Vakantie winnen voor het hele gezin? Doe nu mee met onze leuke actie!
Algemeen Ouderschap Algemeen Ouderschap

Algemeen Ouderschap

Lees ook op

Afstemmen agenda met man

Hoi allemaal,

Even een kort vraagje. Welke agenda is het makkelijkst om met het gezin te gebruiken?
Geen gedeelde agenda werkt voor ons in ieder geval niet. Wel geprobeerd

Groet Mary

Peiling

Welke agenda gebruiken jullie
51 stemmen
12%
47%
41%

Wij gebruiken een papieren familie planner, waar iedereen zijn afspraken op staan. Maar volgens mij gebruikt niemand van ons een digitale agenda.

Ik heb mijn Google agenda gedeeld met mijn man, maar hij kijkt er nooit in. In de praktijk zet ik dus alles ook zijn afspraken in mijn agenda en vraagt hij aan mij of we een bepaalde dag al iets hebben. Dit gaat meestal goed en zo niet dan is hij het mij vergeten te vertellen en is het zijn eigen schuld. Nu hebben we over het algemeen ook niet zo veel afspraken vast staan, dus dat scheelt.

Wij gebruiken een gmail agenda, waar ik mijn privé afspraken ook instaan. Zijn werkagenda kan ik niet inzien, dus dat moet ik altijd even afstemmen, hij ook met mij. 

wij gebruiken timetree. Heel fijne app vind ik

We delen geen agenda, we appen elkaar afspraken en die zetten we dan in onze eigen agenda. Gaat meestal goed. Soms een extra appje van te voren "niet vergeten dat we...",  maar zoveel afspraken hebben we eigenlijk niet. 

We hebben sinds een tijdje een gedeelde Gmail agenda met het rooster van man (wisselende diensten) en gezamenlijke afspraken. Ik zet ook vaak mijn sport afspraken erin en privé afspraken zodat hij kan zien dat hij dan niet weg kan. Hij doet dat helaas (nog) niet altijd en dan hebben we wel eens een probleem als we beide iets gepland hebben en geen oppas.  Maar we moeten beiden nog wat wennen dus dat gaat vast beter in de loop van de tijd als het wat meer een gewoonte is. 
Ik ben er iig blij mee

De Samsung-agenda staat op onze beider telefoons en dat werkt prima voor ons. Afspraken die er niet in staan, bestaan dus niet en kunnen geen doorgang vinden .

hier een papieren familie agenda. Werkt nog steeds prima. 

Wij gebruiken de Google agenda. Iedereen heeft een eigen kleur en het is lekker overzichtelijk. In de praktijk gebruiken man en ik hem en vullen we zelf de afspraken van de kinderen (15 en 18) er in. We hebben de agenda ook op de IPad die thuis ligt als de kinderen willen kijken. 

een papieren familie agenda van Studio Onszelf 

Bij nader inzien hebben we een gezamenlijke gmail agenda (met het hele gezin), maar daar kwam ik een paar weken geleden achter - dus gebruiken we niet .

We hebben elk een eigen agenda en voegen elkaar aan de afspraak toe als de ander ervan op de hoogte moet zijn (het is duidelijk waar we beiden heen gaan en welke alleen één van ons betreft).
Van de kinderen heb ik een aparte gedeelde agenda 'sport' voor man & mij ter info. Dingen waar de kinderen heen en die ik wil onthouden (bv omdat ze niet mee-eten of elders slapen) zet ik als afspraak in mijn agenda. En werk van de kinderen staat ook een aparte gedeelde agenda van man & mij. Mijn sport kan ik vanuit de sport-app delen met mijn gmail agenda en met die van man.
Alles gmail trouwens.

Wij hebben met het hele gezin een gedeelde outlook agenda. Anders is het echt niet te doen met de afspraken van iedereen. Ik onthou best veel maar manlief kan gerust 6x vragen hoe laat de voetbaltraining ook alweer is die hij nota bene zelf moet geven (zeker nu de tijden weer veranderd zijn voor het nieuwe seizoen).  En zo weten de kinderen (pubers) bijvoorbeeld ook wanneer ze moeten opdraven voor een verjaardag/uitje/etentje enz, zodat ze daar zelf geen andere afspraken kunnen plannen. Ze moeten ook dus niet vergeten in de agenda te zetten als ze zelf een feestje/afspraken hebben. Ik vind het echt ideaal.

Bijtje82 schreef op 22-08-2023 om 16:37:

https://support.google.com/families/answer/7157782?hl=nl&co=GENIE.Platform%3DAndroid

Wij hebben deze inderdaad. Dus ieder onze eigen agenda en daarnaast een family agenda waar we dingen inzetten die relevant zijn voor beide. 

Bijtje82

Bijtje82

22-08-2023 om 18:28

Ik heb deze 😜

shopping?q=tbn:ANd9GcS6bji4D94DNV29IC_BfmKUVk1MOnfG_mIsqAuk32aSyVdM87ycL62I0Smyq88hV9M0GlHsQOwr&usqp=CAc

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.