Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Puberteit Puberteit

Puberteit

Lees ook op

Wat draagt jouw puber?

Zoon van 13 begint opeens allemaal noten op zijn zang te krijgen qua kledingkeuze .
Hij heeft nu 3 hoodies en dat is het enige wat hij nog draagt als bovenklesing (over een t-shirt met korte mouwen heen). T-shirts met prints zijn kinderachtig. Snap ik wel, maar effen shirts met lange mouwen wil ie op de een of andere manier ook niet. Schoenen idem dito; dat moesten per se witte leren sneakers zijn. En hij draagt alleen jeans en draagt die altijd met een brede leren riem, ook als ze niet afzakken. Dat staat vet, zegt die dan.
Nouja, broeken en schoenen, daar komen we nog wel uit. Grootste probleem is dus de bovenkleding (en een jas, dat moet óók nog). En het lastige is dat hij dus wel heel goed weet wat ie niet wil, maar wat dan wél, wordt ook niet echt duidelijk. Heb ook wel kleedgeld voorgesteld, maar daar heeft ie evenmin zin in - vast ook omdat ie niet weet wat ie wil, en dan dus gewoon niks uitgeeft. En vrolijk de hele tijd alleen die drie hoodies blijft dragen.
Ik vind het maar lastig. Mijn vragen; wat dragen jullie jongens zoal? In hoeverre bemoei je je er nog mee? 
Ik ben benieuwd!


Hoodies, hoodies, hoodies, op vrije dagen of thuisschool dagen gecombineerd met een joggingbroek. Op schooldagen of op mijn dringende verzoek omdat we ergens naar toe gaan een spijkerbroek. Hij is 17.

Witte sneakers inderdaad. 

En zijn vriendinnetje meestal ook een hoodie met joggingbroek. Maar die heeft nu met het mooie weer ook wel een jurkje aan. En nu trekt hij ineens wel eens een overhemd van zijn vader bij een spijkerbroek aan als ze uit gaan. 

Hoodies! Effen t-shirts, inderdaad enkel met korte mouwen. Thuis liefst joggingsbroeken, voor school (vooral nu het examentijd is) ook al eens een jeans. Lijkt mij perfect normaal. Ik vind er ook niets mis mee. Aja, schoenen: Vans, zwart, enkel dat. Valt mee, want zo heel veel opties heb je niet met een maatje 45

Heb ook wel kleedgeld voorgesteld, maar daar heeft ie evenmin zin in - vast ook omdat ie niet weet wat ie wil, en dan dus gewoon niks uitgeeft. En vrolijk de hele tijd alleen die drie hoodies blijft dragen.

Gaat vanzelf over. Zo te horen hoeft hij niet zoveel en heeft hij nu nog weinig noten op zijn zang. Als je hem nu kleedgeld geeft heeft hij het vast voor als hij meer noten op zijn zang gaat krijgen en kan hij nu wat sparen. 

Ach het kan nog erger. Mijn zoons (17 en 14, kleedgeld) gaan samen winkelen en komen dan thuis met 3 identieke hoodies (zwart) en 3 identieke korte broeken (joggingstof, zwart). Want het was 3 voor de prijs van 2. Dus die delen gewoon dezelfde kleding...

Mooi toch? We hebben met z’n allen veel te veel kleding (en er wordt waanzinnig verspild in deze sector) en mooi dat niet iedereen dat doet. 
wat is precies je bezwaar?

We hoeven echt geen uitpuilende kast allemaal. Maar zo'n hoodie lijkt me met dit weer dus echt veel te warm. Misschien deze week, nu het zo warm is opperen om ook een paar t-shirts met korte mouwen aan te schaffen. 
Ik droeg als puber heel vaak hemdjes of shirts met korte mouwen met een vest. Als ik het dan warm had op school kon ik nog wat uittrekken. En als ik het koud had deed ik het vest weer aan. Sommige docenten hadden de verwarming op standje crematie staan en anderen hadden last van opvliegers waardoor het raam wagenwijd open moest.

En als je nou gewoon samen met hem gaat shoppen? Geeft hij dan niet aan wat hij wil? Of weet hij het gewoon niet zo goed? Ik zou zeggen nou jonge het word enorm warm zullen we wat zomer kleding gaan halen? En dat hij dan ook echt iets nieuws uitzoekt voor de zomer ? ( dat zal dus geen hoodie zijn).

net zoals wij soms niet goed weten wat we willen en echt in winkels moeten rond kijken, zo heeft hij dat misschien ook dat hij gewoon iets moet tegenkomen wat hij leuk vind, want als je het gaat bedenken kom je meestal op hetzelfde uit... een hoodie dus😅.

Rachel, dat zijn non-problemen.

De jongen draagt zijn hoody over een shirt.

Warm= hoody uit. Probleem weg. 

