Alles Digitaal Alles Digitaal

Alles Digitaal

Hee, ik kan geen mail meer sturen naar hotmail?

net 2 mensen geprobeerd te mailen, maar mijn mail wordt door hotmail geweigerd omdat mijn IP adres geblockt is ivm het sturen van ongewenste mail??

Wat is dit??? Ik weet niet hoe ik nu wel die mensen kan mailen, iemand dit ooit meegemaakt?? En zo ja, hoe los ik het op?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Virus

Je computer bevat troep. Je ip-adres staat nu op 'n zwarte lijst en daarom wordt je mail niet meer verstuurd. Je computer uitgebreid scannen (antivir, spybot oid). Is je PC weer schoon en verstuurt die geen ongewenste zooi meer dan ga je automatisch weer van de zwarte lijst af.

Adres gemarkeerd

omdat er spam wordt verstuurd vanaf je IP/e-mailadres.
Het hoeft dus niet zo te zijn dat je een virus hebt.
Je hoeft zelf ook geen SPAM te versturen. Is gewoon iemand die gebruik maakt van je e-mailadres/IP en die mail is opgepikt/gemarkeerd.

Zelf krijg ik ook wel eens SPAM die ik niet kan blokkeren. Omdat ik dan mijn eigen e-mailadres zou blokkeren. Ik heb die mail echt niet verstuurd, een of andere BOT op internet heeft dat adres opgepikt.

Wil je dit verkomen, dan je serieuze e-mailadressen niet op internet/forums/maillijsten gebruiken.

Wat je nu kan doen? Contact opnemen met je provider en dit probleem voorleggen.

Mien*

Mien*

22-04-2009 om 21:48 Topicstarter

Het grappige is dat ik bijna geen email

op mijn reguliere mail krijg, juist omdat ik mijn emailadres nergens meld (ik gebruik een yahoo adres)

Volgens de melding is mijn IP gebanned..Het is ook alleen naar hotmail adressen, very strange!

Kan het niet zijn dat iemand mail van mij heeft gekregen, na lezen per abuis in de junkmail gegooid en dat hotmail obv die actie mijn IP blockt?

Hotmail

Hotmail is nogal snel, streng in het blokken van ip-adressen. Als jij een gewone huis-, tuin- en keukengebruiker bent, is de kans groot dat 't jouw eigen PC is die vervuild is en ben je daardoor (is jouw ip-adres daardoor) door hotmail in de ban gedaan. Je kunt dan idd nog wel mail sturen naar niet-hotmail-adressen. Begin met je PC op van alles en nog wat te scannen. Helpt dat niet stel dan je vraag op 'n gespecialiseerd forum zoals bij www.nucia.nl of www.helpmij.nl

Mari-Anne

Mari-Anne

23-04-2009 om 00:04

Waarschijnlijk niet jouw pc

Troost je, je bent niet de enige. Heel veel klanten van Telfort -waaronder ikzelf dus - hebben het zelfdde probleem. En niet alleen klanten van Telfort. Het is niet voor het eerst, en vast ook niet voor het laatst, dat een grote provider op een blacklist bij hotmail komt. Neemt niet weg natuurlijk dat een goede schoonmaakaktie op je eigen pc een goed ding is.

Je eigen p.c. hoeft niet

het hoeft jouw eigen p.c. niet te zijn, hotmail doet ook wel een hele providers 'in de ban', welke provider heb je? meestal wordt daar dan wel de nodige media aandacht aan besteed....in het verleden hebben ze toch ook een tijdje upc in de ban gedaan? en alles van upc klanten geblokkeerd (staat me bij...)? om upc te dwingen meer vaart te zetten achter hun smap-beleid en acties. Maar dat met upc was maar van korte duur volgens mij.
Probeer eens anderen met dezelfde provider te vragen of die hetzelfde probleem hebben?
groeten albana

Mien*

Mien*

23-04-2009 om 08:54 Topicstarter

Telfort idd

(ik ben allang blij dat het niet perse aan mij(n computer) ligt of hoeft te liggen!

Ik ben erg zuinig op mijn telfort (mail)adres, dus daaraan kan het bijna niet liggen (dat iemand dat adres van internet heeft geplukt bijv)

Scannen levert niets op, ik heb ook een spywareprogramma dat dagelijks scant, is up to date, niks te vinden..

Ik ga telfort mailen!

Dank voor het meedenken!

Mien*

Mien*

23-04-2009 om 08:57 Topicstarter

Hee!

check ik de telfortsite:

21-04-2009 Verstoring bij het versturen van mail

Als gevolg van een storing kunt u op dit moment hinder ondervinden met het versturen van mail naar hotmail/live/msn adressen. We zijn bewust van het probleem en werken aan een oplossing.

Onze excuses voor het ongemak.
Klantenservice internet

Hehe, opgelost, tenminste, ik moet afwachten, maar ik hou op de oorzaak bij mezelf (en mijn goeie oude computer) te zoeken!

Mamvantwee

Mamvantwee

23-04-2009 om 13:56

Mien

Ik had het dinsdag ook hoor, vanaf kpn webmail naar hotmail. Er kwam een zeer vertraagde foutmelding, met idd de suggestie dat er spam detected was. Het ligt zeker weten niet aan mijn pc. Dus het zal wel aan de servers van hotmail liggen.

groet, Mamvantwee

Sorry

Ik dacht gisteren nog - 't kan ook aan de provider liggen - maar schreef er dat niet bij. Hoop dat 't snel opgelost is.

Mien*

Mien*

23-04-2009 om 19:55 Topicstarter

Geen sorry!

Nee, hoor Myar, ik wil graag alle mogelijkheden bekijken (had ik nou EERST op de site van Telfort gecheckt, dan had ik de vraag niet eens hoeven stellen :*) )

Dus geen sorry hoor, alle input is welkom, dus bedankt!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.