Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Algemeen Ouderschap Algemeen Ouderschap

Algemeen Ouderschap

Lees ook op

Klein zomerleed

Ligt het nou aan mij of zouden meer mensen dit irritant vinden? Het is zomer en onze buren hebben het gezin van hun dochter in huis genomen. Gezin heeft twee kinderen van 2 en 3. Het gezin plus oma en opa zitten werkelijk altijd in de tuin. Gevolg: wij kunnen vrijwel nooit meer rustig buiiten zitten of eten want altijd zitten zij er met hun lawaai. Vanaf dat het buiten 15 graden is, dus dat is al zo'n twee maanden. Kinderen schreeuwen en huilen maar dat is nooit een reden om even naar binnen te lopen ( deed ik zelf vroeger wel). We kunnen natuurlijk gewoon buiten gaan zitten maar ik heb steeds het gevoel dat ik bij de buren aan tafel zit. Ik zit in hun sfeer, in plaats van in mijn eigen sfeer. Ik begin me steeds meer te ergeren hieraan, maar wat moet ik ermee?


Annika

Annika

22-06-2020 om 19:35

Ik herken het

Nou ja, zonder gehuil en geschreeuw dan. Maar gewoon, dat je met een rijtjeshuis al gauw het gevoel hebt dat je bij je buren aan tafel zit. En alhoewel we aardige buren hebben die met beschaafd volume converseren, wil ik dat toch niet. Erger is misschien nog wel dat ik ook het gevoel heb dat ze bij ons aan tafel zitten. Verder heb je niets aan me, want wij blijven dus binnen. Meteen fijn voor de buren links en rechts, want die zitten dan een stuk verder van hun dichtstbijzijnde buren vandaan. Aan een kant, dan.

valeria

valeria

22-06-2020 om 19:45

Ja, onze vorige buren hebben een tijd lang hun dochter met twee kindjes in huis gehad en ze zaten altijd onder de verkapping. Hun dochter rookte ook nog, dus aan de achterkant konden de ramen bij ons nooit open blijven staan.

De mensen die er nu wonen hebben twee verschrikkelijke huilers van 3 en 4 of zo. Zij zitten gelukkig niet zo vaak buiten. De kinderen zijn meestal alleen in de tuin, waarbij de jongste vaak dreint. Na een tijdje komt de buurman er achter dat ze iets uitgespookt hebben (ze schijnen nogal rare dingen te doen zonder toezicht) en dan wordt hij boos en dan wordt er weer gehuild.

Het is dus maar een beetje verbeterd.

Hebben je buren hun dochter tijdelijk of permanent in huis?

Coronaleed

Ik vermoed dat het ook te maken heeft met het vele thuiswerken en thuisblijven en thuiszijn van iedereen.

Hier hangen pamfletten in de centrale hal en de liften met het verzoek van 'uw VVE' om geen overlast te veroorzaken door op het balkon te barbecuen, muziek te draaien of (weed) te roken. Bovendien is er om een of andere reden een enorme drang om op het bellenbord 'fuck' te krassen.

Vermeld wordt dat bij strafbare zaken meteen aangifte wordt gedaan.

We worden dringend verzocht om bij rondhangende jongeren direct 112 te bellen.

Nou zag ik gisteren een 'jongere', de gemiddelde leeftijd is hier verder nogal hoog, en die liep inderdaad met omfloerste ogen en een sleutelbos in de aanslag om zich heen te kijken naar mogelijke doelen voor vandalisme.

Gelukkig werd hij vrolijk begroet door een buurvrouw waarna ze beiden (!Ook niet goed maar goed) in de lift naar boven vertrokken.

Zoon ging direct allerlei jurisprudentie opzoeken en nee voor het verbieden van een weedje op het balkon krijg je geen voet aan de grond bij de rechter. Zelfs niet voor barbecuen. En muziek heb je regels voor en geluidsniveau, kun je over klagen. Gaat ook niet makkelijk.

Mensen werken op elkaars zenuwen denk ik dan maar.

Jutta

Jutta

22-06-2020 om 19:57 Topicstarter

Geen Coronaleed hoor

Het gezin is er tijdelijk want hebben een duur huis gekocht en de oplevering is verlaat. Dus bij ouders logeren want er is natuurlijk nergens een vakantiehuisje vrij. Maar het maakt eigenlijk niet uit. Ook als ze in het nieuwe huis wonen zitten ze nog elke dag bij hun (schoon) ouders. Lekker makkelijk want die doen alles voor ze. Kinderen verzorgen, eten koken ect. Ik geloof dat ik me daar ook enorm aan erger. Is dat nou een Brabants verschijnsel of worden mensen tegenwoordig nooit meer volwassen en zelfstandig?