En Rachel, we weten niet wat we willen omdat we teveel hebben, niet omdat we te weinig hebben. 

Stelle schreef op 14-06-2021 om 09:56:

Rachel, dat zijn non-problemen.

De jongen draagt zijn hoody over een shirt.

Warm= hoody uit. Probleem weg.

ja maar ik bedoel aangezien ze nieuwe kleding willen... het gaat niet alleen om warm hij heeft hoe dan ook nieuwe kleding nodig deze periode als ik TS goed begrijp. En deze periode word het ook gewoon warm dus al is het een ander T-shirt kopen ipv die hij al heeft Vandaar mijn voorstel. Je kan je hoodie uitdoen maar daarmee heb je niet ineens een nieuw shirt aan.

en het zelfde geld voor de nieuwe jas, ik denk dat hij gewoon tijd nodig heeft om in de winkels te kijken en rustig te kijken wat hij mooi vind want ook wij kunnen soms niet meteen bedenken wat we nou willen, wij willen ook in de winkels snuffelen tot dat je iets tegenkomt waarvan je denkt ja, dit wil ik.

Maar Rachel, als hij geen nieuwe jas wil, en hij past nog in de oude waarom dan een andere kopen.

Als het 30 graden wordt nou dan zou het kunnen dat de hoodie uit gaat maar reken er niet te hard op. In de winter heeft hij het ook niet koud, maar die hoodie is als een cocon waar hij zich goed in voelt.

Charrel

Charrel

14-06-2021 om 10:22 Topicstarter

Dank jullie voor de reacties tot nu toe! Het ding is vooral dat mijn zoon zo'n beetje woont in zijn hoodies en die worden zo langzamerhand te klein. Als het zoals nu warmer wordt ritst die zijn hoodie open en soms doet die hem uit. Maar voor dat laatste moet het wel heel warm zijn.

Hij moet sowieso nieuwe bovenkleding, en ik denk dat hem ook andere dingen dan alleen hoodies hem heel leuk zal staan. Zijn jeans, sneakers en riemen zijn nog goed. Alleen moet ik me ermee bemoeien, of hem zijn gang laten gaan? Dan kopen we weer nieuwe hoodies een aantal effen kleurige T-shirts en klaar. 

Charrel schreef op 14-06-2021 om 10:22:

Dank jullie voor de reacties tot nu toe! Het ding is vooral dat mijn zoon zo'n beetje woont in zijn hoodies en die worden zo langzamerhand te klein. Als het zoals nu warmer wordt ritst die zijn hoodie open en soms doet die hem uit. Maar voor dat laatste moet het wel heel warm zijn.

Hij moet sowieso nieuwe bovenkleding, en ik denk dat hem ook andere dingen dan alleen hoodies hem heel leuk zal staan. Zijn jeans, sneakers en riemen zijn nog goed. Alleen moet ik me ermee bemoeien, of hem zijn gang laten gaan? Dan kopen we weer nieuwe hoodies een aantal effen kleurige T-shirts en klaar.

Wat ik bij mijn broertje deed (ik neem hem wel eens mee uit shoppen) is hem gewoon zelf laten kijken en dan stelde ik soms een leuke jeans voor en dan zei ik kijk eens ik denk echt dat deze je gangster gaat staan ( dan praat ik op mijn broertjed level)🤣. je hoeft hem niet persee te pakken maar ik denk dat die je super vet gaat staan en hem dan eens laten proberen te passen. Het is vooral zn eigen gang laten gaan maar je kan zeker af en toe wat voorstellen want soms hebben ze het aan en denken ze o ja deze staat wel echt vet. Ik had vroeger ook wel eens dat als ik het zag dacht ik nee maar als ik het dan aan had stond het heel anders en mooi.

dus ik denk zeker dat je af en toe wat kan voorstellen.

Ysenda schreef op 14-06-2021 om 10:18:

Maar Rachel, als hij geen nieuwe jas wil, en hij past nog in de oude waarom dan een andere kopen.

Als het 30 graden wordt nou dan zou het kunnen dat de hoodie uit gaat maar reken er niet te hard op. In de winter heeft hij het ook niet koud, maar die hoodie is als een cocon waar hij zich goed in voelt.

ja precies ik begrijp je, alleen denk ik dat ze hem wat nieuwere soort kleding wil laten proberen.aangezien de hoodies ook te klein zijn. Maar zoals ik net zei je kan altijd wat voorstellen maar hij kiest uiteraard zelf.. 

Als hij zich comfortabel voelt in effen shirts en hoodies is dat zijn keuze. Als de huidige te klein zijn dan koop je nieuwe voor hem. Je kunt voorstellen om een keer wat anders te nemen of een andere kleur/model, maar als hij het niet wil, wil hij niet. Kleding kopen omdat jij dat leuk vindt en hij trekt het vervolgens niet aan is ook zonde.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.