Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Algemeen Ouderschap Algemeen Ouderschap

Algemeen Ouderschap

Lees ook op

Opa/oma & kleinkinderen: waar elkaar zien? Brengen/halen?

Ervan uitgaande dat opa en oma de kleinkinderen graag (met enige regelmaat) willen zien: Hoe wordt dit bij jullie gerealiseerd?

Gaan jullie altijd met de kinderen naar hen toe, bijvoorbeeld elke zondag op de koffie? Past opa/oma 1x per week bij jullie thuis op de kinderen? Brengen jullie de kinderen naar hen toe als ze oppassen? En/of gaan jullie met z'n allen op pad, naar de speeltuin en het zwembad?

Ik weet niet wat "normaal" is en ben erg benieuwd hoe het er bij anderen aan toe gaat 


Ik ben zo'n oma en man en ik passen 1 dag in de week op bij ons thuis. Ze worden dan gebracht door dochter en/of schoonzoon en wij brengen ze weer thuis.

Wij hebben thuis alles (box, bedje, buggy, autostoeltje e.d.)

Wij gaan naar onze ouders zoals het ons uit komt. Soms 3x in de maand, soms 2 maanden niet. Als ze het te lang vinden duren worden we uitgenodigd of komen ze hier heen. Meestal een spur of the moment besluit om die kant op te gaan

we zien ze denk ik gemiddeld 1x per maand. Beide opa's en oma's.
We gaan het meest naar hen toe maar ook komen ze wel eens bij ons. 
We wonen niet in dezelfde woonplaats maar ook niet ver weg, max 25 min rijden van elkaar.

Meestal ging ik naar mijn ouders toe met de kinderen op woensdagmiddag, en soms ook nog op zondagmiddag (maar niet wekelijks) 
Mijn schoonmoeder paste op 2 ochtenden doordeweeks, dan bracht ik de kinderen en haalde ze ook weer op. Ook naar haar gingen we zo nu en dan op zondag. 
Bij ons kwamen ze ook wel langs, maar vaker andersom, wij naar hun.

1 paar woont praktisch naast ons, dus dagelijks zien we elkaar en passen vaak op. Soms half uurtje soms hele dag maar altijd bij hun thuis. 

Ander woont ver rijden en zien we 2x per maand, ze hebben alles in huis en gaan vaak die kant op. Als ze op moeten passen is het vaak met logeren maar ook wel eens dagjes. Af en toe komen ze bij ons. 

dan

dan

04-09-2021 om 16:55

mijn schoonouders bezochten we meestal 1 keer per week of per 2 weken in het weekend, die waren al flink op leeftijd. Mijn ouders woonden in de buurt dus sprongen daar tussendoor ook wel eens binnen en zij pasten 1 ochtend in de week op onze zoon (vanaf 4 jaar voorschools). 

Mijn ouders wonen nog geen vijf minuten lopen bij ons vandaan. We gaan meestal samen, maar dochter kan ook alleen inmiddels. Mijn schoonouders wonen niet echt naast de deur, dan gaan we altijd samen. Soms komen de ouders/schoonouders ook bij ons. Maar nooit als wij niet thuis zijn. Ze passen niet structureel op.

schoonouders is op 5 min loopafstand, standaard 1x per week zien we ze wel omdat we dan op de koffie gaan(niet op een vaste dag, net wanneer we zin hebben), maar het kan ooit ook wel 5x per week zijn. Schoonmoeder springt sporadisch bij om op te passen, maar dit is dan maar eventjes (half uur tot 2 uurtjes) mijn oudste speelt daar ook graag en mag dus ook regelmatig even 2uurtjes spelen heb ik m'n handen vrij met dreumes.
Mja daarnaast treffen we ze dus ook vaak in het dorp haha.
Maar ze zijn goud waard en ik zou ze nog niet willen en kunnen missen.

