Algemeen Ouderschap Algemeen Ouderschap

Algemeen Ouderschap

Lees ook op
Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

03-09-2015 om 19:18

Because we carry...

Graag wil ik deze actie onder jullie aandacht brengen!

Heb je nog een draagzak of draagdoek liggen? Deze kun je inleveren bij Because we carry. Er is blijkbaar een heel netwerk over Nederland uitgerold waar je deze kunt inleveren en zij zorgen ervoor dat ze in Lesbos bij de Syrische vluchtelingen komen.

Voor meer informatie kun je gaan naar:

https://www.facebook.com/events/600025363473454

Of even googlen op Because we carry.


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

En dat is handig omdat?

Er is zo'n enorme schaarste aan draagdoeken dat dat via een inzamelingsactie in Nederland, opgehaald, gesorteerd en dan doorgestuurd moet worden? Draagdoeken zijn niet te koop in Griekenland? Is het niet veel efficienter dat de mensen daar voorzien worden van de zaken die nodig zijn door ze zoveel mogelijk lokaal aan te schaffen?

Een ondoordacht plan. Maar goed, het gaat uiteindelijk natuurlijk om het goede gevoel van de gevers, zoals altijd in dit sort gevallen.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

04-09-2015 om 11:09

Pfff Mark

Wat boeit mij dat nou. Ik heb er hier nog een liggen, die stond op Marktplaats en leverde een tientje op.
Voor dat geld breng ik hem liever naar een inzamelpunt hier in de buurt. Van daaruit zit er een hele organisatie achter die dat allemaal verder regelt. En ja blijkbaar is daar dus behoefte aan.

Kost mij weinig en levert mij inderdaad een goed gevoel op. Wellicht dat er meer mensen zijn die er zo in staan. Voor DIE mensen heb ik dat berichtje hier neer gezet.

Mooit toch Ginny.

DAt jij er blij van wordt. Daarom zijn zulke acties tenslotte zo'n succes, omdat ze de goede gevers een goed gevoel geven over zichzelf.

Mooi hoor, menig goed doel is er heel rijk van geworden, van deze gevoelens.

Je staat nu ook aan de goede kant, mooi is dat.

Niet dat het op enige manier bijdraagt aan welke oplossing van de vluchtelingencrisis dan ook, maar wellicht heeft er iemand nog wat aan.

Angela67

Angela67

04-09-2015 om 15:17

de oplossing

Mark,
De oplossing van de vluchtelingencrisis zit 'm in ontzettend veel hele kleine dingen, die opgeteld een heel groot probleem misschien wel nooit kunnen oplossen.

en het zijn twee dingen: het feit dat ze moeten vluchten én het feit dat ze daar zijn zonder spullen.

als je een van de twee positief kunt beinvloeden werk je volgens mij mee aan een oplossing.

tenzij je van mening bent dat een gratis draagzak er voor zal zorgen dat er nóg 1000000000 Syriers komen . . . ?

gr Angela

Ik ben van mening

dat zolang er blijkbaar het beeld heerst, geschetst wordt en soms d.m.v. door mensensmokkelaars verspreide brochures, daadwerkelijk gepropageerd wordt dat het in (alleen bepaalde landen in Europa, Zweden, Duitsland, Engeland, Nederland) in ogen van de vluchtelingen, een luilekkerland is, waar je asiel krijgt, je familie over kunt laten komen, je een huis met meubilair krijgt en gratis geld toe, het probleem niet kleiner wordt, maar groter.

Die mensen in Griekenland, die komen rechtstreeks over uit Turkije. Turkije is veilig, er is daar opvang en er is geen dringende reden voor al die "bootvluchtelingen" om hun goede geld uit te geven aan de mensensmokkelmafia en vervolgens hun leven, en dat van hun kidneren te wagen op de Middellandse zee.

Het arme kind dat daar doo op een strand gevonden is, van de foto, woonde zijn hele leven al in Turkije. In Istanbul, in een appartement dat betaald werd door familie uit Canada. Ze beseften dat ze kansloos waren op asiel in Canada en vader wou graag nieuwe tanden. Dat kon hij, meende hij en wellicht ook daadwerkelijk wel in Zweden krijgen. Verder zou het leven, naar hun mening, in Zweden veel aantrekkelijekr zijn dan in Istanbul. Dat zal waarschijnlijk nog waar zijn ook.

