Home » Forum » Zoon met vieze lijflucht

Zoon met vieze lijflucht

WINNEN! 

We geven 3x het boek Eerste Hulp Bij Kinderen weg: zo doe je mee!

55 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Leanne
Zoon met vieze lijflucht

Wanneer ik ’s ochtends de kamer van mijn zoon (18) binnenkom, lijkt het alsof ik tegen een muur op loop. Het is geen zweet, dat gebeurt ook wel eens maar is toch wel anders. Dit is een penetrante lijflucht, iets wat je kunt vergelijken met dat heerlijke babyluchtje wat baby's hebben – maar dan dus het tegenovergestelde!! Nou ben ik momenteel erg gevoelig voor luchtjes (door de overgang wellicht), ik moet ervan kokhalzen… waardoor mijn walging erg overdreven overkomt op mijn zoon. Hij neemt me niet serieus. Maar mijn man ruikt het ook… en ook in de studeerkamer waar zoonlief vaak te vinden is achter zijn computer hangt deze lucht, het is dus niet iets wat ik alleen ruik.

Ik weet niet wat ik ertegen kan doen… Was ik zijn bed, dan ruikt dat na een nacht weer zoals altijd. Hij wordt boos als ik met luchtverfrissers heb gespoten, wat ik begrijp… maar wat dan?! Ook als het beddengoed is afgehaald, ruik ik de lucht in de kamer. Ik denk dat het ook in z’n kleding zit… Ik zet het raam open als hij er niet is, dat lijkt even te helpen… maar ik zou graag een structurele oplossing willen zonder hem teveel voor het hoofd te stoten. Hij is deze week op een studietrip, dus ik heb een week de tijd om de lucht te verdrijven. Het beddengoed zit alweer in de wasmachine, ik heb al soda op zijn matras gestrooid, zijn kleding hangt nu buiten… Tegen beter weten in, want hij komt straks weer terug en dan ruikt het binnen no time weer zoals vanouds. Herkent iemand dit en wie weet er structurelere oplossing voor?

@Emma
Studietrip

Zouden er daar geen studiegenoten zijn die er opmerkingen over maken? Misschien is hij daar gevoeliger voor dan wanneer zijn moeder iets erover zegt.
Hij zal het niet leuk vinden, misschien zelfs erg pijnlijk. Als het een kwestie is van niet wassen is het simpel. Als het dat niet is misschien iets medisch?
Ondersteun hem, probeer hem te helpen. Niet alleen door met een luchtverfrisser te spuiten, maar door samen de oorzaak te vinden. Misschien naar de huisarts?

superpapa
deotje

Herken het van mij zelf ook sterke lijfgeur had zelf helemaal niet in de gaten. totdat collegas het aangaven deo hielp niks blijk een voedselallergie te hebben eiwitten worden verkeerd afgebroken dus melkproducten weggelaten en geen vieze geur meer en altijd deotje bij me zelfs in de auto

Lanza
Naar de dokter

gaan, dit is niet normaal. Doucht hij iedere dag?

Leanne
Het gekke is

... als je gewoon naast hem zit, dan ruik je niets. Misschien is het dan te subtiel. Het is de lucht die in zijn kamer blijft hangen als hij er lang is geweest. Ik weet niet of dat in een klaslokaal over komt. Bij mijn weten (maar ik denk ook niet dat hij dat mij zou zeggen) hebben klasgenoten er nooit iets over gezegd. Het is wel zo dat hij liefst zo min mogelijk doucht... zeker niet elke dag, misschien zo 1x per 3 dagen en dat vind ik weinig voor een jongen van zijn leeftijd. Maar het is dus geen zweetlucht, hij gebruikt ook goeie deo en hij trekt wel elke dag schone kleren aan. Hij denkt zelf dat het komt omdat hij altijd met zijn mond open slaapt. Hij wordt dan met een vieze smaak in zijn mond wakker - zegt hij.
Een allergie zou natuurlijk ook kunnen... maar goed, het zal moeilijk worden om hem hiervoor naar de huisarts te krijgen...!

Mijntje
Raampje open

Raampje open?
Het klinkt al minder alarmerend: namelijk als je naast hem zit ruik je niets.