Tijgeroog

Tijgeroog

22-06-2020 om 20:24

Oplossing

Verhuizen naar een hutje op de hei. Of een grote vrijstaande villa.

Ook als de (klein)kinderen er niet zijn zullen de ouders buiten zitten en met elkaar praten. En als er geen oudere mensen (meer) wonen krijg je een gezin met kleine kinderen. Of wat grotere kinderen en een zwembad en trampoline. Pubers met een groep vrienden. Twintigers met veel feestjes, een barbecue en een voorliefde voor joints. Een jonge pensionado met een obsessie voor de perfecte tuin, en een overdaad aan elektrische hulpmiddelen daarvoor.

rode krullenbol

rode krullenbol

22-06-2020 om 20:33

En ik?

Ik ben opgegroeid met een buurvrouw die bij goed weer eigenlijk altijd wel in haar tuin zat en geen gedag terug zei als je haar beleefd groette. Maar als je er verstandig aan dacht te doen haar dan maar niet te groeten sneerde ze bits: "Zèg? Zeggen we tegenwoordig geen gedag meer?"

Rode krullenbol

valeria

valeria

22-06-2020 om 20:42

Jutta

Ik zou bijna denken dat mijn oude buren nu naast jou wonen. (Brabant ja )
Ze hadden drie kinderen die allemaal op hun 20e grotemensendingen wilden doen en waarvan de meiden er dan na een jaar of 2-3 achterkwamen dat ze het toch niet konden betalen of bolwerken, en dan woonden ze weer met hun kind(eren) op de zolder van hun ouders. De zoon lukte het wel, maar die zat wel iedere dag hiernaast in de tuin voor de gezelligheid. Altijd druk hiernaast.

40er

40er

22-06-2020 om 20:42

Grasmaaier

Hier een buurman die 3(!) keer in de week zijn gazon maakt. Ook vreselijk irritant. Maar ik kan er niks aan doen. Erger u niet, maar verwonderd u

Kopzorg

Kopzorg

22-06-2020 om 21:32

Met mooi weer is iedereen buiten ja.

Mijn buurvrouw met hondje en dat hondje blaft weleens. De mensen schuin achter ons zijn net voor corona in hun huis getrokken toen de meest elementaire dingen zoals douche een keuken klaar waren maar er wordt nog volop ge- en verbouwd.
De buren twee huizen verder maaien 3x per week hun gras.
Recht achter ons hebben ze 3 kinderen onder de 5 die buiten spelen en wel eens vallen en huilen of speelgoed hebben dat herrie maakt.
Mijn pubers gedragen zich nu voorbeeldig (laatste toetsweek is bezig dus er wordt hard geleerd.
Vanaf woensdag is dat voorbij en kijken ze you tube met oortjes maar ze lachen wel hardop.

Leven en laten leven en als het echt te gek wordt zou je er iets van kunnen zeggen maar dat kan alleen als het echt forse hinder is. Andre Hazes om 03.00 uur of zo. Hoewel en keer een feestje moet kunnen maar niet 15 keer per jaar.
Ik had vroeger een buurvrouw die overal wat van kwam zeggen en afspraken wilde maken over wanneer je kon barbecuen of frituren. Altijd gedaan wat zij vroeg maar dan heb je geen leven meer, altijd op de klok kijken ofook niet te vroeg begon met de wasmachine of de gebakken uien.

Als het je echt heel erg stoort is verhuizen de enige optie.

Jjutta

Jjutta

22-06-2020 om 22:12

Hutje op de hei

Nee, dat hutje wordt het ook niet hoor. Volgens mij hebben die mensen constant ruzie over de erfgrens, het recht van overpad en de sloten die gebaggerd moeten worden.
Ik besef dat ik met de zomer en de buren moet leven maar soms kijk ik in juni alweer uit naar de donkere dagen. Dat is toch een beetje jammer, dus ik pieker me soms een ongeluk hoe ik het beter kan leren verdragen zonder de hele zomer binnen te zitten. Ik merk wel dat ik slecht tegen van die zigeunerfamilies kan, die bij wijze van spreken 24 uur in een dag bij elkaar klitten. Maar dat komt misschien omdat al onze familie op anderhalf uur rijden woont. Niet in Brabant dus;

Jesse_1

Jesse_1

22-06-2020 om 22:43

Gazon

Gras kan hard groeien hoor! En als je vlak bij elkaar woont, dan heeft hij waarschijnlijk niet zo'n enorm grasveld dat er heel lang gemaaid wordt toch?