Dus heeft hij duizenden en duizenden euro's gespendeerd aan criminelen en uiteindelijk zelf een (lek)bootje gekocht en zijn gezin daar op gezet. Resultaat? De hele familie dood behalve vader en blijkbaar is dat de schuld van iedereen (en dan vooral van ons, vuige westerlingen die niet iedereen zomaar binnen laten) behalve van de vader zelf.

Het is gewoon emotiepolitiek i.p.v. dat mensen hun verstand gebruiken.

Het onbepertk toelaten van vluchtelingen in Europa is geen oplossing. Het is symboolpolitiek.

waarom zouden al die lui, die blijkbaar rijk genoeg zijn en stom genoeg zijn om duizenden euro's te spenderen om in Europa the koemn en hun Eigen leven en dat van hun kinderen in gevaar brengen meer recht hebben op een verblijf heir in Nederland dan de veel grotere aantallen die daa rin kampen zitten, In buurlanden verblijven, die daar, zo goed en zo kwaad als het kan, wat van hun leven proberen te makien, die wellicht terug willen zo snelo dat kan.

Een vluchteling in Nederland kost het tien tot hondervoudige van wat een goede opvang in de meeste buurlanden van conflictgebieden kost. Vluchtelingen hier naar toe laten komen is compleet inefficient, lost het problem niet op. Heeft een aanzuigende werking en is feitelijk een soort loterij waarbij je, i.p.v iedereen naar rato te helpen je een klein groepje de hoofdprijs (asiel in Nederland) geeft en de rest afscheept met wat kruimeltjes.

http://www.elsevier.nl/Buitenland/achtergrond/2015/9/En-dan-nu-de-feiten-rond-Syrisch-jongetje-Aylan-2680954W/?masterpageid=5572

Faatje

Faatje

04-09-2015 om 16:51

Mee eens

Helemaal mee eens Mark. Triest triest triest maar de problemen moeten in de regio worden opgelost en niet hier. Aanpakken die mensensmokkelaars! In het middenoosten zijn megarijke landen die echt helemaal niets doen. Die hebben hun grenzen dichtgegooid. Iedereen naar Europa halen hoe goed bedoeld ook lost helemaal niets op en creeert weer generatielang problemen. Hebben we dan helemaal niets geleerd. In de regio waar de mensen vandaan komen helpen. Dan help je pas echt en niet van de regen in de drup.

Inderdaad

De Golfstaten en Saoedie-Arabie doen hoegenaamd niks aan opvang. Wat ze wel doen is rebellen steuenen en tot niet zo lang geleden nog IS zelf.

De Wahabieten in Saoedie-Arabie zijn dol op liefdadigheid, zolang dat betekent het sponsoren van fundamentalistische moskeen over de hele wereld en het steunen van terroristen.

Amare

Amare

04-09-2015 om 17:04

maar

'Verder zou het leven, naar hun mening, in Zweden veel aantrekkelijker zijn dan in Istanboel. '

Ik snap niet goed waarom het erg is dat mensen dan een poging wagen om een beter leven te krijgen. De manier waarop is niet handig, want het is levensgevaarlijk en biedt voorlopig alleen zicht op een vluchtelingenkamp. Maar waarom mogen mensen niet vluchten voor een oorlog of voor armoede? Onze voorouders zijn hier ook heen komen vluchten. Er zijn enorme volksverhuizingen geweest in de 2e eeuw voor Christus (Germanen), in de 4e eeuw (Franken), in de 7e eeuw, rond de Gouden Eeuw in de 16e eeuw (het aantal inwoners van Amsterdam steeg door de komst van de vluchtelingen van 30.000 in 1578 tot 108.000 in 1622), rond 1914 (Nederland werd toen overspoeld door vluchtelingen uit België, naar schatting meer dan 1 miljoen!), na 1945 (300.000 Indo’s en Molukkers uit het voormalig Nederlands-Indië) en ga zo maar door.

Dus wie zijn wij om te roepen dat wij het alleenrecht hebben in Europa?

Amare

Amare

04-09-2015 om 17:07

Mark74, dat is dus niet waar

'De Golfstaten en Saoedie-Arabie doen hoegenaamd niks aan opvang.'

