Algemeen Ouderschap Algemeen Ouderschap

Algemeen Ouderschap

Lees ook op
Moeder

Moeder

28-11-2017 om 14:00

Kerstcadeau

Ja, een luxe probleem, ik weet het. Maar toch vraag ik hier om ideeën. Wij geven onze drie kinderen met kerst altijd cadeautjes. Een paar kleine dingen en een 'hoofdcadeau', wat dus ook wat duurder mag zijn.

Onze dochters zijn 14, 18 en 20 jaar. De jongste wordt een dag na kerst 15 en ze krijgt een scooter, ook meteen voor haar verjaardag. De oudste krijgt een (tweedehands) laptop (die van haar is niks meer), maar de middelste.... echt geen idee wat we haar moeten geven. Haar laptop is nog helemaal goed. Vorig jaar hebben ze alle drie een telefoon gekregen, dus dat hoeft ook niet.
We weten het gewoon echt niet. Heb haar zelf al gevraagd, maar ze kon zelf ook niet echt wat bedenken, lastig dus.
Als de andere twee iets groters krijgen, moeten we dat bij haar natuurlijk ook doen, dus lieve mensen hier, hebben jullie ideeën?


Kaori

Kaori

28-11-2017 om 15:37

een pony

bij twijvel altijd een pony of een paard.

Nieuwe fiets, iets voor haar sport of muziek?

Lou

Lou

28-11-2017 om 15:41

Een uitje

Bij twijfel geef ik ook altijd een pony

Houdt ze van popmuziek? Dan is twee concertkaartjes misschien leuk. Of een ander luxe uitje voor twee personen.

Moeder

Moeder

28-11-2017 om 15:53

Oh jee

Ik snap dat dit heel verwend over komt, maar paarden zijn er al. Dus dat gaat het ook niet worden.
Ze houdt inderdaad heel erg van muziek, ik zal eens kijken of ik daar wat mee kan.
Ze is ook heel erg met uiterlijk bezig, misschien ook eens die kant op denken.

rode krullenbol

rode krullenbol

28-11-2017 om 16:19

Nou ...

Dan is misschien zo'n 'high tech' weegschaal die de samenstelling van je lichaam meet, een goed idee. Of, beter nog, een abonnement bij een fitnessclub.

muziek instrument

Hier heb ik mijn oudste op haar 18e verjaardag een ukelele gegeven. Klinkt onwijs duur, maar het was een plastic-festival-meenemen-op-de-fiets-ding van een paar tientjes. Maar perfect te stemmen en via youtube kon ze binnen een dag al een heel liedje spelen. Maar ze dan ook muzikaal en speelt en zingt al jaren. Kaartjes voor een concert? Of een make-up-workshop? Geurtje? Of maak een heel persoonlijk boekje voor haar met foto's en leuke herinneringen van haar prille leven? Niet duur, maar echt aandacht voor haarzelf.

Rijkleding

De nieuwe rijbroeken met siliconennopjes zijn best prijzig. Of een warme jas voor paardrijden.

Ze is 18; heeft ze al autorijlessen? Anders kan je haar verrassen met een lespakket.

Als ze dat ook al heeft, kan een bezoekje aan de drogisterij/parfumerie voor een goede foundation met Leco-aanbrengkwarts en vochtinbrengende dagcreme van YSL je op weg brengen naar een nuttig kerstkado, als aanvulling op de paardrijkleding, in lijn met de kosten van een tweedehands laptop.

Dees

Dees

29-11-2017 om 09:14

Flanagan

Als ik het zo lees zal ze de rijlessen voor haar 17e verjaardag hebben gehad en de auto voor haar 18e. Ik denk dus dat een lespakket geen goed plan is.

Pennestreek

Pennestreek

29-11-2017 om 10:30

Een gezichtsbehandeling

bij de schoonheidsspecialiste. Of een dagje sauna, als ze daarvoor in is? Via Groupon of zo altijd wel een leuke aanbieding te vinden.
Een abonnement op een leuk tijdschrift?
Een workshop? Koken, sieraden maken, make-up, schilderen, je kunt van alles verzinnen.

Je maakt dus blijkbaar wel een beetje je eigen probleem, als je als ouder zo vrijgevig bent...

