niet meer'. En helaas werd het gevonden en opgemerkt. Dus de cover-up ging niet door.

Bakblik schreef op 23-02-2024 om 11:04:

[..]

O nee echt niet, ben zo blij dat het voorbij is. Dat doorlekken, krampen, misselijk zijn, altijd iets in je tas hebben ik ben blij dat het niet meer hoeft.

Na de tweede keer had ik ook pijnlijke menstruaties met veel bloedverlies.

Ik was 13 denk ik. Vond het niet zo bijzonder. Wist waar de tampons lagen. Heb het maanden later pas aan mijn moeder verteld toen ze keer vroeg of ik ongesteld was omdat ik zo vaak ging plassen. Vond ze jammer, had ze willen vieren. Ik vond het niet jammer dat we het niet gevierd hebben. 

Man en ik hebben samen alleen jongens, maar bonusdochter is net 12 en nog niet ongesteld denk ik.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.