AlisonH
Gebit

Hoe is zijn gebit? Als hij regelmatig naar de tandarts gaat zou dat in orde moeten zijn maar ik vraag het toch maar. Kan ook enorm stinken.
Verder zou het een maagdarmprobleem kunnen zijn.
Maar wat ook kan is dat de kamer van nature slecht geventileerd is. Dan gaat alles ruiken. Met het raam open slapen helpt, maar sowieso moet er een vorm van ventilatie zijn, ook met raam en deur dicht (dauerluften / kier onder de deur zodat er circulatie is. De kamer van mijn dochter rook ook altijd zo muf toen we hier net woonden, terwijl zij zelf heel schoon is. Bleek dat er totaal geen ventilatie was: dauerluft verstopt en een te goed aansluitende deur. Gefixt en nu is het over.
Drie keer per week douchen is wat weinig, maar nou ook weer niet idioot weinig en als je niks ruikt als je naast hem zit is dat het probleem niet.

Lanza
Dat is weinig

hij sport neem ik aan? Gym op school? En dan maar eens in de drie dagen douchen? Ik zou toch echt een serieus gesprek voeren over zijn hygiëne. Een kind dat stinkt wordt vaak gepest of buitengesloten. Het is niet prettig met die persoon om te gaan. Voor de docenten en andere leerlingen die met hem in een lokaal moeten zitten is het ook niet prettig.

Gewoon standaard iedere dag douchen is echt niet zo'n moeite.

Mijntje
nee hoor Lanza

Als je naast hem zit en je ruikt niets zit het wel snor. Elke dag douchen is intussen al achterhaald, oa door dermatologen. Ik doe het wel, maar ons huispubertje doucht om de dag en stinkt niet. Je kan ook even poedelen bij de wastafel.
Het gaat er meer om dat de kamer stinkt en dat kan een ventilatieprobleem zijn. Ruikt hij het zelf?

rode krullenbol
Nog een mogelijkheid

Misschien huizen er muizen op zijn kamer en ligt er één ergens weg te rotten. Of meerdere natuurlijk. Erger nog: een uitgehongerde rat die wel binnen heeft kunnen komen, maar niet meer naar buiten.

Onlangs vertelde mijn broer Jerome over iets wat in Amsterdam heeft plaatsgevonden. Een bejaarde vrouw die een woning huurt bij wooncorporatie Rochdale - jullie weten wel: die van de weggestuurde Maserati rijdende directeur - had opeens last van een ondraaglijke stank in huis en maden die over de vloer kropen. Toen zij erover klaagde bij Rochdale kreeg zij het advies vooral maar goed te stofzuigen. Bleek dat één van haar buren overleden was ...

Rode krullenbol

Lanza
Als je regelmatig

sport dan is het toch wel lekker hoor, iedere dag douchen. Dat hoeft niet iedere dag uitgebreid met shampoo en sop, dat zullen de dermatologen vast ook beamen.

Hij wil vast ook straks een vriendinnetje en dit is toch echt een giga afknapper.

Fransien
Douchen en gevoelige huid

Lanza, je kletst uit je nek!
Hier een kind, net puber, die echt niet vaker dan om de dag moet douchen om geen last van eczeem te krijgen. Ze kan geen deo met geurstoffen gebruiken (uitslag) en heeft dus een aluinblok. Ze is onder controle van een kinderarts en is gezien door een dermatoloog, van beide heeft ze het dringende verzoek gekregen om niet dagelijks te douchen, juist heet water droogt de huid enorm uit. Beide vinden het huidige iedere dag douchen en bij sporten liefst twee keer per dag onzinnig. Ik ben het met hen eens, ik douche twee tot drie keer per week en gebruik de andere dagen de wastafel en ik ruik niet. En ik gebruik geen deo, kan ik niet tegen. Wasmiddel met parfum, alsjeblieft niet. Wasverzachter zal ik maar over zwijgen, dat komt er van z'n leven niet meer in.