Of,

Zijn de rokende buren verhuizen, gaan ze hun oude huis verkameren aan vijf drukke Italianen die vanwege rookverbod in huis, steeds de schuifpui open schuiven voor een joint in de tuin. Maar ach, daar hebben de vorige buren zelf geen last van en het schuift goed. €700 per kamer.
De politie is al een keer opgetrommeld omdat één van die gasten in de ochtend naakt over straat liep. Dankzij de Corona regels zijn ondertussen vier huurders weer vertrokken. Beloofd wat als de regels weer opgeheven worden. Vorige week kwam een Italiaans gezin met twee kleine kinderen de woning bekijken.
Geef mij maar een gezin met twee kleine kinderen. Die slapen tenminste na achten.

Kan je geen tuinbankje aan de voorzijde plaatsen.

Kopzorg

Kopzorg

23-06-2020 om 09:20

Geen garantie

=====Geef mij maar een gezin met twee kleine kinderen. Die slapen tenminste na achten.=====

Geen garantie hoor, dat kleine kinderen slapen na achten. Mijn kind met NAH zit in zijn laatste toetsweek van dit schooljaar en moet en wil graag goed slapen deze dagen. Gisteravond kwam hij om 22.45 vragen of ik die gillende kindeken op het pleintje naar binnen kon sturen.
Onze straat grenst aan een wijkje met flats waar en nogal gemengde populatie woont. Culturen waar anders omgegaan wordt met kinderbedtijd zeg maar.
Ik kon die kinderen niet naar binnen sturen maar dat geluid is wel hinderlijk. Het ging om echt kleine kinderen, de jongste liep alleen in luier en romper rond. De oudste zal een jaar of 8 zijn geweest.

Ruiskoptelefoon

Hier ook eentje met neus in de boeken; studeert met ruis koptelefoon op het hoofd.
Tegen sommige overlast kan je je nog wapenen.
Ze zijn wel duur. Dus misschien kan je er één van iemand lenen.

Kopzorg

Kopzorg

23-06-2020 om 09:48

Hebben we

Die ruis koptelefoon. Alleen lukt slapen niet met dat ding op zijn hoofd. Hij heeft ook van die festival doppen om het geluid wat af te zwakken maar dat feller hoge gekrijs van die kleuters gaat daar dwars doorheen.

oordoppen op maat

Kopzorg, als dit voor jouw kind een terugkerend probleem is, dan kan je misschien eens langs een audicien om te vragen naar oordoppen op maat. Die zijn er, en de prijs hoeft niet eens per se heel hoog te zijn, heb ik wel eens begrepen (al zou ik me kunnen voorstellen dat ze voor kinderen om de zoveel tijd moeten worden aangepast ivm groei),
Misschien iets om eens naar te informeren.

Groeten,

Temet

Kopzorg

Kopzorg

23-06-2020 om 12:30

Temet

Het NAH bestaat sinds 2 jaar en we zijn van alles aan het onderzoeken, testen enzovoorts.
Die grote koptelefoon is ideaal om zonder geluidsoverlast te studeren. Tot begin corona was hij vaak 's avonds zo moe dat hij toch wel sliep, lawaai of niet. Nu hij niet meer fysiek naar school gaat is hij minder vermoeid en slaapt wat moeilijker in op dagen dat er niet getraind wordt zeker als die kleine kinderen dan alleen maar gillen om het gillen is dat storend.
Ik wilde aan Flanagan aangeven dat kleine kinderen geen garantie is dat ze na 20.00 geen geluid meer maken.

Maria

Maria

23-06-2020 om 12:34

Maar kleine kinderen

gaan hoe dan ook wel slapen normaal gesproken.
Misschien wat later dan je lief is, maar dat geldt vaak alleen maar voor deze warme weken.
Pubers en veel volwassenen gaan maar door.
Dat vind ik toch wel een heel ander verhaal.
(op heel veel plekken gewoond)

Oordoppen

Ik heb ook aangemeten oordoppen (€129) wegens gesnurk. Sindsdien slaap ik als een roos en wordt ik uitgerust wakker.

Wilgenkatje

Wilgenkatje

23-06-2020 om 18:38

Klussers...

Die hoeven niet naast je te wonen om toch veel ergernis te veroorzaken. Schuren, eindeloos, brrr. Ik houd het beeld voor ogen dat het daar thuis ontzettend mooi gaat worden waarvan ze veel gaan genieten. Maar steeds een nieuwe klussende over/zij/achterbuur... erg goed voor mijn geduld en verdraagzaamheid.
En anders gewoon een rondje polder wandelen.

Tijgeroog

"Oplossing
Verhuizen naar een hutje op de hei. Of een grote vrijstaande villa."
Graag!!!! Alleen.. een hutje op de hei is niet te vinden en een grote vrijstaande villa kan ik niet betalen.
Een andere oplossing: dat iedereen met gematigde stem leert praten... Niet eens een gekke "eis" in een land dat zo eivol is als Nederland. Vast te veel gevraagd
Sini
PS: ik heb ook zo'n soort buren.