Mijntje

Mijntje

29-11-2017 om 10:56

uiterlijk

Ik dacht meer in de richting van een liposuctie of borstvergroting. Voor een facelift is ze nog een beetje jong, er valt nog weinig te liften waarschijnlijk

Maar is het nodig om alle drie iets even duurs te geven om vooral maar te laten zien dat je ze alledrie even lief hebt? (dit ter overweging)

Dees,

Dat zou je denken.
Hier eentje die niet rookt of drinkt en met de 18e van ons de ruimte kreeg voor lessen. Maar kind heeft geen tijd vanwege studie en activiteieten binnen de manege en stelt het uit. Komt later wel, denk kind.
Wie paarden heeft, heeft ook te maken met weinig tijd voor rijlessen want de verzorging doet een groot beroep op die tijd. Als de middelste ook een scooter heeft, komt ze ook waar ze wezen moet.

cadya

cadya

29-11-2017 om 11:09

pestgedrag

Flauw om iemand meteen af te serveren dmv de meeste bovenstaande reacties. Waarom mag iemand er niet voor kiezen om alledrie de kinderen een duur cadeau te geven. Typisch weer voor de OO-politie, wat doen we het zelf weer goed!

Jillian

Jillian

29-11-2017 om 11:24

Wat wil ze?

Ik zou haar gewoon vragen wat ze wil. Als ze het nu niet weet kan je ook in overleg wat kleiners geven en dan als ze later wel wat wil/weet kan ze dat dan alsnog krijgen, tussendoor of met haar verjaardag.
Ik kan op zich wel wat verzinnen: fiets, tablet, goede koptelefoon, ereader, spelcomputer, meubeltjes... Maar ik heb geen idee natuurlijk wat ze heeft en leuk vindt.
Als ze van de paarden is dan is dat natuurlijk ook een optie: nieuw zadel, nieuwe deken voor paard, nieuwe rijkleding, hindernissen.
Of je kan het zoeken in de uitjes: trektocht te paard, weekendje samen ergens heen, dagje uit...
Maar het hangt er natuurlijk helemaal van af wat ze wil.
Ik zou niet iets duurs geven omdat het moet.
Dan liever in overleg een kleiner cadeau en dan later als de behoefte er is kan ze alsnog iets krijgen wat duurder is.

Mijntje

Mijntje

29-11-2017 om 11:40

cadya

Ik werd een beetje melig, het was niet bedoeld om te pesten.
Maar ik denk dat als het kind het echt niets weet, je best wat kleiners kan geven: laptops en telefoons gaan het hele jaar door stuk, dus misschien kan ze het heel goed wat later in het jaar gebruiken en vindt ze het helemaal prima om nu een wat kleiner cadeau te krijgen.
Of een tegoedbon voor een dagje shoppen (kleding) met jou - of een weekendje weg met 1 van jullie. Quality time is iets wat vaak een blijvende herinnering wordt!

Astrid

Astrid

29-11-2017 om 22:48

Offtopic ontopic

"Je maakt dus blijkbaar wel een beetje je eigen probleem, als je als ouder zo vrijgevig bent..."

Natuurlijk niet. Mensen met een minder inkomen kunnen niet duurder en lopen uiteindelijk tegen eenzelfde soort probleem aan.
Het mag echt, als het kan, die duurdere kado's.

Ontopic: fotoshoot?
Dag shoppen of leuke dingen doen in een stad?
Weekendje weg?
Mooi sierraad of horloge?
Nieuwe outfit?

Zeetakje

Zeetakje

30-11-2017 om 08:32

Scooter

Apart cadeau voor een 15e verjaardag, een scooter. Bij mijn weten moet ze dan nog een jaar wachten voordat erop gereden mag worden. Nou ja, heeft ze iets om naar te kijken als ze zich verveelt.

Moeder

Moeder

30-11-2017 om 10:13

Wow

Bedankt voor de reacties. Jammer dat sommige mensen afgunstig zijn. Het is niet zo dat we barsten van het geld. We sparen hier hard voor, omdat we dat graag willen.
Wij wonen overigens niet in Nederland. We hebben een huis met veel grond, waar we makkelijk paarden thuis kunnen houden. Ze zijn er grotendeels omdat ik ze wou hebben, hoewel de kinderen ze wel leuk vinden. Maar fanatiek zijn ze er niet mee. Jammer dat sommige mensen zo jaloers over komen en vervelende opmerkingen maken.
Kinderen mogen hier trouwens met 15 scooter rijden. Dochter heeft daar netjes haar rijbewijs voor gehaald, dus ook nu weer geen cadeau om 'naar uit te kijken als ze zich verveelt '.