Dat is een regelrechte leugen.
Meer dan vier miljoen Syriërs zijn sinds in 2011 de opstand tegen Bashar al-Assad uitbrak hun land uit gevlucht, van wie 95 procent zich nu in vijf landen bevindt: Turkije, Libanon, Jordanië, Irak en Egypte. Turkije heeft 1,59 miljoen vluchtelingen en is daarmee het land met de meeste vluchtelingen in de wereld! Libanon daarentegen heeft de meeste vluchtelingen per inwoner: 232 op 1.000 staatsburgers. Dit zijn allemaal officieel geregistreerde vluchtelingen, dus de illegale vluchtelingen komen er nog bij.

Probeer je in ieder geval te verdiepen in de feiten voor je je mening uitbraakt.

Evanlyn

Evanlyn

04-09-2015 om 17:13

Huh Amare?

Saoedi-Arabië is toch niet Turkije of Jordanië??

Dat mensen proberen hun leven te verbeteren vind ik ook prima, alleen is het dan handiger als ze eerst de juiste informatie raadplegen. Via Internet zou dat niet moeilijk moeten zijn en dan weten ze dat ze geen kans maken op hun gedroomde leven.

@Amare

ben jij nou zo dom of ben ik nou zo slim?

Jij noemt een heleboel landen op. geen ervan is een golfstaat of Saoedie-Arabie!

Ik zou dus zeggen, verdiep je zelf eens in de feiten en neem eens een lesje topografie voor jij je obligate mening uitbraakt!

http://www.elsevier.nl/Buitenland/achtergrond/2015/9/Waarom-rijke-Golfstaten-geen-Syrische-vluchtelingen-opnemen-2680171W/?masterpageid=158493

Faatje

Faatje

04-09-2015 om 17:19

Amare

Wie zijn wij dat we het alleenrecht hebben om te wonen in Europa vraag jij? Nou heel simpel hoor, wij zijn burgers van Europa en daar geldt een wet. Die wet is voor iedereen en daar draag ik ook belasting aan af. En best veel eerlijk gezegd. En in die wet staat heel duidelijk wie zich hier mogen vestigen en wie niet. Ik zou ook graag in Nieuw Zeeland willen wonen en dat mag ook niet. Van hun wet niet snap je?! das dus balen voor mij maar tja... Het is een grote boze mensen wereld....
Dus eerst maar eens die wet veranderen als je wel wil dat alle grenzen open gaan. Dat doe je via de politiek. Dus word lid van een politieke partij, stem op je partij etc.
Oh ja, regel ook meteen een enkeltje nieuw Zeeland plus pasport voor mij graag.

@Amare

Waar zeg ik dat het erg is dat mensen een poging wagen om een beter elven te krijgen? Nergens toch?

Feit is alleen dat al die Syriers die uit Turkije naar Griekenalnd gaan niet op de vlucht zijn voor oorlogsgeweld. Ze zijn op zoek naar een beter, rijker, stabieler, aantrekkelijker, beter bestaan. Allemaal heel begrijpelijk en allemaal geen reden voor asiel.

Leuk dat jij de grote volksverhuizingen er bij haalt. Dat is wat het Romeinse rijk op de knieen bracht.WEen eeuwenoude hoogstaande een hoogontwikkelde cultuur deie enorme massa's aantrok die een veel primitiever leven leiden. Het gevolg?de donkere middeleeuwen, weg met de badhuizen, theaters, central verwarmde huizen, georganiseerde regering.

De Romeinen waren ook goed in het toelaten van steed neiuwe gropen immigranten. Net zoalng tot er geen Romein meer over was.

Ik zou zeggen, voeg de daad bij het woord.Zet je huis open voor iedereen die een beter leven wil.

Wij hebben niks te winnen bij het toelaten van grote groepen vluchtelingen. Alle vluchtelingen ter wereld toelatzen lost nog geen enkele problem op, maar zal alleen amar enorme problemen creeeren. Een enkeling toelaten is symboolpolitiek, mensen valse hoop bieden terwijl het feitelijk gewoon de staatsloterij is met een winkans van 1 op de miljoen.

@Amare

Wie ben jij en wie zijn jouw kidneren dat ze eht alleenrecht hebben om in jouw huis te wonene? Nou? Jouw kidnerne ehbben toevallig ook maar geluk gehad dat ze uit jouw geboren zijn. Daar hebben ze nisk voor hoeven doen.