Eigen ouders op 20 min rijden en zien we ook toch vaak wel 1x per week, soms 2x per week. Ze passen om de week op en soms een keer extra. Ik ga graag met m'n kinderen naar ze toe, fijn om dan weer in ouderlijkhuis te zijn.

Dochter gaat sowieso 1x per week naar beide grootouders omdat zij dan een dag oppassen. 
Verder zien ze elkaar vaak ook nog eens in het weekend omdat we dan op bezeuk gaan, gaan eten of zij even bij ons langskomen. 
Ze zijn zo dol op elkaar dat dochter er vaak zelf over begint "gaan we naar oma??" 

Naar mijn vader toe is 2 uur rijden, dat is ongeveer 1x in de 2 maanden. Mijn schoonmoeder woont op een ander continent en heb ik nog nooit ontmoet, alleen via videobellen. We plannen om er volgend jaar heen te gaan. Ben wel heel benieuwd hoe de kinderen dan zullen reageren, ze zullen dan 6 en 3 zijn.

mijn ouders wonen op meer dan 2 uur rijden. We zien elkaar dus niet regelmatig. Soms gaan wij hun kant uit, soms andersom. We blijven dan een heel weekend. Dochter gaat daar ook bijv week logeren in de zomervakantie. Zij komen ook vaak onze kant op, gaat over en weer.

Als ik straks weer aan het werk ben gaat zoon 1 dag in de week naar oma. De ene week mijn moeder de andere week mijn schoonmoeder.
Wij gaan ook elke week wel een keertje langs bij (schoon)ouders.

Mijn ouders wonen op drie kwartier rijden. Daar logeert dochter ca eenmaal per maand. Daarnaast komen mijn ouders af en toe hier (maar dan gaat dochter dus minder logeren), bijvoorbeeld als we oppas nodig hebben bij ziekte. Schoonouders wonen in het buitenland en zijn te oud om deze kant op te komen. Daar gaan we dus een of twee keer per jaar heen (man gaat daarnaast ook nog alleen, maar dan is kind dus niet mee). Die videobellen we wel iedere week of om de week. 

Schoonouders woonden op 15 min. rijden van ons, maar die zagen we 1 x per twee maanden. Soms bij ons, meestal gingen we naar hen. Logeren gebeurde 1 nachtje zo'n 2 a 3 keer per jaar. Oppassen kwam nooit voor. Dat was het eigenlijk.

Eigen vader ging ik gemiddeld 1 x per week a 1 x per twee weken langs, omdat ik daar ook mantelzorg deed (schoonmaken). Meestal bleef ik daar dan ook eten met de kinderen en gingen we daarna naar huis. Oppassen in noodgevallen. Kinderen gingen daar nog wel eens heen vanuit de middelbare school, als ze lange tussenuren hadden. Opa woonde nl. 5 min. van school. Gingen ze daar hangen en cola drinken en weer terug naar school.

Mijn moeder past iedere donderdag op. 
Zij komt hier rond 07.45 en gaat rond 16.45 naar huis. Schoonouders vragen we vaak voor de momenten dat we even snel ergens naartoe moeten ( 10 minuten gesprekken oid).

Op zondag ga ik vaak met de kinderen ( en soms met man, afhankelijk van zijn voetbal) naar mijn ouders, waar ook mijn broertje, zusje + aanhang en honden aanwezig zijn. Mijn ouders wonen op zo'n 20 minuten rijafstand. 

Mijn schoonouders wonen in dezelfde wijk als wij en man gaat vaak op vrijdag naar hen toe om koffie te drinken en te lunchen. We zien ze daarnaast vaak nog wel eens op een doordeweekse dag of op zaterdag, soms zijn zwager en schoonzus met de kinderen daar dan ook ( wonen ook in onze woonplaats). 

Ik vind het heel prettig allemaal, het is behoorlijk vrijblijvend allemaal en ik vind het oprecht leuk om ouders en schoonouders zo geregeld te zien. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.