Maar bedankt voor de reacties nogmaals. Weet in ieder geval weer waar ik niet om advies hoef te vragen.

Doenja

Doenja

30-11-2017 om 10:41

Moeder

Vervelend he zulke reacties, echt jaloezie doet zulke nare dingen met mensen. Trouwens het feit dat je dochter niet weet wat ze moet vragen geeft gewoon aan dat ze gelukkig is. Koester dat!

Lou

Lou

30-11-2017 om 14:32

Tip blijft staan

Ik ben het wel eens met Doenja, en daarnaast vond ik 'bij twijfel geef ik altijd een pony' gewoon een lollige reactie. Je hebt ook tips gekregen toch? Geen jaloezie hier hoor! Mijn tip blijft staan: een uitje, bijvoorbeeld twee kaartjes voor een tof concert.

Kaori

Kaori

30-11-2017 om 16:16

idd gewoon lollig

ik zette altijd een pony bovenaan mijn lijstje. Wat ik heb gekregen: een Barbie-paard van een B-merk, een foto van een pony, een dekbedovertrek met een paard.

Lou

Lou

30-11-2017 om 18:01

Kaori

Ja precies, ik zag mezelf ook ineens weer met verlanglijstjes waar bovenaan een paard stond en dan een halve pagina niets en dan pas de rest

Angela67

Angela67

02-12-2017 om 21:22

moeder

afgunstig ben ik absoluut niet, maar ik vind het gewoon nogal overdreven om op deze manier/voor dit probleem om kado-tips te vragen. Beetje onfatsoenlijk eigenlijk. Dat roept bij mij irritiatie op, misschien dat dit gevoel ook een rol speelde bij degenen die reageerden op een manier die jij niet prettig vond. Ik zeg dus niet dat je het niet zou moeten plaatsen (ik reageer gewoon niet met tips), maar als feedback is het goed om te weten dat het reacties kan oproepen die je zelf niet voorzag.
gr Angela

Astrid

Astrid

03-12-2017 om 09:59

Flauw

Om bovenstaande feedback te noemen.

Heel raar ook dat je, als je geld hebt, je moet verontschuldigen en zoveel onzinnigheid over je heenkrijgt.

Misschien kan iemand me uitleggen waarom je voor 5 euro wel tips mag vragen en voor 500 euro blijkbaar niet?

Misschien kan iemand me ook uitleggen waarom er hier zoveel hoogopgeleide mensen zitten en blijkbaar nooit iemand geld heeft of iets een drol mag kosten?

En dan een keer een antwoord zonder milieu in de zin te gebruiken.
Ik ben benieuwd naar het antwoord op beide vragen. Ik schaam me namelijk een beetje hoe moeder wordt toegesproken door sommigen.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

03-12-2017 om 11:01

Pardon Angela?

Wat een flauwekul.

De andere twee krijgen een groot cadeau, dus ze wil zich er niet vanaf maken met een flesje parfum.
En dan mag ze deze vraag niet stellen? Tuurlijk wel!

Wat bijzonder weer....

On topic: ik zou gaan voor een sieraad of horloge of een belevenis.

zebra

zebra

03-12-2017 om 11:28

lastig

maar ik denk dat ik zou kiezen om samen met je dochter een herinnering te maken, dus samen een dagje op stap, uit lunchen of dineren en daarna nog een leuke voorstelling bezoeken in een theater. Misschien ook een overnachting erbij in een leuk hotel. Dat is toch iets om later op terug te kijken.

Angela67

Angela67

03-12-2017 om 12:19

Feedback

Het is wel degelijk feedback, ik geef aan wat het met mij doet en ik vind niet dat ze het niet moet plaatsen. TS vroeg zich af waarom er reacties kwamen die zij niet kon waarderen. Die vraag is met mijn reactie voor een deel beantwoordd. Als ze zich dit niet had afgevraagd had ik mijn reactie niet geplaatst. Je zou er toch een dagtaak aan hebben om te reageren op alles wat je zelf niet belangrijk of zelfs overbodig/ongepast vindt? Het blote feit dat TS zich niet realiseert dat het wat opschepperig kán overkomen blijkt uit het feit dat ze zich meteen aangevallen voelt. En nee ik voel me niet aangevallen --.
Gr Angela

zebra

zebra

03-12-2017 om 12:35

het klinkt, eerlijk gezegd

wel alsof je het als een verplichting voelt om alle drie elk jaar een groot kado te geven naast wat kleinere. Is het geen optie om volgend jaar te kiezen voor kleinere kadootjes en de grote te geven bij de verjaardagen? Al ligt de verjaardag van de jongste dochter dan wel vlak achter kerst?