Ad Hombre
Ken het wel

Een van mijn stiefbroers had het ook. De lucht op zijn kamer was echt niet te harden. Ik denk dat het op den duur is overgegaan, maar ik heb hem al 20 jaar niet meer gezien, dus wie weet...

Lanza
Als je

gevoelig bent voor eczeem is dat het advies, maar deze jongen heeft daar geen last van. Hij heeft last van iets anders en dan kan het toch echt helpen om vaker te douchen. De ene heeft hier nu eenmaal meer en sneller last van dan de ander en het kan ook nog een hormonale aangelegenheid zijn wat vermindert als hij wat ouder is.

Dus hup, gewoon onder die douche zeker eens per dag en goede deo gebruiken (niet zo'n goedkope pubervariant).

rode krullenbol
Hmm ...

Mocht een oorzaak buiten de zoon om zijn uitgesloten en de stankoverlast inderdaad op de één of andere manier worden veroorzaakt door het lichaam van je zoon, dan zou je nog kunnen denken aan "oestrogeendominantie". Niet waar, Guppie?

Het schijnt een aandoening te zijn die grote delen van de algehele Nederlandse bevolking treft; zowel mannen als vrouwen niet uitgezonderd! ('pun intended')

Rode krullenbol

Leanne
Sporten, nee,

helaas dat doet/wil hij niet. En hij heeft wel last van een droge (eczeemgevoelige) huid gehad als kind, vooral in de winter. Ik heb het idee dat hij daar overheen is gegroeid, maar dat advies om niet te vaak te douchen heeft hij ook jaren terug van de huisarts gekregen en houdt hij zich graag aan vast. Naar de tandarts gaat hij gewoon 2x per jaar op controle, tot nu toe geen gaatjes gehad.
Ik denk dat het met de ventilatie ook wel mee valt… We wonen in een oud, slecht geïsoleerd huis. Hij slaapt wel noodgedwongen in een kleine kamer (2 bij 2,5m), dus dat zal niet mee helpen. Het raam staat ook niet altijd open, alleen met warme dagen.

Maar het is echt wel lichaamsgeur… een eigen luchtje. Zeker geen lijkenlucht… We hebben een kat die het huis ongediertevrij houdt… En m’n naaste buren heb ik onlangs gelukkig nog wel gezien.. :) dus dat kan ik wel wegstrepen gelukkig!

rode krullenbol
Nou ...

Als die opties afvallen, dan *moet* het wel 'oestrogeendominantie' zijn, toch?

Het wordt de hoogste tijd dat ze daar van regeringswege iets aan doen. Anders moeten wij de vakbond maar eens inschakelen.

@Emma
Haha Rode Krullenbol 😂😂

Ik hoop dat Leanne wel eens een post van Guppie leest en/of snapt waar dit over gaat anders sta je natuurlijk raar te kijken ;-)

rode krullenbol
Ja!

Daar heb jij nou weer gelijk in.

Marinade
Matras?

Ik las dat je het beddengoed vaak wast en met sodakorrels op het matras bezig bent geweest, maar heb je het matras al gecontroleerd, ook onder het tijk? Het is dan wel een oud en slecht geïsoleerd huis, maar zo’n kleine kamer, het raam weinig open en vocht dat een matras sowieso moet opnemen, misschien is het gaan schimmelen?

Fransien
Schoenen?

Schoenen kunnen soms ook voor een behoorlijke lucht zorgen.

Phryne Fisher
Wind

Misschien heeft hij last van nachtelijke flatulentie? Sowieso is dagelijks luchten voor zo’n klein kamertje wel een vereiste voor een goed binnenklimaat.

Pirata
die ventilatie

Toch zou ik dat raam dag en nacht op een heel klein kiertje zetten. Of is er een ventilatierooster?
Als dat niet kan die deur bewerken en daar een rooster in zetten.

Overigens, ik gebruik(te) ook goede deo, maar na een paar jaar zijn mijn stinkbacterieën kennelijk resistent geworden. En dan moet ik overstappen op een ander merk.
Douchen hoeft misschien niet elke dag, maar je kunt in elk geval een washand gebruiken op de dagen dat je niet doucht (doet hij wellicht al).

rode krullenbol
Bij nader inzien

Gezien de afmetingen van de kamer denk ik dat de verklaring naar alle waarschijnlijkheid simpelweg daarin schuilt. Met de deur dicht raakt zo'n beperkte hoeveelheid lucht natuurlijk al snel vervuild met van alles en nog wat. Wat kan zo'n jongen daaraan doen?