Koptelefoon

heb ik aangeschaft overigens, zo'n hele dure. Is wel leuk, alleen heel warm op het ogenblik. Maar beter dan al dat lawaai.
Sini

Tijgeroog

Tijgeroog

23-06-2020 om 21:11

Sinilind

Snap ik, maar zachtjes praten is ook niet de oplossing, zoals ik in de rest van m’n post wilde aangeven. Want onze buren rechts zijn obsessief met grasmaaier, bladblazer/graszuiger en zwembadpomp in de weer terwijl die aan de linkerkant graag een jointje opsteken en zo nu dan een stevig feest geven. De schreeuwende kinderen heb ik ook om me heen, maar daar erger ik me amper aan.

Ik weet niet hoe groot de tuinen bij jou in de buurt zijn.ik vind het gemotoriseerde tuinieren in de meeste Nederlandse tuinen belachelijk. Buurvrouw 3 huizen verderop heeft 3x3 meter gazon en een electrische maaier (en is 35 en gezond, WTF?) Bladblazers vind ik een crime waar dan ook (wat is er mis met een bezem...?) Zwembadpompen zijn vervelend inderdaad, vooral de goedkopere meuk van Action en deg. Jointjes stinken. En zelf heb ik een hekel aan krijzende meisjes die elkaar op de trampoline elkaar ophitsen.
Hut op de hei zie ik steeds beter zitten
Sini

Kaaskopje

Kaaskopje

23-06-2020 om 22:18

Sinilind

Die elektrische maaier snap ik nog, maar een bladblazer is volgens mij net zoiets als flitsende sportauto voor een doorsnee man. Je bent toch ff de blits aan het maken met zo'n ding toch? Van tuinieren geen verstand, maar kijk mij eens!!

Kaaskopje

Kaaskopje

23-06-2020 om 22:31

Ik heb denk ik een fout gemaakt

Of doodzonde begaan, dat kan ook nog.

Ik hoorde de buurkinderen praten en wat ze deden kende ik van tv. Ik vond dat zo grappig dat ik ze riep en vertelde hoe het genoemd wordt. Ze moesten wel lachen, niks aan de hand. Tót ik een andere dag ook in de tuin was en ik een van de kinderen bewust wat luider hoorde zeggen "ik voel me zooo afgeluisterd hè!" Au 🙄.

Nou ja, misschien ook wel beter, zodat ze beseffen dat ze beter toch een beetje op hun woorden kunnen letten als ze buiten zijn.

Lou

Lou

23-06-2020 om 22:33

Onzin

Ik heb ook een weiland van 3x3 meter ("Helemaal achteraan staan de koeien"), dat heb je echt in minder dan vijf minuten met de hand gemaaid.

Verder vind ik het hutje-op-de-hei-argument ook nogal onzinnig als je last hebt van je buren in de stad. Het is zelfs bijna andersom: als je zo graag lawaai wilt maken, dán ga je maar in een hutje op de hei wonen. Hier in de stad wonen we allemaal dicht op elkaar, dus moet je wat meer rekening met elkaar houden.

Tijgeroog

Tijgeroog

23-06-2020 om 22:58

Grasmaaier

Ik gok dat het gras van onze obsessieve (jonge) buurman 4x7 meter is. En dat moet in alle richtingen gemaaid worden. Daarna met de bladblazer-op-zuigstand, om het losse gras op te zuigen, en het terras ook meteen mee te nemen. Om de dag.

Maar, eerlijk is eerlijk: zijn gras is wel veel groener dan dat van ons!

Yaron

Yaron

23-06-2020 om 23:38

Goh

Goh wat ergeren jullie je aan veel geluiden buiten, grasmaaien, hoge drukspuit, voegen verwijderen en noem maar op, het komt allemaal voor bij ons in de buurt, maar ik heb daar helemaal geen last van, ondanks alle geluiden zit ik heerlijk in de tuin. Het scheelt wel dat de kinderen in de buurt ongeveer dezelfde leeftijd hebben als onze kinderen, dus geen schreeuwende peuters en kleuters meer. Als je daar zelf middenin zit kun je meer hebben van anderen, al hebben wij nooit een trampoline gehad, omdat we bang waren voor schreeuwende eigen kinderen. Het enige waar ik een hekel aan heb is muziek buiten, het gebeurt bijna nooit, maar als het gebeurt is het bijna nooit mijn smaak en dat ergert me dan.

ElenaH

ElenaH

24-06-2020 om 06:16

Kaaskopje

'Tót ik een andere dag ook in de tuin was en ik een van de kinderen bewust wat luider hoorde zeggen "ik voel me zooo afgeluisterd hè!" Au 🙄.'

Tja, dan moeten ze maar zachter praten. Blijkbaar besefte ze niet dat de hele straat ze kan horen.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.