Vakantie winnen voor het hele gezin? Doe nu mee met onze leuke actie!
Alles Digitaal Alles Digitaal

Alles Digitaal

computerdummie

computerdummie

16-03-2009 om 13:37

Hoe start ik een professionele website

Hallo,

Graag zou ik een professionele website willen beginnen, maar ik weet er niets vanaf.
Wie kan mij advies geven. Zijn er mensen die dit voor hun hobby doen,bedrijven, evt. thuiswerkmoeders.
Wie kan mij met iemand in contact brengen (Nijmegen eo).
Iemand enig iedee wat dit kost.
Kan je iemand ook vragen dit vor je op te zetten,en dat je dan zelf verder het beheer doet.
Hoe werkt zoiets?!?!!?
Heel graag jullie hulp.

Groeten van een computerdummie

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Website voor wat?

Beste computerdummie,
Voordat je een website neemt, moet je eerst duidelijk hebben wat je nu precies eigenlijk hebben wil en wat je precies nodig hebt. Heb je een bedrijf, ben je freelancer of anders? Heb je een eenvoudig site nodig met een paar pagina's waarna je er zelf eventueel bijmaakt in dezelfde stijl of wil je flash en andere blikvangers (wat niet persé meer professioneliteit hoeft te beteken.
De kosten hangen erg af van wat je precies wilt en of het alleen om het opzetten van de website gaat of ook om het onderhouden en varieren van 0 tot enkele duizenden euro's voor zeer uitgebreide websites met allerlei toeters en bellen. Bij een goede website is het uiterlijk (kleuren, lay-out, enz.) geheel gescheiden van de inhoud, waardoor het betrekkelijk simpel is om zelf pagina's en informatie toe te voegen die automatisch passen bij de rest van de site. Zie bijv. de voorbeeldpagina van www.csszengarden.com Op welke link je ook klikt de inhoud is altijd hetzelfde, maar de stijl veranderd zo dat het nauwlijks herkenbaar is als dezelfde webpagina.
http://www.csszengarden.com/?cssfile=/094/094.css&page=14
http://www.csszengarden.com/?cssfile=/148/148.css&page=8
http://www.csszengarden.com/?cssfile=/099/099.css&page=13
http://www.csszengarden.com/?cssfile=/091/091.css&page=14
http://www.csszengarden.com/?cssfile=/069/069.css&page=17
http://www.csszengarden.com/?cssfile=/068/068.css&page=17
De vormgeving van de pagina en de inhoud zijn totaal van elkaar gescheiden, waardoor het bijhouden van de inhoud betrekkelijk simpel wordt zonder dat je aan de html code hoeft te komen.
Het voordeel van websites is dat ze flexiebel zijn. je kunt eenvoudig beginnen en dan langzamerhand uitbreiden. Als je een professionele website wilt is het belangrijk om een eigen domeinnaam te laten registreren. www.mijnzaak.nl of www.mijnnaam.com staat veel professioneler dan www.domein_x/mijnzaak.nl of www.domein_y/gebruiker345/mijnnaam.com/index2 Dit kost een tientje tot een paar tientjes per jaar. Zorg dat het wel op jouw naam geregistreerd wordt en niet op naam van degene die je website maakt of op naam van je provider, omdat je anders moeilijkheden kunt krijgen als je een keer beslist dat je je website ergens anders wilt onderbrengen.
Een andere zaak die belangrijk is voor de professionaliteit van je website is meestal in een logo. Dat kan meer de vorm van een plaatje hebben of meer de vorm van een bepaalde letterstijl. Het kan zijn dat je al een logo hebt.
Een andere mogelijkheid om zelf je website te maken vergt enige studie (maar niet teveel) en is om een gratis CMS (content management system) te gebruiken, bijv. Joomla of andere. Je hebt keuze uit bestaande templates of je kunt een template voor je laten maken en het bijhouden daarna is betrekkelijk simpel.
De beste manier om te snappen wat je precies wilt is bestaande websites die je wel aanspreken uit te zoeken en na te denken wat je daar precies leuk van vindt en wat niet. Wat in jouw situatie bruikbaar is en wat er eigenlijk niet zoveel toe doet en alleen maar kosten met zich meebrengt.
Groetjes Jessica (net begonnen met commercieel websites maken)

computerdummie

computerdummie

22-03-2009 om 14:51

Jessicah

Hallo Jessicah,

Bedankt voor al je info, en sorry voor mijn late reactie. Ik ga er eens mee aan het wek, en ik hoop zo een duidelijker beeld te krijgen van wat ik nou eigenlijk wil.
Mocht ik nog vragen hebben dan zal ik ze wel weer plaatsen. Bedankt tot dusver.

Gr computerdummie

Computerdummie?

En, hoe gaat het met je professionele site? Heb je nu al een idee wat je ongeveer wilt?
Als je hier een lijstje plaatst met wat voorbeeldsites van wat je nou leuk vind kan ik je wel advies geven wat je daarvan eventueel ook makkelijk zelf kan maken.
Groetjes Jessica

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.