Ik vind dat die arme bijstandsmoeder bij jou op de hoek ook recht heft om ahar kidneren in jouw mooie huis te laten wonen. Dat die kidneren er ook recht op hebben dat jij mooie kleren voor ze koopt en goed spe3elgoed. Toch?

Dan hebben jouw kinderen maar net iets minder om te dragen en om mee te spleen?

Hartstikke goed, als ji zo denkt. Graag ook de daad bij het woord voegen in je dagelijks leven. En dan echt en dan niet een tientje doenren of een draagdoek, of 0,01% van je inkomen. Nee gewoon op het minimum gaan leven en alles weggeven aan de armen.

Ik persoonlijk zorg liever voor mijn eigen kinderen eerst en hou graag het gros van mijn eigen welvaart voor mijzelf en mijn dierbaren. Heel egoistisch, net zo egoistisch als naar een ander land vluchten omdat jet het leven in een opvangkamp verschrikkelijk vindt.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

04-09-2015 om 18:09

Jammer....

Dat het weer ontaardt in een welles-nietes discussie over De Vluchtelingen.

Daar heb ik de afgelopen dagen al meer dan genoeg van gezien.

Ja het is ingewikkeld. En ja er zitten heel veel kanten aan. En ja het is niet zomaar op te lossen. Zeker niet door een paar goedwillende leken hier op dit forum.
Maar ondertussen zijn die mensen daar nu wel. Op een eiland. Met zijn allen (of in een trein, of een kamp, of noem maar op...). Je hoeft geen Rocket Science gestudeerd te hebben om te snappen dat dat geen pretje is en vast ook niet veel langer zo kan blijven. Ik persoonlijk ben nog steeds van mening dat niemand vrijwillig en voor de lol heel zijn leven opgeeft om in een wankel bootje te stappen.

Ik heb het goed hier en nee ik hoef echt geen vluchtelingen hier in huis, maar eens een keertje minder een luxe broodje eten zodat een ander ook wat heeft, vind ik geen bezwaar. Vandaar dat ik dit onder de aandacht breng.

Als Mark graag zijn onderbuikgevoelens wil ventileren, dan graag in een eigen draadje....

@Ginny

Wat een dooddoener trouwens. Onderbuikgevoelens. Vraagtekens zetten bij de huidige vluchtelingenhype mag blijkbaar niet, want onderbuikgevoelens.

Sneu hoor.

Verder, volgens mij zit er geen eigendomsrecht op de draadjes hier.

Eet je vooral af en toe een luxe broodje minder hoor. Is vast goed voor de lijn. Voor de rest is het gewoon zinloos, maar als jij je er goed bij voelt, ga je gang. Zolang je mij maar niet verplicht een broodje minder te eten.

Priscilla

Priscilla

04-09-2015 om 18:49

lastig

Ik vind dit ook een hele lastige kwestie. Het lijkt me vreselijk om in zo'n land te wonen als Syrie. IS, brrr. Vluchten naar een veilige plek is dan zeker iets wat je doet. Maar als je dan in veiligheid bent (een kamp is niet fijn maar wel veilig en het is toch de bedoeling uiteindelijk weer terug te keren), ik moet dan steeds denken, als je vlucht voor de situatie en je bent in veiligheid (of dat nou Turkije is of Hongarije of Jordanie), waarom ga je dan toch je leven en dat van je vrouw en kinderen in gevaar brengen en ze op een slechte boot zetten, omdat die veiligheid kennelijk niet goed genoeg is? Dat je kennelijk nog meer wil?
Dat gezegd hebbende en weer terug naar het onderwerp: waarom alleen draagdoeken? Is een zwemvest niet veel belangrijker? Had dat jongetje (en zijn broertje en dat andere meisje en zijn moeder) een zwemvest gehad, dan hadden ze nog een beetje kans gehad op zo'n lekke boot. Nu geen enkele.

Kom op Priscilla

De belangrijkste persoon aan boord had een zwemvest aan hoor. Jawel, de vader. En voor implantaten zou ik ook mijn leven en dat van mijn kinderen wagen hoor. Je wilt tenslotte geen Turks kunstgebit.
De man heeft meer dan 5000 euro besteed aan zijn pogingen anar Europa te komen. Daar had hij heel wat tanden voor kunnen kopen.

Maar goed, het is onze schuld!

Allemaal arme mensen toch?

Ja, ja. De rijkelui uit Syrie bedoel je. Dat zijn degenen die het geld hebben voor een flink deel. Vaak nog ondankbaar ook.

