Jongvolwassen Jongvolwassen

Jongvolwassen

Lees ook op

Kamer in Utrecht

Hoi allemaal, 

Mijn dochter gaat komend schooljaar studeren in Utrecht. Hoewel ze eerst nog moet slagen, zijn we wel al op zoek naar een kamer. Ze staat al anderhalf jaar ingeschreven bij de SSR, helaas daar nog niet hoog genoeg op de wachtlijst om überhaupt uitgenodigd te worden om te hospiteren. Ook net ingeschreven bij Stadsoase. 

Iemand nog meer tips? 

Daarnaast is zij niet de extraverte jonge vrouw die graag een wijntje lust , waarmee vaak geadverteerd wordt, op Facebook. Hoe kom je toch in aanmerking voor een kamer als je niet drinkt, geen lid wil worden van een vereniging waar je moet drinken, en een beetje introvert bent? Tips zijn welkom. Ze wil wel graag een leuk studentenleven, maar ze wil gewoon niet drinken en niet tot s avonds laat/s ochtends vroeg in de gordijnen hangen. 

Thuis blijven wonen kan, maar het is twee uur enkele reistijd. Dat wordt denk ik een beetje veel op termijn. 

Alvast bedankt voor het meedenken! 


Utrecht is inderdaad heel moeilijk, mijn kinderen zijn hier geboren en getogen en de oudste staat al bijna 9 jaar ingeschreven voor woonruimte.

Ik weet dat er voor studenten wel steeds meer studentenkamers/woningen bij worden gebouwd. Misschien kunnen jullie eens contact opnemen met woningbouwvereniging Mitros: https://www.mitros.nl/ik-zoek-een-huis/bedrijfsruimtes/kamers/

Kijk eens bij anti-kraak of anti-leegstand. Zit soms wel wat tussen.

EmmaT schreef op 28-05-2021 om 08:57:

Kijk eens bij anti-kraak of anti-leegstand. Zit soms wel wat tussen.

Ik heb begrepen dat je je daar niet meer kunt inschrijven, behalve als dat via iemand is die al in hun systeem staat.

Poezie schreef op 28-05-2021 om 09:24:

[..]

Ik heb begrepen dat je je daar niet meer kunt inschrijven, behalve als dat via iemand is die al in hun systeem staat.

Dat zou jammer zijn.

EmmaT schreef op 28-05-2021 om 10:18:

[..]

Dat zou jammer zijn.

Dat is zeker jammer, maar wel logisch. Utrecht heeft al geen ruimte voor degenen die er geboren en getogen zijn (getuige mijn eigen zoon die op zijn 27e nog steeds bij mij moet wonen.) Voor mensen van buitenaf wordt het dan helemaal moeilijk.

In de plaatsen buiten Utrecht geldt vaak kernbinding. Daar kom je als rasechte Utrechter ook al niet tussen. 

Je zou op spots4you kunnen kijken. Wij wonen in Utrecht, maar dochter wilde toch kijken naar iets voor zichzelf en daar waren wel studio’s beschikbaar. Verder zou je kunnen inschrijven bij SSH. En op woningnet zijn er ook loterijwoningen, kans is klein, maar proberen kan altijd.

Jullie kunnen ook briefjes ophangen in supermarkten, misschien is er wel iemand die een kamer wil onderverhuren.

Ja, of probeer voorlopig een ruimte te huren op een camping. Er zijn nogal wat mensen die alleen in het weekend naar hun vakantiehuisje of caravan gaan en dan gaat je dochter weer naar huis, in de omgeving van Utrecht.

Utrecht is heel lastig. Ik ken verschillende personen die daarom in Leiden of Nijmegen zijn gaan wonen, waar ook kamernood is… 

Als het niet lukt is kijken naar omliggende plaatsen wel een optie. Arnhem, Tilburg, Wageningen? 

Grappig Violetta, Wageningen en Arnhem komen misschien nog wel enigszins in de buurt van Utrecht, maar Nijmegen, Tilburg, Leiden?

Omliggende plaatsen van Utrecht zijn De Bilt, Bunnik, Odijk, Zeist, Driebergen, Houten, Nieuwegein, Woerden/Harmelen. Eventueel Hilversum/Bussum. 

Wat ze ook zou kunnen doen is beginnen in Zeist, in de Waranda. Vaak zijn studenten daar eerder aan de beurt. Het ligt een klein half uurtje fietsen vanaf Utrecht, maar dichter bij de uni. Mijn zoon is ook geen feestneus, en ook wat introvert, het heeft een half jaar geduurd voor hij een kamer in Zeist had. Daar zaten toen allemaal wel wat serieuzere studenten. Na een jaar zit hij nu in Utrecht, een complex dat volgens mij de Sterre heet. Na heel veel hospiteren, dat wel. Ik bewonder zijn doorzettingsvermogen! Misschien is de omweg via Zeist een optie voor je dochter?

Voor studenten wordt er nu veel bijgebouwd en op leidsche rijn staan oa woontorens waar oudstudenten ook voorrang op krijgen. Ik denk dat het inmiddels dus niet zo moeilijk meer hoeft te zijn om als student woonruimte te vinden. Wel vragen ze daar uiteraard de hoofdprijs voor.

Egel. schreef op 25-07-2021 om 00:26:

Grappig Violetta, Wageningen en Arnhem komen misschien nog wel enigszins in de buurt van Utrecht, maar Nijmegen, Tilburg, Leiden?

Omliggende plaatsen van Utrecht zijn De Bilt, Bunnik, Odijk, Zeist, Driebergen, Houten, Nieuwegein, Woerden/Harmelen. Eventueel Hilversum/Bussum.

Ik heb me daar ook vaak over verbaasd. Beide plaatsen zijn al gauw een uur reizen toch? Maar blijkbaar konden die mensen daar wel terecht. (Meer kamers dan in het Gooi e.d.?) 

Zelfs leidsche Rijn is niet te doen hoor. Wij wonen daar en dochter zou graag op zichzelf willen. Er zijn studio’s bij station leidsche Rijn (ook via spots4you.nl) maar dan betaal je wel minimaal 1000 voor een kleine studio. Dan zou ik eerder voor de goedkopere studio’s op die site gaan die wel in de buurt van de universiteit zijn.

Voor werkende jongeren is er op dit moment helemaal niets. Ze krijgen geen voorrang ivm kernbinding, maar je mag ze ook niet eerder inschrijven bij woningnet. 
Mijn jongste heeft inderdaad woonruimte gevonden omdat hij student is maar voor mijn oudste die binnenkort 27 wordt en sinds zijn 20e voltijd werkt en nog niet genoeg verdient om in de vrije sector te huren is er pas over een paar jaar zicht op een woning. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.