Ankie

Ankie

03-12-2017 om 13:22

Tjee Angela

Ik vind het heel goed dat jij feedback geeft n.a.v. de opmerking/vraag van TO. Alleen ik ben het met "afgunstig ben ik absoluut niet, maar ik vind het gewoon nogal overdreven om op deze manier/voor dit probleem om kado-tips te vragen. Beetje onfatsoenlijk eigenlijk." helemaal niet eens.

Wel met jou eens dat afgunst helemaal geen rol speelt, maar "onfatsoenlijk", tjee! Er zitten hier inderdaad mensen die minder te besteden hebben, maar ook genoeg die wel meer te besteden hebben (al doen ze het misschien niet), en meedenken kan iedereen.

En als mensen meteen afgunstig worden als iemand een vraag stelt over iets dat meer geld kost dan zij zelf kunnen besteden, dan heeft diegene die afgunstig wordt volgens mij toch echt een probleem.

Ankie

Ankie

03-12-2017 om 13:27

afgunst en cadeau-tips

Moeder: "Jammer dat sommige mensen afgunstig zijn."

Ik denk dat jouw reactie te kort door de bocht is. Dat mensen reageren met een pony was denk ik een beetje flauw/grappig bedoeld. Gezien de verder serieus meedenkende reacties vond ik het echt niet pesterig over komen en al helemaal niet afgunstig.

"Weet in ieder geval weer waar ik niet om advies hoef te vragen."
Meen je dat serieus?
Zat er nou niets tussen alle leuke suggesties die hier voorbij kwamen waarvan je denkt: oh, dat is een leuk idee?

Ankie

Ankie

03-12-2017 om 13:33

Moeder

Jij schreef: Het is niet zo dat we barsten van het geld. We sparen hier hard voor, omdat we dat graag willen.

Ik had nog niet gereageerd, maar zit denk ik veel beter in de slappe was dan jij, hoewel er echt nog heel veel mensen zijn die nog veel beter in de slappe was zitten dan wij dus denk niet dat wij echt rijke stinkerds zijn. Cadeaus zoals jullie geven zouden wij kunnen geven zonder daar voor te sparen.

Wat ik me oprecht afvraag als ik dat zo lees (dat je er hard voor spaart), en ik hoop dat je hierop wilt reageren, is: als je er zo hard voor moeten sparen, hebben jullie dan wel nog (voor jezelf/het gezin) voldoende spaargeld/buffer? Dat vraag ik me oprecht af.
Ik zou nl. voldoende spaargeld/buffer altijd boven dure cadeaus voor de kinderen plaatsen. Maar misschien zegt dat meer over mij .

Maakt Zebra misschien een beetje een rake opmerking?
Ik zou oppassen dat je het niet als verplichting voelt of dat de kinderen het als een recht gaan voelen. Dat wil je zelf denk ik ook niet, toch?

Verder hoop ik oprecht dat je in dit draadje leuke ideeën hebt opgedaan. Ik vind alles voor een beleving (met een ouder of met een vriendin) wel een leuk idee als je veel geld wilt uitgeven en niets kunt bedenken (en je dochter zelf ook niet). Stond samen met een vriendin een make-up clinic doen er al bij?

Money

Money

03-12-2017 om 14:04

En als

Klap op de vuurpijl komt Ankie de opvoedcoach nog even langs. Nu hebben we wel alles reacties gehad volgens mij. Fijn Ankie dat je er nog even bij vermeld dat jullie vooral niet hoeven te sparen voor al die duren dingen. Gut men zou eens zoiets moeten denken.....

@ Moeder, volgens mij staan er genoeg serieuze reactie tussen, jammer dat je daar niet op reageert. Succes met zoeken naar het ultieme cadeau. Ik dacht nog aan een I watchs.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.