Mogelijk vormt het plaatsen van luchtzuiverende planten de oplossing van het probleem. De klimop bijvoorbeeld leent zich daar goed voor. Het staat niet alleen uiterst decoratief wanneer je daar een hele muur mee volhangt.

e kunt met deze plant overigens eveneens je oksels wassen, zoals ik reeds onder de aandacht heb gebracht in: https://www.ouders.nl/comment/6955506#comment-6955506. En zoiets is toch altijd maar weer mooi meegenomen.

Rode krullenbol

Ad Hombre
Goede deo

Wat is nou weer 'goede deo' en hoe herkennen we dat? Extra duur prijskaartje? Quasi-medische mumbo jumbo op het etiket? Goeie marketeers?

(geen verstand van deo, want ik heb het niet nodig! mijn oksels ruiken gewoon naar de zeep van vanochtend, kwestie van de goede bacterieen!)

Wat zijn nou weer goede bacterieen zou je zeggen en hoe herken je ze?

Nou: https://www.newscientist.com/article/2120923-stinky-armpits-bacteria-fro...

Dus, stuur mij maar een fris gewassen zakdoekje dan loop ik er 4 dagen mee onder mijn oksel en stuur ik het terug en doe jij hetzelfde. Probleem opgelost!

Voor slechts 399 EUR per correspondentiebehandeling laat ik jullie meedelen in mijn uitstekend microbioom!

Pirata
Ad

Ja Ad, zoiets heb ik serieus eens overwogen, maar ja, die 399,- schrikt mij wel wat af :-)

Ad Hombre
Pirata

Nou vooruit. Omdat je mijn eerste klant bent krijg je 50% korting. Even mijn rekenmachine zoeken...

Guera
Raam open

Onze kinderen en wijzelf hebben best aardige slaapkamers. 3 x 4 ofzo.
Maar raam staat elke dag hele dag open vanaf opstaan tot iemand er zit om bv te studeren. Anders gaat het echt meuren.
Dus lijkt mij echt gebrek aan ventilatie. Als wij ra aan niet elke dag open zetten kun je ook blokjes snijden van de lucht. Ook van die van de 13 jarige geparfumeerde dame.....

Flanagan
Ventilator

1)Zet gedurende twee weken een ventilator in de kamer zodat deze de hele dag draait als zoon afwezig is. En kijk dan na twee weken of het helpt.
Zet ook de kledingkast deur open zodat het daar ook kan luchten.

2) wasmiddel met sterkere geur voor beddengoed.

3) schoenen uit de slaapkamer.

AnneJ
De remedie

Vanaf de tijd dat zoon een vriendinnetje had ging zijn hygiene met sprongen omhoog. Dan blijkt dat hij al die tips, sokken en ondergoed dagelijks in de was, regelmatig douchen en kleding in de was, je kamer luchten, je bed verschonen, toch ergens wel gehoord heeft.:-)

Overigens 'heerst' hier allergie. Dus deo gaat op de kleding, niet rechtstreeks op de oksels. En we gebruiken azijn en geen wasverzachter voor de was. En geen melkproducten dan aangezuurd zoals yoghurt e.d.

Ad Hombre
AnneJ

"Overigens 'heerst' hier allergie."

Dat is naar mijn weten ook mijn enige allergie en de reden waarom ik ooit gestopt ben met deodorant ergens in mijn late twenties. Ik kreeg er ineens uitslag van, van welk merk ook. Na een paar jaar deo-vrij hervonden mijn oksels de begeerde balans (babies stinken niet naar zweet) en had ik het spul niet eens meer nodig.

"Dus deo gaat op de kleding, niet rechtstreeks op de oksels."

Cold turkey is the only way to go...

Pagina's

Dit moet je weten over mondkapjes!

Belangrijke informatie over mondkapjes: Lees het hier.