Jongvolwassen Jongvolwassen

Jongvolwassen

betsy

betsy

02-07-2019 om 14:55

bijdrage 21+

Zijn er hier ouders die een bijdrage aan levensonderhoud geven aan hun kinderen van 21+? En dan bedoel ik niet kinderen die nog studeren!

Zo, ja, ook als ze uit huis zijn? Bijv. omdat ze zelf niet kunnen rondkomen van wat ze verdienen of geen baan kunnen vinden of een uitkering die niet voldoende is?
En als ik vragen mag, als het een vaste bijdrage is: hoe veel geven jullie dan? En wat vind je ervan, hoe lang ga je daarmee door?

Alkes

'Het lijkt me verder niet nuttig om de hele discussie opnieuw te doen ;-)'

Eens ☺

Lanza

Lanza

24-09-2019 om 10:49

Het is nu echt

anders en stukken moeilijker, Ad. Een hypotheek krijg je een stuk minder makkelijk dan vroeger, de eisen zijn enorm aangescherpt en je moet eigen geld kunnen inleggen.

Een vast contract hebben de meeste jongeren niet meer, dus zekerheid is er niet. Ik zie het bij veel van mijn vrienden, die nog altijd geen huis hebben kunnen kopen (we zijn nu allemaal 30-35 jaar). De kinderwens is er wel, maar wordt uitgesteld, omdat er geen zekerheid is. Niet financieel en ook niet wat betreft toekomstperspectief en woning.

En dat terwijl bijna al mijn vrienden tenminste een hbo opleiding hebben afgerond en vaak een universitaire master hebben. Dat betekent allemaal niks meer. Het is erg onzeker.

Lanza

Lanza

24-09-2019 om 10:55

Wat ik bij vrienden

zag toen we die leeftijd hadden, was dat ouders vaak nog wel iets betaalden. Vaak was dit een structurele bijdrage, zoals de zorgverzekering of het telefoonabonnement, of ze sprongen bij wanneer er onverwachte hoge kosten waren.

Ik zou het voor mijn kinderen wel doen. Het is niet makkelijk om net te beginnen en je gunt je kinderen wel iets. De meeste vijftigers en zestigers zitten er warm bij, dus waarom dan niet iets bijdragen aan de hogere lasten die op deze generatie worden afgeschoven?

Reageer op dit bericht

Als je wilt reageren moet je eerst inloggen of je aanmelden.

Aanmelden