Maar goed, de Gutmenschen hier hebben weer een goed doel om zich op te storten en om zich moreel superieur over te voelen.

priscilla

priscilla

04-09-2015 om 19:18

nu haak ik af

Ik haak weer af gezien je toon en verbetenheid en ik mensen die de term gutmenschen gebruiken, ik heb niks met hen.
Maar goed, ben wel geschokt dat pa wel een reddingsvest had. Dat beeld van dat jongetje blijft mij op t netvlies staan.

Amare

Amare

04-09-2015 om 19:23

jammer

'Maar goed, ben wel geschokt dat pa wel een reddingsvest had'

Dus omdat 1 man een reddingsvest aan had, mogen al die andere vluchtelingen verrekken? Want dat zijn dan vast ook oplichters en egoïsten ... Toch?

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

04-09-2015 om 19:26

Sorry Mark

Aan deze discussie doe ik niet mee. Of nou ja niks sorry eigenlijk...

Voor de rest. Mocht iemand nog een draagzak, draagdoek, rugdrager oid hebben en deze kwijt willen. Er zijn door het hele land heen inzamelpunten. Zie:

https://www.google.com/maps/d/edit?mid=zppu-DiN4k-o.kqkCQGHXlOX8&usp=sharing

Zondag is volgens mij de dag dat alles verzameld wordt volgens mij...

priscilla

priscilla

04-09-2015 om 19:26

amare

Dan heb je mijn stukje niet goed gelezen als je dit zegt.

@Priscilla

Lezen is nou niet bepaald Amare's specialiteit. Je moet het haar maar vergeven.

@Ginny

Ik zou de link naar tpo.nl eens lezen. Goeie kans dat het gros van die "vluchtelingen" je draagdoeken niet eens wil.

Amare

Amare

04-09-2015 om 20:12

sorry priscilla (en voor Mark)

Priscilla, ik bedoelde het als reactie op Mark, maar pakte per abuis jouw zinnetje uit de lijst met reacties.

Mark, mogelijk dacht die vader dat hij als enige sterk genoeg zou zijn om de kinderen vast te houden en te redden als de boot zou zinken. En had hij daarom het zwemvest aan. Andersom zou in ieder geval niet gewerkt hebben: een peuter in een zwemvest is nooit sterk genoeg om ook een volwassene of een ander kind te dragen. Je weet wel, net al in het vliegtuig. Daar worden ouders ook altijd op het hart gedrukt om eerst ZELF het zuurstofmasker op te doen en daarna pas het kind er eentje te geen. Omdat andersom geen optie is.

'Jij noemt een heleboel landen op. geen ervan is een golfstaat of Saoedi-Arabië!'

Weet jij eigenlijk wel waar de golfstaten liggen? Saoedi-Arabië is helemaal geen buurland van Syrië. Om vanuit Syrië naar Saoedi-Arabië te komen, moet je door Irak. Waar IS ook zit en het dus ook oorlog is. Géén van de golfstaten is trouwens een buurland van Syrië. Dus waarom zouden vluchtelingen naar de golfstaten moeten? Omdat het toevallig ook moslimlanden zijn?
Jordanië, Turkije en Libanon zijn wél buurlanden van Syrie. En daar zitten inderdaad miljoenen Syriërs.

'De Wahabieten in Saoedi-Arabië zijn dol op liefdadigheid, zolang dat betekent het sponsoren van fundamentalistische moskeeën over de hele wereld en het steunen van terroristen.'

Gut, dan hebben ze toch meer gemeen met sommige Europese Christenen dan je zou denken.

@Amare

Europese christenen die terroristen steunen? Please enlighten me.

Wat ben jij een onnozel stuk vreten zeg. Ben je soms moslim? Een volgeling van die gestoorde 7e eeuwer?

Maar goed, Saoedie-Arabie is prima bereikbaar vanuit Syrie, door Jordanie, een paar honderd km. Niemand wil daar echter heen. Ze willen geen vluchtelingen in SA, zelfs geen medemoslims. Mooi geloof toch?

Ik begrijp dat volgens jou SA en de golfstaten dus helemaal geen Syriers hoeven op te vangen want er zit nog 1 land tussen.

Mooi! Dan zijn we het eens! Tussen Nederland en Syrie liggen wel meer dan tien landen, dus laat die het maar oplossern!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.